Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hundai Blue 69 Bin Km De Motor Bitti

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda arslan50505 tarafından 12 Temmuz 2017 tarihinde açılan konu

1. arslan50505

arslan50505 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    ali can
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    aracımın bütün bakımları servis tarafından düzenli bir şekilde yapıldı adamlar oralı olmuyorlar servis indirimi parça indirimi yaparız gibi şeyler diyorlar tamam diyorum kaç liraya yapılır diyorum bilemeyiz diyorlar ne çıkarsa sökucez bakıcaz lafın kısası öyle yada sizden bu paray ıalıcaz diyorlar 10 binede çıkabilir 15 binede diyor genle merkez kabül etmiyor iyi niyet garantisine alamıyoruz diyorlar yani diyorlarda diyorlar aracımı aldırdım servisten özel servise verdim bundan sonraki süreç hukiki olarak devam edecek artık

2. arslan50505

arslan50505 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    ali can
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    yanlış anlaşılacak bişiy yok arkadaşım dediginiz dogrudur çünki 15 gündür ugraştırıyorlar konunun pekte önemi kalmadı artık servisten aracımı aldım özel servise verdim bu konu artık hukiki yollardan çözüme ulaşacak

3. TolgaB.

TolgaB. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    326
    Ad Soyad:
    Tolga B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Açıkçası şok oldum. Markanın iyiniyet garantisi...vs gibi isimler ile gerek ücretsiz ya da yüksek oranlı bir indirim ile destek olmasını beklerdim. Servis size parça-işçilikte indirim yaparız demiş sanırım. Tutar veremeseler de acaba indirim oranı ne olur. Yani ne bileyim örneğin %70-80 gibi bir indirim söz konusu olabilir mi? yoksa tüm markaların uyuz uyuz indirim dediklerin %5-10 gibi bir şey mi?

Bu konuda ayrıca aracı götrüdüğünüz servisi de sorgulayın derim ben. Anlattıklıarınza göre sanki hem baştan savar hem de iş bilmez gibi bir halleri var gibi geldi bana. Başka bir servis ile şans bir daha denenbilir mi? değerlendirmek gerekebilir.

Son olarak, acaba forum olarak Hyundai üzerinde bir etkimiz var mıdır? Sonuçta artık çoğu firma “sosyal medya” işine önem veriyor. Böyle bir forumda böyle bir konunun bulnuyor olması bile markayı tedirgin edebilir. Olayın tüm detayını öğrenmek kaydı ile, forum yönetimi Assan ile bu konuyu gündeme getirebilir mi? diye düşünüyorum.

Tekrar geçmiş olsun.

arslan50505 bunu beğendi.
  4. arslan50505

arslan50505 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    ali can
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    teşekkür ederim arkadaşım yüzde 35 gibi bir indirimden bahsettiler fakat piyasada 2500 liraya satılan bir parçanın fiyatını 6 bin tl artı kdv olarak belirttiler bende dolasıyla aracı yapmayın özel servise aldırıcam dedim yani yapacakları indirim bir parçanın şişirilmiş fiyat olarak gösterip sözde indirim yaptıklarını savunmak

VVadam bunu beğendi.
  5. arslan50505

arslan50505 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    ali can
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    aracın km fotografını çekip parçanın fotografını çekip ilerleyen günlerde burada yayınlıcam arkadaşım degişen parçaları fiyatları ile yazıcam

6. arslan50505

arslan50505 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    ali can
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    şunuda belirteyim sosyal medya üzerinden hundai türkiye adında sayfasına yazıyorum ama hiç bir şekilde cevap ta verilmiyor yazdıgım msj larım anında siliniyor diger üyelerin yazdıgım msj ları görmelerini engelliyorlar

VVadam bunu beğendi.
  7. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Hayda şu saatte şok oldum resmen. Hundai firması her zaman malının arkasında durur diye düşündüm bildim. Ama şurada okuduklarımı görünce şaştım kaldım yeminle. Birde araç da LPG yok servis bakımları yapılmış sürekli kovalanan bir araç değil anladığım kadarı ile. Birde aracın fiyatı belli yav o kadar rakam 15 bin millet o paralara ikinci el araç alıp biniyor. Konunun nereye gideceğini gerçekten merak ediyorum.

arslan50505 bunu beğendi.
  8. arslan50505

arslan50505 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    ali can
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    konu mahkemeye gidecek arkadaşım başka bir yol kalmadı

9. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Tamam artık süreç mahkeme yoluna gidecek...
    Tekrar bunu yazmanıza gerek yoktur...
    Panik halinde yazıyorsunuz gibi...
    Baştan sona okudum ama kesik kesik cevaplar ile kafa karıştırıcı olmuş...

1- Motorunuzun bittiğini söylediler... Tamam burası...
    - Motor bitmiş ise servis size yapacağı işlemler için bir liste vermedi mi ? Örneğin enjektör değişecek, piston vs değişecek motora HONLAMA yapılacak gibi...

2- Servisten vazgeçtiniz Yasal sürece başvurdunuz.... Burası da tamam. Şimdi siz özel servistesiniz... Özel servis ne dedi ? Arıza teşhisini nasıl neye göre koydu ?

3- Katalitik konveyör den bahsetmişsiniz... Bu nereden çıktı Motor bitmesi ile bunun ne alakası var ? Kim değişecek dedi ? Özel servis mi dedi... Neye göre dedi ?
    Aracınız da ne gördü de katalitik konveyör değişecek dedi...

4- Daha sakin olursanız forum size ustalarınızdan daha çok yardımcı olacaktır...

10. ykptsc

ykptsc Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    340
    Ad Soyad:
    Yakup Taşcı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB

Şikayet sitelerine yazarsanız mutlaka geri dönüş yaparlar. Hatta şikayetim.com un editörü asker arkadaşım. Dilerseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

http://www.sikayetim.com/contact.php

Halil KURT bunu beğendi.
  11. arslan50505

arslan50505 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    ali can
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    yardımcı olursanız sevinirim tabiki

12. arslan50505

arslan50505 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    ali can
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    özel servis henüz hiç bir söylemedi araca bakıp inceleyip durumu bana iletecekler .konvörtorun degişecegini hundai servisi söyledi dediklerine göre konvektör motorun içine pislik atmış bu yüzdende motorda açılacak dediler bunlar sözlerden abarek elime hiç bir şekilde bunlar yapılacak yada bunlasr var diye yazılı hiç bişiy vermediler

13. cenker_baba

cenker_baba Guest

bu işte kesinlikle bir karışıklık bir hata veya bilgi eksikliği var sonucu merakla bekleyeceğim.

Köksal ve i20_Troy bunu beğendi.
  14. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Panik halinde hatalı işlem yaptırmayın... Madem özel servise çektirdiniz aracınızı, işlemleri dikkatlice takip edin...
    ustanızın neler tespit ettiğini ve neler yapacağını burada paylaşın... Ayrıca madem yetkili servisle artık işiniz kalmadı, yetkili servisin değil özel servisin söylediklerine göre ilerleyin...
    Yetkili Servis hakkında da özel servise de çok fazla bilgi vermeyin... Ustanız kendisi tespit etsin arızayı...

mehmetalagöz bunu beğendi.
  15. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben motor işinden pek anlamam ama 2 araca katalizör değişimi yaptırtdım. Ustalar yakıttan ve sürüş şeklinden zarar görebileceğini belirttiler hep. Tabi sorununuz katalizörse. Motoru açmadan içeriye parça girdiğini nerden anladılar? Bu benim fikrim ; hiçbir marka bu sorundan dolayı aracın garantisi bitmesine rağmen anında iyi niyet garantisine sokmaz. Wv yapıyor diyeceksiniz. Dsg sıkıntısı bilinen sıkıntı. O konuda bildiğim kadarıyla güzellik yapıyor.

Bu arada önceki mesajlarda ıspartadan bahsetmişsiniz. Nerdeki servise gösterdiniz ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

VVadam bunu beğendi.
  16. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    ben henüz arızanın ne olduğunu anlamadım. katalitikten motora parça gelmesi olmaz. servis sorunun nedenini açık bir şekilde belirtemiyor mu size?

i20_Troy, ozgutozkan ve emrex bunu beğendi.
  17. cenker_baba

cenker_baba Guest

Ariza cok acayip bir yerden cikacak buyuk ihtimalle bakan usta hatasi olacak sonucu arac sahibi belge ile buraya koyarsa sevinirim bu km benzinli arac fabrikasyon hata haricinde bozulmaz ve hata varsada daha erkenden belli olurdu

E8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Halil bunu beğendi.
  18. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Çok ilginç bir durum. Aslında yazmayacaktım ancak merak ettim sorunu. Benzinli bir aracın bu km de arıza yapması imkansız mekanik motor olarak. Yapar şu şekilde yağlama keser motor, devirdaim keser ya da fan açmaz budur yani. Ben motorunuz da sorun olduğunu düşünmüyorum. Piston ya da segman kırsanız dahi araç çalışmalı.

Daha dün akşam İstanbul Park da araçları bilgisayara bağlayıp Log aldık arkadaşlarla Megane RS ler için. Arkadaşın birisi aracını yeni almış, bakar mısınız benimkine de demişti. Aracı çalıştırdığı gibi öksürerek çalışan bir motor sesi duydum. İşin ehli olan yazılımcı Burak abiye abi motor da sorun var sese bak segman kırmış galiba dedim. Yağ çubuğunu çektiğimiz gibi inanılmaz mavi duman atıyordu. Ama sonuç araç halen çalışıyordu. Klasik Megane RS kronik hastalığı segman kırıyor OEM den Forged e dönmedikçe. Ama buna rağmen de halen çalışıyor.

Sizin sorunuz çok farklı bir şey. 450 bin de Takside Accent Blue kullandım. Araba tabiri caizse zımba gibiydi. Ama Hyundai nin aracının arkasında durmaması beni açıkcası markadan artık soğuttu diyebilirim. Sizleri bu hale getirmesi açıkcası bana hayatta sıfır Hyundai aldıramaz kimse diye düşünüyorum. Eramdan memnunum ama Hyundai sıfır alacaksam bu şekilde memnuniyetinden dolayı bir kez daha düşünürüm. Hep övdüğüm marka utandırdı beni açıkcası...

19. semih24

semih24 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    semih kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hocam 69 bin kmde motor bitmez.
    o aracın bakımları yetkili serviste yapılmamıştır bence.
    aynı araç bende de var lpg'li şuan 85 bin km'de ilk günkü gibi hala canavar.

20. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    çıkan arıza kodunun belli olmaması, arızanın katalitik konvertörle bağlantısı, katalitik konvertörün motora kurum attığının söylenmesi gibi bir çok tuhaf bilgimiz var.
    arslan50505 kullanıcısı "ali can" umarım fena halde kandırılmıyordur.

şu tuhaf bilgiler açığa çıktıktan sonra hyundai neye sahip çıkmıyor onu da anlayacağız.

Bu Sayfayı Paylaş