Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

DCT TİTREME SORUNUM

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda zeym06 tarafından 16 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. bertoned

bertoned Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Bertan PARLAR
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Bende i30 DCT dizel var titreme olayı şöyle Eco modunda kullandığım zaman sanki sürekli yarı kavrayarak gidiyor gibi geliyordu ve 70 km hız ile giderken 7.vitese alıyordu haliyle devir düştüğü için bir titreme oluyordu çok rahatsız etmiyordu ama genede kafam rahat etsin diye eco modda hiç sürmedim -zaten pek bir şey farketmiyor- öyle olunca. şimdilik DCT ile ilgili bir sorunum yok, fakat aracı çalıştırır çalıştırmaz -1 derecede felan hareket ettiğimde şanzıman kafayı yiyor 1 dakika sonra normale dönüyor o da şanzıman soğuk olduğu için oluyor diye düşünüyorum araca soğukta çalıştırınca 2 dk kadar bekleyince sorun olmuyor. size tavsiyem eco modda kullanmayın bence araca zarar veriyor ve aracı kısıtlıyor. bu arada sizin DCT ile ilgili güncelleme yaptırdığınız konuyu görünce servisi aramıştım Ata'yı bana herhangi bir güncelleme olmadığını söylemişlerdi.

zeym06 bunu beğendi.
  2. cnkygt

cnkygt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    cenk yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Titreme var doğru ama konforu etkileyen bir durum yaratmıyor veya şanzıman sapıtmıyor , vites geçişlerini etkilemiyor sadece 6-7 arasında hızın artması veya azalmasında kararsızlık yaşıyor oda yüksek torktan kaynaklı . Bir anda hızlanmak istediğinizde gaz pedalına tam mukavemet sağlamanız gerekiyor yoksa araba mevcut torkun yeteceğini düşündüğü için devir e ihtiyaç duymadığını düşünüyor

3. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Aynen söylediğiniz gibi ama sabah soğukta çalıştırıp kullanınca bende bir sorun yok sizin deyiminizle kafayı yemedi henüz. Şuan Eco mod açık veya kapalı olsada fark etmiyor. Önceleri titreme benide rahatsız etmiyordu ama giderek arttı umarım sizde de giderek artma olmaz.

Son düzenleme: 26 Aralık 2015
  4. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

5. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ben sıfır araçta sorun olmaz demiyorum olur insan yapısı sonuçta.Ne güzel aracınızla ilgilenmişler sorunun ne olduğunu izah etmişler size normal deyip çıkmamışlar benim sorunum biraz farklı . Biz sorunu sorun olarak görmeyen bir anlayışa derdimizi anlatmaya çalışıyoruz.Aracımı satmayı hiç düşünmedim düşünmüyorumda
    Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.Ben sıfır araçta sorun olmaz demiyorum olabilir her araçta olabilir olursa da anormal karşılamam insan yapısı sonuçta. Sizin ne güzel aracınızla ilgilenmişler sorunun ne olduğunu izah etmişler size normal deyip çıkmamışlar benim sorunum biraz farklı . Ben sorunu sorun olarak görmeyen bir anlayışa derdimi anlatmaya çalışıyorum. Benim gibi bu sorunu yaşayan varsa eğer servise gidip şikayetle ilgili iş emri açtırsınlar. Son safhada zaten bu sorundan dolayı arıza çıkarıp yolda kalırsam bu sefer normal deme şansları olmayacak.Bu sorundan dolayı aracımı satmayı hiç düşünmedim düşünmüyorum da..

hakan84 bunu beğendi.
  6. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    bence aracınızı başka bir servise götürün. Benim aracımın direksiyon altından lokurtu geliyordu Uşak Çiftiçioğlu servise götürdüm ustayla bindik yetmedi servis müdürüyle bindik normal deyip geçiştirdiler. Afyon servise götürdüm eps den geliyormuş 2 defa yağlama yaptılar geçmedi şimdi eps değişecek.

zeym06 bunu beğendi.
  7. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Başka bir form sitesinden alıntıdır. Aynen böyle yapıyor servisler.

Arkadaşlar merhaba,
    Uzun bir aradan sonra sorunlarımın çözülmediğini söyleyerek yazmaya başlıyorum. Maalesef Türkiye'de araçlarda bu tarz sorunlara çözüm sadece çok sayıda araçta varsa ,teknik bildiri sonucu yada tesadüfen çözülüyor. Firmadan bahımsız söylüyorum, maalesef aldığım bir çok araçta benzer sorunla karşılaşmışımdır. (Çözülemeyen sorunlar) Servise götürdüğüm araç 2 gün serviste kaldı. Hiç bir sorun olmadığı cevabıyla geri verildi. Klasik cevaplar, bütün İ 30 lar böyle ( sorun yok kabul edilerek şikayetlerime verilen cevap [​IMG] ) yaa kardeşim sorunda burada ya zaten hepsinde sorun var ama bir çok kişi bunu olağan görüyor , farkedenlerede hepsi böyle denilerek sorunun araç sahibinde olduğu duygusu yaşatılıyor. Buradan sesleniyorum. Bu konuda sadece bizim araçlarımızdamı var sorun [​IMG] yada bizdemi sorun ?!!? Özellikle dizel otomatik araç sahiplerine soruyorum [​IMG] Hyundai müşteri hizmetleriyel başlıyorum ve hukuki haklarımı sonuna kadar arayacağım... Kalın sağlıcakla

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 27 Aralık 2015
  8. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai nin yetkili servislerine götürmeyi düşünmüyorum artık. Yetkili servislerin sorunlara yaklaşım tarzı hep aynı.İyi bir özel servis araştırıyorum.Ankara da tavsiye edilebilecek özel servis bilen varsa reklam olmasın özel yazarsa değerlendiririm.

9. aliii0752

aliii0752 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Ali İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Aracınızı özel servise götürüp müdahale ettiklerinde garantiniz bozulacaktir fikir almak amacıyla götürüyorsaniz olabilir fakat bence müdahale ettirmeyin

Murat ve zeym06 bunu beğendi.
  10. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fikir tespit gerekirse müdahale olabilir. Az önce de motor arıza ışığı yandı araçta hayırlısı bakalım ama servisin deyimiyle buda normaldir herhalde yanabilir.

11. Mur@t

Mur@t Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    47
    Ad Soyad:
    Murat Bağcı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    konuyu takip ediyorum başından beri hyundai ilgisiz falan denilmiş ama bende şunu paylaşmak isterim her türlü sıkıntımızda yardımcı oldular bize hep. Mesela film cekmişlerdi aracı sıfır aldığımızda sonradan soldu onu bile değiştirdiler en basitinden ki filmi hyundai dısarda çektiriyor.Eminim size bi şekilde dönüş sağlayacaklardır. Bizde DCT almayı düşünüyoruz takipteyim o yüzden umarım yazılımsal bait bir sorundur ve çözüme hemen kavuşur

12. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benim kanaatim kavrama ile ilgili bir problem oldugu yonunde.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zeym06 bunu beğendi.
  13. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

14. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sonuçta titreme sorunu olduğunu bilerek alın henüz çözülmedi.

15. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Yetkili servis kendisi kurcalamaya çekinirken dct şanzımanı alıp Özel servis e deneme tahtası yaparak elinize aldıgınızda sahibindene ilan ekler satarsınız sonrada sattım kurtuldum yazarsınız.

Sorun var ki arıza ışığı yakmış şimdi gidip sorunu bastıra bastıra gösterirsiniz. Ayrıca titreme şanzımandan kavramadan olsa her viteste yapar.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zeym06 bunu beğendi.
  16. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Kullanici ust devirlerde ve dusuk devirlerden devirlenirken yaptigini yazmis. Yokua yukari kalkarken de ilk baslarda yapacagini tahmin ediyorum. Ya da ikinci ucuncu viteste dusuk devirde yokus cikarken yuku artirdiginda yapabilir. Bunlari da denemek lazim. Bana göre en buyuk supheli kavrama.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zeym06 bunu beğendi.
  17. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    soğuk havada 2 dakika kadar çalıştırmadan yürütecekseniz bence turbo araç kullanmayın, çok masraf çıkartır size. birde kullanma klavuzunu okumanızda fayda var.

BAGKUR, erenuzel41, MehmetHan ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  18. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sonuçta titreme sorunu olduğunu bilerek alın henüz çözülmedi.[/QUOTE]
    Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.Arıza ışığı yandıktan sonra bir müddet daha kullandım evin önüne geldiğimde söndü kendiliğinden anlık geçici bir durum olabilir diye düşünüyorum yine yanarsa o zaman bakarız çaresine. Dct kurcalatma olayına gelince ben dct yi değil daha çok mekanik kontrol için düşündüm akslar motor şanzuman kulakları v.b. serviste zoraki kontrol yapıldığı için gönülsüz onada güvenemedim kontrol ettik sağlam demelerine karşın güvenemiyorum beklerken gördüm nasıl kontrol ettiklerini. O yüzden özel serviste tüm mekanik aksamlarını kontrol ettirmek istedim ücreti karşılığında yanlış anlaşıldı sanırım.

19. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    konunun her mesajını okuyanlardanım,

umarım sorun sizi memnun edecek şekilde çözülür.

ben 11 yıldan beri araç kullanıyorum, eminim siz benden çok daha fazla zamandır araç sahibisinizdir.

ben çok iyi biliyorum ki yetkili servisler tamirat yapmıyor, parça değiştiriyor
    yetkili servisler ellerindeki cihazda arıza kodu yanmıyorsa arıza tespit etmiyor.
    yetkili servisler yaptıkları her iş için yazılmış kurallara göre hareket ediyorlar.

aracınızdaki şey gerçekten bir arızaysa bile servisin elinde bununla ilgili herhangi bir belge yoksa HİÇBİRŞEY yapmıyor.

bu konu birkaç haftadır aktif olduğu halde diğer hiçbir DCT kullanıcısı titreme şikayeti etmediğine göre sizin aracınıza özgü bir arıza olsa gerek.

aracınızda arıza lambası sönse bile araç beynine bir kayıt yapar diye biliyorum, şimdi bu arızayı servise bir sorun bakalım neymiş. inşallah titreme dediğiniz şeye çözüm buradan çıkar.

zeym06 bunu beğendi.
  20. bertoned

bertoned Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Bertan PARLAR
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Öneriniz için teşekkürler, Ancak aracı soğuk havalarda minimum 5-6 dk. yazın 1 dk. kadar beklemeden çıkmam normalde yola 2-3 kez acile gitmem gerektiği için öyle bir durum olmuştu o arada farkına vardım.

BAGKUR ve MSC bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş