Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kış Lastiği Tavsiyesi ?

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda 41fd tarafından 4 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. huseyin102

huseyin102 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    82
    Ad Soyad:
    Hüseyin PEHLİVAN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    hocam ben bolu/gerede ( d-100) karakolunu biliyorum zaten lastikte bir yere kadar ama yazlık lastik var , 4 mevsimlik var birde kar lastiği var :) bu sebeple seçimleri amacına uygun yapmak lazım benim aracımda dunlop var daha 3 cm karı gördü geçen hemen sağa sola attı sonuçta 4 mevsimlik bir lastik. millet otobanda basarken ben 90 geçmedim :) bilmem anlatabildim mi ama altta bulunan videoyu izlersen bir çok fikrin değişir.

Akrep Kış Lastiği

Scorpion Winter modern SUV ve CUV araçlarına uygun olarak üst segment araçlar için dizayn edilmiştir. Sürücülere yüksek güvenlik sunarken; karlı,ıslak ve kuru zeminlerde dengeli ve kontrollü bir sürüşü garanti eder.

- Frenleme,araç hakimiyeti ve çekiş gücünde karlı koşullarda sınıfının en iyisi *;
    CERTIFIED BY TUV
    - Soğuk havalarda ıslak ve kuru zeminde mükemmel frenleme ve kontrol sağlar;
    - Düşük ses seviyesi ve dönme direnci.

* Scorpion Winter yol tutuş, frenleme ve araç kontrolü testlerinde rakiplerine karşı en yüksek puanı almıştır.Bu test TÜV SÜD Automotive (Report No. 76247759PQ-01) tarafından Şubat-Mart 2012 tarihinde 255/55R18 109 V M+S ebatlarındaki lastik baz alınarak gerçekleştirimiştir. Lastikler Ocak 2012’de Avrupa’da stoklara girip, satışı başlamıştır. Test Audi Q5 aracı ile gerçekleştirilmiş, test yeri ise Arctic Falls (SE) olmuştur.

Scorpion™ Winter - Testing (videoyu seçiniz)
    SCORPION™ WINTER, SUV Lastikleri, Kış Lastikleri - PIRELLI TÜRKİYE

2. Sebozzy

Sebozzy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    nokian i3 yaz lastiği ile goodyear ug8 venokian w+ arasında kaldım...

150 TL ortalama fiyatları hepsinin aynı.

İstanbulda nokian yaz lastiği ile kış idare edermiyim?

Sarıyer M.köy arası gidip geliyorum hergün..

3. lofty

lofty Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ERHAN İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Ben 175/70/13 Starmaxx marka lastik aldım. henüz havalar iyi gittiği için taktırmadım. Alıp kullanan arkadaşlar var mı?

4. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Pişman olmazsın

5. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende Büyükderede oturuyorum ve yaz lastiği ile çok olmasada arasıra sıkıntı yaşarsınız. Yoğun kar yağışlarında Hacıosman bayırından inmek yada çıkmak yaz lastikleri ile imkansız gibi...
    Benim aracımda UG Extream var ve 1 çift daha almayı düşünüyordum. Fakat Artık Türkiye ye gelmiyormuş ve yerine UG 8 varmış. Sanırım UG 8 alıcam fakat kararsızım. Extream larden çok memnundum geçen sene en yoğun kar yağışında dahi rahat bir şekilde yol aldım... Kafamdaki soru acaba UG8 aynı performansı verir mi?

6. cenker_baba

cenker_baba Guest

bende uzun zamandır araştırıyorum ug 8 de su tahliye kanalı yokmuş x markada şu yokmuş pirellide bu yokmuş kafam çorba oldu :) ama genelinde goodyear tavsiye ediyorlar senin gibi gürcan hocam.

7. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yıllardır GoodYear kullanıyorum Cenkercim :)
    Yaşadığım yerde kaliteli ve yüksek performans sunan kar lastiği şart. Keza mutemadiyen aşağıdaki gibi bir yolda kullanıyorum :)

UG Extream satılmadığı için kafam karışık sadece. Ama haftasonu gittiğim bayi UG8 in Extream kadar iyi olduğunu ama extream ın daha agrasif bir yapısı olduğu için daha iti kar performansı verdiğini söylemişti. UG8 alıcam artık yapacak bişi yok. Hepsiburada.com da 143 TL. Takması beleş :)

8. cenker_baba

cenker_baba Guest

zaten ben bu konuyu okudum sen bu markayı tavsiye ettiğin için araştırdım bende bu hafta sonu taktırıcam hayırlısıyla ug8 lerimi 4 adet alıcam orj. jantlarım duruyor onlara takıcam :)

9. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Daha uyguna bulursan haber ver hee :)

10. cenker_baba

cenker_baba Guest

hocam daha uygunu yok en uygun hb de ama evine yakın bir yerle pazarlık yapıpı o fiyata indirip taktırmanda fayda var ben öyle yaptım anadoluyakasında kadıköyde takıyorlarmış lastiği git get bekle vs değmedi yani :)

11. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Atatürk Oto Sanayide GoodYear bayisi 150 TL fiyat verdi lastikler için... 7 TL fark var tanesinde. Dediğin gibi değmez aslında...

12. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    normalde idare edersiniz sonuçta yıllardır yaz lastiği kullanan binlerce sürücü var. kışlık lastikte tavsiyem nokian olur . ve nokian WR D3 ve WR G2 almanızı öneririm. lastikte nokian çok üst seviyede teknolojiye sahip ve kışlık lastikte bu işin amiral gemisidir. iyice araştır derim nokian lastiklerini. ve yazlıkta i3 serisi gerek yakıt tasarrufu ve ıslak/kuru ve fren mesafesi yönünden düşük değerlere sahip ab etiketide bunu göstermekte etikette E/F değerleri mevcut. gerçi ebatlara göre değişiyor sizin içinde baktım bir iki ebatta E/C gösteriyor. gerçi her üreticinin böyle düşük seviyeli lastikleri mevcut oluyor. tavsiyem bu serileri almamak daha iyi. ben 185/60/14 nokian line serisi aldım 98 accentim yol tutuş canavarı oldu adeta. çok uzun bir araştırmadan sonra aldım bu lastikleri ıslak/kuru zeminde harıka diyorum. mevcut kışlıklarımı satıp yine nokian wr d3 veya wr g2 alıcam kısmet olursa. şimdilik nokianı tek geçiyorum benim fikrim bu yönde.

13. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    eğer türkiyede varsa Toyo Snowprox S953 almanızı tavsiye ediyorum

14. esdadas

esdadas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mehmet Kral
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    195 50 16 ebatın dışına çıkmamaya karar verdim sonuçta orjinali bu ölçüler.Hem ne gerek var yanak yükseltip aracın altına fazla rüzgar almaya...ara ebatta olsa 195 50 16 alıcam. marka olarakta petlas 2013 üretim kış lastiği alıcam 4 tanesi 660 -tl anlaştım bir mağazayla kasım başı gibi taktırabilirim.

15. tolgacan55

tolgacan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tolga Can
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    hayırlı olsun umarım petlas beklentilerini karşılar.. bende bugün 185 55 16 Continental ts850 siparişi verdirdim firmaya tanesi 240 TL'den.

16. esdadas

esdadas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mehmet Kral
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Toyo Snowprox S953 195/50/16 200 TL olarak bir bayide buldum,açıkcası Petlas alacaktım ama şuan tamamen ikisinin arasında kaldım,hem petlas hem toyo için önerilerinizi öğrenmek isterim.
    Daha önce her iki lastiği kullanmış ,yada olumlu olumsuz fikri olan paylaşabilirlerse sevinirim.

toyo-200 tl
    petlas-165 tl

17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Daha önce ne kış lastiği aldom nede kullandım ama şunu belirteyim. Toyo Japon markasıdır. Tıpkı Yokohama gibi kalitesiyle iyi lastiktir. Yurdumun insanı pek bu tür şeyleri araştırmayı sevmediği için tercih etmeyebilir. Ama Petlas'tan daha kaliteli olacağına eminim. Şu anda arabamda Toyo T1R V serisi lastiklerim var. Çok memnunum. Bugün lastiklerimi değiştirmiş olsam Toyo, Yokohama, Kumho seçimim olurdu.

18. esdadas

esdadas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mehmet Kral
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    nerden sipariş verdiniz acaba_? Continental iyi lastik.bende bu ebatlara çekebilirim.

19. Muhendis_06

Muhendis_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Hakan IRMAK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
  20. Alperen

Alperen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Alperen AYTEKİN
    Bu hafta sonu 185/65/14 Continental contiwinter contact ts800' ü 4 adet 500 liraya taktırcam, sizce fiyat performans oranı nasıl?ben cok beğendim, michlen alpin alim dedim tanesi en ucuz 180 lira dediler yav, bunlarında mıchelin'den az kalır yanı yok yani, hatta daha iyi desem (alman üretim olmasından ötürü) :))...neyse hayırlısı olsun bakalım kumho solus kh17 den iyidir, daha az ses yapar diye düşünüyorum..

Bu Sayfayı Paylaş