Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

blue detay.....

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda emre01 tarafından 30 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    A yada B serisi mercedes çoğu markanın D serisine bile kalitede 5 çeker :) Dediğin gibi aslında segmentleri bir kenara bırakmak gerekiyor bazen.

2. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    aynen hiç sınıf olayına girmeden bakınca yan yana koyduğumuz zaman bu sonuç çıkıyor cruze da listeye ekleyince en ağır basan araç cruze fakat gerek yakıt gerekse marka olarak cruze u standart aile aracı olarak kullanmak isteyenler eleyebilir (masraf açısından) ama toyota ve hyundai iki markada daha çok aileye hitap eden araçlar ve bu fiyat aralığında karşılaştırılması gereken iki araç bence zaten sınıf olayına girersek blue felaket derecede pahalı çıkıyor şöyle bakalım en yakın arkadaşlarımdan biri de 20 gün kadr önce punto evo aldı (3 arkadaş araçları değiştirdik 3 ü de beyazhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif) fiyatı 29000 tl en fullü cam tavan yok sadece artı donanımları kararan dikiz aynası , hız sabitleme, yağmur sensörü, ve detaya girince iş yine hyundai sınıfta kalıyor ..kolçak, tek dokunuşla kapanan camlar, çakmak ta bile ışık, direksiyonu çevirince dönen farlar, daha özellikli bir yol bilgisayarı , start-stop, city fonksiyonu direksiyonda.... şimdi b sınıfında karşılaştıracaksak 29000 tl bu araç 37600 blue.....

Düzenleyen : emre01

3. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bence punto'nun donanım listesine bir daha bak, 29000'e verdiklerinde saydıklarının çoğu yok Emre.

4. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    sadece donanıma bakılarak da araç alınmaz bence. geçenlerde kasko şirketinden 1.3 multijet linea verdiler. araç heybetli ve güzel gözüküyor. ama gel görki benmi aracı sırtımda taşıyorum o mu beni taşıyor anlayamadım. 3-4 gün kullandım izmite de gidip geldim gerek uzun yol gerek şehir içi hiç memnun kalmadım. az yakıyor dedikleri multijet motoruda benim lpg li aracımdan gerek uzun yol gerek şehir içi fazla yaktı. belki ben araca alışık olmadığımdandır ama durum bu şekilde. o araçtan inip kendi aracıma binince mercedes gibi geldi desem doğrudur.

Düzenleyen : mursel_balci

5. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    yedek parça konusunda kesinlikle mevcut durumda hyundai ucuz fakat tek korkum bu olay umarım blueda da değişmez aynı avantajı korur... yakıt konusunda auris yol bilgisayarı 7,1 gösteriyor birde bunu da ekleyeyim benim detayları yazma nedenim bir memur arkadaşımız bir öğretmen arkadaşımız mesela bir araç alacak olsun zaten türkiye şartlarında çok zor alınıyor araç ve ilgisi yoksa özelliklerini karşılaştırması veya anlaması biri söylemezse zor... burada okursa biraz daha bilgi sahibi olur + sını - sini biraz daha anlar ona göre karar verir ben diyorum ki kendi beklediğim araç sonuçta övmem gerekir ama blue bu şartlarda 2 aydır incelemediğim araç kalmadı gerek donanım gerek marka gerek fiyat açısından çok pahalı bir fiyatta fakat ben bunu bile bile alacağım ki blue fiyatları piyasa genel olarak seneye yükselmezse eraların piyasadan kalkmasından sonra keskin bir şekilde düşecek ama ben bu duruma razıyım bu arabaya binmek istiyorum bu şartlara razı olan varsa aracın tipi hoşuna gitmiştir benim gibi alsın binsin güle güle kullansın fakat fiyat/kalite endeksinde şu durumda pek mantıklı bir araç değildir blue prime modeli ne zaman 32-33 bin seviyesine iner o zaman mantıklı bir tercih haline gelirhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Seçimden sonra ÖTV artarsa o fiyatlara ancak hayali kurulur :) Tabii hyundai üretimi Türkiye'ye kaydırısa o zaman piyasayı blue ile çok rahat siler.

7. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    evet 29000 tllikte yok çok doğru söylediğim araç aşağıdaki + asist kit bayiler indirim yapıyor aurisinde mesela liste fiyatı 37700 ama telefonda bile verdikleri fiyat 36500 keşek bizde de aynı durum olsa 37400 yazıyor prime sorunca 35000 deseler ama bide 37600 diyorlar saolsunlar bu kadar beklememe rağmen indirim yapmadılar.....<table id="tblprice"><t><tr><td ="#f0f0e3" ="textTXT" style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; color: rgb(130, 127, 98); font-weight: normal; ">5K DYNAMIC Start &amp; Stop 1.4 FIRE 77 HP</td><td id="ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl08_tdCol1" width="20%" ="#f0f0e3" ="textTXT" align="center" style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; color: rgb(130, 127, 98); font-weight: normal; ">35,500</td><td id="ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl08_tdCol2" width="20%" ="#f0f0e3" ="textTXT" align="center" style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; color: rgb(130, 127, 98); font-weight: normal; ">31,667</td></tr></t></table>

8. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    sadece donanıma bakılarak da araç alınmaz bence. geçenlerde kasko şirketinden 1.3 multijet linea verdiler. araç heybetli ve güzel gözüküyor. ama gel görki benmi aracı sırtımda taşıyorum o mu beni taşıyor anlayamadım. 3-4 gün kullandım izmite de gidip geldim gerek uzun yol gerek şehir içi hiç memnun kalmadım. az yakıyor dedikleri multijet motoruda benim lpg li aracımdan gerek uzun yol gerek şehir içi fazla yaktı. belki ben araca alışık olmadığımdandır ama durum bu şekilde. o araçtan inip kendi aracıma binince mercedes gibi geldi desem doğrudur.

[/QUOTE] katılıyorum buna sonuna kadar puntoda motor kesinlikle çok hantal mesela sürüp denemek lazım daha performanslı bir araca alışan biri çok zorlanabilir yakıt konusunda 7,8 yakıyor şuan şehir içi benzinli 1,4 77 bg araç 850 km ama dahahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifyinede 29000 tl ye bu araç alınabiliyorken 37600 daha az donanımlı blue aklım pek almıyor o yüzden 32 33 olsun diyorum ha liste fiyatına bakıp yorum yaparsam ama 35,500 diyor + 400 kit fiyatı bu fiyat gerçek fiyatı olsaydı aracın blue bedava derdim zaten.....

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    31600 + ek/ak 2500 = Ettimi sana 34.100 TL

250 lira metalik boya 34.350 TL

ESp v.s.'de ayrı para 600 TL

Oldu fiyat 35.000

HB Fiat'a kusura bakmayın ama o kadar para hayatta vermem.

37600 - 1500 (3 servis parası) = 36100 Blue bence daha mantıklı.

Viraj dönerken sadece sisler yanıyor bu arada, lamba felan dönmüyor. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

10. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    yok yok o evo kit çok ayrı bir şey dediklerim asist kitte mevcut evo kit girdimi işin içineHI-FI SES SİSTEMİ*, BLUE&amp;ME TOMTOM NAVİGASYON ÖN HAZIRLIK, GÖVDE RENGİ YAN ÇITALAR, TAMPONLAR ÜZERİNDE KARBON GÖRÜNÜMLÜ KORUMA BANDI) birde bunlar ekleniyor ben im dediğim fiyat5K DYNAMIC Start &amp; Stop 1.4 FIRE 77 HP birde bu kit için araç mersin bayinden 20 gün kadar önce 29000 tl ye alındı<table width="100%" border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" ="#FFFFFF" ="textTXT" style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; color: rgb(130, 127, 98); font-weight: normal; "><t><tr ="#F0F0E3" ="textTXT" align="center" style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; color: rgb(130, 127, 98); font-weight: normal; "><td align="left">ASSIST KIT (YAĞMUR SENSÖRÜ, CRUISE CONTROL, IŞIĞA DUYARLI OTOMATİK KARARAN İÇ DİKİZ AYNASI)</td><td>400 </td></tr></t></table>

11. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    viraj dönerken birde park ederken direksiyonu çevirince hangi yöne çevirirseniz o yöne doğru motorlu sis farları dönüyor :)) birde şunu hemen ekliyorum 3 bakım bedava değilmiş yağ değişimi bedava sadecehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Düzenleyen : emre01

12. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Sis farları dönmüyor..Direksiyonu ne tarafa çevirirseniz o taraftaki sis lambası yanıyor..

13. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    burak dostum bakacağım buna ilk bindiğimde aklımızda kalmasın nasılmış öğrenelim fakat direksiyonu çevirdiği yeri aydınlatıyordu sisler dönse de dönmese de olay o değil zaten konu karşılaştırmalardan açıldı bu şartlarda bir araç 29000 tlye alınabiliyorken auris 36500 e alınabiliyorken blue 37600 biraz sırıtmıyor mu c segmentine karşılaştırılmaz deniyor b segmentinde de hangi araçla karşılaştırsam blue donanım-fiyat açısından oldukça pahalı çıkıyor bu arada kesinlikle liste fiyatlarını baz almayın nereyi arasam daha telefonda fiyat indirimi yapıyorlar.... tekrar tekrar yazıyorum ben yinede blue alacağım 9 nisanda sipariş verdim hala gelmedi 1 temmuzda sözlerinde bu kez dururlarsa teslim alacağım birde bir iş var eğer olursa dizel prime alacağım fakat ben alıyorum diye piyasanın en iyi aracı olması veya fiyatın makul olması anlamına gelmiyor bu durum insanlar karşılaştırsın alternatiflerin özelliklerini durumunu görsün tabiki her firmanın her modelin diğerine göre zayıf kaldığı veya üstün olduğu noktalar var bunları göz önüne alsın kendine doğru gelen neyse onu uygulasın yanlış mı düşünüyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

14. alpeymir

alpeymir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    karar verin arkadaş biriniz a diyor biriniz b hanginize inanacaz.

15. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Arkadaşlar blue b segmenti değil..Mobility tv de blue tanıtımı yapılıyordu.Hyundai ceosu blue nun c1 segmentinde olduğunu söyledi.Accent era B segmenti Blue ise c1 segmentinde dedi..

16. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    a b derken ??

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    C1 Segmentide Nedir Öyle Bir Segmentmi Var :)
    Hyundainin Sınıfları
    A Sınıfı: İ10 , Atos
    B Sınıfı:İ20 ,Getz , Accent Era , Accent Blue
    C Sınıfı: i30 , Elantra
    D Sınıfı : Sonata
    E Sınıfı : Genesis Sedan
    F Sınıfı : Equus

Blue C Sınıfı Degildir B Sınıfıdır Fakat Boyutlarıyla Dingil Mesafesi İle C Sınıfını Zorluyor Ama Değil

18. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    aynen maalesef c1 c2 yada b1 vs diye sınıflar yok blue b sınıfı sedan bir araçtır ki hb olanı da var takip eden arkadaşlar biliyordur hb gelseydi tr ye o araca c mi diyecektik ozmn i30 u d sınıfı yapmak gerekecek ayrıca üzülerek söylüyorum c sınıfının sınırlarını da zorlamıyor şöyle bir durum var araçları kendi zamanın da çıkan diğer araçlarla değerlendirmek gerekiyor mesela yeni focus yeni gelecek olan civic vs bu tarz araçların yanına koyduğunuz zaman bariz b sınıfında olduğu ortaya çıkıyor ki yeni gelecek chevrolet aveo en olarak 3,5 cm boy olarak ise 2 cm kadar blue dan büyük ozmn ona direk c sınıfı diyelim boyutlarına ufak bir araştıma sonucunda ulaşabilirsiniz..... şu an blue nun fiyat olarak birde sedan b olarak karşılaştırılabileceği tek araç honda city onunda honda olmasına rağmen satış rakamları ve insanların verdiği tepkiler ortada..... hyundai ya kendini iyice küçültecek ve i20 satışlarına ağırlık verecek ya da bu araca bir fiyat düzeltmesi yapacak ve yine iyi satış rakamları yakalayacak bunu da ön görmek kahinlik değil sanırım en normal sonuç... blue nun başlangıç modeli henüz gelmedi yani 34 lük fiyat aslında başlangıç değil + era nın satışını engellememek için belirli bir fiyat politikası uygulanmış durumda araç koreden geldiği için üzerindeki vergiyi saymıyorum bile kısaca era kalkınca ve bu araç tr de üretilince fiyatlar çok büyük oranda düşecektir ama gelecek sene haziran ayına kadar indirim beklemek büyük iyimserlik olur.....

19. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BEN DE BLUEE YU GÖRDÜM ARKADAŞLAR. GERÇEK ÇOK GÜZEL AMA DAHA ÖNCE DE SÖYLEDİĞİM GİBİ BANA KAĞIT GİBİ GELDİ.. hele bagaj kapağı kağıttan daha hafif gewldi. sırıf oyüzden soğudum valla blue dan. ama piyasada çok arabaya donanım yönünden 10 basar.

20. scuderia

scuderia Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bu konuda halkımız çok büyük bir yanlışa düşüyor malesef arabalar darbe sırasında ne kadar büzüşürse o kadar faydalıdır ve arabanın kaportası isterse demirden olsun içindeki yolcuyu koruyan arabanın şasesidir.araba ne kadar büzüşürse darbe sırasındaki enerji yolcuya aktarmadan dışarı atar....

Bu Sayfayı Paylaş