Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Blue Aldım Sorularım Var Bilgi Verebilir misiniz?

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda DannyZ tarafından 1 Eylül 2015 tarihinde açılan konu

1. hknztrk

hknztrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    aaaa aaaa
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    :) sadece guluyorum...toyotayi ovmuyorum diyorum işine gelmeyen lafı her yerden uyduruyor. İşine geldiği gibi konuşuyor.. Siz devam edin 2014 model 4 ileri arabalara dünya para vermeye....

2. DannyZ

DannyZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Hasan Deniz YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Arkadaşlar kendimi kötü hissettim, tartışma çıksın diye sormadım ki ben, ilk defa hyundai aldım, merak ettiğim konuları soruyum dedim. İyi yada kötü kullanacağız daha yeni aldık kredisi de var :)

3. DannyZ

DannyZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Hasan Deniz YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yine sadece merakımdan soruyorum aldığım araç (2014 1.6 crdi mode plus ov, 17.000 km'de 11.2014 çıkışlı) sizce piyasası ne kadar, ve o paraya bu düzeyde geniş hacimli otomatik dizel ne alabilirdim, ben çok baktım ama hiç aklıma yatmadı, bir alternatif eski model birşey alıcaktım.

4. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Ne buluyorsun hazine mi :) Şaka bir yana arkadaşım sanırım sen anlamıyorsun o övmüyorum dediğin arabayı övüyorsun mesajında şöyle böyle diyerek. Biz de sana gördüğün rüyadan uyan diye gerçeklerden bahsediyoruz ama kime anlatıyoruz. Her mesajınızda bir agresiflik, bir tartışma ortamı oluşturma girişimi var sanki. O nedenle bu şekilde devam ederseniz sizi yok sayarak devam edeceğimi bilmenizi isterim.

Siz de doğru düşünüyorsunuz. Alınmış alınmıştır, iyi kötü kullanır memnun kalmazsanız ileride değiştirirsiniz.

zemburak bunu beğendi.
  5. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    toyotanın eksilttiği yağ kadar hyundainin yağsız gidebildiği yollar var. bu yeterli olur :) size üstün japon teknolojisi aracınızla mutluluklar.

mursel_balci ve Murat bunu beğendi.
  6. hknztrk

hknztrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    aaaa aaaa
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:

kültür nedeniyle eleştiriye gelemiyorsunuz bunun sonucunda ben agresif oluyorum doğrudur......hyundaiden hiçbir arabayı kötülemiyorsunuz bunun sonuncunda insanlar gidip dedemin zamınından kalma şanzuman arabalara kredi çekip para veriyorlar......burdan kendi arabanız dahi olsa gerçekleri söyleyinki insanlar pişman olmasın....

mehmethan senin bahsettin yağ eksilten araç 3 kasa önceydi birader....yenilerde bu sorun yok.......böyle yalan yanlış bilgilerle insanları yanıltmayın...
    ya ben kime konuşuyorum ya ,, sonuçta 2014 yılında 4 ileri şanzumanı savunan insanlarsınız

Önal bunu beğendi.
  7. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Yoo eleştriye geliriz ama eleştirilerini yaparken hiç tanımadığın insanlara sokakta sinkaflı konuştuğun arkadaşınla konuşur gibi konuşursan o zaman haddini bil derim. Ben kime konuşuyorum diyorsun da önce kendine bak senin kim olduğun belli değil. Sadece nerede yaşadığın yazıyor ve bu da zaten senin tavırlarının kaynağının ne olabileceğini gösteriyor. Dediğim gibi kim ve ne olduğu belli olmayan, konuşurken üslubuna dikkat etmeyen birisine diyecek daha sözüm yoktur. Forumu boş yere de meşgul etmek istemem. Diğer arkadaşlardan özür dilerim rahatsızlık verici bu durum yüzünden.

8. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    mesele 4 ileri meselesi değil. Hyundai yıllarca bu sağlamlık başarısını o şanzımanla aldı. bir teknolojiyi sonuna kadar geliştirip hatalarını gidermeden de piyasaya sürmedi. ayrıca 2014 yılında C ! sınıfında i30 da 6 ileri otomatik vardı. siz inatla B sınıfı araçlarla kıyaslıyorsunuz corollayla bilmem neyle. her neyse Hyundai şuan 7 ileri dct şanzımanı üretiyor. gayet stabil ve kaliteli olanları.
    bazı markalar da yağ yakma , piston kırma, vitese geçmeme , vites düşürüp büyültmeme vs sorunlarla yıl 2015 te boğuşmaya devam ediyor. toyotanın b sınıfında hangi aracı var ? yaris ? yarisle Accent i de kıyaslayamazsınız :) galiba toyotanın b sınıfı sedanı yok.
    her neyse. olay sadece 4 ileri mi ? taş devri teknolojisi mi ? her yerde sordum yine soruyorum sizin aracın stepnesine nasıl ulaşılıyor ? bagajdaki kontrplak malzemeyi neresinden kaldırıyorsunuz? kaç model bu araç ?

Murat bunu beğendi.
  9. cfoks

cfoks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

Hayırlı olsun. Bende 2011 yılından beri accent blue kullanıyorum. 1.6 Mode otomatik. Ben arabamı hiç satmayı düşünmedim çünki çok memnunum. İnsanların toyota güzel şu güzel bu güzel dediğine bakma araba beğenisi kişiye göre değişir herkes farklı şeyler bekler arabadan. Fakat sana çok iyi bir tercih yaptığını söyleyebilirim hiç endişen olmasın. Piyasada bu güçte ve bu şekilde iyi yakıt tüketen bir araç daha bulamazsın. Resimlere videolara kimse birbirini kandırmasın. Ben bu aracı alırken toyota opel ve benzeri bütün orta ve birçokta üst sınıf araçlara baktım test sürüşüde yaptım hepsinde. Fakat accent blue daki rahatlık hiç birinde yoktu. 4 ileri olmasında bir sorun yok 120 beygir 260 N torklu bir araç için çok az yakıyor. Herhalde çok yakar diyen arkadaşların düşündüğünü hyundainin mühendisleri düşünmüştür. O zamanlar ESP bile yoktu araçlarda bu arabada standart donanımda vardı bunu düşünen adamlar 6 ile yapmayı düşünemiyolarmı. Lastiklerini 16 inç yap 195/55/16 uygundur ve yakıtın yol tutuşundan dolayı nekadar daha düştüğünü göreceksin.

1. İçi geniş
    2. Konforlu
    3. bagajı büyük
    4. Güçlü
    5. şekli şemali düzgün
    6. donanım opsiyonu çok
    7. dizel araçlara göre çok sessiz
    8. yüksek hızda sallanma sarsılma yok
    9.Vites geçişleri ve turbosu seri çalışıyor.

Bunun gibi bir sürü şey sayarım baya zamandır kullandığım için. Bundan daha iyisini bulsam bu fiyatlara hiç düşünmeden bugün satarım aracı.

DannyZ, MehmetHan ve Murat bunu beğendi.
  10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    olay markaların başarı veya başarısızlığı değil, blue şu anda dct şanzımanla satılıyor, 4 ileri tork konvertörlü evet eski nesil bir şanzıman ama bu haliyle satılırken onu göre uygun bir fiyatı vardı demem o ki hepsi fiyatının karşılığı. eğer insanlara yıl olmuş 2014 eski hala eski şanzıman kullanılıyor derseniz bir diğeri, xx markası da yıl olmuş 2015 hala turbo benzinli motorlu bir kombinasyon sunamıyorlar der. bunun sonu yoktur.
    ayrıca hangi marka olursa olsun B sınıfı ekonomi amaçlı üretilen bir araçtan 150-160km hızlarda ip gibi gitmesini beklemek baştan hata olur. bugün D sınıfının öncüsü sayılabilecek olan Passat 80-90km hızdan sonra rüzgar alıyorsa(içimde yaradır söyleyeyim dedim:) ) beklentiyi yüksek tutmamak lazım.

MehmetHan, Murat ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  11. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Aracınız hayırlı olsun, harika bir seçim yapmışsınız. Hiç üzülmeyin konu amacından çıkmış, bilmeyenler konuyu saptırmış...

Uzun süredir ( 20 senedir ) otomatik şanzıman arabalara meraklı ve sayısız farklı otomatik şanzımanlı araç alıp, kullanmış biri olarak derim'ki;

Bu şanzıman sürmeye doyum olmayan, ömrü neredeyse aracın ömrü ile eşit, hiçbir zaman sorun çıkartmayacak, çift kavraması veya balatası bitmeyecek, ısınmayacak, kenara çektirmeyecek, balata değişimi istemeyecek, geçişleri pamuk gibi konforlu ve rüştünü tüm dünyada ispatlamış bir şanzımandır...

4 vites olduğuna bakmayın, sahip olduğu ara kademeleri ile size vites sayısını unuttur, o kadarını söyleyeyim...

Devir konusunda ise, yapısı gereği sürekli düşük devir çevirmeye ayarlıdır, dolayısı ile manuel şanzımanda gittiğiniz hıza göre devriniz, elinizdeki otomatik şanzımanda daha yüksek olmaz... Ses konusunda içiniz rahat olsun, manuel şanzımana göre sürtünen dişli grubu sizde olmadığı için daha az ses çıkarır... Yağ kavramalı olduğu için sürtünen bir dişli yoktur ve baskı balata gibi dertleriniz'de olmaz...

Bu kadar üstün özelliği yanındabu şanzımanın tek farklılığı yakıt tüketimidir, oda yeni nesil motorunuzla göze batmaz...

Tam otomatik şanzımanın sürüş özelliklerini ayağınızda hissetmeye başladığınız anda, başka şanzıman kullanmak istemeyeceksiniz bundan emin olun...

Sorunsuzluğu ve dayanıklılığı ile bilinen bir markanın tam otomatik vitesli modelini aldınız, uzun seneler bu keyfin tadını çıkarın...

12. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Aslında çok güzel bir mesaj yazmıştım telefonda geri tuşuna bastım gitti. Tekrar yazmayada gerek kalmadı arkadaşlar gereken cevapları vermişler.

İyi niyet garantisinden 6000 liraya şanzıman değiştirenleride gördük. Piston kıranlarıda.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onur- ve MehmetHan bunu beğendi.
  13. Mur@t

Mur@t Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    47
    Ad Soyad:
    Murat Bağcı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Alanlar kazasiz belasiz kullansin mutluluklar araclariyla diyelim kapansin bence konu sonuc olarak herkesin arabasi iyisiyle kotusuyle kendine guzel yok ole bole diyerek kotulemenin kirici olmanin geregi yok her marka kendince iyi diyelim nokta koyalim.

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Corolla = Çöp

MehmetHan ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  15. hknztrk

hknztrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    aaaa aaaa
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    aferin iyi anlamışsın....

16. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Her insanın araçtan beklentileri farklıdır. Kimi az yaksın der, kimi beni gideceğim yere sorunsuz ulaştırsın der.
    Bana göre; 4 ileri tork konvertörlü otomatiğin değerini, yollarda yaşanan mağduriyetler ile hala geliştirilmeye devam eden triptonik şanzımanla yolda kalınca anlar insan. Benim için önemli olan 3 krş fazla yaksın ama beni yolda uğraştırmasın. İstanbul trafiğine girdiğimde yormasın, strese sokmasın. Yolda beyni sulanıp, kitlenip kalmasın. Yıllık izinde 1100 km (Tekirdağ-Giresun) lik yola çıkacağımda bana güven versin.
    Yolun ortasında, bir gecenin yarısında çoluk çocuk yolda ser sefil etmesin.

10kolik34, Onur- ve Murat bunu beğendi.
  17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben iyi anlarım , Benim için bir çöpten fazlası olamaz.

MehmetHan bunu beğendi.
  18. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    herkesin düşüncesi kendine göre doğrudur. Tartışma gerektirmez bence saygı duymak gerekir.
    benim fikrim sorunsuzluğuna güvendiğim bir otomatik şanzımanlı aracı almakta fayda vardır. ( ülkemize otomatik vites 5 6 yıldır max 10 yıldır yaygınlaştı. mercedes-bmw audı vs hariç )
    Bu sebeple diğer markalarda çok sorun yaşayanlar oldu. Benim hiç otomatik şanzımanlı arabam olmadı ama kuzenimin 2008 de sıfır aldığı mondeo şuan 250 bin km leri gördü hala ilk günkü gibi maşallahı var nazarda değmesin inşallah.

mesele corolla çok iyi hyundai daha iyi değil . arkadaş bir soru sormuş arabasının şanzımanı ile ilgili bilgim olsa cevap verirdim fazla anlamadığım bir konu ama sorunsuz bir şanzıman diyede duymuştum.

aracınız hayırlı ugurlu olsun güzel günlerde kazasız belasız kullanın inşallah

DannyZ bunu beğendi.
  19. cfoks

cfoks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Şanzıman değişince 5 litre yakan araç 1 litre yakmıyor fazla abartmamak gerek bence şanzımanı :) Ayrıca şimdiki otomatik vites arabalar iyi eskiye göre teknoloji çok ilerledi. Şuda bir gerçekki orta sınıf araçlarda detayları sorgulamak nekadar mantıklı. Üst sınıf araç alacaksan bence detaylara bakmak gerek. Çünki bizim ülkede orta sınıf araçlarda firmalar çok şey eklemiyor araçlara. Opsiyon olarak sunuyorlar. Opsiyonlarıda ekleyince zaten orta sınıf olmaktan çıkıyor bazı araçlar.

20. DannyZ

DannyZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Hasan Deniz YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar hepinize teşekkürler. Arada konu sapsa da ben sorduğum sorulara cevap aldım. Sormadığım başka şeylere de cevap olmuş oldum ekstradan. Tartışmaya gerek yok, forumların amacı ilgi paylaşmak, bilgi paylaşalım mutlu mesut bir şekilde :)

erenuzel41 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş