Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent blue dyno testi 128 ps yerine 122 ps çıktı??

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda pasa1219 tarafından 4 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

1. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçen bi starexide ilanı gördüm arab bitmiş km 250 binde 196 hp çıkarmışlar nasıl becerdiler bilmiyorum

2. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    dyno var dyno var :) birde olcen kişi ve parametrelere gorede değişiyor

normal şartlarda çıkan değerlerde bir anormallikyok +- değerler çıkar genelde birebir cıkmasına gerek yok

3. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    mustang-dynodynamics gibi dynolar en güvenilidir.
    dynoya çıkarken hava şartları,hava basıncı,aracın saglıgı,dynonun kalibrasyonu çok önemli para metrelerdir.
    örnek vermem gerekirse maf sıcaklıgım 38 derece iken 103hp çıktım.maf sıcaklıgım 25derece iken 108hp çıktım.
    mesela bosch dynoda 650hp çıkan 206gti bile olabiliyor.
    veya aynı daynoda 150hp çıkan araç gene aynı dynoda 170hp çıkanın içinden geçebiliyor.pek takılmamak lazım

4. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    O 150hp lik aracın torku yüksek olduğu için 170hp lik aracın içinden geçiyor. :D

5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Bu dyno işinden hiç hazetmiyorum aşağıdaki video neden sevmediğimi anlatıyor.

Cilo bunu beğendi.
  6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Sorumluluk kabul etmiyorlar bu durumlar için. Çağır çekicini yolun açık olsun.
    Neden böyle oluyor, uzun süre yüksek devir mi.? Yüksüz çalıştığı için mi.? Yoksa kırmızı çizgiye kadar çıkardıkları için mi.?

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Videoda ilk sahnede arabayı tezgaha bağladıkları halat kopuyor, diğer sahnelerde daha ihmalkar olaylar oluyor, sen şimdi git 50-60000 lira verdiğin araba kaç beygir çeviriyor diye denemeye kalk sonra testi yapan firma herhangi bir kaza olursa hiçbirşeyi üstlenmesin ne ala memleket. O kadar hızda dönen tekerlek tamburdan kurtulup zemine sürtüp aniden durursa aksı bile kırar.

Sağlam ve güvenilir olduğundan emin olmak için ikinci el araba alırken alınacak arabayı riske atmak nasıl bir mantık ki?

Sizin bir tane kaputu boyalı dediler diye kaçırdığınız müşteri vardı hani? geçen sene forumda arabasını satarken satan kişinin bildiği boyalı 5 parça varken ekspertizde toplamda altı parça boyalı olduğu için ekspertiz parasını sen ödeyeceksin ben ödemem diye kavga edenler vardı.

İşyerinden arkadaş 2000 model 306 almış 20000 lira para saymış 140000km de dışı pırıl pırıl sanki her ay arabaya cila yapmışlar gibi ayna gibi parlıyor ama arabanın mekanik aksamı problem dolu debriyaj bitik kayışlar gevşek cır cır ötüyordu vs. vs. , eski sahibi kaporta ustasıymış bizim işyerinde çok bilenler var böyle bu arkadaşın arabasının yanına gelip 16 yaşındaki pejo marka bir arabada boyalı parça arıyorlar:) 16 yaşındaki arabada boyalı parça aramak ne derece mantıklı? o arabada sonradan boyanmış bir parça olmazsa o zaman anormallik vardır zaten, çizikli paslı mı gezsin daha mı iyi?

Şimdi bana özel mesaj falan gelir Eren bey biz dynolu ekspertiz işi yapıyoruz bizim ekmeğimizle oynama gel biz sana izah edelim bu iş ne kadar emniyetli biçimde yapılıyor birşey olmuyor diye:D halbuki bunu yaptırmak bir tercihtir yeni rektifiye motor yaptırırsınız yada turbo falan ilave edilmiştir o şartlarda gerçekten güç ölçtürmeye ihtiyacı olanlar bu riske girer dyno yaptırır, ama bu iş ikinci el satışlarda her arabaya yapılması gereken bir standart haline gelmemeli bence. İşin teknik kısmına fazla kafa yormayan normal kullanıcılar dyno test sonucu raporlarına baktığında zaten doğal olarak kafaları karışıyor, rapordaki değerlere bakınca ne nedir, çıkan sonuç iyimidir, kötümüdür anlamaları gerçekten zor, o sebeple bu dyno işlemini her ikinci el alımda illaki yapılacak günlük bir işmiş gibi görmek iyi birşey değil sanki?

BAGKUR, SaMeTT ve Cpt.Price bunu beğendi.
  8. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    dizel seni değiştirmiş abi kuvvetli araba aldın maşallah:), ama 150hp lik araç hafiftir lastikleri azcık kabaktır, deposu boştur, motor yağı incedir, basıktır alçaktır aerodinamiği iyidir:) 90hp lik honda civic le benim 97hp lik getz aynı gitmiyor mesela civic otobanda benim arabayı geçiyor:) benimkisi leylek gibi yüksek civic savaş uçağı gibi sivri:) birde japon.

Cpt.Price bunu beğendi.
  9. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    gunluk arabalarda dynoda boyle şeyler başınıza gelmez, güçlü araba problem ve riskli :)

Ersin ve gogo46 bunu beğendi.
  10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    @erenuzel41 abi iyi hatırliyorsun, kuzenin arabaydı. 3hafta önce kuzen 2004 5.20i aracıni satiyordu expertize götürduk adam dyno'ya sokmadı. Bunların altı kapalı baglayacak yer yok çeki demirleri yeterli olmaz dedi. Amortisör, fren testi yaptılar sadece. Kendi arabamı satiyor olsam alıcı teste sokalım dese, yok derim. Birşey olsa herkes yoluna gider ben arabayla kalırım ortada, dertsiz başa dert. Al sür gazla bak gidiyor mu? diye.

11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ikinci el araç alırken boyasına falan baktırıyorum, çünkü insanlar kazalı araçları tamir ettirirken çoğu zaman yan sanayi parçalar kullanıyor, tamirat da kötü yapılmışsa tam bir bela olabilir.

ama ikinci el alırken dyno'ya sokmayı çok anlamsız buluyorum, zaten aracı biraz sürünce belli oluyor gidişi ve gücü,

hele hele 3-5 beygirin hesabına hiç düşülmez.

ayrıca ölçüm aletlerinin periyodik kalibrasyonu olur, kaç kişi para verdiği dyno testin kalibrasyonu yapılmış mı diye bakıyor?

Murat ve Ersin bunu beğendi.
  12. Cpt.Price

Cpt.Price Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    121
    Ad Soyad:
    Enes Can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Tork yarış kazandırmaz.
    Öyle olsaydi 150 newtonluk hondalari bütün dizeller geçerdi.
    Beygir yüksek olup ,hafif ve aerodinamigi iyi olan geçer.

Asus Zenfone 2'den gönderildi.

13. mucahit111

mucahit111 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Mücahit Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    11-BİLECİK
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    136lık astralar moralimi çok bozuyor :D

14. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    ülkemizde 1000hp ye kadar ölçüm yapan dynolar var.bu tür kazalar prof. ölçüm yapan yerlerde kolay kolay olmaz.yukardada prof.dynoların isimlerini yazdım zaten.saglam baglanmış sabitlenmiş 100-150-200hp lik araçlarda bir yere fırlamaz.
    dyno işi merak işidir.herkez yaptırır die bişey diyemem.ama anlattıgınız kadarda öcü bir olay degil.
    birde güvenilir dynoda çıkan güçten çok aracın tork ve güç egrisi daha önemlidir.kullanım şeklinizide buna göre seçebilirsiniz.

15. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Teşekkür ederim Eren kardeşim... :) Benim eski E30 dan dolayı bu yorumu yapmıştım. :) dynoda 3. vites 192hp 240 nm tork üretiyordu bu güç direk yere verdiği güç tabi. Hafiflik önemli ama tutunmada sorun yaratabiliyor. :) Honda ve senin araba arasında maksimum tork a ulaşılan devir farklı olduğundan honda seni geçiyor.
    Senin araba 125/3200dd da ulaşıyor, Honda 120/4800dd da ulaşıyor.
    Senin aracın torku 3200dd sonra düşmeye başlıyor örnek olarak 2. vites kesiciye girmeden vites attığında hem torkun o anlatda 80nm 3. vites başlangıcıda 4800 olsa 100nm tork ile devam ediyor aracın.
    Honda da durum maksimum 120/4800 de tork üretiyor 2 vites kesiciye yakın 100nm 3. bites başlangıcı 4800dd da zaten 120nm tork olduğu için by by yapıyor. :)

Sadettin ve erenuzel41 bunu beğendi.
  16. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Benim Rio yu satmadan önce biri ekspertiz yapmak istedi motora gerek yok dedim ama ısrar edilince soktuk dynoya. Sen aracı önden bağlama firene bastı pat arabayı attı dynodan allahtan ani firene basma gereği duymadı yavaşlayınca basmıştı firene!

17. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Galerici bir arkadaşımdan öğrendiğim üçkağıtı paylaşayım ben de size (ne kadar doğruysa :)) Arabayı dyno'ya sokmadan önce lastik hava basınçlarını arttırıp (32-34 olması gereken basıncı 40 küsurlara çıkartıp) sokuyorlarmış o zaman daha fazla performans ve motor ömrü yazııyormuş.. Bu yöntemle Patlak arabaya bile %95 motor çıkan gördüğünü demişti bi arkadaşım :D

18. BAGKUR

BAGKUR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Salih Bilge Şimşek
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Şimdiki arabamdan önceki aracım opel corsa 1,2 motor idi ve bu şekilde bir teste sokmuşlardı arabamı alacak kişiler. Allahtan çok gaza yüklenmedi testi yapan yer. Böyle birşey olduğunu bilseydim kesinlikle yaptırmazdım. satmıyorum kardeşim derdim. Bilgisayarlı test deyince ben de adamların elinde bir cihaz var, onu tutuyorlar araca. neyi var neyi yok sana söylüyor sanıyordum. videodaki araçlara acıdım resmen yav.

Bu Sayfayı Paylaş