Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Karşınızda Yeni Hyundai Accent Blue

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda otombl_bk tarafından 5 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. era06

era06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şimdi bayiden geliyorum bayi sadece bugün 15 tane sattığını söyledi.

1.4 109 ps mode 33,900

1.4 109 ps prıme(en full) 36,900

Fiyat verdiler tabi bu fiyatları düzleyebiliriz sormamız lazım dediler.En full araca göre fiyatı bana çok normal geldi.herşey var araçta ve inanılmaz güzel bir araç kusur bulana şaşarım...

Peki biz dizel istiyoruz dedik nasıl olacak dedik.Dizele yoğun talep var dediler,hatta dizel isteyenleri listelemişler ajandanın 4 sayfasıda doluydu,Dizel için 20 nisandan sonra kesin gelecek dediler.Talep olduğu için tabi erken gelecek dediler.Bu arada bagajıda baya iyi yani eraya göre baya geniş.

Fiyatları dizellerin tam belli olmasada 3 aşağı 5 yukarı benzinlilerle arasındaki farkın 2,500 ile 3,000 tl arasında olacağını söylediler.Yani bu durumda tahminen 1.6 CRDİ 128 PS 6 İLERİ VİTES VE EN FULL PRIME DONANIMI 38-39 bin tl arasında olacağı kesinleşti benim gözümde.Yani en fullü bile 40 bin tl olmayacağına göre bu araba tutacak arkadaş......!!

Ben öylesine sordumda Faiz oranı olarakta 0.84'ten çekiyoruz dediler,yani 1.4 prıme içn 9,000 tl peşin 28,000 tl kredi çekip 36 ayda 900 lira taksitle ödendiği zaman her masraf dahil 3 senede 6,000 tl faiz vermiş oluyoruz...buda bilgilendirme olsun(500 tl dosya masrafı dahil)

Cumartesi-pazar günleri test sürüşüne bekliyoruz dediler.Bizde gideceğiz inşallah tabiki.....

Fiyatı çok bulanlar gidip bir incelesinler derim...Öyle karar versinler hatta teste kesin gitsinler.Ben 2 arkadaşla gittim birisi acayip vw hastası diğeri ise opel hastası ikiside ciddi ciddi accent düşünmeye başladılar...:D

2. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

jantı geçtik birde ebatlara bakın, bulabilene aşkolsun..195-50-16 ve 175-70-14 var mı böyle lastik dünyada..

kardeşler ben hyundai sever bir insanım çevremden en az 3 kişiyede aldırdım ama bu hyundai adam keklemeyi seviyor(eleştirenleri eleştiriyorda bazı arkadaşlar onun için yazıyorum)..sen ufacık i20 yi 1200 kg yapacaksın çarpışma testlerinden 5 yıldız aldıracaksın. blue nun alaşımını değiştirdim güvenliği arttırırken aracı hafiflettim dersen kimse inanmaz buna..çarpıştır ncap ta gelsin not öyle inanalım..araba hafifleyince de takmışlar 175 lastiği sürtünme az..dizayn tasarım mükemmel sürtünme katsayısı düşmüş tabi az yakacak era ya göre..era lar 100km hızla 38 metrede dururken blue 43 metre..birde o kadar güvenlik paketi vs var..5 metre ciddi fark..herhalükarda 40 mt nin altı olması lazım.

otohaber in mısırda test ettiği benim okuduğum blue ya bakın birde..
    1155 kg..lastik 185-60-15..belki avrupaya böylesi gider bize direk kore deki verna geliyor..kore sitesinide incelemiştim orada 1040 kg yazıyordu..türkiye sitesinden 1040, ama broşürde 1080 artık neye inanacağımızı şaşırdık..

türkiye de 1.4 tutuldu ama garantili lpg olayı başlayınca bacanağa 1.6 lpg li aldırdım bende olsam ondan alırdım zamanında; garantili lpg olsa idi hem tasarruf hem güç..bence garantili lpg li 1.6 getirselerdi iyi olurdu..am..a dizelle benzinli arasındaki fark dendiği gibi 3000 tl düzeyinde kalırsa iyi olur(era larda bu 4000 tl üzerinde malum)

1 sene sonra almayı düşünmüyor değilim ama..kah döviz ucuzlar kah kampanya bu aracın 34000 lik fiyatı 31 e rahat düşer..1000 tl dövizden 2000 tl klasik hyundai kampanyaları https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Düzenleyen : mdx78

3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    herkes bişeyler yazıyor ama şunu unutmayalım, 50 bine satılan full ford focusta bile esp opsiyonel, accent blueda 34 bin ama sınıfının en güçlü motoru, abs, ebd, bas, esp, sürücü ve yolcu hava yastığı standart
    bunlardab esp, abs ve yoolcu hava yastığını oopsiyonel yapsan nerden baksan 2500tl ucuzlar, ama araba uçan teneke olur o zaman, bunuda unutmayalım

ayrıca lastik işine gelince, 14 ve 16 jant hangisini alırsan al, istediğin lastiği takablirsin, 1-2 sene sonra değiştir gitsin, illa hyundai 70 yanak taktı diye 70 yanak almak zorunda değilsin, resimlerde bir aracın lastiği kumho idi, ama hepsi aynı olmayabilir

4. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    zaten alırsam üzerindeki lastik eskir eskimez 185-60-15 veya 185-65-14 le değiştiririm..(iz genişliği 2cm daha artar)
    goodyear ve pirelli de bu ebatlar yok..diğer başlıkta daha ayrıntılı yazmıştım..şu anda teneke zaten..mevcut sistemler yol tutuşunu arttırır ama çarpışmada Allah vermesin ne olur bilemiyorum..
    yol tutuşunu arttırdığı artan hız dan belli..aks-iz genişliğinin artması iyi olmuş yani..virajlardaki savrulma şikayetide kalkmıştır sanırım sonuçta bu arabaya kore de 1.5 yıldır biniliyor.. hataları giderilmiştir..era daki sorunların bir çoğu bu araçta olmayacaktır diye düşünüyorum.. gerçi güvenli sürüş ve hız limitlerine uyulsa her araç kendi çapında güvenlidir..
    Düzenleyen : mdx78

5. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    özellikle esp olması viraj kabiliyetini arttıracaktır, ama düz yoldaki gidişi biraz daha fazla şeye bağlı olacaktır tabiki, ilerleyen günlerde daha net göreceğiz bakalım

6. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Coşkun hocam bize ESP'li olan modeli gelmez. En boş donanımsız ne ise o gelir. Gelen ESP li modeli 40 bin liradan aşağıya satmazlar zaten. Bu sadece Hyundai için değil tüm otomobil markaları için geçerli buraya gelen araçlardan bir sürü özellik çalınıyor öyle gönderiliyor. 3. Dünya ülkesi olduğumuzu düşündüklerinden belkide bizleri o donanımları kullanacak kapasitede kullanıcılar olmadığımızı düşünüyorlardır.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

7. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    valla standart yazıyor, moode ve prime ikisindede standart olarak gözüküyorama görücez ilerleyen günlerde

<TABLE ="Table">

ESP (ELEKTRONİK DENGE KONTROL PROGRAMI) VE VSM (ARAÇ STABİLİTE YÖNETİM SİSTEMİ)
    <TD ="tright">S

8. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    peki eranın fiyatları düşermi?

9. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    liste fiyatında pek bir düşme olmaz sanırım, ama bayilerde biraz indirim yapılırsa o başka tabii

10. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    keşke öyle bir güzellik olsa......şöyle 3-4 bin tl.lik indirim süper olurdu

Düzenleyen : huyndaimurat

11. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    olur olur bekleyin..yeterki dolar 1475 lere düşsün..
    illaki kampanya var 2000 tl indirim lafını duyarız hyundai den klasik malum..şişirdiler fiyatı indirecekler indirim var diye..çünkü oto dergileri 30-32 tahmin ediyordu..aracın fiyatı diğer ülkelerde belki buradaki vergide belli.. assan abartmıştır sanırım..

12. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    era halen üretiliyormu ki ?

13. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bildiğim kadarıyla erada satılmaya devam edecek.....

14. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hazirandan sonra bayilerde sıfır era kalacağını sanmıyorum

15. era06

era06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    En boş modelinde bile ESP ABS BAS EBD standart zaten....

16. era06

era06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2013 yılının kasım ayına kadar üretileceğini açıklamışlardı yani kolay kolay o tarihten önce durmaz...fiyatlarıda düşmez nden düşürsünlerki?Accent era farklı accent blue farklı araçlar sonuçta...

17. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yeni modele yatırım kararı alınmadı ki era satışı dursun..2 yıl daha devam..yatırım çıkarsa yeni 1-2 model düşünülüyor, birisi sadece bu fabrikaya özgü yeni model olacakmış..
    yatırım çıkmazsa era nın yerini blue alabilir..

18. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yumurtasıda, milenyumuda, admireda, erasıda fiyatı biraz uygun olsaydı bluesuda bizim için aynıydı...............
    kalkıp era ve blue aynı anda satılacaksa ben şunu anlarım. era tuttu ölüsü bile satar biz bu pazarı kazanmışken biraz daha para kazanalım. era fiyatına satacağımız blue'ıda daha pahalıya satarız...ben buna yoruyorum. diğer ülkelerdeki sayfalarda era kaldırılacaksa ve accent olarak sadece blue satılcaksa ayıp...erayı sevdik diye bu muamele yapılmazki.seveni misali...........

19. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Fiyatları Rusyada daha uygun olabilir ama bildiğiniz üzere ülkemizdeki ötv-kdv oranından dolayı araçların fiyatları 21binden 30binlere çıkıyor.
    Firmalarda bu rakamları bi nebze olsun aşağıya çekmek için donanımlardan kısarak maliyeti düşürüp biraz daha uygun satmaya çalışıyorlar araçlarını.

20. hekimoglu78

hekimoglu78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar benim için Hyundai Accent Blue tartışması bu fiyatlar ile bitmiştir.

Şahsen bir hyundai kullanıcısı olarak 40 bine dizel Blue alacağıma,

Astra HB Classic III 1.3 CDTi Dizel HB Essentia (Konfor paketli) 39 a almak çok daha mantıklı. Hem Marka, hem uçan teneke değil, hemde ÇOOOKK daha dolu bir ARABA.
    Malzeme kaliteside tartışılmaz.

5 sene sonra satarken her iki aracınmuhakemesini yapın ne demek istediğimi anlarsınız. Marka değeri önemli. Türkiyede malesef hyundai taksici arabası.

Hyundai bu sefer bence fiyat politikasında yanlış yaptı.
    Renault ve Toyoto da bile marka değeri açısından daha mantıklı araçlar var.

Dizelinde mantıklı rakam en dolusunda 35 idi bence. (Bence)

Budur;
    http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/01_Vehicles/01_PassengerCars/Astra_FAMILY/astraclassic_specsheet.pdf

Kararan dikiz, ESP, ABS, EBD, ECD (virajda denge kontrolü) Cruise Kontrol, Kendiliğinden yanan farlar, yağmur ve park sensörü, 16" lastik :) ve mercekli farlar da cabası.

Saygılar.
    Düzenleyen : hekimoglu78

Bu Sayfayı Paylaş