Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kış lastiği hangi illerde otomobillere de zorunlu oldu?

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda TurkSpace tarafından 17 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. cgr

cgr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Çağrı ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Herkes önce kendi aracından sorumludur.Beni bu uygulamayı savunuyor olarak da görmeyin.Kamu araçlarından önce devleti sorgulamak lazım patlak lastikle son hızla gidiyorlar ya neyse konu o değil.Kış ilk defa gelmiyor değil mi? İnsanlar bilinçli olsa zaten kışlık lastiğini bir şekilde hazır eder.Durumu olmayanda alamıyorsa zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmaz zaten ama buradan kışlık lastiğe ne gerek var gibi söylemler bence çok yanlış.Örnek olarak verilir mi bilmem ama iki adımlık yere giderken ruhsatı da almayalım o zaman yanımıza ?

2. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Öndekine kızma konusunda haklısınız, ben böyle bir havada aracımı hiç çıkartmadım çıkartmamda hele istanbulda kış lastiğim olsa bile çıkartmam. ben kimse almasın kış lastiği kötüdür de demiyorum muhakkak faydalı ama benim için gereksiz olduğunu belirttim insanlarda trafik bilinci oluşması gerekli. bazı şeyler dayatmayla olmuyor, avrupa gibi herkes yazılı yazısız kurallara saygılı olsun hız sınırı, şerit değiştirme , takip mesafesi, sinyal kullanımı gibi temel şeyler. Adam kış lastiği takıcak ama yine sürat yine yakın takip vs o kış lastiği neye yarar ki yine gelip vurucak biri, apar topar zorlama yaparak çözülmez bunlar. Gerçekten ihtiyacı olan zaten alıyor illa kanun çıkartmaya gerek yok bence.

3. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Estağfirullah alınmadım abi sadece belirtmek istedim... Sizde haklısınız tabi şehirde şehire fark muhakkak olur, bizim buralarda Konyanın Karatay ilçesinde pek böle kara bağlı zincirleme kaza felan olmayınca.... bizde öyle düşünemeyiz...

4. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Gürcan bey birde eklediğiniz resimdeki gibi bizim burda kar yağsa, sevincimden abi kışlık + kar paleti takarım... :eek:
    Ama nerde.... az bi serğiştiriyo tamam....

5. edarguner

edarguner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Ediz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    Çağrı Bey benimde sinirim buna zaten, Muayene İstasyonları açıldı, Önceden deklare edildi şu olacak bu olacak yoksa araba muayeneden geçemez diye, İlk başlarda çok sıkıntılar çekildi ama sonra bir şekilde düzene oturtuldu. Ticari araçlara zorunlu dendi sanırım 2 sene geçiş dönemi verildi 2 sene büyük bir zaman hazırlık için ve kimsenin itirazı olamaz. Şuan Ticari olupta kış lastiği olmayanlara ceza yazılıyor bende hazırlanmazsam cezamı çekerim Devlet Hakkaniyetli bir zaman vermiş Çünkü. Ama 1 günde bir karar çıkıyor Hususilerde takacak yoksa bu kadar ceza.Tamam zorunlu olsun buna itirazım yok, ama böyle uygulama olabilirmi? Ayrıca bana Kanunu birtane kişi gösterebilirmi? Nelerin ne şartla kullanacağı ile ilgili. Kanun bile mualakta. Listeyi okudum Diyarbakır, Malatya yok Balıkesir,manisa var ( Yanlışım var ise düzeltin)

Kamunun bütün araçları ilk önce bu uygulamaya geçer, örnek olur benim hayatıma değer verir, daha sonra benden beklesin .. Bugün İstanbul Belediyesi araçlarından 3*4 tanesine baktım 1 tanesinde Kış lastiği yoktu, Yüzlerce Yolcu taşıyan bu araçlar madem benim sağlığımı düşünüyor devlet neden cezalandırılmıyor? Geçen sene Ticari 2 tane aracım vardı, Söylentisi çıktığı gibi bakın kanun çıkmadan aldım sıfır, yararını gördüm mü gördüm nispeten birkaç gün. Ama beni sıkmadı almak, Şimdi ise ben alamayacam binek aracıma, hiç yoktan hemen. Bunların düşünülmesi lazım.

6. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    bu liste yanlış olabilirmi bugun bir polis abimizle görüştük ceza işlemi uyguluyoruz diyor oysa listede sinop yok polise dedim ben bilmem diyor resmi bir yazı var mı bu iller konusunda acaba ?

7. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    İyi çanakkalede yokmuş :D

8. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bugün arkadaşım beden eğitimi öğretmenidir kendisi sabah okula gelirken ki hava sıcaklığı 6 derece gösteriyordu panelde kayarak ıslak yolda park etmiş arabaya çarptı birkaç gün önce ben kış lastiği alırken ne gerek var diyen insandı ve eviyle okul arası 1 km kaza yaptığı yer 500m uzakta yani siz 2,5 km ye hangi ölçü birimine göre uzak değil ya da kısa mesafe diyorsunuz ecelin ya da kaderin uzunu kısası yoktur evinin önünden geçerken frene basarsın kayar evine 5m mesafede kaza yaparsın şu gereklilik işini tartışmak mantıksız bence

KIŞ LASTİĞİ GEREKLİDİR !

ama derseniz benim maddi durumum şu anda buna uygun değil ki geçen sene bende çok istememe rağmen maddi durumlardan dolayı alamamıştım anlarım ama ne gerek var demeyin lütfen hele ki okumuş yazmış kültürlü bilgili insanlar olarak demeyin siz hukukçu olarak bunu yaparsanız normal vatandaşlar neler yapar !

Tilki bunu beğendi.
  9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence güzel bir karar, yurdumun insanı bilgiden bi haber olmasıyla yazlık lastikleri kullanılmayacak seviyedeyken bide kışında kullanmaya çalışıyor.

Devlet olarak güzel bir karar almış harika, ama sadece karar almakla yetinmesin açıklarıda kapatsın, Örneğin kış lastiği alan vatandaşlara vade farksız kredi kartına ödeme seçeneği ön görsün. Koskoca devlet yaptırım onun elinde.

-- Gündüz boşa yere yanan sokak, yol aydınlatma lambaları yanmasın, böyle zamanlarda anayolların alttan ısıtma vb şeylerde kullansın.

10. aliii0752

aliii0752 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Ali İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Peki benim aracım ıstanbul plaka antalya da yaşıyorum. Antalya listede yok takmam zorunlu mu yani

HTC Desire 500 cihazımdan gönderildi

11. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Hükümet karşıtı bir vatandaş olarak bu seferhaklı olduklarını düşünüyorum kış lastiği güven veriyor

12. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Alper kardeşim haklısın. Dün bende düşündüm... düşündüm... düşündüm... ve haksız olduğuma karar verdim. İnsan demekki sakinleşince tekrar düşünmesi lazım.... Sizlerede bu duyarlılığınızdan ötürü bravo heeee.... :RpS_thumbup:

İnşallah bende artık hafta sonu bakıyım bi lastikçilere.... alalım bir tane şöle cazip fiyatlılardan...

13. xsupradyn

xsupradyn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet Mehmet
    Alper hocam seninle burada da karşılaştık, Meslek lisesinden M.kolkiran :)

14. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Cazip fiyat aramayın hepsi %10 artmış durumda en az. arkadaşa baktık dün petlasın bile sitesinde fiyat listesi vardı kaldırmış fırsatçılar artık ne yakalarlarsa insan bilse yazın alır kazıklanmazdı.

15. miozkaptan

miozkaptan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    33
    Ad Soyad:
    M.İlker Özkaptan
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Lastik satan sitelerde mail atiyor adresini bildiklerine.
    Merkezlerde 2 noktada 2saat denetim, ilçelerde 1 noktada 2saat denetim yapiliyor demiş

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

16. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ohhh gelsin baralar baralar :D ben haftada 1 kez arabayla dışarı çıkan biriyim anca 100 KM yapıyorum ist içinde zaten karda aracıda cıkarmıyorum şimdi polis çeviriyor ve kar lastiğin yok pat ceza bu ne şimdi bana ğöre saçmalık bide 2. kez yakalandığında aracın bağlanıcak ve kar lastiği alıp takana kadar parkta kalıcakmış benim gibi olanlara revamı bu amaa hergün aracın üstünde olanlara ve trafike olanlara gereken bir şey olmuş

17. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hoşgeldin Mehmet hocam :)

18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    merhabalar.
    öncelikle kış lastiğine kar lastiği diyerek sadece karda lazım olur diye düşünmek kış lastiğine yapılan en büyük haksızlıktır.
    biz zorunlu olmadan öncede kış lastiği kullanıyorduk, bizim buraya da yılda 3-5gün anca kar yağar o zamanda zaten trafiğe pek çıkmayız çünkü ben kaymasam da birileri kızaklayıp çarpabiliyor. benim kullanmamdaki en büyük sebep soğuk havalarda ıslak yolda yaz lastiğinin sertleşerek tutunamaması. buna sebep olan kayma ile 1km mesafede bile önünüze çıkan bir çocuğa çarpmanıza bile sebep olabilir. bunu km zaman olarak sınırlandırmadan düzenli olarak kullanmayı alışkanlık haline getirebilsek hem devlet hem biz kazançlı çıkıcaz. ilk alımda evet kış lastiği almak sıkıntı olabilir ama emin olun değdi diyeceksiniz.
    bir arkadaşımız sormuş, kış lastiği takma zorunluğu aracın plakasına bakılarak değil bulunduğu ile göre zorunludur. 34 plaka bir aracın Antalya'da kış lastiği takma zorunluluğu yoktur.
    saygılar..

19. aliii0752

aliii0752 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Ali İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller

Teşekkürler ...

HTC Desire 500 cihazımdan gönderildi

20. ramazan boran

ramazan boran Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    ramazan boran
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    arkadaşlar hyundai accent blue 1.6 crdi 2013 model arabam var gecen sene hususi olan otomobillerede kış lastıgi zorunlulugu gelmişti o sebeble kış lastıklerimi aldım bu senede kış lastiklerimede uygun olan celik jant aldım kış yaz lastıkkleri ayrı ayrı jantlarda dursun diye sök tak olmasın diye toplam lastık ve jant 1500 tl yi buldu bügün itibarihle kış lastiklerini 1 aralık 2014 bügün itibarihle takma zorunlulugu geldi tv lerde haberlerde dınledim ama hic otomobillerde zorunluluk diye bahsetmediler gecen sene behsettiler almiştim lastik ve jantlarimi bu sene haberlerde duymadın. şimdi sızden isdedigim arkadaşlar beni bilgilendirin özel hususi yani bizim araclara otomobillerede(hyudai accent blue crdi 1.6 128 mode)aracım bütün otomobillerede bu senede kış lastigi takma zorunlulugu varmı gecen sene vardı bu sene varmı yokmu gerci kış lastıklerimi taktım ama heberlerde otomobiller icın duymadım cok uzun oldu arkadaşlar kusura bakmayın pıpırıklıkten.bilgilendirirseniz sevinirim

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Aralık 2014

Bu Sayfayı Paylaş