Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kış lastiği hangi illerde otomobillere de zorunlu oldu?

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda TurkSpace tarafından 17 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konunuzu bu konuyla birleştirdim. Profil bilgilerinizi doldurursanız seviniriz.

2. ramazan boran

ramazan boran Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    ramazan boran
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    tşk ederim günceleme yaptım

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Aralık 2014
  3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    ramazan bey, profil bilgileriniz tam doldurulmuş değil tam doldurursanız araç bilgileri, yaşınız, yaşadığınız şehir vs. daha uygun hitap edebilirim:)

kış lastiği takma zorunluluğu hiçbir zaman hususi araçlar için gelmedi, geçen senede ve bu senede sadece ticari vasıflı yük, eşya ve yolcu taşıyan kamyon, kamyonet, hafif ticari araç, panelvan, taksi ve ticari vasıf taşıyan araçlara zorunluk var kış lastiği olmazsa bunlara 500 lira ceza var bizim hususi araçlarımıza ceza yok sadece karla kaplı yollarda eğer otomobilinizle risk yaratırsanız polis görürse aracınızın o anki trafik ve yol şartlarına uygun vaziyette olmadığı için 70 küsür lira ceza alırsınız.

Size zorunlu değil ama kışlık lastik almakla iyi etmişsiniz kötü birşey değil artık moda oldu bir nevi, kışın bu kadar çok kış lastiği kullanan varken sizde kışlık lastik olmasa yağmurda ve karlı zeminde direksiyonla boğuşup yanınızdan vızır vızır hızlıca rahatça geçip giden kış lastikli diğer otomobillerin gölgesinde kalmazsınız bende aldım taktım aynen sizin gibi jant aldım sırf bu yüzden.

4. ramazan boran

ramazan boran Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    ramazan boran
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
  5. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    benim bildiğim ticarilerde zorunlu

6. maverick74

maverick74 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    azmi temel
    yaşadığınız ildeki valinin çıkardığı genelgeye bakar o özel araçlara zorunluluk yok demek yanlıştır geçen sene 35ilde valilik genelgesi ile özel araçlarda dahil kış lastiği kullanımı zorunlu hale getirilmişti hatta ceza yiyen özel araç sürücüleri dahi olmuştu....

7. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Evet meteorolojik olarak kış aylarının sıcaklık ortalamasına bakılıyor ve 7 derecenin altındaysa genelge çıkartılıyor bu sene haberlere yansımadı hangi illerde zorunlu olduğu ancak Tekirdağ'da genelge çıktı.
    Ayrıca takmanız iyi olmuş soğuk bir bölgede yaşıyorsunuz hem kendi hem başkalarının malını ve canını daha az tehlikeye sokmuş olursunuz.

8. maverick74

maverick74 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    azmi temel
    benim bildiğim tekirdağ edirne kırklareli çanakkale illerinde geçen sene valilik genelge yayınlayıp kış lastiğini özel araçlar için zorunlu kılmıştı bu sene kış şartlarına bağlı olarak aynı genelgeyi yapabilirler...

9. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    sizin yaptığınız en doğrusu hem uygulama olarak hemde yöntem olarak. Ama arkadaşların belirttiği gibi bu durum hiç bir zaman hususi otomobillere zorunlu olmadı. fakat belirli illerde valilik ( yeni öğrendim ) isteyebiliyormuş.

10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    kendi adıma diyorum ki; kanun, ceza yada yönetmelik adına kullanmıyorum ben bu lastikleri:), polis ceza yazacaksa kırmızı ışıkta ön tekerleği yaya geçidine bastırdım diyede yazar:) bagajda çekme halatı yok diye yazar reflektör niye çift değil tek diye de yazar. Normal yazlık lastik karda gidiyor fakat kış lastiğine göre performansı çok düşük sürmek çok zor, kışın ideal çekiş ve viraj alma performansına ulaşmak en az 5 yıllığına dört tane lastik almak gibi çok kolayken neden gidip yazlık lastiklerle karda gezeyim diye aldım taktım, tamam ticari zorunlu ama binek otomobil sahibi olarak birde bu yönden bakın. Yinede karlı yada combur combur ıslak kaygan çamur birikintili yolda kışlık lastiklerle çok mükemmel yola yapışma olmaz yazın kuru havada yazlık kuru zemin lastiği gibi performans beklenemez çevrede arkadaşlarımdan babamdan duyuyorum kuru hava gibi gidiyor hiç kaymıyor falan hikaye bu da bir yere kadar. Ülkenin ılıman kentlerinde şehir içi işlek caddelerde genellikle öğlen saatlerinde yola çıkıp kısa mesafe gidip gelen sürücüler o tip yollardaki hafif kar birikintileri için kış lastiğini takıp üç dört ay boyunca arabasına takılı kışlık lastikle dolaşması ve masraf etmesi gereksiz boşu boşuna kuru zeminde fazla yakıt harcar, fren mesafesi kuru zemin lastiklerine oranla uzar ve kışlık lastikler kuru havada çabuk erirler kabarcıklanma başlar, yada şöyle söylemek gerekir kış lastiği takarsanızda hakkını verin bence:) birde şöyle şeyler var 7 ºC derece altındaki sıcaklıkta yazlık lastik sertleşir lafı ediliyor bundan gelecek yol tutuş kaybı varya lastik hava basıncının birazcık düşmesi yada ön takım ayarının birazcık kaçması veya amortisörlerin azıcık eskimesi ile yaşanacak yol tutuş kaybı kadardır 7 ºC derece altında öyle vıjjjt diye bir kayma da olmaz.

haberlerde gazetelerde öyle bir anlatıyorlarki şu olayı sanki gelinin ilk gecesi :) sanki 8 ºC sıcaklığa kadar herşey mükemmel 6 ºC derece olunca hobaa kayıyoruz bittik biz:) anlatılanlar gibi olması için yerde su olması lazım su sıfır derecenin altında donar donmuş su üzerindeki araba ilerlemeye çalışırsa kayar bunu hepimiz biliyoruz:), birde kış lastiği zorunlu diye kocaman banner lar manşetler haber başlıkları yani bir zamanlar ixir diye internet paketi vardı reklamlar sayesinde interneti olmayan bile gidip o ufak cd yi meraktan aldı ya, bu gidişle arabası olmayana bile kış lastiği aldıracaklar uzaktan bakılınca buna benziyor:)

Kış lastiklerine gereken değeri verin azını yada fazlasını değil, hem çok gerekli hemde çok gereksiz ihtiyaçlar bunlar :)

Vali bey eğerki insanların can ve mal emniyetini düşünüyorsa her köşebaşına radarlı bir trafik memuru koyar yada alkol satışını yasaklayabilir:) insanları lastikçide sıra bekletmekten kolaydır:)

11. maverick74

maverick74 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    azmi temel
  12. DjMuratHan

DjMuratHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Murat Demirel
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    bende kışlık varda nooluyoru :( günde 25 km gidip geliyorum bazı yerler var ki asfalt kaymak gibi olmuş zincir taksan gene kayar.. önce yollara adam akıllı asfalt atmayı öğrensinler sonra bize birşeyleri zorunlu kılsınlar.. geçen gün Ankaranın en işlek caddelerinden Cinnahta lastik yaktım resmen.. Cinnahtan gene en işlek yollardan olan olan olan Çetin Emeç Bulvarına geçerken bir yol var ki hele, 4 çeker araba yoksa lastik yakmak kaçınılmaz.. 60 derecelik bir yokuş ve kaymak gibi kaygan.. 1 ay evel taktırdığım kışlıklarım yarıya indi bile nasıl geçecek bu kış bilmiyorum artık.. olmadı ön-arka yapıcaz 1-2 haftaya...

13. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    olay gayet basit düzenli araç kullananlar icin bir lastik 50 bin km 2 lastik 100 bin km gibi bakarsanız yaptıgınız masraf göze bakmaz
    ve gelellim hergün düzenli olarak yol yapıyosan ve antalyada bodrumda oturmuyosan tak bosver polis ceza kesermiş onun için degil
    kendin için tak arabanı seviyosan tak canını seviyosan tak belki 1 kere lazım olur sana ama o esnada canını ve malını korursun cok basit bir örnek anlatayım kendimden

geçen sene arkadaşımla buluşucam ikimiz de yola cıktık ve ortada olmuyan bir anda başlıyan lapa lapa karyagışına magdur kaldık
    tel çaldı arkadaşım can ben gelemiyorum kaldım yolda dedi ondada i20 var ne oldu dedim yokuşta kardan dolayı kalkamıyorum araba geri kayıyor tamam dedim sen aracı artık kaydırarakmı iterek mi nasıl yapıyosan yap bem gelip seni alırım dedim ve yokuşa başından girdim aracımı park ettim onun aracını yanaştırdık benim aracıma binip yokuşun başından cıktım yola tabi kar biddi oda giddi taktırdı bu arada aracı kaydırıp bir kamyona yasladıgı için küçük bir hasar sahibi oldu gerçi o kış birdaha kar yagmadı :) ama dedigim gibi bir kere lazım olur ondada pişmanlık duymayın

xenon far hayat kurtarmaz
    spoile hayat kurtarmaz
    cam flimi hayat kurtarmaz
    celik jant hayatkurtarmaz
    double din teyp hayat kurtarmaz

ama bir lastik hayat kurtarabilir

alper4159 bunu beğendi.
  14. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Arkadaşlar,Konya da ticari olmayan otomobillere kış lastiği zorunlu diyorlar doğru mu?Kesin bir bilgi verirseniz sevinirim.

15. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    zorunlu hale getirilsin kışlık lastiği olmayana ve lastik yeterli seviyede değilse cezayı herkese geçirsinler , herşeyden önce güvenlik lastiği olmayacak buzda kayacak gelip bana durduk yerde vuracak ne güzel iş vallaa ,

16. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    bu yıl Tekirdağ'da hususi araçlar için zorunlu değil. Trafik şubeyi arayıp sorduk. daha sonradan çıkar mı bilinmez.

17. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yok, abi Ticari araçlara zorunlu oldu. Lakin Karın yağdığı ilk gün Antalya yolunda kar lastiği olmayan araçları salmadılar ve en yakın ilçe Seydişehir'e geri göndererek kış lastiği taktırmalarını yada geçemeyeceklerini söylediler... Uygulama o şekilde şimdilik. Yani Ticari araçlar zorunlu, diğer araçlara yol durumuna göre aracı yola salmama hakları var...

Valla ben tanesini 95 TL den aldım rahatım... :)

bykadir bunu beğendi.
  18. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    İyi o zaman.Bu aralar çok masraf ettim arabaya. Durumu biraz toparlayayım bende taktıracam.Benim aracın lastik ebatları büyük olduğundan o fiyatta bulmam zor. Ben zaten ayda bir Akşehire gidiyorum. Değilse pek öyle gezmiyorum arabayla. Tabi takılsa çok iyi olur.

19. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bugün bir haber aldım, bu sene özel araçlar için de kış lastiği takma zorunluluğu getirme yönünde çalışma varmış. Ulaştırma Bakanlığında bir tanıdıktan aldım haberi.
    Şehirler arası , otoban vs yollarda Bakanlığın aldığı karar doğrultusunda, şehir yerleşkelerinde ise Valilikte kurulacak komisyonca alınacakmış karar. Hatta bu şehir içi denetimlerine biz belediyelerden ekip kurulması hali hazırda denetim zabıta ekiplerini görevlendirebileceklermiş...

gogo46 bunu beğendi.
  20. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    https://www.bundlehaber.com/detay/c1cf3ff7-6262-45dd-9329-c0a3409ef2a9?l=1