Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kış Lastiği Tavsiyesi ?

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda 41fd tarafından 4 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. Sebozzy

Sebozzy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    1 ay önce i20 aracıma 175 70 r 14 ebatlarına 4 adet Goodyear Ultragrip 8 aldım. İnanılmaz derece memnunum. Yol tutuşu oldukça arttı. Sıcak havalarda yol kuruyken kızaklama kayma yapmıyor ancak fren mesafesi biraz daha uzuyor. Bunun dışında özellikle soğuk havalarda 7 derecenin altındayken müthiş güven veriyor.

Tek dezavantajı yakıt tüketimi 100 km ortalamada 1 lt arttı.

merak edene Ağustos 2013 üretimli tekerleri 140 tl ye aldım.

2. Muhendis_06

Muhendis_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Hakan IRMAK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar aracım i20. Latik ebadım 185/60 R15. Kış lastiği almak istiyorum.

1- Goodyear Ultragrip-8
    2- Michelin alpin

sizce hangisini tercih etmeliyim?

3. cenker_baba

cenker_baba Guest

Ben ug8 aldım takalı bir iki hafta oldu ama çok araştırdım tavsiye ederim

Tepe Taklak Candır

4. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bende Good Year ug8 taktırdım 205x55xR16 ölcü 210 TL den, ayrıca cıkan yaz lastıklerını tekrar değiştirine kadar lastik bayine bıraktım bu hizmet için 60 tl alıyorlar ve adınıza lastiği depoluyorlar..bir sonraki değişimde işlem tekrarlanıyor benim gibi lastik saklayacak yeri olmayanlar için önemli hizmet.. lastiğin performasına gelince ilk farkettiğim yol sesinde bir azalma olduğu ,daha lastikleri taktıralı 2 gün olduğu için kesin bir şey söyleyememekle beraber ilk aşamada memnunum

5. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    yarın bağcılardan 4 adet çıkma era jantı ve kapağı alıyorum (100 tl) akabinde Koçtaşdan Barum Polaris 3 (185/65/14) ölçülerinde 4 adedi montaj dahil 450 tl'ye alacağım. umarım memnun kalırım.

6. Alperen

Alperen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Alperen AYTEKİN
    güle güle kullanın, kazasız belasız inşallah..barum polaris Continental'in alt markası sanırım?Continental üretiyor yine?

7. tolgacan55

tolgacan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tolga Can
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Samsunun kavak ilçesinde oturuyorum, asarcık ileçesinde çalışıyorum, yani hergün gidiş geliş yapıyorum. Söylediğim ilçelerdeki rakım 1000+ hatta asarcık 1200+ rakımda. Müthiş kar yağışı, buzlanma, don olayları oluyor. 4 gün okullar tatil edildi, düşünün..

Aracımla gidiş geliş yapıyorum, sürekli viraj ve yokuş olan yollarda gidip geliyorum o yüzden kesinlikle güvenebileceğim bir lastiği almak istedim. Çok araştırdım inceledim, Continental TS 850 modelini aldım 4 tane. İnanın bir çok kişinin girmeye cesaret edemeyeceği yollara girdim sorunsuz çıktım, zincirsiz gidemezsin diyenlere rağmen bir kere bile takılmadan bütün yokuşlara girdim çıktım.. Bir kere bile kayma savrulma yapmadı...

2011 yılından beri tüm kar lastiği testlerinde (ADAC'da dahil) TS 850 "açık ara" birinci durumdadır.. İkinci, üçüncü vs sürekli değişiyor ama Continental'ın TS 850 kış lastiği büyük farklarla hep birinci konumda.. Eğer halen almaya karar veremeyen birisi varsa, kullanacağı yerde şartları zorluysa ve biraz fazla vereyim aklımda soru işareti kalmasın diyenler varsa kesinlikle tek tavsiyem var, Continental TS 850 modeli.. Bundan önceki aracımda aynı yolları Michelin Alpin A3 ile gidip geliyordum, inanın farkı çok rahat hissediyorum.. Bundan sonra hiçbir şekilde Continentalden başka kış lastiği bakmam..

Yaz lastiklerinde pek iş yok onu belirteyim..

Accent blue 1.6 prime modelim aracımın en sevmediğim yeri lastik ebatları.. Malesef o kadar ara ebat koymuşlarki çok zorlandım lastik araştırmasında. 195 50 R16 koymuşlar, bu ebat zaten doğru düzgün piyasada yok, olanlarda 400 TL üzerinde veriyor tekine.. Bende mecburen yanakları biraz yükselttim, 195 55 R16 aldım, tanesi 315 TL.. Aynı ebat michlende 295 TL idi, good yearda 275 TL idi, bridgestone'da 260 TL idi..

8. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    i20 Troy 1.4 Cvvt Mode 100 PS manuel aracım 185/60/R15 ebatlarında 4 adet Starmaxx W 850 ice gripper lastikler ile kışa girecek...

Tanesini 125 TL den bayram arfesinde aldım... Ağustos 2014 üretim tarihli...

Lastikleri taktıktan sonra düşüncelerimizi kış boyunca paylaşacağım inşallah...

Herkese kazasız belasız sürüşler...

9. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arkadaşlar merhaba,

Dizel i20'me kışlık lastik bakıyorum. Bir bayiden Continental kışlık lastikler için 150 lira fiyat aldım, sizce nasıldır Continental'in kışlık lastiği ?

Ebatlar: 185/60 R15

10. Onpolat

Onpolat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Muhammed ÖNPOLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    i30 cw aracım kışlık lastik tavsiyeniz hangi marka olur kullanan arkadaşlar..

11. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam siz Erzurum'da yaşıyorsunuz sanırım, bence Nokian'ın kışlık lastiklerine bir bakın derim. Başka markalar için birşey diyemiyorum çünkü bende henüz karar veremedim ne alacağıma :)

12. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ben de i30 aracima nokian WR D3 alacagim kismet olursa. Oldukça sessiz ve çok iyi kiş lastigidir tavsiye ederim

13. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bende simdi arkadasa nokian onermistim :) nokian kiş ve yaz lastiginde çok güzel lastiklere sahip

14. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam Ankara olsun İstanbul olsun Nokian kış lastikleri için gereksiz şehirler bence, lastiklere yazık olur :)

akıncıatıcı bunu beğendi.
  15. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Continentalin hangi modeli ama modelleri arasında bile ciddi fark var. Birde lastik ölçünüz nedir?

16. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Istanbulu hadi hep tartışıyoruz da Ankarada neden gereksiz onu anlamadım asıl Ankarada can bulur o lastikler.

17. Onpolat

Onpolat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Muhammed ÖNPOLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Hyundai serviste Michelin lastiğine 325 Lira fiyat aldım bide bunun 2. sınıf başka bi marka lastiği varmıs 240 Tl ona fiyat verdiler Nokianlar iyi lastik oldukça duydum fiyatları ne dir acaba

18. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Arkadaşlar merhaba,

Ben tanesi 125 TL den 4 adet 185/60/R15 Starmax İce Gripper W850 (Petlas W651 ) aldım... Islak zeminde 1 kez test etme şansım oldu... Çok yağmur yağdığı günlerde DUNLOP lar da hafif kayma yada su birikintilerinde girdap hissi oluyordu...
    Starmaxx ice gripperde bunu hissetmedim... Birde ses seviyesinde bi yükselme olmadı... şu anda gayet yumuşak gibi...

Tabi kış koşulları tam anlamıyla gerçekleşmediği için kesin yorumlar yapamıyorum...

Biraz maddi birazda duygusal yönden Türk Malı Kırşehir Malı Petlas ın Starmaxx markasını seçtim...

Bence sizde öyle yapabilirsiniz...

19. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    İ30 standart 205/55/16 nokian wr d3 fiyati 200 TL civari . bence 325 TL çok abarliti eğer ölçü bu ise. 2. Urun felan bulasmayin. Alınacak lastikler belli. Nokian wr d3. Continantal ts850. Michelin a4. Goodyear ultragrip 8. Bu dört lastik harika bütçe musaitse bunların haricini almayin derim

20. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Continental ,TS 850 alabiliyorsaniz bu seriyi alin. Biraz fazla ödersiniz ama güvenliği de üst seviyede yasarsiniz ...

Bu Sayfayı Paylaş