Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Şanzıman / Defransiyel Sesi Hk.

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda MSC tarafından 13 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu

1. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ya abla sorma tam bitti diyorum bitmedi gitti şu ses gitse bir daha Serdar abiye sadece bayram mesajları atacağım söz :) yada buluşma yerlerine gelirsek yol tarifi alırım :) ama sıkıldım abla inan şu akslardan sonrada aynı ses gelirse önce arabayı sonra kendimi yakarım :):D

2. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    yok o kadarda değil, ne kendini ne arabanı yakma:RpS_lol: arabanı yavaş yavaş yenilersin, kredini bitirirsin, sonra satarsın. akslarda yapılırsa inşallah düzelir ama yapılacak iş bitmez:eek: neyse her işte vardır bir hayır.

he bu arada bir tek sen değilsinki, senin iş bitse başkası çıkar :D eşim diye söylemiyorum ama herkese elinden gelen yardımı yapar. yapsında bu çok güzel, gurur duyuyorum ama dozunu aşınca, haliyle ben evde ve bu şehirde tek başınayım. devrelerim yanabiliyor:RpS_lol:

3. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sende haklısın abla Pazar sabahı sağolsun benim için kalkmış gelmiş bide ellerine sağlık motorumuda yıkamış sanırım :) tam ben çıktım dedim abi eline koluna sağlık ilgin alakan için öptüm arabaya bindim pat diye biri geldi. Kardeşim ben kaldım dedi :) artık kaçta geldi eve bilmiyorum. Gerçekten samimi ve sıcak biri allah bozmasın gurur duyulacak kadar var :)

4. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    11.30 da gitti, 3.20 geçe geldi. oda artık ben dayanamayıp aradım diye sanırım :D

vayyy senin arabanın moturu yıkadı demek, benimkini yıkamadı sanırım. ahanda yaktımm:RpS_lol::D:D

neyse üzülme yavaş yavaş hallolucaktır:eek:

5. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    yok yok yıkamadı yani motorum yıkanmıştı ama demekki erkan ustaya yıkattı :) yakma abla şu aks'ı halledelim ben yıkarım motorunu :) anlamam ama en azından yardım ederim :) İnş. hallolmasını bekliyorum arabaya harcadıgım parayla neler yapardım yaa :)

6. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    yok yok şaka yapıyorum zaten :) ben kaputu açmayı bile bilmiyorum, yıkadım dese inanırım:RpS_lol::D valla araba cok masraflıymış. mekanik aksamlarında ne oldu tam bilmiyorum ama 4 lastik, koltuk kılıfı, alarm, paspas, cam, ıvır zıvır derken bile iyi para etti :D dahada yapılacak şeyler bitmedi, bitmezzz :D

7. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Valla şu aks'ı değiştirince ses kesilsin ondan sonra koltuk kılıfı var daha da elimi sürmem ne hali varsa görsün :) Ha bide katalizör var ama seneye muayenesi var o zamana kadaaarr :)

8. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Okan Tamam Haklısın Zar Zor Biriktirip Aldın Bu Aracı Ama Biraz Daha Sabır Satarsan Çok Üzülürsün Yüzdün Yüzdün Kugruğuna Geldin Az Sabır

9. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Özhan abi sende haklısın bende başka birine yaptığı bu kadar masrafdan sonra satmamasını söylerdim ama bu ses varya inanılmaz sinir bozucu taktım bide itiraf ediyorum gıcık kaptım bu sesden ya bu ses gider ya ben abi :) hiç birşey gözümde değil yaptığım masrafda bana Tecrübe=Kazık olmuş olur yapacağım birşey yok sattığım adamda sadece yağına suyuna bakar banada dua ederse yeter :)

10. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Sakın Sakın :) Düşünme Böyle Para Kolay Kazanımıyor Napalım Şanşın İşte Kötü Bir Tecrübe Oldu
    Soruna Gelince Aks Kafalarıda Mantıklı Ses Yapması Hor Kullanılan Bir Araç Sonuçta Çıkma Aks Kafası İle Aktar Dönder Bişey Yapılır Olmadı Sıfır Aldın Mı Tadından Da Yenmez Beklemeye Sabretmeye Devam Takma Fazla Kafana

11. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Valla abi Ersin ve Serdar abi ile konuşmalarımızda 150 * 2 Komple aks + 2 teker bilyası alcaz bana aşağı yukarı 400 Tl ye gelcek o ses giderse borcu bitene kadar kullanırım ki aşağı yukarı 24 ay demek buda :) Ha gitmezse satarım hiç gözünün yaşına bakmam abi çektiğim stresi anlatamam bir anca önce bulsam denkleştirsemde değiştirsem olmazsa yaz dönemi en azından satabildiğim en yüksek fiyattan satayım diyorum :) Ay başını bekleyip göreceğiz Serdar abiye Cinnet getirtmezsem iyidir :)

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kafasına taktığı ses süreklide değil, devir düşerken 1500-1000 arası bir uğultu sesi, pireden sebep yorgan yakıyorsun Okan. Masraf - Kazık olayına gelince servise gitsen o şanzımanın sana maliyeti 1000 lira gibi olacaktı, şimdi sen o paraya hem şanzımanı hemde aksları toparlıyabiliyorsun. İyi tarafından bak birazda. Bu arada vites geçişlerinde iyileşme var mı?

13. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Valla Serdar abi diyorum ya taktım abi 6.000 tl lik şahinde o ses yok gıcık oluyorum iki tane şahin alır benim araba ama saçma sapan ses var. Tamam Servisden her türlü ucuz oldu eline koluna sağlık abi ama tek korkum ya aksları değiştirincede bu ses gitmezse diye. Arabayı aldım evin önüne çektim hiç binmedim abi kendi moralimi bozuyorum durduk yere kullanmak bile istemedim. Fakat şunu söyleyebilirim senin yanından çıktıkdan sonra eve gelene kadar hız arttıkca vites geçişleri rahatlıyodu 4'e biraz zor geçerken yolda o hızlı 4 veya 5 e geçmesi gayet güzeldi.Yalnız evin oraya park ederken geri geri gelince önce 4'e atıp sonra geriye atabiliyorum hala.

14. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Tabiki İyi Yönden Bakmalı İşin Bilen Ustalar Allah Rıza İçin Yardımcı Olan Serdar Abi Ve Katkımız Varsa Biz Üyeler Okan Toparla Aklını

15. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Okan Vitesin Alışması Zaman Alır Biraz Kullanman Gerekir Zaten Milenyumlarda Ve Accentlerde Geri Vites Geçişleri Bazen Sıkıntılı Bir Durum

16. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hızlandıkça rahat geçmesi güze, alışır merak etme zamanla :) Bak şahin örneği çok yanlış, şahin defransiyel sesini hiç duymadın sanırım, yolda giderken bile öter, sende bu sıkıntı yok.

17. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Kuş Türünde Olan Defransiyel Ötmesi Sesini Bilirim Süper Bişeydir :) Okan Bir Dinle

18. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Duydum desem yalan olur ama Eniştemde vardı 92 model şahin ben öyle bir ses duymadım :) Tamam şanzımanın bilyelerinin aşındığı resimlerle kanıtlı ama keşke önce akslar bitseydi şu lanet sesi duymasaydım. Vitesler dediğiniz gibi alışacağa benziyo ameliyat oldu sonucta benim kolum kırılmıştı küçükken sıcak su ile acana kadar annem neler çekmişti bundan 10 sene önce , onun için vites geçişlerine takmıyorum. Ay başı akslar ve bilya tek amacım bu sesi susturmak çok pis takıntı yaptım. Bi şekilde parayı toparlamak istiyorum.Ya ne dandik arabalar var motoru yapılmış arabalar var aklınıza gelen herşeyi bendende beter araçlar var cevremde böyle bir ses duymadım.

19. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    bu gidişle ses gelmese bile, sen genede duyucan sanırım:RpS_lol:

20. oqano