Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Cvt Şanzıman Yağ Değişimi Hk.

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda SynysterGates tarafından 26 Kasım 2021 tarihinde açılan konu

1. O. Uygur

O. Uygur Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    224
    Ad Soyad:
    Uygur
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    [​IMG] [​IMG]

Son düzenleme: 1 Şubat 2024
    MAERKEK bunu beğendi.
  2. O. Uygur

Alınan Beğeniler:
    224
    Ad Soyad:
    Uygur
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

MAERKEK bunu beğendi.
  3. zetron

zetron Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    yunus saglam
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Öncelikle "SynysterGates" arkadaşımıza ve daha sonra konuya katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şanzıman yağının değişimi ile alakalı yaşadığınız tüm süreçleri bende yaşadım. "SynysterGates" in aktardığı tecrübeler doğrultusunda bende 2014 accent blue cvt şanzıman yağını 105.000 'de özel bir serviste değiştirdim , değişimden sonra şanzımanda bir rahatlama olduğunu , şanzıman hareketlerinde olumlu yönde değişim olduğunu söyleyebilirim. Yaklaşık 500 km dir yeni yağ ile kullanıyorum olumsuz hiçbir durum ile karşılaşmadım . Size tavsiyem 90.000 km de değiştirmenizdir.

adgny, MAERKEK, SynysterGates ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  4. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Merhabalar, öncelikle yardımcı olabildiğime çok sevindim. Şanzıman yağı değiştirme konusu maalesef ülkemizde hala bilinmiyor, bu nedenle olması gerekenden çok erken şanzıman revizyonlarıyla ve sorunlarıyla karşılaşıyoruz. CVT şanzımanda ise bu durum ekstra önem kazanıyor çünkü olası bir problem halinde revizyonla kurtarma hali çok düşük, sıfır fiyatları da oldukça yüksek. Ben bu durumun idrakina araç yaklaşık 100 bin km’deyken varmıştım çünkü Hyundai tarafında da değiştirilmesini gerektiren, nasıl değiştiğini belirten herhangi bir uyarı yokken yetkili servislerde kesinlikle değişmemesi yönünde saçma sapan iddialarda bulunuyorlar. Keşke 60 bindeyken değiştirseymişim.

Bu yağ düzenli değiştirildiği ve gerekli spesifikasyonlara uyulduğu sürece her türlü şanzımanın ömrünü uzatacaktır. CVT nin takribi ömrünün 300-400 bin km olması bu değişimlere ve dikkatli kullanıma bağlı aksi halde çok daha erken bozuluyorlar.

Bu nedenle aylarca araştırıp değiştirmeye karar verdiğimde şanzımanın bütünüyle iç yapısına ve ne yapılması gerektiğine hakimdim, çok zor bir olay değil ancak tamircilerin bile ince noktalarını bilmemesi nedeniyle işlem esnasında alelade bile olsa video çekmeye karar vermiştim. Atla deve bir olay değil, olay vaktinde ve doğru bir şekilde değiştirmede.

150 bin bakımında tekrardan CVT bakımımı yapacağım, o zaman daha detaylı ve düzgün bir video hazırlamayı planlıyorum ki insanlar bilinçlensin ve bu olayı vakti geçmeden atlamasınlar. Serviste bu şanzımanın sıfırı takılmasıyla birlikte 300 bin liraları bulabiliyor, kimse Accent Blue’ya binip bu ücretleri ödemek istemez :)

adgny, onurforces, MAERKEK ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  5. O. Uygur

Alınan Beğeniler:
    224
    Ad Soyad:
    Uygur
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Selam cumhuriyet le nice 101 inci yıllara huyundai mi sattım corolla dream 1.5 aldım cvt sanzimanlı spor ve agresif kullanım için mükemmel değil anı hızlanma yok yapmayın arac sollamalarinda ani hızlanma yok zorlarsan devir yükseliyor arac yerinde sayıyor sanjimana zarar hayırlısı bakalım kullanıp göreceğim
    Bu arada hiçbir form buradan faal değil kolay gelsin

onurforces ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. Enver_Azeri

Enver_Azeri Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Enver Azeri
    Yaşadığınız Şehir:
    RUSYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Hyundai Elantra AD (Avante) 1.6 benzin Cvt. CVT yag deyisimi 40-50bin km den yapilsa daha iyi. Cvt şanzimanlarda yag deyisimi ne kadar cabuk yapilsa bir o kadar uzun ömurlu olur. Yag deyisimi zamani 2 adet filtre, 1 adet contaya, 8 litre SP CVT1 yaga ihtiyac vardir. (Motul cvtf, Zic multi cvt, Xteer cvt) en iyisi yag satis merkezlerinden bilgi edinin onlar size en dogrusun soyler.

umutd07 bunu beğendi.
  7. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,413
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dediklerinize ilaveten cvt şanzımanda ani hızlanmalar, dip gaz vs.. aşırı yakıt tüketimine neden olur. O yüzden de kaçınmak lazım. Ben mümkün olduğunda dikkat ediyorum.

Bu Sayfayı Paylaş