Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bu Araç Sizce Ne Kadara Mal Olur?

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda yvz tarafından 1 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    amin, teşekkür ederim! ^^

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Müsait bi zamanım olursa giderim elbet :) vakit yanaşınca konuşuruz yine.

Uzun yolda manuel almak daha iyi olmaz mı yakıt tüketimi için? (Benim gibi otomatik seversen başka tabi)

yvz bunu beğendi.
  3. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    manuel veya otomatik olmasının yakıt olarak çok fazla farkı olur mu bilmiyorum. tek sıkıntı sollama olayı.. aniden hızlanmam gerektiğinde biraz uğraştıracak gibi. özellikle git-gel yaptığım güzergahta (Ankara-Kırıkkale-Keskin) sık sık sol ve sağ şeride geçmem gerekebiliyor.

4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Aslında gazı kökleyince sollamak sorun olmuyor mesela manuelle sollarken pek kimse 5000 devire çıkmaz, otomatik çıkıyor bu bana göre aradaki performans farkını kapatıyor. Şehiriçinde vites değiştirmeye üşenip 2.vites geçtiğim setleri otomatikte yavaşlayıp 1.vitese düşürüp geçiyorum, nasılsa kendisi atıyor ;)

Lpg ayarını da 4000 devir üstünde %15-20 benzin eklesin diye ayarlatırsan hiç sıkıntı olmaz.

yvz bunu beğendi.
  5. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben işte, arabayı yüksek devirde kullanmayı seven birisi değilim normalde. Bir aralar Alfa 159 vardı, 1.9 dizel otomatik. Bastın mı çok çabuk tepki veriyordu. Ona alıştıktan sonra büyük biraderin Otomatik ve LPG'li Sportage'ını kullanayım dedim, birkaç defa sıkıntı yaşadım uzun yolda. Sonata'dan da tabi ki bi Alfa performansı beklemiyorum ama umduğum sakinlikte kullanabileceğimi de sanmıyorum :/

LPG ayarını öyle yapsam çekiş gücündeki değişimi hissettirir mi?

6. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Benim 2004 elantrada ayarlıydı ama öyle anlık bi ivme/turbo açma hissine benzer bir durum yoktu. Normal hızlanma gibi geliyordu bana.

Alfa turbo olduğundan hissettirir de sonata normal sakin sürüşü destekler (ara devirlerde sakin hızlanacağı için)

yvz bunu beğendi.
  7. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sakinlikten kastım, geçişlerdeki hissettirme değil. Daha önce 1 hafta kullandığım Sonata, oldukça iyi vites geçişlerine sahipti. Benim sakinlikten kastım, sollamalarda filan biraz kaçacak bu rahatlığım.. Yol aşırı TIR'lı, kamyonlu, tankerli bir yol..

Bu arada Elantra'lar da var bakındığım. Onlar da iyi ama bütçemi aşıyor şu an için.. O paralara çıkarım çıkmasına da, bayağı bir sert düşerim bir sorun olursa :)

8. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    1,8 elantra otomatik yerine 2,0 sonata daha sağlam olur, yüksek hızdaki güveni oturaklılığı önemli.
    Hangi arabayı alırsanız alın illa ki sollamada belli bir mesafeye ihtiyaç duyacak. Bence ihtiyacı rahatlıkla görür bakımlı ise.

yvz bunu beğendi.
  9. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yüksek hızdaki oturaklılığından şüphem yok lakin baktığım modelde ABS olmadığı için tereddüt etmiyor da değilim.. İnşallah takasta filan anlaşırız da, motor ve şanzuman söylendiği gibi sorunsuz çıkar ve aracı alırım.. Birlikte bekleyip göreceğiz.. :)

10. cenker_baba

cenker_baba Guest

nerede bu usta kartalda hocam baş ağrıtmayacak fazla öpmeyecek usta mıdır

11. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Kartal köprüsünün hemen aşağısındaki ışıklarda, cumartesi corollanın yağ değişimi için gitmeyi planlıyorum. Normal öptü ben şimdiye kadar :D

12. cenker_baba

cenker_baba Guest

bende yağ söyledim netten. gelirse bende geleyim bana birtek polen filtresi lazım çevrede satan yer yoksa bile ben alır sonra değişirim.
    al benide götür gittiğin yere hocam :)

Köksal bunu beğendi.
  13. cenker_baba

cenker_baba Guest

yağ gelirse alcan mı benide yanına hocam kaç gibi gitcez nerede buluşucaz kafamda deli sorular :)

14. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Dur whatsup tan yazayım, konuya kalabalık etmeyelim :)

cenker_baba bunu beğendi.
  15. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar tekrar merhaba. araç sahibiyle tekrar görüştük bugün. yazıştık diyeyim. müsait zamanda telefonla daha sağlıklı bir görüşme daha yapacağız gün içerisinde.
    ben valflerin değişmesi gerekiyor yazmıştım ama iticilerin değişmesi gerekiyormuş. rölanti ve düşük devirde bir sorun yok ama yüksek devirlerde iticilerden ses geliyormuş. acelesi yok dedi ama değiştirmek istersek 23 TL tanesi, 23 x 16 = 368 TL + 250-300 TL civarı işçilikle çözüleceğini söyledi.

yalnız şöyle bir başlığa rastladım forumda; https://www.hyundaiclubtr.com/konu/iticilerden-gelen-ses-ve-cozumlerini-buraya-toplasak.21649/

eğer iticilerden geldiği söylenenen/sanılan/inanılan ses, yapılan tamir sonrası geçmezse, yukarıdaki linkteki araç sahibi gibi sorunlar yaşamak istemiyorum.
    araç sahibine güvensem de bu teşhisi koyan ustanın hata payını hesaba katmadan edemiyorum.
    sizce ne yapmalıyım? mesela sorunu kendisinin gidermesini talep etsem, maliyetini pazarlık sonrası fiyatına saydırmayı talep etsem; yerinde midir?

16. Atilla25

Atilla25 Guest

Yvz kardeşim, benim fikrim şu yönde olacak. Bence araç sahibi ile sözleş, köksal kardeşimizin tavsiye ettiği servise araç sahibi ile beraber gidin. Oradaki ustamız ilgili tetkikleri yapar zaten.. Sonuçlara göre de son pazarlığa oturursunuz, seninde için rahat etmiş olur..

yvz bunu beğendi.
  17. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konuyu yini gördüm.. yav. :) Gene bire sonata bulmuşsun... Peki, kullandınmı ? Hani bunu geri verme şansın yok istersen bir test sürüşü yap ve ani hızlanmayı test et, zira bende bu tarz otomatik bu fiyat aralığına yaz için araç alıcağım.. bana fikir olsun....

Sorunu bence iyi bir ustaya götür o sorunu teşhis etsin ortak pazarlığınızı ona göre yapın derim... İçi gayet temiz duyuor... özellikle o kaplamalar sonradan mı yapılmış teyp çerçeve vs... göze farklı hoş gözüktü... :)

yvz bunu beğendi.
  18. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Valla ustaların yanılma payı hep var kimseye kefil olunmaz bu tip şeyler için, satıcının da olabileceğini/olmak isteyeceğini sanmıyorum(ben de olmazdım şahsen). Teklif etmek ayıp değil ama ben satıcı olsam pek yanaşmazdım çünkü başka bir bahane ile alıcı vazgeçerse yaptığım masrafla kalmış olmak istemem. Satarken 500 tl masraf yapmak yerine 100 tl indirim yapsak alıcılar daha çok seviniyor, böyle de garip bir durum var.

yvz bunu beğendi.
  19. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Araç sahibiyle sözleşebilirdim, lakin farklı şehirlerdeyiz; o İstanbul'da ben Ankara'dayım. İkimizin de zamanı yok. Kendisi de ilanda belirtmiş zaman sıkıntısını. Zaten ben de bu hafta sonu yurt dışına çıkıyorum. Köksal'ın önerdiği veya belki de aracın bulunduğu yere yakın bir yerde bulacağımız bir servise (ki en yakın Bostancı Oto Sanayi gözüküyor) İstanbul'da itimat ettiğim bir arkadaşımı yönlendirebilirim. Araç sahibi hakkında da herhangi bir şüphem yok.

Buldum vallahi, yine buldum :) Bu defa makyaj olarak ilkine nazaran kötü durumda, ama iç döşemeleri ve direksiyon altındaki kapağın çatlağı dışında oldukça temiz bir göğüse sahip Sonata.. Gördüğün desenli yerler orijinal kaplama. İlkinde de vardı. Ön anlaşmayı yaparsak, ilk önce güvendiğim bir arkadaşımdan araca bakmasını rica edeceğim. Eğer oradan da onay gelirse, Türkiye'ye döndüğüm zaman yumurta kasama atlayıp gideceğim.. O zaman ben de deneme imkanı bulacağım. Sen almaya karar verdiğinde kendi deneyimlerimi detaylıca aktarma fırsatım olur inşallah :) Eğer bunu da alamazsam ben de yaza kadar araba maraba bakmam zaten :D

Aramızda iyi bir kontakt kurulduğunu düşünüyorum satıcıyla. Kendisi motosikler camiasında olan birisi, ailecek meşhur sayılırlar. Genelde aracını satın almayı düşündüğüm isimleri Google ve facebook'ta aratırım. Bu insanınkini yazınca Ekşi Sözlük'te adına başlık bile açılmış olduğunu gördüm. Bu arada aracı ilana koyan isimden bahsetmiyorum. O kişinin eşi oluyor satıcı. dürüstlüğünden kuşkum yok ama herkes satmak istediği aracının küçük kusurlarını saklamak isteye de bilir.. Bunu da inkar etmiyorum. Benim aracımın da çeşitli masrafları var. Belki anlaşırsak karşılıklı olarak, herkes kendi aracındaki eksiklikleri makul oranda giderir ve iki tarafın da içine sinen bir anlaşma olabilir diye umuyorum. Hayırlısı olsun, artık benim de bi Sonata'm olsun :)

Tilki bunu beğendi.
  20. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,287
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    yvz bunu beğendi.