Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

DCT TİTREME SORUNUM

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda zeym06 tarafından 16 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  2. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Bu gün Ata Hyundai serviste Serdar beyin bahsettiği DPF rejenerasyon yapıldı. Sağ olsun servis atölye şefi Bayram bey ilgilendi son derece ilgili ve bilgili bir arkadaş. Çözüm üretme konusunda sıkıntı yok. DPF te 4,5gr partilül oluştunu tespit ettiler ve bilgisayara bağlayıp dış ortamda temizlediler. Dediğine göre 8gr partilülün ışık yaktığını ve tıkadığını söyledi.Aracı ara sıra 2000 devride klima ve farlar açık olarak 50km kullanırsam dpf rejenerasyonun kendiliğinden yapılacağı bilgisini verdi. Yakıt konusundaHyundai shell öneriyormuş ben ara sıra başka marka istasyonlarla karıştırıyordum yanlış olduğunu söylediler.
    Sonuç olarak aracın çekişi ivmelenmesi çok daha iyi, fark bariz hissediliyor ama benim esas sorunum olan titreme olayı aynen devam ediyor. Hyundai merkez bu titreme olayını sorun olarak görmüyormuş onuda söylediler. Görüş , öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

3. madmax5901

madmax5901 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    semih
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    peki manuel kullandığında durum ne titreme devam ediyormu? eğer manulede titreme yoksa büyük ihtimal yazılımsal düşük devir yüksek vites gitmeye çalıştığı için olabilir tabi biz burada farazi olarak senin söylediklerine göre yorum yapıyoruz titremenin şiddeti ne kadar bilemiyoruz eğer çok fazla değilse bence sorun etme. arkadaşta yarı otomatik toyota var birde ondaki titremeyi sarsıntıyı görsen aman allahım :) hani ilk acemi iken arac kullanalar vardır ya onun gibi dişün

Son düzenleme: 18 Aralık 2015
  4. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yazımın başında manuelde devirli kullanımda yapmadığını söylemiştim zaten okumadınız sanırım.

5. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bir önceki aracım easytronicti ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum ama farklı bir titreme var vites geçişlerinde sarsıntı yok.

6. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Serdar bey görüş ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim. Dct yi henüz aklayamadık sanırım başka ne yapabilirim sorun mekanik mi acaba .?

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/accent-blue-mode-plus-akis-balans-sorunu-ve-ugultu.26020/

bu konuyu görmüş müydünüz? Belkide benzer sorunu yaşıyorsunuz. DPF temizliğinden sonra performasdaki iyileşme sorunu çözemediyse olay mekaniğe kayar ama sadece tek bir viteste titreşim DCT yapısı itibari ile pek mümkün gelmiyor bana. Aynı titreşim 5. ve 3. viteslerde de olsaydı o zaman DCT sorunlu diyebilirdim.

zeym06 bunu beğendi.
  8. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Erdoğan78 beyin yazısı:
    (Arkadaşlar bu gün itibariyle aracımı teslim aldım. Raporun gelmesini beklemekten artık yorulmuştum. Raporsuzda olsa teslim aldığım aracımı denedim şu anda herhangi bir sıkıntı göremedim. Zaten uzun bir yola gideceğim için daha iyi test etme şansım olacak. İnşallah arıza giderilmiştir. Veya aynı arızayla tekrar karşılaşmam. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki araçla ilgili ne yapıldığını hala bilmiyorum. Eğer lütfedip raporu gönderirlerse onu da öğrenip sizinle burada paylaşırım. Evet başlıkta da okuduğunuz gibi sorun giderildi ama sorunun ne olduğu maalesef hiç öğrenilemedi. Bu da ilginç bir durum olarak forumda yer almış olsun. Bundan sonra olumsuzlukları değil güzel şeyleri paylaşmak umuduyla herkesin bayramını kutluyorum. İyi bayramlar...)

Serdar bey ilgilendiğiniz için teşekkür ederim evet o konuyu ilk başta sorunumu araştırırken okumuştum bende ilk başta akslerden şüphelenmiştim ama serviste bakıldı sorun yok denildi. Erdoğan beyin sorunu çözülmüş ama sorunun nedenini öğrenememiş ne yapıldığını bilmiyor kimse anladığım kadarıyla kendisi de öyle söylüyor zaten.

9. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bunu söylemek istemezdim ama sonuçta, Hyundai nin ''titreme var ama sorun değil normal çünkü bütün denenen dct lerde var ''demesi şanzumana ve soruna sahip çıkmadığı anlamına geliyor bana göre. Genel merkez 4500km ki bir aracı deneyerek onda da aynı titremenin olduğunu iletmiş ki aslında bence şu anlama geliyor kronik sorunlu bir şanzuman üretimi yapılmış yani o zaman üretim hatası var . Bütün Accent Blue crdi Dct lerde aynı sorun olması başka anlama gelir mi merek ediyorum görüş ve önerileriniz nedir.

10. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Birde bu titreme sorunu sadece bende mi var benden başka yaşayan yok sanırım çünkü hiç bir yerde rastlamadım titreme sorununa sadece bir tane var oda bu formda i30 dizel dct de kalkışta titreme sorunu oluşmuş aşağıda bağlantıyı paylaştım onunda sonucu bilinmiyor malesef. Bu sorunu yaşayan başka Accent Blue dizel Dct aracı olan varsa lütfen paylaşmasını rica ediyorum. Servisin ve genel merkezin dediği gibi bütün Dct lerde bu sorun var mı yoksa sadece benim aracımda mı var hangisi doğru şuan çelişki içerisindeyim lütfen yardımlarınızı rica ediyorum.
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/i30-crdi-kalkista-titreme.32432/

11. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Bana pek mekanik değilde yazılımsal gibi geliyor. Hatta dct nin fiziksel yapısından olsa geçişlerde sıkıntı olur kavrama gerçekleşince devir düşük ve biraz gaz verince 6. Vitese çekse sorun sanırım ortadan kalkacak. Aracın tork gücü sanırım 7. Viteste düşük devirde hızlanmaya yetmiyor ve titriyor, bununda en bariz örneği manuel ve devirli kullanımda titrememesi. Şuanda çözüm üretilememiş olması sahip çıkmadığı anlamına gelmemeli bence dct için yeni bir güncelleme gelecektir

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zeym06 bunu beğendi.
  12. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Şanzumanla ve yazılımla ilgili söylediklerinize katılmakla beraber, çözüm üretilememesinin nedeni sanırım ''titreme sorununu'' Hyundai merkezin sorun olarak görmemeleri sahip çıkılmadığı kanısı bu yüzden oluştu bende. Sorun olarak kabul edilse elbette bir çözüm üretirler diye düşünüyorum değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.

13. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Titreme sorununu bizdeki hyundai merkez sorun olarak görmüyoruz demesine bakmayın siz kore merkez e bir şekilde tüm geri dönüşler gidiyordur. Yazılım güncellemesi ile giderilir yüksek ihtimal, sanırım zaman meselesi sadece.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zeym06 bunu beğendi.
  14. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İnşallah öyledir ama daha önce benzer sorun yaşayan Erdağon bey gibi 8 ay beklemek zorunda kalmayız umarım.

15. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bugün sabah işe gelirken Accent Blue 1,6 Crdi Dct 7 ileri çift kavrama olan aracımın artık bütün vites geçişlerinde özellikle alt devirde titremeye başladığını fark ettim. Daha 10 bin km deki araç zangır zangır titriyor, ya şanzumanı ya motoru kucağa almamız yakındır. Bakalım o zamanda normal bi sorun yok mu diyecekler çok merak ediyorum. İzlediğim Blue Dct testlerinde hiç kimse şanzuman titriyor demiyor ama servis ve Hyundai Assan dct lerin hepsi titriyor diyor bu ne yaman çelişkidir böyle. Blue Dct si olupta titremeyen varsa yada titreyen lütfen söylesin bu bilinmezi çözelim artık.

16. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Ayni vibrasyon cift kavramalu araclarin cogunda var 7. Viteste devir dusuk kaldiginda gaza basildiginda motora yük bindigi icin avansli calismaya basliyor boyle durumlarda ya gaza biraz daha basip sanzimanin 6ya dusurmesini saglayacaksiniz yada manuele alip kendiniz vites dusureceksiniz

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

salih_karali bunu beğendi.
  17. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Evet haklısınız ama bu seferde o ayarı yapamadan 7.vitesten birden araç 5.vitese atıp hemen kick down yaparak şahlandığı durumla bugün testi yapan servis şefide karşılaştı hemen frene bastı ve yavaşladı çünkü öndeki araçla mesafeyi koruyamadı tehlikeli durumlar ortaya çıkıyor o yüzden o çözüm değil .Vites düşürmeden hızlanmaya çalışıyor araç bu sefer 6.vitese düşürsün diye gaza fazla basınca kick down yapıyor bazen de 6.vitesi yakalıyorsunuz o zaman sorun olmuyor az bi titremeyle kurtarıyorsunuz ona razıyım.Bu gün test ettiğimiz araçlar bütün vites geçişlerinin düşük devrinde titreme yapıyor hepside benim aracım da da artık bütün vites geçişlerinde düşük devirde yapıyor. Serviste 22500km ki Accent Blue Dct test aracını yanımda iki arkadaşımla beraber servis şefiyle test ettik onda da vites fark etmiyor bütün düşük devirde aynı titreme vardı. Birde İ30 dct yi test edelim dedik onuda test ettik i30 Dct de aynı titreme olduğunu tespit ettik .Sıfır araçta durum nasıl bilmiyorum çünkü bende bu sorun sonradan oluştu.Test ettiğimde bu sorunu görseydim zaten almazdım bu dct şanzumanı onuda belirteyim. Alacak arkadaşlar düşük devirde titreme sorunu olduğunu bilsinler alacaklarsa da bilerek alsınlar .Motor ve şanzuman uyumunda bir sorun olduğu kanısındayım . Sonuç olarak Hyundai nin ve servisin sorun olarak görmediği ve kendilerinin ''DÜŞÜK DEVİR VİPRASYONU'' diye tabir ettikleri bir titrememiz var hayırlı uğurlu olsun.

Son düzenleme: 21 Aralık 2015
  18. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Ben benzinli ve dct sanzimanli i30 u test ettim ve sanzimanin calisma karakteri hep yuksek vites ve dusuk devirde tutma seklindeydi ve eger yuksek viteste kalmak istemiyorsaniz gazi biraz ezmeniz gerekiyor kickdown cok farkli bir durum onun icin gaza sonuna kadar basmak gerekiyor. aracin titremesinin sebebide siz hizlanmak icin gaza bastiniz istediginiz surate ulastiniz ve sanziman gereken vitesi secti yolunuza sabit hizda devam ediyorsunuz hiziniz azalmaya basladiginda sanziman hiz ile orantili olarak vites dusurmuyor (ben otobanda sapaga girmek icin 120den 60a kadar inmistim hala 7. Vitesteydi) bu sefer devir oluyor gaza bastiginizda motor avansli calisiyor buda titremeye sebep oluyor,kesinlikle olmamasi gereken bir sey bu suan bu durumu savunmuyorum ama bence eger aracinizi seviyorsaniz baska bir sikintiniz yoksa bu durumu kabullenip o durumlarda manuel moda alip bir vites dusurun. Cok emin komusmamda yanlis belki gercekten sanzimanda sorun vardir ama bana sanzimanim calisma seklinden dolayi gibi geldi

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zeym06 bunu beğendi.
  19. Mustafa Şengil

Mustafa Şengil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mustafa Şengil
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hyundai DCT konusunda daha yolun başında... zamanla aşacaktir bunları...
    Yalnız benim burda söylemek istediğim birsey var...
    VW ile o kadar çok uğraşıldı dalga gecildiki DSG konusunda! Çift kavramanın kendine göre eksikleri var ama müthiş bir konfor sunuyor... Hyundai 6 ileri yağlı sanzumanda problem yasatmiyordu 4 ileri evet taş gibiydi... ama DCT için bunu soyleyemiyoruz malesef bir tarafta çift kavrama konusunda yol almış firmalar diğer tarafta KURU olayina yeni giren Hyundai
    Velhasıl vw artık bu konuda yol aldı ve dsgye şartsız koşulsuz 7 yıl garanti verdi. Şimdi o dalga geçtiğimiz konular bizlerin başına gelebilir...

SM-T530 cihazımdan gönderildi

zeym06 bunu beğendi.
  20. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Benzinliyi bilmiyorum test etmedim ama onda tork çok yüksek olmadığı için daha sorunsuz olabilir. Bence Dizel motorun (300 tork), Dct şanzumanla uyum sorunu var ''Düşük Devir Viprasyonunu'' sorun olarak kabul ederlerse üzerinde çalışıp yazılımla düzeltilebilir belki ilerde bilmiyorum.

Bu Sayfayı Paylaş