Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

DCT TİTREME SORUNUM

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda zeym06 tarafından 16 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Söylediklerinize katılıyorum.Teşekkürler.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,086
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. madmax5901

madmax5901 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    semih
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    hiç canınızı sıkmayın bu tamamen yazılımdaki ayar ile alakalı ve düzelmeyecek sorun gibi durmuyor hyundai bunu çözecektir merak etmeyin

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zeym06 bunu beğendi.
  4. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Servis şefine inatla söylememe rağmen kendinden gayet emin motor ve şanzuman kulaklarından değil ondan olsa ses yapardı ama ses yok deyip kestirip attı, zaten ondan öncede asklerin kontrolüne zorla baktırmıştım elle kontrol ettiler yine bir sorun yok demişlerdi. Yinede soru işareti aks ve kulaklar bana göre. ÇÜNKÜ BU SORUN BELLİ BİR KM DEN SONRA ÇIKIYOR en az 4500km den sonra diye tahmin ediyorum. Çünkü ne kadar Dct test videosu varsa hepsini izledim hepside şanzumanın güzel olduğunu söylüyor titremeden hiç bahseden olamamış ki bu sorun çıkana kadar bende aynı düşüncedeydim .Hepsimi hiç bir şeyden anlamıyor test eden kişilerin titreme olsa söylerlerdi diye düşünüyorum . Assan ve Ata hyundai servisi evet titreme var ama hepsinde var '' düşük devir viprasyonu'' yapacak bişey yok diyor. Bende ısrarala sıfır km araçta test edin yoktu sonradan oluştu diyorum ama en düşük km 4500 test etmişler onda da olduğu için normal olarak görüyorlar. Servislerde şunu gördüm sorunun nedeni araştırılmıyor sorgulanmıyor kafa yorulmuyor belli şablonları öğrenmişler onun dışına çıkılmıyor merkeze mail at ne derlerse onu yap merkezin insafına kalmış yani aslında iyi bir özel servis bulsam aracımı oraya götürüp baktıracam.

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,086
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,086
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yabanci forumlarda da sikayet yok. Sadece bir yerde dct kia ceed de 20.000 milden sonra benzer olay yasanmis. 55mil hizi gecince dusuk devirde titreme yapiyormus, Onda da motor kulagi degisince duzelmis. Bir rusta da dusuk devirde egzoz sisteminin kulaklari nedeni ile titreme sorunu cikmis, bu seste olabilir.

zeym06 bunu beğendi.
  7. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    İmkan olsada test edebilsek nasıl bir titreme acaba.

Mesela bende 90 ile sabit giderken 4. Viteste hızlanmak istediğimden ve devirde 1500 civarı olduğundan biraz titreme yapıyor. 1600 devir e geldiğinde titreme bitiyor. Çok cüzi bir miktar kabul edilebilir benim için. @MSC benim aracımı test ettiğinde kulağın ileride değişmesi gerekeceğini belirtmişti

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zeym06 bunu beğendi.
  8. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,086
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Senin titreme tork konvertor kilidi ile ilgili murat. Accord ve sonatalarda var o durum, kilit devreye girdiginde motor alt devirde biraz titrer.

Murat bunu beğendi.
  9. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim Serdar bey evet Ata Hyundai nin dışında başka servislere de göstermeyi düşünüyorum. Beni çelişkiye düşüren de tamda bu bahsettiğiniz olay zaten yani Assan ve Ata hyundai evet hepsinde viprasyon var diye beyanda bulunuyor yapacak bişey yok diyor ama kullanıcılardan titreme ile ilgili evet benim aracım dizel Dct ve aynı sorun var veya sorun yok diye hiç bir yorum veya şikayet yok. Eğer aracında titreme olmayan dizel Dct blue veya i30 varsa lütfen söylesin ve buluşup test edelim servise gösterelim Ankara dışı yol masrafları bana aittir, yok eğer titreme sorunu varsa da lütfen belirtsin, bu markayı kötülemek anlamına gelmez sorunlar olacaktır şimdi yoksada ilerleyen zamanlarda olabilir burada benim amacım soruna bir çözüm bulmak yani üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Olaya bu şekilde bakıyorum değerleri yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

erenuzel41 bunu beğendi.
  10. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bilgi vermek amacıyla paylaşıyorum.
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/dct-sanziman-kampanya-parca-degisikligi.32150/

Bu bağlantıda aracımla ilgili yapılan bi işlemi paylaşmışım ve o dönemde (eylül ayında) araçta bi sorun olmadığını özellikle belirtmişim servise de belirtmiştim şanzumanla ilgili bi sorunun yok diye ona rağmen Ata hyundai kampanyadan vites akülatörü ve Dct şanzuman vites değiştirici ünite adında iki parça değişikliğini yapmıştı. Demek ki bu titreme olayı o zaman yokmuş sonradan oluşan bi durum, o zaman olsaydı emin olun fark ederdim ve söylerdim zaten fark edilmeyecek gibi değil çünkü. O zaman vardı da belki siz fark etmemişsinizdir diyen arkadaşlar olabilir diye söylüyorum o dönemde ön yolcu koltuğundan hafif bir ses geliyordu yeni oluşmaya başlamıştı onu bile söyledim ve sorunlu parça değiştirilerek sorun giderilmişti . Acaba bu değişen parçadan dolayımı bu sorun oluştu diye çok sordum servise ama onunla alakası olmadığını söylediler.Bilgilerinize.

11. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sanırım bu formda dizel Dct blue veya i30 aracı olan kimse yok öyle anlaşılıyor.Çok ilginç.

12. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kıssadan Hisse ;)

Çin’in Guangzhou kentinde bir banka soygunu. Soygunculardan biri bankadakilere bağırır: “Kımıldamayın. Para devletindir, ama hayatınız sizindir.”
    Herkes sessizce yatar… Bunun adı “Zihin Değiştirme Kavramı”dır.
    Alışılmış düşünce tarzını değiştirmek…
    Bu arada müşterilerden bir kadın bir masanın üzerine yatmıştır. Ama bacaklar ortada... Soyguncu bağırır: “Edebini takın. Bu bir soygun, ırza geçme değil!”
    Bunun adı “Profesyonelliktir. İşin neyse onun üzerinde yoğunlaş!
    Soyguncular paraları yüklenip eve kapağı atmışlar. Daha genç olanı daha yaşlı olanına (ki 6 yıl ilkokuldan sonra terk): “Abi, hadi şu paraları sayalım,” der. Daha yaşlı olanı der ki: “Çok aptalsın be. Bu kadar para oturup sayılır mı? Bu akşam zaten TV haberlerinde kaç para çaldığımızı öğreniriz.”
    Buna “Deneyim” derler! Günümüzde deneyim kağıt diplomalardan çok daha önemlidir.
    Soyguncular bankadan kaçtıktan sonra Şube Müdürü, Şube Şefine hemen polisi aramasını söylemiş. Şef demiş ki: “Durun hele Müdürüm. Alacaklarını aldılar. Biz de bir 10 milyon daha alıp daha önce iç ettiğimiz 70 milyon dolara ekleyelim, ne dersiniz?”
    Buna “Dalgayı yakalamak” derler. Berbat bir durumu kendi lehine çevirmektir bu!
    Müdür der ki: “Yahu, her ay bir soygun olsa harika olurdu. Ne eğlenirdik!”
    Buna “Sıkıntılardan kurtulmak” derler. Kişisel mutluluk işinden çok daha önemlidir.
    Akşam TV haberleri bankadan 100 milyon dolar çalındığını açıklamış!
    Çaldıkları paranın çok daha az olduğu bilen soyguncular oturup saymışlar parayı… Tekrar tekrar saymışlar. Bakmışlar hepi topu 20 milyon! Çok kızmışlar bu işe:
    “Biz hayatımızı tehlikeye atıp 20 milyon çalabildik. Banka Müdürü bir el hareketiyle 80 milyon götürdü. Galiba soyguncu olmak yerine doğru dürüst eğitim görmek daha iyiymiş!”
    Bu “Bilgi altından daha değerlidir” demektir…
    Banka Müdürü çok mutludur. Özellikle bir süre önce borsada kaybettiklerini geri alabildiği için.
    Buna “Fırsatları kullanmak” derler. Kazanmak için risk almak gerekir.
    BU DURUMDA, GERÇEK SOYGUNCULAR KİMLER ŞİMDİ?

BAGKUR, MehmetHan, accera ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  13. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
  14. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Hikaye çok iyi.

Sizin durumunuzda bence servisler sıkıntı üretiyor. Direk olarak Hyundai'ye mail atın derim. Sizin karşınızda sorununuzu çözmek istemeyen servis var bence. Bizim ülkemizde durum böyle. Sanayideki ustaların bir çoğunda da durum aynı. Bir şikayetle gidiyorsun "Bunlar da durum böyle zaten.." diyip işin içinden çıkıyorlar.

zeym06 bunu beğendi.
  15. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok geçmiş olsun.inşallah sorunu düzeltirler. banada yazılımsal bir sorun gibi geliyor ama anlamadığm konu hiç otomatik arabam olmadı dct kullanan arkadaşlar sizde aracınızda varmı yokmu böyle bir sorun yazın ki faydası olur belki arkadaşa

zeym06 bunu beğendi.
  16. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Assan Hyundai ile yaşıyorum zaten bu sıkıntıları sorun merkezin çözüm üretmek yerine hepsinde titreme var o yüzden normal denmesi. Servis onlara sormadan zaten bir tane vida bile sıkmıyor.Teşekkür ederim.

17. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim .

18. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Müşteri Hizmetleri çözüm üretmek yerine Dct lerin hepsinde var diyerek sorunu geçiştirmeye çalışıyor , ayrıca istediğiniz yere de şikayet edebilirsiniz dedikleri için bende ilk adımı attım. Şikayet var sitesine yazdım sonraki adımım ''ayıplı mal'' satıldığı gerekçesiyle dava açmak olacak sanırım araştırıyorum. Şikayet var sitesinde Hyundai Assandan ilgisizlik konusunda bayağı bi şikayet olduğunu görünce fazla şaşırmadım aslında.
    https://www.sikayetvar.com/hyundai-...dct-otomatik-vites-cozulemeyen-titreme-sorunu

19. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Form sitelerinin faydasına inanan ve daha öncede faydasını görmüş biri olarak belirtmek isterim. Bir önceki aracım Opel marka idi ve opel servislerinin çoğu bu form sitelerinden öğrendi arızaların çözümünü ve çoğu da hala takip eder.Servise gittiğinde sorun şu, çözümü de şu diye sorununu halleden çok arkadaş olmuştur.
    Başına gelen doktor misali bilgi paylaştıkça daha da değer kazanır kanısındayım.O yüzden tekrar sormak isterim , Dizel Dct aracı olupta bahsettiğim şekilde aracı titremeyen var mı.Varsa söylesin,eğer titreyen yoksa hepsi titriyorsa sıkıntı büyük o zaman. Ama kullanıcının da ''çay sıra gidip yol sıra gelmemesi '' gerekir, biraz dikkat sadece.Saygılar.

20. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Oncelikle basiniza gelen talihsizlik insallah cozulur.
    Bende 6 yil da 2 kez hyundai sifir arac aldiktan sonra. Bu sefer1 ay once sifir km seat ibiza tdi aldim.
    Ve ilk gun ariza isigi yandi.
    Servise gittim.sondurduler
    Ertesi gun tekrar yakti.
    Busefer 2.500 deviri gecmiyordu bide.
    Tekrar servise gittim.
    Anahtari attim.araci geri alicaksiniz dedim.2 gun sonra geri aradilar arac oldu hava akis sensoru arizasi ve yeni yazilim attik dediler.ben araci istemiyorum dedim.
    Ve 1 hafta araci teslim almadim.
    Sikayettim var.com a yazdim
    https://www.sikayetvar.com/seat-sifir-km-bozuk-arac-satti
    Vel hasil uzun uzun telefon trafiklari Dogus oto , seat merkez,avek oto vs vs .
    Kanunen ayni hatta 3 kez ust uste tekrar etmedigi icin geri veremedim.
    Araci geri aldim. Bana yok cok uzgunuz vs vs konusmalari sonucu 2 yillin ucretsiz bakim vs. Hediye ettiler. Ivir zivir araca doldurmuslar. Neyse
    Aractan sogumustum. 1 hafta kadar yuzune bile bakmamistim.
    Oyle yolun kenarinda duruyordu.
    Suan kullanmaya basladim.hatta sevmeye basladim bunun kanuti 1 ayda beraber 1.250 km yaptik.
    Suan cok iyi maşallah diyim.
    Insallah sizin sorununuzda cozulur.
    Eger cozum bulamazsaniz. Son care fazla kurcalatmadan satmaniz daha hayirli olabilir.
    Biraz zarar edebilirsiniz ama en azindan kafaniz rahat olur.
    Iyi forumlar..

MehmetHan ve zeym06 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş