Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sıfır Accent Blue Iadesi Hakkında?? Acil Yardım Arkadaşlar

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda Guney Cakir tarafından 19 Şubat 2017 tarihinde açılan konu

1. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Olur olmaz olur mu hiç, tüketicinin seçimlik hakları vardır, ilk 6 ay içinde çıkan sorunlar gizli kusur kabul edilir ve sorun olmadığını satıcı ispat etmekle yükümlüdür. Bir sorun olduğundan eminseniz, tamir değil değişim istediğinizi yazılı olarak bildirin, isterseniz servis fişine yazdırın ya da daha garanti olsun derseniz noter vasıtasıyla isteğinizi iletin, sonrasında tüketici mahkemesine dava açabilirsiniz. Bu gibi durumlarda 3 hakkınız mevcut, ücretsiz tamir, yenisiyle değişim ve paranın iadesi.

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

iyi de şikayet konusu performans düşüklüğü ve yol tutuş, ikisi de arıza değil aracın kapasitesi.

inşallah arkadaşımız istediği gibi bir değişiklik yapar ama teknik olarak çok zor.

ihsan ve VVadam bunu beğendi.
  3. Guney Cakir

Guney Cakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    kjghblhkhvjk
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    performansın düşük olacağını anladım değerlerden anlaşılıyor. benim tek hatam araç olmadığı için test sürüşü yapamadık ve aracı satan kişi (malesef tanıdık) çok övdü. Dizele kafa tutar arada pek fark yok anlamazsın vs. Şuanda araç serviste titreme olayına baktı sorun yok dedi. Çekme ve yol tutuş hakkında daha çok yeni çekişi bir tık daha yükselir dedi serviste ki arkadaş. Aracı satan kişi için böyle dedi dediğimde yanlış bilgi vermiş aralarında ki fark uçurum dedi. Aracı geri versem dediğimde ise 10-11 bin zararın olur boşver bin gitsin dedi şaka gibi :)

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    120den sonra titriyor dediği için değişim yapılır demiştim.

5. Ömer ilhan

Ömer ilhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ömer atilla ilhan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Ticari taksi çalıştırıyorum.Bende 3 ay önce aynı araçtan 0km aldım.şu an 21bin km de.yol tutuşu zayıf lastik ebatlarını 205.50r16 olarak değiştirirsen yol tutuşu artar.

VVadam, Fikret Adil, Halil ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  6. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    boyla satışçıları nasıl bünyelerinde barındıyor firmalar şaka gibi , 2-3 liraya kıyafette almıyorsun araba bu ya , açıkcası ben olsam şuan çalışan hakkında her kademeye şikayette bulunmuştum

dizel ile benzinli arasında heleki 1.4 amtosferik arasında nasıl performans farkı olmaz

Asel Kaan Efe ve mektuplar bunu beğendi.
  7. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Atmosferik benzinli ile turbo dizel araç arasında fark yok diyen adamı şirket bünyesinde barındırmamalı . Güzel abim 50 60 bin tl para verip aracı alıyorsun ve o parayı verip istediğiniz aracı alamamışsınız resmen dolandırılmışsınız gibi bir şey olmuş yazık günah , bende mağazacıyım millet 30 lira verip aldığı pantolonu bile 2 saat didik didik inceliyor , eşini dostunu çağırıyor , yok kumaşında neler kullanılmış yok dikiş izleri doğrumu felan hayret ediyorumm ki siz 60 bin verip araç alıyorsunuz en azından youtube da hızlanma testi vs baksaydınız . Satıcı elinde tutulmayan satılmayan aracı itelemeye çalışmış gibi geldi bana bence şikayetçi olun 60 bin verip sevmediği araca dert yanarak binermi insan ben kahrımdan ölürüm vallahi ne yalan söyliyim :/

<<bülent>> ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. rooster20

rooster20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    yılmaz gökce
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Satıcı aracı satarken size doğruları söylememiş
    Sonuçta bu işin uzmanı olarak orada durduğu için, size en iyi ve en faydalı şekilde destek vermek zorunda
    Bence sizi yanlış yönlendirdiği için sonuna kadar hakkınızı arayın

9. JanissaryWolves

JanissaryWolves Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Metehan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Bir şey alırken hiç bir zaman danışmanın yönlendirmesini dinlemem çünki adam sattığı başına prim alıyor sana önerdiği araba ya daha çok prim kazandığı arabadır yada satılmamıştır satılması için yukardan baskı vardır

10. fuat4149

fuat4149 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    fuat
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Aynı tolgaya bende duruyordum. Tanıdık satıcı elinde dizel yok diye benzinli i20 satiyordu az kalsın bana. Buda az yakıyor en fazla 7 lt yakar boşuna 10bin fazla verme dedi. Allahtan dinlemedim gittim başka yerden aldım. Dizel 7lt yakıyor şehir içi benzinli 1.2 motor nasıl yapacaksa 7 lt

11. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,178
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Dogru 7 tutmus ama 10.7 gerisi tutmamis :) ne atıyor adamlar

sar20 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. yaykilic

yaykilic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Yusuf Aykılıç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bundan önceki aracım 1.4 benzin punto idi şu an 1.6 DCT blue kullanıyorum. İki araç motor ve çekiş olarak muazzam fark var. Ama 1.4 araçta hiç gitmiyor değildi. Mesala 1.4 benzinli araçla sollama yaparken bir alt vitese düşüp yüksek devirde vites atınca istenilen hıza ulaşılabilir. Malum tork ve beygir gücü düşük olduğu için. Birde düşük motor benzinli araçlar daha ziyade şehir içi düşünüldüğü için vites geçiş aralılları sık oluyor. Buda yüksek hızlarda yüksek devir ve motor gürültüsü olarak olmusuz etki yapabiliyor. Örnek vericek olursam 1.4 fiat punto evo otomatik aracım şehir içinde çok keyifli bir sürüş imkanı sunarken. Uzun yolda yüksek hızlar ızdırap oluyordu. 5 ileri otomatik olan araba 90km. hızda 3000 devir oluyordu. Artık 160km. hızda devri ve motor sesini siz hesap edin. Tabi bu sorunlar yeni CVT otomatikler le ortadan kalktı. CVT yapı itibariyle vites dişlisi yerine değişken özellikli olduğu için yüksek hızlarda yol eğimine göre deviri düşürme eğilimi gösteriyor. İnternette 1.4 benzinli CVT şanzuman blue aracın 110 km. hızda giderken 2000 devir gösteren videosunu izleyince çok şaşırmıştım. Tabi tüm bunlara rağmen rampa mampa bastımı gitsin derseniz dizel tercihiniz olmalı.

Yol tutuş ve savrulma konusuna gelince iki araçta aynı kasa ve sispansiyon sistemine sahip. Pek fark olacağını düşünmüyorum. Ama şuda var ben aracı aldığım ikinci haftası lastikleri yeniledim. Saolsunlar servisin 38-39 bar hava bastığı kumho marka lastikler düştüğüm ilk çukurda biri yarıldı diğeri balon yaptı. Zaten yol tutuşu çok kötü olan bu lastikleri hemen değiştirdim. Şu an aracın üstünde 185 65 14 nokian kış lastiği var. 180km. hız yaptım herhengi bir savrulma titreme hissetmedim.

13. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    1.2 i20 lerin hepsi manuel vites. Fabrika verisi ş.içi 6,5lt. 2015 İ20 Elite Blue aracımı Antalya şehiriçi Sabah-akşam mesai saatlerinde 13000 km kullandım Ortalamam sıfır aldığımda 7,2 idi, yavaş yavaş düştü. 1000 km den 13000 km ye kadar 6,3-6,4 ortalama ile kullandım. Şu an 23bin kmdeyim. 5 ay once yeni evime taşındım. 5 ayda 10bin km şehirlerarası 5 lt ortalama ile kullanıyorum.

sar20, Asel Kaan Efe ve YasinD. bunu beğendi.
  14. uberjager2

uberjager2 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    63
    Ad Soyad:
    Ali Dxxx
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Ben biraz okudumda, sanki biraz sürücülüklede alakası var. Vitesi 6 da ike dip gaz yapıp araç sollamayamı çalışıyorsunuz. Otomatik arabaya bindiğinizde arac sollamaya kalkınca nasış vites küçültürse, sizde uygun vitese gecip yakalamalısınız.
    7 ileri dct accent blue kullandım şöyle basit bir sollamada bile 1 vites düşürüyordu. Yani yapılması gereken doğru harekette bul olmazmı.
    6nci vitesde ses çıkmasından kullandığınız devirden kaynaklanıyor olmalı. Çok düşük kalmış olabilir. Bu araba benzinli 3000 4000 5000 cevirtin gitsin.

15. Guney Cakir

Guney Cakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    kjghblhkhvjk
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    yakıt zaten fazla daha araçta yeni o konuda sözüm yok. benim sıkıntım 100 120 den sonra güven vermiyor kullanan arkadaşlar bilir birde hava az rüzgarlıysa vay halinize 80-90 la keyif yaparsınız. sollama konusuna gelince sollama yaparken mecbur vites küçültüyorsun hızlansın diye ancak ufak bir rampa varsa yandınız motor sesi var fazlasıyla hemde ama hareket yok. ses var görüntü yok :) birde tuhafıma giden 6.viteste devir göstergesi 2000 de iken aracın hızı 75 km. Pek bir bilgim yok ama çok saçma olmuş kullanıcı yorumum olarak 1. vitesten baslıyosun 1 2 3 4 5 6 ard arda 6 ileri olmasının önemi yok bence bu motorda :) Son olarak ve en önemlisi dubble ekran flash bellek okumuyor demiştim bağıra çağıra değişimini yaptırdım sıfır taktılar ancak buda çalışmıyor anlam veremedim. flash bellek 4 5 tane var ve hepsinin içindede farklı şarkılar var klip yok doluluk oranı % 2 dir belleklerin. Sonuç olarak bugün 10 günlük accent blue 1.4 manuel kullanıcısıyım biri yanımda almayı düşünüyorum dese kesinlikle tavsiye etmem

hakan84, Fırat Ö. ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  16. uberjager2

uberjager2 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    63
    Ad Soyad:
    Ali Dxxx
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Flash bellekleri Fat format atarsan çalışıcaktır. Muhtemelen NTFS formatlıdır. resimdeki iki fattan biri olacaktır. Bilgisayara tak usb yi, sağ tıkla biçimlendire dersin. NTFS olmasında hepsini dene

sonatım51 bunu beğendi.
  17. Guney Cakir

Guney Cakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    kjghblhkhvjk
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    İlk etapta kontrol edicem bilgi veririm sağol :)

18. Fikret Adil

Fikret Adil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Fikret Adil
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Aynen katiliyorum, bakimi bile daha pahali. Iyi bir tup ile yillarca kullanirsin sogumaya hic gerek yok.

Asel Kaan Efe ve umutd07 bunu beğendi.
  19. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Kardeşim sende anladığım kadarıyla araca karşı etrafından söylenenlerle ön yargı oluşmuş. Satan arkadaş da biraz abartmış beklentilerini karşılamamış. Benim de aracım 1.4 blue 2015 model bastın mı gitmem demiyo 110 120 de öyle korku verecek durum söz konusu değil. Dizel benzinli karada gidebilen zıhlı askeri tip araçlar da dahil kullanmadığım araç kalmadı. Blue sizin anlattığınız gibi kötü bir araç değil. Aracınızın kıymetini bilin sizin beğenmediğiniz araç başkalarının hayali belkide. Son olarak şunu söyleyeyim aracınıza olan ön yargınızı yenin keyfini çıkarın. Usb için de müzik formatınızı flashdiskin formatını kontrol edin. Aynı müzikleri sdkarta atın çalışmazsa müzik formatını çalarsa flashdiski kontrol et. Bence aracınızda sorun yok.

emrex ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  20. abdullah3471

abdullah3471 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    abdullah demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben 180 km gidiyorum otobanda pek savrulma hissetmedim 1.6 dizel