Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lassa Greenways Kullanan Varmı?

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda ozanoz93 tarafından 22 Şubat 2020 tarihinde açılan konu

1. newrophat

newrophat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    392
    Ad Soyad:
    a. ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    mobilden giriyorum diğer arkadaşın mesajını siz yazmışsınız gibi cevap vermişim ki gayet olabilecek bir karışıklıktır forumlarda yinede bunun için kusura bakmayın fakat üslupta ne gibi sıkıntı varmış onu anlamadım ?

2. mehmetanaz

mehmetanaz Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mehmet ANAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Şuanda aracımda 4 mevsim Greenways var. 2 senedir kullanıyorum. Bir sıkıntısını görmedim. Arabayı sert kullanmıyorsan direnci yüksek. Eskimeden uzun yıllar gider. Yağmurda da güvensizlik vermiyor. Arabayı genelde uzun yola sürüyorum. Kışın farklı yol koşullarını görebildiğimizden dolayı farkı anlıyorsunuz. aynı anda kuruda da ıslakta da aynı tutuş var gibi geliyor. Tabiki de lastiğin de bir sınırı var. Fazla bir performans bekleme derim. Bir kaç sert virajda arabayı açtırdım sadece. Bir de taş toprak çok topluyor. Son olarak kendi aracımdan mıdır yoksa özelliğinden midir bilmiyorum lastik hava basıncı tam ayarda olsa bile sanki karşıdan bakınca havası yokmuş gibi duruyor. Fiyat-performans ürünü bence.

ozanoz93 bunu beğendi.
  3. Vale0

Vale0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Dunlop için de yazılanlar olmuş

dunlop da kral lastiktir f/p oranı çok yüksektir...

Sp sport01 modelinden o kadar memnun kaldım ki sonra touring modelini aldım...

arkadaşlardan birisi hatalı üretimden bahsetmiş fakat şöyle empati yapsın...

telefon bozulup incelemeye garantiye gittiğinde size muadil telefon veriliyor mu? firmalar bu tür maliyetleri karışlamaz arkadaşlar...

tabi şuna da saygım sonsuz
    Yaşadığımız olumlu yada olumsuz deneyimler ürün hakkında fikrimizi oluşturuyor... malesef arkadaşım sorun yaşadığı için ve çözüm sürecinin meşakkatli olmasından ötürü markayı beğenmemiş... Normaldir... bende memnun kaldığım için 2. Kez almıştım...

newrophat bunu beğendi.
  4. ozanoz93

ozanoz93 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    417
    Ad Soyad:
    ozan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    bugün kaçtane bayi gezdiysem aradıysam falken ziex modeli yok satışta üretimdede yok. lassa da takımı 1300 tl en ucuzu buldum interneten sipariş verirsem sökme takmada 1200 tl. geliyor. sahibinden ilanlara inanmak lazım koymuşlar ilanları lastik yok o fiyata :) temiz çıkmamı bulsam :)

5. newrophat

newrophat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    392
    Ad Soyad:
    a. ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    kararsızlık kötü bir şey, kafanda alacağın şeyi belirleyip üçe beşe bakmayacaksın çok fazla lastik kritik bir konu

6. obenyurdakok

obenyurdakok Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    abdullah yurdakök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    Kardeism Corsa benzinli 2014 için daha yeni takdirdi. Memnun

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ozanoz93 bunu beğendi.
  7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Sabancı nın ürettiği ürün iyidir, zaten brisa da basılıyordur, greenways sanırım çevrecilik esaslı bir lastik, ya üretildiği malzeme ya diğer karakteristik özellikleri mutlaka çevreciliğe göredir, yani belki az yakıt tüketimi, belki hurdaya atıldığında doğada çabuk çözülme, belki geç yıpranma, belki az gürültü kirliği, üretildiği malzemelerin kimyasal zehir oranının az olması gibi şeyler olabilir, bilemiyorum bunun gibi özellikleri olabilir çünki adı üzerinde greenways, fiyatı da bu yüzden diğer lassa lara göre ucuz olsa gerek.

demekki ortalama bir lastik kötü değildir yani, yerli malı neticede ve sabancı nın ürünü genelde kötü çıkmaz. çıksa bile sonrası uğraştırmaz garantisi vardır ithal değil sıkıntısız gibi

Yüksek hızla viraj dönmeye, abs nin devreye girmemesine ve dipgazda patinaj yapmamaya göre lastik bulmaya kastırırsak araştırma sonucunda ciddi fiyatlar çıkıyor, michelin pilot sport 4 yada pilot supersport, pirelli trofeo, pzero, potenza s001 gibi lastikler var onlarda pahalı olunca eleştirenler pahalı olunca iyidir diyor.

Birisi gitmiş mesela benim kullandığım civic e göre riken marka 235 45 R17 lastiğin tanesini 240 liraya almış:) fabrikanın civic e taktığı michelin prymacy 3 ün tanesi zaten 800 lira:) ve bu arabayı zorla taşıyor, bu halde iken Riken alıp güvenebilir mi insan??

Eski arabam Getz te hankook centum vardı önden kaç kere kaydırdım bir kere daha arabam 6 aylıkken kavşakta 30km hızda kaydırıp ön jantı kaldırıma vurdum en ufak su birikintisinde arabanın yönü değişiyordu tutamıyordum ve üç sene sonunda bu lastikler ile kuru zeminde karlı havada gidiyor gibiydim cayır cayır kayıyor 20km hızda abs devreye giriyordu bu hankook ları değiştirdiğimde yanakları çatlamış renkleri kahverengi sarı olmuştu hatta hava kaçırıyordu gittim lassa ana bayiye bridgestone b250 istedim ama sonra lassa yetkili bayisinde bir dünya para bayılıp indirime kampanyaya kaçmadan bayinin önerisi ile taptaze Made in Turkey yazılı fabrikadan bir hafta önce gelmiş B330 evo ları taktırdım o günden sonra 40km hızla dönemediğim virajları 70km hızla dönmeye başladım, bu yazlık lastiklerle karlı zeminde bile gittim hankook karda daha iyi idi, yağmurda dans ettirdim dereboyu sulara girip dümdüz çıktım, herkesin 30km hızda gittiği ıslak yeni yağmur yemiş yolda makas ata ata geçtim hepsini. Frene dibine kadar basınca abs devreye girmiyordu küüüt diye arkası havalanıyordu arabanın freni aşındı zannedip frenlere baktırdım birşey yok birinci viteste kuru asfaltta abanıyorum patinaj yok sıfır patinaj yada 4000 devirde laaak diye debriyaj çekmek istiyor anca o zaman yapıyordu, Bridgestone ları 6 sene kullandım ne renkleri değişti ne sarardı ne soldu ne çatladı ne de performansından bir ödün vermişti.

Ancak yolda homurtusundan durulmazdı arabaya binen rahatsız olurdu:) çok ses yapardı kasislerden atlarkan çaat küütt vururdu ve yakıtı ciddi oranda fazlaydı,

babamın i30 da hankook ventus vardı onlarda aynı şekil 4 sene kullandıktan sonra çatladı yarıldı, ona da gittik tanesi 380 liraya 2016 senesinde bridgestone turanza T001 taktırdık baba nasıl dedim?? virajlarda herkesi geçiyorum öndekinin dibine kadar giriyorum dedi birgün babamın arabasına bindim 235 taban lastiği olan benim civic ten iyi yol tutuyor 215 taban lastik ile:) sonra babamın kullanım stili değişti baktım e-5 te emniyet şeridinden araba sollamalar öndekini sıkıştırmalar dedim bir daha sana bridgestone takmayacağız anlaşıldı:) ama bu lastikler deli gibi homurduyordu çok gürültülü idi konforu da kötüdür kasislerde çatırtı patırtılar eksik olmuyordu.

Bugün lastik almak isteyene tek tavsiyem gidin bir dünya para bayılın pahalı ama güzel kaliteli lastik alın, yakıt tüketimi, konfor, gürültü sallayın gitsin, duvara refüje girdikten sonra 30000 lira masraf çıkartacak kaza yaptıktan sonra yada otobanda 3 yıllık lastik ile 160km hızda giderken yarılıp arabayı devirdikten sonra bu ses yapmayan, konforlu lastiklerin hiçbir anlamı yok. Sürüş keyfi de yok.

3 yıl sonra çatladığı patladığı söylenen yokohama, hankook, kumho, petlas gibi lastiklere 3 yılda bir 300 lira vermek yerine giderim 600 lira verip bridgestone, michelin, goodyear, pirelli gibi premium olarak tabir edilen markaların alabileceğim en performanslı modelini alırım ve 6 sene kullanırım aynı hesaba gelir aldığım keyif te ekstrası olur.

Önal ve ozanoz93 bunu beğendi.
  8. ozanoz93

ozanoz93 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    417
    Ad Soyad:
    ozan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yok kararsızlıktan değil sende falken bakıyordun diye seni uyarım dedim fabirka ziex modeli yokmuş bizim modelden galiba üretmiyorlarmış.
    Ben lassa siparişini cuma veriyorum.

9. ozanoz93

ozanoz93 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    417
    Ad Soyad:
    ozan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkürler bilgi için okurken çok keyif aldım

10. newrophat

newrophat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    392
    Ad Soyad:
    a. ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    benim alacağım modelinde üretim sıkıntısı yok adamların kafa ürünü niye üretimini kessinler zaten o ebatta hepi topu 2 tane yazlık modeli var 185 65 r14 için, en kötü internetten 2019 üretimi alırım çok fark etmez benim için, benim önceliğim ıslak zeminde en iyi performansı veren lastik yoksa marka takıntım yok yani petlas dışında her lastiği deneyebilirim, etiket verilerine göre tercihim falken başka özel bir nedeni yok yani , sen lassa taktır tecrübelerini paylaş bizimde aklımızda olsun ilerisi için, yarın birgün satarız arabayı denk gelir lassa alırız. ben kışlık lassaları aldığımda tanesi 200 liraydı shell kuponu, lastik.com.tr indirim kodu ve kart kampanyası vs.... ile 350 liraya 4 tane lastik aldım, hatta arabayı satığımda kışlıklar elimde kaldı 3-4 ay önce 600 liraya sattım 2 senelik lastikleri :D lassa arada güzel kampanyalar yapıyor takip etmek lazım

11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    forumda lastik sorulduğu zaman genelde orta sınıf lastikler öneriliyor:) lastik konusunda çok ucuza yada çok pahalıya kaçan genelde pek yok:) lastiği daha önce yada sonrasında kullanan birisine sorduğunuzda 10 kişiden 9 u yalnızca memnunum diyor:) bu bence oldukça yetersiz bir geribildirim sadece memnunum demek çok göreceli kavram:) mesela kimi kullanıcı sıklıkla kaldırıma çıkar ben şahsen yapmam ama kaldırıma çıkınca lastikte yarılma baloncuk yapma riski az olan yada çok olan bir lastiği tercih etmeden önce bilsem iyi olmaz mı? kimi kullanıcı sessizlik ister kimisi yakıt tasarrufu bazı kullanıcı konfor arıyor.

Ben daha hayatımda herşeyi full olarak tam performans bir arada sunan bir otomobil lastiği görmedim:) yok öyle bir lastik:)

ayrıca ıslak zemin tutunma harf değerinden yani A B C D gibi ıslak zemin değerinden her zaman şüphe ederim çünki ıslak zeminde, çamurda, toprak zeminde çok iyi tutunan bir lastik aynı zamanda hem kuru zeminde hemde asfalt üzerinde sessizlik manasında asla ve asla iyi olmaz kanaatindeyim, çünki ıslak yada gevşek bir zeminde tutunmayı arttıran en temel şey lastiğin enine doğru uzanan kanallarıdır yani lastik dişleri bu dişler tırtıklar ne kadar çok olursa lastiğin gürültüsü o kadar artar ve kuru düz asfalt zemine teması o kadar azalır. Kuru asfalt zeminde en iyi tutunanmayı sağlayan şey asfalt ile lastik sırtının temas yüzeyinin pürüzsüzlüğüdür, tırtıklar yani dişler arttıkça sert kuru zemine temas alanı illa ki azalır ve lastik döndükçe yani yuvarlanırken bu dişlerin üzerinden atladıkça sürtünme çok olur yine temas bu dişlerin esnemesi ile azalır, gürültü de artar lastik sıcaklığıda artar bu bir bakıma iyi, ama yakıt tüketimi de illa ki artacaktır. Lastikçide içi boş janta monte edilmemiş farklı marka lastikleri elimize alıp kaldırdığımızda lastiğin bazıları daha ağırdır bazı markalar hafiftir bu yumuşaklık konusunda pek bir net fikir vermez ama esneklik konusunda fikir verir:) sertlik yumuşaklık aslında lastiğin hamurunun shore A değeridir basitçe bir sertlik ölçme aleti ile en az 15 mm lik sabitlenmiş düz lastik plakasından ölçülür, kalın etli ama yumuşak hamurlu lastikler sert hamurluymuş gibi hissiyat verebilirken uzun süre dayanıklılık ve konforsuz sürüş sunabilirler ama ince etli ve sert hamurlu bir lastik konforlu olup kısa sürede çatlama yapabilir kısa sürede aşınıp bozulabilir, yani aslında kimyasal bir özellik olan lastiğin sert yada yumuşak hissi sadece hamurun sertliğine bağlı değildir lastiğin fiziki yapısına da bağlıdır:)

Ben kauçuk içerikli yedek parça üreten bir fabrikada çalışıyorum otomobil lastiği değil de paspas conta motor takozu yapıyoruz ancak sadece büyük ticari araçlara, sert kauçuğun lastik hamuru her zaman ucuz ve kolay üretilen bir malzemedir ancak yumuşak kauçuk hamuru yani hammaddesi zor ve pahalıdır otomobil lastikleri üç aşağı beş yukarı sertlik olarak birbirine çok yakındır kullanıcıların bu sertmiş bu yumuşakmış demelerinin sebebi o lastiklerin kesit kalınlıkları yani lastiğin yanağını düşünün o yanakta içerideki hava basıncı ve dışardaki yazıların olduğu kısım arasında yada iç yüzey ile dış sırt yüzeyi arasında kaç mm lastik kalınlık payı var? bazı lastik 9-10mm dir bazısı 12-13 mm dir 1mm fark bile ciddi etki yaratır, çabuk ısınma, konfor ve yola tutunma özelliği olarak.

Birde bunların içinde kord bezi var bu kord bezinin ve yine lastiğin içindeki çelik tellerin kalitesi ucuz bir lastikte asla çok ta iyi kalitede olacağını zannetmem.

Çevremdeki ve forumdaki diğer arkadaşlarıma göre hayatımda onlardan çok daha az otomobil kullanmışımdır ama michelin bizim Türkiye yollarında yarılıyor patlıyor dediler ben bizzat michelin i girdiğim ilk çukurlardan birisinde yardırdım:) kaldırıma çıkarsan yanak baloncuk yapar dediler Getz ile hankook ları baloncuk yaptırdım, bridgestone pahalıdır iyidir ama ıııy iğrenç bir lastik gürültüsü ve yakıtı içtirmesi çekilmez dediler bizzat hepsini yaşadım. pirelli ler genel manada çekiş ve frenlemede iyi virajlarda kötü dediler, milenyum accent imiz vardı altında p3000 pirelli lastiği vardı hakikaten frenleme çekiş güzeldi ama zorlayınca virajlarda milenyum accent initial D ye bağlayıp böyle arkası önüne getirilebiliyordu.

Lastik seçerken çok dikkat edilmesi lazım, isterse arabanın 350hp motor gücü kocaman fren diskleri olsun eğer lastikler iyi değilse o arabanın performansı hacı murat tan kötü olur, ama gidip te hacı murat a iyi lastik takarsanız kötü lastikleri olan bmw leri ters eğimli virajda sollarsınız:) lastiğin görevi bence şu: kullanıcının en çok gezdiği yollarda yere çok iyi yapışmak:) sessiz miş, yakıt tasarrufluymuş, içinde manyetik dolgu varmış abs yi hassas hale getiriyormuş yada RFT miş patlayınca yol alıyormuş, havada gider gibi konforluymuş gibi detaylar bence çok önemli şeyler değil.

ozanoz93, oguztiryaki55 ve Önal bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş