Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kış Lastiği Tavsiyesi ?

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda 41fd tarafından 4 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    hocam güzel söylüyorsun ama şöyle de bir durum var ki trilyonluk jipinde olsa yolda kalmasını sağlayan tek şey avuç içi kadar yüzeye basan lastikler :)

lastikler yolu tutmadıktan sonra esp nin abs nin vs vs nin en iyisi arabada donanım olsa neye yarar :)

2. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    1-2 binliralik aracada parasi kadar lastik neden olmasin :) 5 TL ilk şahine değeri kadar müzik tesisati takilan bir ülkede yasiyoruz. Gerçi fark etmiyor adamin araci pahali sağlam güvenli 5 yildiz almis müzik tesisati aydınlatma body kit pahali büyük jantlar , soruyorsun araç 50 bin TL diyor ekstrasi var gögsunu gere gere 20 bin TL harcadim diyor . ama 4 tane kiş lastiği almaz ozaman 70 TL ilk aracin ne onemi var. Bir kiş günü gelip te size arkadan carptiginda boynunuzdan yaralandiginizda çok geç kalinmis olur.
    3 kuruşluk araca 5 kuruşluk lastik zaten tuhaf bir durum olur gibi ama araciniz 3 lira ise bu araci kullaniyorsaniz ve imkaniniz varsa 5 liralik lastik Takin bunda ters zira dişi bir durum yok. Tam tersi bubsekilde muzik tesisati vs gibi şeyler yapilirsa o zaman mantiksiz bir durum oluyor bence.
    Siz duruma gore kullanma gore güzel olani yapmissiniz daha uyguna lastik almissiniz. Burada Michelin ile petlasi karsilastirmak yerine sizin kullaniminiza gore lastik almaniz daha önemli. Güle güle kullanin. Suphesiz çok fark edecektir.

3. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    en kaliteli lastikler yarılmıyormu patlamıyor mu... ne bilim kazaya sebep vermiyor mu... neticede sonuç olarak kurallara uymak gerekiyor... tamam lastik kesinlikle çok çok önemli de marka oalrak tabir edilenlerin sadece marka parası aldıklarını da hatırlatmak istiyorum... %30-%40 marka parası ödeniyor...

4. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Uç yil boyunca 1998 model Hyundai accent (yumurta kasa ) kullandim.
    Defalarca karli yolda önümdeki sifir araclarin mercedes BMW Toyota renaout, Ford transit vs vs nicesi önümde kaldi gidemedi bu araçlarda esp ABS vs her şey mevcut fakat benim aracimda ABS bile yoktu .ama her seferinde kornaya basip Müsaadenizle çocuklar diyip yanlarında basip geçtim banamisin demedi çok çok güzel bir durumdu çünkü kiş lastiği kullaniyordum eylül sonu takiyordum lastikleri. Hic beklemedigim bir günün sabahinda biraz kar yagmisti en basit hafif bir yokuşta araçlar geri dönmek zorunda kaldılar ben o yoldan normal bir şekilde yoluma devam ettim :)

5. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    dediklerine aynen aktılıyorum... sizin bahsettiğiniz şey de zaten lüzümsuz olan şeye harcama yapmak ama güvenliği geri palana atmak... biz böyle milletiz... sert yoğun ve ağresif kullanan en iyisini almalı iken nadir sakin kullanan bütçeyi çok zorlamamalı...

6. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benim bahsettiğim lastikler %30%40 marka parasi aliyor fakat petlas gibi lastiklerdende %30%40 hatta daha fazla iyiler. Bunu da dusundunuzmu. Bide bu acidan bakin. Burada önemli olan benim onerdigim lastiklerin şuan üretilen lastiklerin arasında çok daha iyi olmaları ve paralarini hak ettikleri. Ve bizimde durumumuz var ise neden en iyisini almayalim degilmi. Eğer durumumuz iyi ise daha güvenli donanimli 5 yildizli araçlar neden almayalim. Lastik içinde araba içinde ev içinde vs her şey için gecerli bir durum. Hemen hemen ayni paraya neden gidip petlas alayimmki çok az bi farkla bu iste uzman olan lastikler varken. ..

7. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Tabiki bütçe çok önemli . zaten durumumuzun el verdiğinin en iyisini almaliyiz. Sonuçta kul yapisi ama önce bizim kurallar neticesinde araç kullanmamız en önemli güvenlik faktoru buradan basliyor. Yoksa en iyi lastiği bedava verseler ne degisirki yağmurda tam gaz viraja girdikten sonra...

8. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sonuçta aracimiza kiş lastiği taktigimizda biz çok büyük bir adim atmis oluyoruz. Burada bütçe kullanım yasanilan bölge ve tercih kişiye aittir. Eğer bütçe musaittse al en iyisini ve kurallara uy ondan sonrasi artik takdir ilahi. ALLAH herkeze kazasiz belasiz yolculuklar nasip etsin...

9. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bugün yumurta accentime kış lastiği almaya gittim. Bf goodrich vardı 95 tl dediler tekine iyi geldi bana fiyat 175.70.13 ölçüsü için markayı biliyom bide kış lastiği fiyat olarak cazip gibi lastiği elime aldım yeni sezon belli yumuşacım... Ne dersiniz fiyat makul mu ?

10. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Diğer markalarada bak. Nokian W+ var plus diye geçiyor. En azindan fiyat al. Çok güzel lastik çok çok memnun kalirsin. Yumurta yi kirma :)

Tilki bunu beğendi.
  11. memo_58

memo_58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    M. AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Kardeşim git lassa al derim. Ben tanesini 115 den aldım. 1 yılda yol yardımı verdiler. Arada 80 TL var. Bence almışken güzel olsun.

12. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bugün itibarıyle i20 mime (185-60-15) Continental TS-850 kış lastiği taktırdım. Henüz hava koşulları ciddi bir yorum belirtebileceğim düzeyde değil ama ilk intiba olarak arabamın üzerinde gelen Pirelli Cinturato P6 lastiklerden daha fazla ses çıkarmıyor. Yani çok ses çıkaran bir lastik değil ve tutuşu vs yumuşak. İyi görünüyor şimdilik.

Ankara kışıyla yüzleşmeye başladıkça deneyimlerimi yine aktarırım :)

13. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Abi aldığım arkadaşlardan daha önce jant lastik alıyordum, sağolsunlar ilgilenirler hep yol yardım bizzat kendileridir.... :) Bende markada ve lastik hoşuma gidince gezmedim alıdım...

14. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Çok güzel bir lastik secmissiniz. Hayirli olsun . favori 4 lastik tercihimden 2. Olani almissiniz . güle güle kullanan. Sizi uzmeyecegine emin olun :)

15. memo_58

memo_58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    M. AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Ozaman hayırlı olsun :)

Tilki bunu beğendi.
  16. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sahibinden.com da 4 adet 205/55/16 googyear ultra grip 8 buldum . ikinci el . ama lastikler 2013 .12 ay üretimi. 2000km kullanilmis bayan tarafında. Tam bi kelepir oldu :) mağazada 900 TL gibi fiyati var. Ben 400 TL ye aldim. Lastik bir çok testte basarili yerde. En iyi kis lastikler inden biri şuan. Sahibindeni takip edin , eminimki güzel lastik bulursunuz ;)

17. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    havalar yağışlı... yaklaşık 1 aydır starmax ice gripper kullanıyorum... geçen sene hata etmişim kış lastiği almamışım... neden derseniz.. yağmurlu havalarda özellikle su birinkitilerinin olduğu yerlerde Dunlop yaz lastikleri girdap etkisi yapıyor ve ıslak zeminde biraz kayma yapıyordu... şu ana kadar su birinkitilerinde girdap etkisini görmedim... aracı biraz yoruyor ama gülü seven dikenine katlanır... ve gayette yumuşak... havalar soğudukça yumuşaklığını bariz hissetiyorsunuz... ben de Petlası(Starmax Kış Lastikleri) tavsiye ederim...

18. ayazayaz

ayazayaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    idris ayaz
    Yaşadığınız Şehir:
    70-KARAMAN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    merhaba,
    nokian petlas arasında kaldım,