Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Şanzıman / Defransiyel Sesi Hk.

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda MSC tarafından 13 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Demekki starexe binsen intihar edersin. O şaft sesini duyunca artık ses falan demezsin.

2. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ersin Şu pazar buluşması tarihi belli olsun bu hafta olmasında sende orda olursan biner bakarız sesine :)

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    tarih belli olsun ben de gelmeyi çok istiyorum.

4. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    bu ses benim araçtada var ve bu ses ilk şanzuman 30000km yağı değisimden sonra azar azar başlıyor ve şuan aracım 107binde ses çoğunlukla 2vites ve beşinci viteste yapıyor aldırış etmiyorum bu kadar aralıkta ses şuan sabit kaldığına göre dahada bişey olmaz sanırım tabi ses bazen çok sessiz ortamda daha doğru düşük devirde giderken camlar kapalı iken biraz sıkıntı ve tribe sokuyor ama aldırış etmiyorum ben bu ses için yanılmıyorsam servisle biraz munakaşam oldu onlarda başka bir accent ile testte çıkarıp ondada aynı sesi duydum tek fark ses biraz daha az oluşu idi yanlız dikkatimi çeken şey ise test ettiğimiz araçta 30000küsürlü km lerdeydi ne yaptıysam kabul etmediler bunun şanzumanın doğal sesi olduğunu iddaa ettiler üstünüde şimdi koreli mühendisi çağırsam aynı şeyleri söylese kabul edecekmisin demişlerdi lanet olsun dedim olayı kapattım anlıyacağınız sese gelince aynen devam ediyorum hiç elletmedim ellettirmemde iyi bir usta bulana kadar aklıma gelmişken aynı sesler gene sıfır olarak aldığım lada samara aracımdada vardı aynı şekil ondada şanzuman yağı değişiminden sonra gelmeye başlamıştı bi 100bin km öylece ona bindim sattım inşallah çözüm bulursunuz belki bende bu çözümünüzde faydalanırım

5. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sevgili ertanna bu işin çözümü konuştuğumuz kadarıyla Aks'lardan ve ön teker bilyasının değişmesi sonucunda kesilmesini düşünmemiz. Ha eğer yok bu ses devam ederse satmayı düşünüyorum. Takıntı haline geldi böyle birşey yok abi araç 2003 model daha 10 yaşında değil çok saçma bir ses var abimde 99 Cıvıc abimin arkadaşında 97 Cıvıc var benim arabadanda daha çok km yapmış arabalar.Ben şunu kabul edemem "Accentlerde bu ses var yada bu sesle kullanmaya devam edin sorun olmaz" yok abi benim için sorun kaç bin tl para vercem saçma bi sapan ses olcak ben kabul etmiyorum yok böyle birşey:RpS_mad:

6. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Peki siz hiç sadece sanzuman isiyle uğrasan bir yere gittinizmi ama benim kanaatimce o olmadı bunuda değişelim mantığı ile tüm parçaları yenilemiş olup belki çözüm bulup belkide bulamayacağınız ama temennim inşallah çözüm bulursunuz bende bu çözümden kendime bı pay çıkarıp sizin yaşadıklarınızı yasamam tabi bide gercekten iyi bir sanzuman ustası bulana kadar böyle devam edeceğim sizide ayrıca takip edeceğim bol şans size

7. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Valla şanzıman bilyaları değişti 6 Adet ve ses devam ediyor. Şuandaha önce dediğim gibi kalan sadece Aks ve teker bilyaları eğer onlardan sonrada olmazsa sizde hiç uğraşmayın takmadan gidin o sesle ama ben o sesle yaşayamam bir kere tik yaptım mümkün değil

8. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar bugun sabah Erk Plaza'ya uğradım. Oradaki Usta'ya sordum dedim ki usta bu ses nedir ne değildir. Şanzımanmıdır Aks mıdır
    Dediki şanzımandan gelmiyor bu ses 6 tane bilya var 6 sınıda değiştirsen bu sesi kesemezsin Akslarıda değiştirsen bu ses gitmez ön teker bilyalarınıda bu ses MİLENYUM kasanın KRONİK sorunu sanırım ama sonuçta bu araba 2003 model sıfır aldıklarında bu arabada böyle bir ses yoktu dimi sonucta ben bir çok milenyum kasa görüyorum etrafımda böyle ses yapan duymadım ve sonuna kadar gidip araştıracağım bu sesi yaratan bir parça birşey sıkıntı bulamazsam aracı satmayı düşünüyorum. Başından geçen olsaydı yorum yazardı eğer varsa yorumlarınızı yardımlarınızı bekliyorum

9. rb1406

rb1406 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Sevgili oqano ; önceki yorumları da okudum Şahin Difransiyel sesiyle, aracında oluşan sesi kıyaslamışsın, Milenyum 2000 den önce 93 şahinim vardı, hız 80 km yi geçtikten sonra arabanın içinde kuş var zannedersin. özellikle arka koltukta oturanlar, egzosta düdük felan mı taktırdın diyorlardı :))
    Malumdur ki difransiyel sesini iyi bilirim. Aynı durum aracımda yine var ama rahatsızlık derecesinde değil. Bende Sadece 4. vitesten sonra az hız alınca ve yine 4. viteste gaza basmadan seyir edince geliyor. biraz hızlandıktan sonra kesiliyor. Bir bilene sorayım dedim. Arabanın acemisiyiz ya dediler Senin araçta difransiyel yok :)) rezil oldum. Sonra dediler ki şanzımandan geliyor ses. Ne şanzıman mı inecek bu ses için açar mısın usta konuyu dedim. Ses Aks bilyelerinden geliyormuş onlar değişecekmiş, paran çok mu bilmiyorum ama ama bariz ve rahatsız eden çok ses yok bu kadarı normal dedi. Ya da başından savmak için böyle dedi :))
    Kafama takmıyorum öyle biniyorum zati her zaman çıkarmıyor.
    Ses Çok rahatsız etmiyorsa fazla kafana takmamanı öneririm. Serdar beyin verdiği fiyatlara yaptırabiliyorsan çok çok iyi.
    Saygılar.

10. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Valla hocam şanzımanı açtırıp 6 adet bilyayı değiştirdik dişlilerde bir sıkıntı yoktu fakat Serdar abi diyorki şanzımandaki ses azaldı ama ben hala 1500-2000 devirindeki giderken yapan uğultu sesini hala duyuyorum Serdar abi ilede test ettik doğru ses var dediler AKS'lardan geldiğinin teşhisini koydu. Fakat AKS'larıda kütürtü gelmeden değiştirmene gerek yok dediği için ilgilenmedim aslında çok istiyordum bu ay yaptırmayı fakat malum bayram bide memlekete gideceğim ona masraf etmek istemedim açıkcası birazda soğudum arabadan keşke para biriktirsemde üstüne bir kaç tl koyup aracı değiştirsem

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Okan akslar bitik, akslardan olabilir. Ayna mahrutiyi şanzıman açıldığında değiştirmedik, sapasağlamdı ve ses ypacak gibi değildi. En son onu değiştiricez olmadı. Sesi sen çok abartıyorsun.

12. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yok be Serdar abi abarttığımdan değil sonuçta bu araba 2003 yılında satıldığında bu ses yoktu dimi ? hani sende duymasan tamam diycem ama illaki birşey değişince gidecek gibi duruyor buda dediğin gibi AKS lardandır bayram araya girmemiş olsa değiştirecektim ama dediğim gibi memleket olayı çıktı. Ama kısa zamanda değiştireceğim yada arabayı değiştireceğim :)

13. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    İlgin alakan için tekrar teşekkür ediyorum ve hatta sabrın için :)

14. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    okan abi bak yine bu sese takmışsın yaa.... :)

15. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    İnat ettim kardeşim ya bu ses ya ben :) Bir şekilde gidecek ama bu ayda bayram engeli çıktı :)

16. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    he he bak gördünmü bu araba sana nispet yapıyor... :) zamanın birinde dedem köyde kalırken kış ayında sobayı iki saat yakmaya çalışmış yakamayınca çekmiş tüfeği iki el sobaya ateş etmiş sonrada bir sigara yakıp çarşıya gitmiş. sende öyle yapmayacaksın değil mi? :D :D :D

17. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Valla kardeşim sinirlenip Teyp kırmalar telefon kırmalarım meşhurdur ama arabaya onu yapamam herhalde :)

18. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    inşaallah abi ama level atlama zamanın gelmiş olabilir sen yinede dikkat et... :D :D :D

19. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yok yok daha kredi borcu bitmedi Level falan atlamayayım :)

20. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    en kısa zamanda oda biter de kurtulursun hem o şekilde araç hakkında daha sağlıklı düşünürsün ondan sonra uçuşa hazırız yani... :)

Bu Sayfayı Paylaş