Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hundai Blue 69 Bin Km De Motor Bitti

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda arslan50505 tarafından 12 Temmuz 2017 tarihinde açılan konu

1. cenker_baba

cenker_baba Guest

konu sahibi plaka ve servis telefonlarını msc ye vermiş.
    fake vb yazılardan ötürü servis raporu harici konuda paylaşım yapmak istemiyor
    konu netleşene kadar başka yorum yapılmaması uygun olacaktır
    lütfen konu dağılmaması adına msc den bilgi gelene kadar yazmayalım.

bekobey, sabany, Canarslan006 ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, ben plaka bilgisini ilettim cevap bekliyorum.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muyar ve cenker_baba bunu beğendi.
  3. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Gelişme var mı ? Dönüş oldu mu acaba ?

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arac icin iyi niyet garantisi olarak %20 iscilik, %35 malzeme teklif edilmis. Sorun uretim yada bakim ile alakali degil gorusu hakim. Yakit yada kullanim kaynakli olabilir. Su an ozel serviste onarimi yaptiriyor arkadasimiz, teknik detaylar zaten ortaya cikar.

i20_Troy bunu beğendi.
  5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
  6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
  7. arslan50505

arslan50505 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    ali can
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    iyi niyet garantisi 2 bin liralık parçayı 6 bin artı kdv deyip indirim yapmaksa bunun adı iyi niyet garantisi ise taktiri size bırakıyoum.kullanım kaynaklı nasıl olacka onuda çözmuş degilim herneyse bu konudan bişiy çıkmıcak anlaşıldı artık .ben bu siteyi buldum yazdım bügün benim başıma gelen sizlerinde başına gelmesin herkes bilgi sahibi olsun .neden olmuş niye olmuş nedeni veya niye oldugunu bı kenara bırakıp markanın ne kadar arkasında durdugunu böylelikle görmuş olduk ne diyeceklerki fabrikasyon hata var bunu kabül etmiyecekler elbette en güzel kurtulma yolu olan KULLANICI HATASI deyip kendilerini işin içinden çıkarmak . sitede bu olayı dalgaya almayıp gerçekten destek olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum .

mektuplar bunu beğendi.
  8. cenker_baba

cenker_baba Guest

nacizane tavsiyem olacak şirketimizde ucuz bir firmadan yakıt alıyordu araçlarda sorunlar olmaya başladı patronun aracı iki sefer yetkili servise girdi vs. sonuç olarak yakıtı üst düzey bir firmadan almaya başlayınca arabalar düzeldi. aracınızı aldıktan sonra yakıt için daha iyi bir yerden yakıt alın derim.

Coolwhisper bunu beğendi.
  9. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Ali bey geçmiş olsun ama hala bende dahil diğer arkadaşlar sorunun neden olduğunu, ne/neler değiştiğini merak ediyoruz.

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu tip konularda genelde ellerinden geleni yapıyorlar, sizin kilit noktanız yetkili servisin tespit ve bilgi aktarımları. Parca fiyatı konusunda yorum yapamayacağım. Aracınızın onarımı sırasında neden bu arızanın yaşandığı tespit.edilebilirse ve paylasirsaniz o zaman diğer kullanıcılara yardımcı olmuş olursunuz.

memin bunu beğendi.
  11. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    @arslan50505 Hocam tekrardan çok geçmiş olsun. @MSC Hocamın bahsettiği üzere sizden ne yazık ki bir türlü motora uygulanacak / uygulanan onarımın içeriği hakkında bilgi alamadık.

Önceki aracımız 2008 otomatik Lpg'li Focus, park halinde çalıştırırken aniden "pat - küt" vs derken çekici ile servise çektirince triger sıyırdığını tespit ettirmiştik. Bakın dikkatinizi çekerim, "motor bitik" değil, araç park halinde triger sıyırdı, bir arıza tanımı var. Neyse yaklaşık bir ay serviste yattı, uzun uğraşlar sonucu yetkili serviste takılan ve yalnızca 13 bin km / 6 ay civarı kullanılan yedek parça bizim hemşehri vs bularak Otosana baskı yaptırmamızla garanti kapsamında değişti. İlk fiyat 4 bin lira civarından başlamış, sonra 2 bin beşyüz civarına dek inmişlerdi. Ford ısrarla LPG sebebiyle garanti olmadığını söylerken, aynı servisi farklı müşteri gibi arayarak LPG'li araç için dahi triger değişimi sonrası parça garantisi olduğunu teyit ettirmiş, hatta neredeyse ses kaydetme aşamasına varmıştım. Neyse ki gerek kalmadı, çözüm ise ülkemiz senaryosu, araya tanıdık sokulması..

Birçok kişi merak ve ısrarla arıza sebebini ve detay bilgilerini talep ederken, sizin daha büyük ısrarla yalnızca "motor bitik" demenizi, yaşadığınız hüsran ve üzüntünün sonucu olarak algılıyorum. Forum tüm bunlara rağmen samimiyetle hem üye hem de yönetimi ile size yardımcı olmaya çalıştı. Umarım en az zarar ile bu işin içinden çıkarsınız. Allah ahlaklı, işinin ehli insanlarla karşılaştırsın hepimizi, her daim.

Fırat Ö., sabany, YasinD. ve 5 kişi daha bunu beğendi.
  12. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Şahsen fake olduğunu düşünmedim ama bu işte bir bit yeniği var. Şu var yetkili servis ile sorun yaşabilirsiniz. İzmirde mesela bir yetkili servis şikayetler yüzünden kapanmıştı. İnsanları fake diye düşündüğü için suçlamayın mesela bir ara İzmirde expertiz firmalarını araştırıyorum. Bir başka forumda bir konuya denk geldim midem bulandı. Bir hesaptan girilmiş tek mesaj atılmış kendi expertiz firmasını övüyor başkası aynı şekilde girmiş diğerini kötülüyor. Aynı konuda birçok benzer sahte hesap ve mesaj görünce resmen insan o expertiz firmalarından soğuyor. İnsana güven vermesi gereken expertizler bunu yaparsa başkası ne yapmaz. O yüzden ben arkadaşlara güven duyamadıkları için bişey demek istemiyorum. Sahte hesapların genel özelliği yeni hesaplardır ve tek konu içinde az mesajları vardır. İşte bu nedenle düşünmüşlerdir. Sizin de çok fazla bilgi verememeniz de bu işte bir etken aslında. Ama ufak detaylar yüzünden ben öyle olduğunu düşünmedim. Pek bilgim olmadığı için araç konusunda yardım edemem ama şunu söyleyebilirim ki buradaki çoğunluk hyundai kullanıcısı veya kullanmış insanlar ki yöneticilerimiz de aynı şekilde. Firmada çalışan arkadaşlarımız özellikle araçlar konusunda uzmanlar.

Burda bazı arkadaşların sizden istediği bilgiler vardı. Mesela araç duman atıyor mu motordan gelen ses var mı gibi. Bunlar tamamen sizin araçtaki sorunu tespit etmek için gereken bilgiler. Bu bilgileri sizden istediler çünkü sanayideki ustalar anlamayan müşteri buldukları zaman ve bunu anladıkları zaman insanı kazıklayabiliyorlar. Bir çok örneği var şu parça değişmeli bu parça değişmeli diye diye bütün parçaları değiştiriyorlar ve sorun halen çözülmüyor. Biz bundan da korkuyoruz.

Sonuç olarak söyleceğim eğer arkadaşlara gerekli bilgileri verebilseydiniz size sorunun nelerden kaynaklandığını veya kaynaklanabileceğini söylebilirlerdi. Ne kadar masraf olabileceği veya parça fiyatları hakkında da bilgi verebilirlerdi.

Bu anlamda bu forum daha etkili ve hepimiz hyundai kullanıcısıyız. İyi günler buradaki arkadaşlara araca neler yapıldığı ve ne olduğu konusunda bilgi verirseniz seviniriz.

Burak&Buse bunu beğendi.
  13. mehmetalagöz

mehmetalagöz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    98
    Ad Soyad:
    mehmet alagöz
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    garantisi bitmiş. yakıt yada kullanım kaynaklı arabaya bile katılım sağlanmış. pahalı olduğunu düşündüğünüz 2bin lira edecek ama 6 bin lira olan parça dışarda kaç lira (yan sanayi değil tabiki) hiç sordunuz mu? gerçeten katılım olup olmadığını o zaman anlarsınız. katılım sağlamasına rağmen özel servise götürmüşsünüz. özel servisin bulduğu hata nedir. aynı orjinal parça değişimine özel servis kaç lira istedi? lütfen biraz daha net bilgi verirmisiniz.

14. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Cevap için teşekkür ederim...

Bence @arslan50505 nickli üyemiz yağmurdan kaçerken doluya tutulacak... Umarım ben yanılırım... 3-5 gün geçti halen özel servisten sorun kaynağı ve değişecek parçalar tespit edilemediyse güzel rakamlar ortaya çıkacak... Ben halen sorunun ne olduğunu merak ediyorum...

@arslan50505 hocam yakıt falan demişler yaa... şimdi size sorum şu... yakıtı ne olduğu belirsiz yerlerden aldın mı hiç ?
    mesela hypco,termo,damla petrol,jetoil vs vs. gibi 2-3 kuruş ucuz verdiği için böyle yerleri tercih ediyor muydun...

yanlış anlamayın ağzınızdan cımbızla laf alıyor tek duyduğumuz motor bitik sözcüğü...
    bu yüzden insanlar sizi fake olarak nitelendirebilir... Benim bile aklımdan geçmedi değil...
    Fake çıkarsa şaşırmam yazmıştım... Bu yüzden de biraz kinaye yapıldı...

her neyse bunların önemi yok... umarım en az zararla atlatırsınız...
    Foruma da kendi adıma teşekkür ederim...
    Sizin yazdığınız soruna herkes el birliği ile yardımcı olmaya çalıştı...

Elinize bilgi geçerse de lütfen burada paylaşın... bizlerde değişen parçalara göre neden olmuş diye en azından kendi adımıza fikrimiz oluşsun...

umutd07, Köksal, cenker_baba ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  15. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Gizli ayıp denen bir olay var. Mesela admire dizellerdeki yakıt deposu kaplaması soyulması gibi. Sizin aracınızda da böyle bir durum söz konusu olabilir. @arslan50505 yasal takip başlattığınızı yazmıştınız. Motorunuzun bilirkişi eşliğinde açılması gerekmez miydi?

Sonuçta üretim hatası olma ihtimali yüksek gibi görünüyor.

cenker_baba bunu beğendi.
  16. au033

au033 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    recep
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Şu an ugrastigim bela gibi arıza. Yakıt deposuna nasil bi malzeme kullanmışlarsa artık dökülüyor.

17. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    @au033 daha önce birçok konu içerisinde yazmıştım. Depo içini temizletin. Sonrasında yakınınızdaki bir servise giderek admire ler için sonradan dizayn edilen yeni tip filtre talep edin. Sorun kalmıyor. Orjinal filtresi tek yüzeyli kesit şeklinde, yenisi ise sağlı sollu 2 yüzeyli.

18. au033

au033 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    recep
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Daha önce yazmıştın, teşekkrler ustaya söyledim bugün açacak zaten. İnşallah ondan kaynaklanmıştır.

ai_torcuk bunu beğendi.
  19. au033

au033 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    recep
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    https://www.hyundaiclubtr.com/data/avatars/m/45/45486.jpg?1499524818
    au033Kayıtlı Üye
    Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    recep
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Yeni
    Daha önce yazmıştın, teşekkrler ustaya söyledim bugün açacak zaten. İnşallah ondan kaynaklanmıştır.

20. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Konuyu sonuna kadar takip ediyorum. Eğer ki bu yaşanan sorunda firma kusura bakmayın aracın garantisi dolmuş bizim elimizden bir şey gelmez dese eyvallah derim sesimi seda mı çıkarmam. Ama kullanıcı hatası neden ise ülkemizde bir ürün sorun çıkardığın da kullanıcı hatası derler hemen. Başıma geldi. Konu ile alakası yok ama bu kullanıcı hatası lafının suyunun çıktığına bir örnek vermek isterim. Bir AVM den bir pantolon aldım ve ilk yıkama da sözüm ona kadife pantolon idi ve dışında ne kadar kadife görüntüsü varsa döküldü ilk yıkamada. Aldım gittim mağazaya orada bir sözüm ona görevli geldi. Gösterdim kullanıcı hatası dedi. Yeminle aynen böyle dedim ulan sadece bir kere giydim onu da kullanması bilmediğim için kıçıma değil kafama geçirdim ondan dolayı bu şekle girdi dedim. Sen neyin kafasındasın da kullanıcı hatası diyorsun adam gibi alıyor ise al almıyor isen senin başında olan gelsin dedim. Ve ürün alındı para iade edildi. İşte ülke de kullanıcı hatası işi böyle.

Murat, bekobey, cenker_baba ve 1 kişi daha bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş