Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni i20 kalkışta titreme ve silkinme

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda MY1952 tarafından 23 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. Deathbydawn

Deathbydawn Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Fırat taşarer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Merhaba arkadaşlar 2014 model i20 MPİ style paket 65.000km de bu sorun bende de var, özellikle yoğun trafikte 1. Vites kalkisinda ard arda vuruyor. Sorunun kesin çözümü bulunabildi mi 2024 yılındayız 10 yıllık entry Ler mevcut. Lütfen kesin çözen biri vardır illaki yardımcı olursanız sevinirim.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,949
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, baskı balatanız ne zaman değişti?

3. Deathbydawn

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Fırat taşarer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhaba 38.000 de yetkili serviste oldu üstad

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,949
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    değişim için 38.000 km çok erken, araç full şehiriçi mi kullanılıyor? muhtemelen yine değişim zamanınız gelmiş.

5. Deathbydawn

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Fırat taşarer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Evet şehir içi kullanılıyor, hocam yine aynı problemden dolayı garanti süresi içerisinde değişim sağlanmıştı bu i20 lerin kronik bir sorunu gibi duruyor,keza herkes aynı dertten muzdarip bence merkezin bu konuda geliştirilmis şanzıman parçaları üretip piyasaya sunması gerekiyor ben ingilizce metin olarak Kore ye yazdım.

6. Burak Gürsoy

Burak Gürsoy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Burak Gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Herkese merhabalar,,

Ben yaklasık 5 ay önce i20 aracımı sattım Leon aldım fakat genede bu foruma ara ara bakıyorum
    Aracımı sattıgım arkadaşlada bagları koparmamıştık memnunmusun vs ya da eksikleri hakkında konusuyorduk.
    Malum bu titreme sorunu bendeyken fobi olusturmustu artık. Dün bana yazdı ve titremenin sebebini buldugunu soyledi.

Kesin çözüm müdür bilmiyorum ama arkadaş çözümü bujileri degistirerek bulmuş.Evet arkadaşlar dedigine gore sorun baskı balatada degil bujilerdeymis ve 1 haftalık kullanımında arac hic titreme yapmamış.
    belkide ilerleyen zamanlarda yapabilir bilmiyorum ama şuan cozduk dedi.

Bujileride 2 yıl arac bendeyken orjinaliyle degistirmistim.Fakat onun Sivas'daki ustasının dedigine göre Accent blue bujisti takmışlar koddan oyle cıkıyormuş.

Her neyse mevcut durumda taktıgı buji ilse Champion diye bir markanın OE197 RER8YC kodlu bujisiymiş. Hala bu sorunu yaşayan varsa isterseniz bujiler üzerinden kontrollerini yaptırın

ve eger gercekten cözümü buysa eminim yüzlerce i20 kullanıcısı kurtulacaktır :)

Deathbydawn ve ai_torcuk bunu beğendi.
  7. Deathbydawn

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Fırat taşarer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Eğer öyleyse büyük sevap işledin kardeşim,ustama bı göstereyim bakalım ne diyor. Sonucu bende buraya editlerim. Arkadaşınız kesin bitti mi diyor?

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,949
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    tarifle çok uyumlu değil bence. buji olsa her zaman yapar, sadece yoğun trafikte yapması mekanik bir sorun gibi.
    bu arada piyasadan NKG buji almayın, bosch alın yada yetkili servisten orjinal buji alın. çok fazla çin çakması var.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. Burak Gürsoy

Burak Gürsoy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Burak Gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Merhaba hocam,
    Dedigine gore 1 haftadır hic tireme yapmamış. Fakat 1 hafta cok kısa bir süre. Cünkü i20 bendeyken uzun süre yapmadıgı olabiliyordu.
    Buji olayı banada yuzde 100 cozum gibi gelmedi cünkü koca Hyundai binlerde i20 araca yanlış buji takmış olamaz diye düşünüyorum. Acaba sadece dışarda ozel servislerde degistirilen bujilerin yanlıs takılmasıyla ilgilimi sorun bilemeyecegim.
    bunu tam olarak anlamak için 1 ay gibi bir süre kullanmak lazım. 1 ayda gercekten hic yapmadıysa cozum bu diyebilirim. Sattıgım arkadaşla tekrar konusurum 1 ay sonra buraya yazarım

Bu arada aşaşğıdaki MSC arkadaşımızada buradan yazayım tek mesajda cevaplamıs olayım. Bendeki i20 sadece sıkısık trafikte yapmıyordu. Bazen kışın soguk havada ilk kalkıştada direk yapıyordu özellikle geri viteste gidince

10. Deathbydawn

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Fırat taşarer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Anladım Hocam benim araç yoğun trafik sonrası 1 den 2 ye geçişlerde silkeme tarzında yapıyor ara ara. Suan 65 bin km de 40 bin km de bu sorun için baskı balata değişimi oldu,genel anlamda herkeste sorun var fakat kimse kesin çözümü bulmuş değil. Buji,baskibalata volan ile beraber değiştiren mi ararsın, herşey denemiş ama bet çözüm bulunamamış gibi. Bende bujileri kontrol ettirip tekrar bakayım. Baskı balatamin iyi olduğunu söyledi ustam

11. Burak Gürsoy

Burak Gürsoy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Burak Gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    valla aracı satma sebeplerimden bir tanesi buydu diyebilirim..Tabii otomatige gecmek istiyordum ama bu tarz şeyler insanı arabadan sogutuyur.
    hadi masrafını gectim cozumu bulunsa yaptır gec. En kotusuda cozum bulunamıyor sorun orada. Benim arabamın baskı balatasıda iyiydi ama yapıyordu. Uçar yetkili servis 1.2 diye yapıyor diyorda cok sacma.
    basit bir kronik durum olur tamam dersin. Ama bu durum resmen konfor bozuyor ve cok rahatsız edici. Ben satarken sattıgım kisiye soylemistim ama. Alıcı bilmedigi icin ufak bir suphe yasıyor:) nasıl titreme falan diye..
    valla bilmeyene anlatamazsın kronikdi vs. İnsallah cozersiniz

12. Deathbydawn

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Fırat taşarer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bugün ustaya gittim oda buji den başlayalım dedi Buji değiştik fakat sonuç aynı özellikle yoğun trafik sonrası yokuşta bariz silkeliyor.debriyaj pedalı müşurune bakalım birde dedi, pazartesi elinde olan bir parça ile deneme yapacağız. Yeni bı arkadaşın aynı arac aynı sorununu buji ile çözdük oysa ki dedi. Bakalım tekrar yazarım neticeyi buraya. Bujiler aynı orjinal parça ile değişti champion marka.

13. Deathbydawn

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Fırat taşarer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Konuyu tekrar hortlatmakta fayda var,bujiler değişti sorun devam ediyor,buji kabloları değişimi ve map sensörü temizliği yapıldı, würth benzin enjektör temizleyici atıldı çekişte ve yakıtta güzel fark oluştu fakat yine yoğun kullanım sonrası ilk vitese geçiste silkeme mevcut. Sanırım volan taşlama ve baskibalata takımı değişecek başka çözümü yok...

14. Burak Gürsoy

Burak Gürsoy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Burak Gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Merhaba,
    Mesajınızı gördükten sonra tekrar sattıgım arkadasla konustum ve uzun vadeli kullanımda da sorun olmadıgını ve bujilerle sorunun cozuldugunu soyledi..
    Sizde umarım en kısa zamanda çözebilirsiniz..

onurforces bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş