Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Dct 7 İleri Kalkışta Küt Sesi

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda Arko1 tarafından 19 Eylül 2024 tarihinde açılan konu

1. Arko1

Arko1 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Arko taş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    Merhaba,

Araç yeni i20 1.0tgdi 7 ileri 2020 model. Araçta kalkışta şanzıman tarafından yüksek sesli bir şekilde tak sesi geliyor, araç boşa düşüyormuş gibi oluyor. Sürekli değil düzensiz aralıklarla yalznıca kakışlarda yapıyor. Vites geçişlerinde sorun yok. Sadece ileri geri kalkışlarda oluyor.

Servise 2 defa bildirdim ancak ses sürekli olmadığı için tespit edemiyor, sorun yok diyerek teslim ediyorlar. Çıkan sesi küçük değil içeride oturanı korkutacak şekilde sesli oluyor.

Denk gelen var ise yardımlarınızı veya yorumlarınızı rica ederim.

2. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,427
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    geçmiş olsun

3. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Şanzıman kulağını kontrol ettirin.

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, aracınız kaç km'de? daha önce şanzıman yağı değişti mi? değişti ise nerede ve ne ile değişti?

5. Arko1

Arko1 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Arko taş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Merhaba, araç 40.000km de, şanzıman yağı değişmedi.

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    sadece geri viteste yada sadece 1. viteste yapmadığı için direkt şanzımanla alakalı olmayabilir diye düşünüyorum, hem baskı hem de mil sistemi ikisinde de farklı.
    bu sorunu yaşadığınız zaman ki koşulları tecrübe etmek gerekiyor, ciddi bir sorun olsa zaten arıza kaydı olur.

7. Arko1

Arko1 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Arko taş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Koşulları bende anlamlandırmaya çalıştım ancak herhangi bir çıkarımda bulunamadım. Bu hafta mevcut sorun sebebiyle detaylı incelenmesi için servise tekrar müracat edeceğim. Şanzuman bağlantı elemanları, aktarma sistemleri, şanzıman yağ durumu, gerekliyse baskı volant kontrolü en son çare şanzımanın komple sökülmesini ve incelenmesini talep edeceğim. Asıl sorunumuz, bu ses servis denemelerinde denk gelemediği için ustaları soruna inandırmaya çalışıyor olmamız.

MAERKEK bunu beğendi.
  8. OY3361

OY3361 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Onur Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:

Hocam merhabalar, sorunu çözebildiniz mi? Ustaların yorumu ne oldu, hemen giderilmesi gereken bir sorun mu yoksa yağ seviyesi vs gibi şeylerle mi alakalıymış?

9. Sarsa1

Sarsa1 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sarper Sarıkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhaba,

Tam olarak tarif ettiğiniz sorunu ben de yaşıyorum. Araç kalkıştan hemen sonra tak diye bir ses çıkartıyor ve gaz kesilmiş gibi oluyor, tekrar gaz verince sorunsuz gidiyor, sadece 1.viteste ileri kalkışta yapıyor. Aracım 2020 model 1.0 tgdi DCT. 2 sene önce 17.000 km baskı balata değişimi yapıldı garanti kapsamında (yokuş kalkışlarda sallantı problemi vardı), bu sorun değişimden 1 sene sonra başladı. Servise gittiğimde test sürüşü sırasında bu durum gerçekleşmediği için bir şey yapmadılar. Aracı daha sonra bakıma verdiğimde ise aynı sorunu yaşamaya devam ettiğimi belirttim, şanzıman kalibrasyonu ve kontrolünü rica ettim. Aracı aynı gün teslim alırken kalibrasyon yapıldığını ve çeşitli bağlantılarının, civataların vs. sıkılıp kontrol edildiğini söylediler. 8 ay bir sıkıntı yaşamadım ancak bu ay tekrar başladı. Bazen haftada bir, bazen bir kaç günde bir, bazen her gün tam olarak tarif ettiğiniz şekilde kalkışlarda bir tak sesi ve aracın yığılması/boşa düşmesi oluyor. Geçen sene sanki aracın altından balyozla vuruyorlarmış gibi oluyordu, bu sene çok daha hafif bir şekilde oluyor, tak diye bir ses geliyor ve araç boşa düşüyor, sanki gaz vermeyi kesmişim gibi bir anda yığılıyor. Genellikle araç çalıştıktan sonra 5-10 dk içinde yapıyor. Aracı da fazla kullanmıyorum, son 8 ayda 7-8 bin km yapmışımdır.

Sorunu tespit edebebilirseniz ya da benim tarifimden sonra diğer arkadaşların da bir önerisi olursa çok makbule geçer. Ciddi bir şeye benzemiyor ancak kime anlattıysam net bir şey söyleyemedi.

Son düzenleme: 7 Kasım 2024
  10. OY3361

OY3361 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Onur Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:

Bendeki sorunu buldum arkadaşlar, ilerde böyle bi sorun yaşayan olursa diye yazıyorum.
    2021 i20 1.0 otomatik aracımda vites kolu altından gacırtı ve küt/tak sesine benzer sesler geliyordu. bozuk yolda, ani gazlamada, sert frenlemene yani şanzıman yük altındayken bu ses çıkıyordu. Aracın gidişinde ve vites geçişlerinde herhangi bi problem yoktu uyarı da vermiyordu. Sorun egzoz parçalarındaymış, ya önceki usta iyi takmamış ya da çukura sert girilmedi sebebiyle yerinden oynamış olabilir dedi servis. O parçayı yerine oturtunca geçti problem.

Sadece kalkışta gelen ses için ise normal herhangi bir sorun oluşturmaz dediler

11. Arko1

Arko1 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Arko taş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Sorun devam ediyor sebebi henüz bulunamadı, var mıdır çözümü olan?

Bu Sayfayı Paylaş