Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Blue deneme sürüşü izlenimleri...

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda Coşkun Özcan tarafından 9 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. YeniAccentEra10

YeniAccentEra10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    deşifre olmak istemiyorum.
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Aracı bugün Kayseri Gürpınar Plazada prime modelini kullandım. önyargılarım kırıldı. çok etkili bir fren sistemi var,Direksiyon kullanımına hayran oldum.Sanki direksiyon boşlukta hareket ediyor, araç duruyorken bile hafif bir dokunma ile kaymak gibi dönüyor. Uzun yolda hiç yormaz. Daha önce bahsedildiği gibi yol tutuşu gayet iyi. Yalnız aracın hızlanması umduğum gibi olmadı. koltuğa yapışamadım. Arka yolcu kısmının tavanınındaralması biraz can sıkıcı olmuş. Kapı içlerinde kumaş kaplama vardı. bu da iyi.Bagajada göz attım. Mode modelinde de bagaj içi aydınlatma bulunuyor.
    Bu aracın beğenilmemesi sözkonusu bile değil. Accent eski accent değil. markasal olarak çıta yükseliyor.
    Son olarak aynı fiyata ne alınabiliyor bir de o araçları inceleyip kıyas etmek gerekiyor.
    Dizeli Temmuz gibi geliyor. 40 kaattan başlıyacakmış.
    Düzenleyen : YeniAccentEra10

2. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Ön yargılarınızın kırılmasına sevindim :)

3. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    blue nin koltuğuna oturdum
    gözüme batan tek eksi yanıcam açma düğmelerinin basit görünmesiydi.onun dışında hayran kaldım

4. blooower

blooower Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1 cam açma düğmeleri
    2 direksiyon derinlik ayarı yok ( bence çok kötü)
    3 silecek kumanda kolları aynı
    bence sadece kasa yenile oldu olmuyor eranında amortüsorünü değiş tamam tık gelmez bende era otomatik stayl var 32 aldım 2010 sıfır
    ülkemizde eflasyon yok diyorlar öyleyse bu fiyatlar ne 33 den başlıyor
    sunrof otomatik dizeli 45 46 olur herhalde beyler avansis 0 49 ya almayanı dövüyorlarbende bir accent sahibi olarak bekledim ama beklentimi karşılamadı artık elantraya bakcaz nabalımhe birdeotomatikler 4 vites ne iş geliştir şu şanzumanı artık kimse sorunsuz demesin sorunlu vehantal bence

5. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    <TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=530>

<TR =mainColourLight>
    Avensis
    1.6 Elegant Extra
    <TD align=middle>56,700
    <TD align=middle>53,200
    <TR =News>
    Avensis
    2.0 Premium Multidrive S*
    <TD =News align=middle>85,700
    <TD align=middle>81,700
    <TR =mainColourLight>
    Avensis
    2.0 D-4D Premium*
    <TD align=middle>87,300
    <TD align=middle>85,300
    <TR =News>
    Avensis
    Wagon 2.0 Premium Multidrive S*
    <TD =News align=middle>91,400
    <TD =News align=middle>89,400
    <TR =mainColourLight>
    Avensis
    Wagon 2.0 D-4D Premium*
    <TD align=middle>92,300
    <TD align=middle>90,300
    yukarıdaki liste toyota.com.tr den alıntıdır.
    ayrıca 45-46 diye bir fiyatı da yok mode ve prime var prime full olarak geçiyor. fiyatı da 37 bin lira. ilk çıkan bir araba için fiyatların biraz yüksek olması bence normal. eğer daha lüks bir araba istiyorsanız tabiki elantralara yönelebilirsiniz.

6. blooower

blooower Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım avansisin en boşunda bile katlanır ayna var hem sınıf farkı var ben 1 ay önce toyotada pazarlıkla 49 indirdim başka birinin ocakta 46 ya aldını biliyom yeni kasa palı olur diye birşeyyok mıtsubişi lancer invayt fuarda çıktığı sene 25 sonra 30 şimdi 40küsür anladın hem bukadar yenilik yapılan accent için derinlik ayarlı direksiyon ve aktif curuse kontrol koy toyotodan palı sat sonra şöför kol dayama gene ince yani ben bu fiyata ve bu yeniliğe daha güzel birşey beklerdim. zaten o yüzden elantrayı bekliyecem benimde belirttiğim gibi 2010 dizel otomatik stayl var bende accetciyim ama bu beklediğim gibi çıkmadı

7. st19anger

st19anger Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar bugun aracı sürme imkanım oldu.Öncelikle bir hyundai fanı falan değilim.Çok üst düzeydede araçlar kullandım.2007 era team sahibiyim şansıma hiç bir sorun yaşamadım temiz kullanmaklada alakalı tabi.Accent blue mode test sürüşü yaptım.era ile bir kere hiç alakası yok farklı bi araba kullanıyomuş gibi hissediyosunuz göstergeler, direksiyon, sessizlik, fren ,yokuş yukarı bile çıktım arabada beş kişiydik ve hepsikilolu insanlardı bilerek yüksek vitesle çıktığım halde araba bayılmadı.donanım olarak ta diğer bütün araçlarla kıyasladım bu paraya en mantıklı açıkçası blue geldi.üst düzey hyundai yetkilisi tanıdıklarım var.fiyatta düşme beklemeyin.negatif olarak cam açma düğmeleri ışıksız torpido ışıksız bagaj aydınlatma var.kol dayama içinse eralarda olduğu gibi takma yeri varsa pek sorun olacağını düşünmüyorum.anahtarlığı da wv gibi yapmışlar sustalı gibi hoşuma gitti.bu paraya bu kadar köfte.ben kesin almayı düşünüyorum ki zor beğenen insanım paramda buna yeter o zaman problem yok.

8. Serkan29

Serkan29 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadasıma katılıyorum... hangı arabayı bu kadar standart ozellıgı bu fıyata alıosunuz... Bence artık kalıtede kucumsencek bır durumda deıl... arkadaslar fıyat yukseklıgınden bahsedıyor... bence dıger marka arac fıyatlarına bakmıyorlar... arac guzel bence yalnız ıste sonuc ıtıbarıyle yenı bı arac pıyasası ne olur tabı muamma... test surusune gıttıgım ılk gun dızelıne yazıldım tabı kı kesın bı karar degıl... showroomdakıler prıme benzınlı modelının ustune +4000 tl olabılecegını soyledı... bı gezıyım dedım toyota aurıs comfort plus dızel modelıne 47000 tl cektıler... hepımız ıcın hayırlısı olsun dıorum arkadaslar...

9. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aramıza hoşgeldiniz, tanışma bölümünden kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz, hayırlısı olsun diyelim

10. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    bence siz sonatalara filan bakın. sonuçta avensisin eşdeğeri bir araba. ayrıca avensisin sadece 1.6 motoru dediğiniz fiyatlara satılıyor.kasa ağır olduğu için 1.6 motor bence fazla yakıt tüketir. accent blueya bencegereğinden çok özellik koyup fiyatını yüksek tutmuşlar. bundaki amaçta accent eranın satışının devam etmesi sanırım.eğer era satışta olmasaydı da onun yerine direk olarak blue satışa çıksaydı daha fazla donanım ve fiyat seçenekleri mevcut olurdu.

11. goldberg_06

goldberg_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  12. gozturkgs

gozturkgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Cumartesi günü Elazığ Altıntaş Servisinde Blue yi test etme imkanım oldu. Bir Era kullanıcısı olarak bana bambaşka bir araç olarak geldi. Araba kalite kokuyor. Benzinli motor bu kadar iyiyse dizelini düşünemiyorum. Frenler ve direksiyona bayıldım. Tek sorun 1.80 boyunda biri arka koltukta biraz tavan problemi yaşayabilir. Arabanın ebatları çok ideal. Bagaj çok iyi ve güzel olmuş. Ayrıca bagajda aydınlatma vardı.

13. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o veya bu şekilde avensis ile accent blue'nun aynı ortamda karşılaştırması garip geldi bana

14. enginee82

enginee82 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar haftasonu bende deneme sürüşünü gerçekleştirdim...gerçekten olumlu bir gelişme olduğu kanaatindeyim özellikle tasarım açısından...sürüş konforu selefinden tamamiyle değişmiş ve sınıf atlamış diyebilirim...iç malzeme kalitesi daha iyi...iç yalıtımı daha iyi...süspansiyonlar daha iyi...eksileri de lastikler tasarıma göre küçük kalmış ve fiyat/kalite performansının daha iyi olması için fiyatının biraz daha düşmesi lazım diye düşünüyorum...

15. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
  16. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC

arkadaşlar bugün bayiye gittim, (düzce-özenler), birkaç foto çekmeyide unutmadım
    önce blue test sürüşü ve incelemesi yaptım, gerçekten aracı eleştirenleri anlamak mümkün değil, öncelikle araç çok sessiz, eranın takırdadığı, lokurdadığı yerlerde tık ses yoktu, ayrıca klimayı açarak yola çıktım, ona rağmen çekişi gayet iyiydi, hatta 2 ve 3. viteste ileri kafa atıyor. hızlanması ve frenlerini beğendim. vites geçişleri rahati eradaki kemikli yapı yok gibi geldi bana, ekranda anlık yakıt tüketimini gösteriyordu, ister inanın ister inanmayın 4 litrenin altına bile düşüyordu, sürat yapmazsanız çok cimri olacağı kesin gibi, ben tek kelimeyle araca bayıldım, bu accentse bizim ki nedir dedim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    tek eleştireceğim nokta arka koltukta dik oturduğunuzda kafanız tavana değiyor, biraz öne kayarsanız sıkıntı kalmıyor, ilave olarak arka cam biraz ufak, görüş zayıf ama aynalar yeterli

bagaj yayla gibi, erayla kıyaslayınca gayet büyük https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Düzenleyen : Coşkun Özcan

17. bereketzade

bereketzade Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    fatih bereket
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    bugün bende denedim gayet güzel aldın mı uzun yıllar binilir ama daha iyisi var elentra. bugün ikisinide denedim blue araba elentra iyi araba. hani hep sınıf farkından söz ediliyor ya arada o fark var. binince anlaşılıyor. dışardan bakınca ikiside güzel alımlı binince biraz fikirler netleşiyor ama yol almaya başlayınca aradaki farklar netleşiyor.1.4 blue yu denedim ama ses yalıtımı tatmin etmedi. motor sesi net şekilde içerde.

18. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    arkadaşlar arka süspansiyona dikkat edeniniz varmı?

Ben eğilip bakacaktım unuttum,bağımlı süspansiyonmu bağımsızmı?

Yumurta-milenyum ve admiredeki gibi bağımsız süspansiyonsa (ki bana içindeyken öyle bir his verdi) yüke dayanıklı değildir,ama era gibi bağımlıysa yüke iyi gelir.Buna aklıma gelince bi bakacağım...

19. xmen58

xmen58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.6 crdi accent blue mode' u biraz önce test ettim arkadaşlar.giderken pek bir hevesli gittim ama eve dönüşüm pek öyle olmadı.belki beklentim yüksek olduğu için umduğumu bulamadım.
    Dış görünümü gayet hoş ama içi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.kalitesiz bir malzeme kullanılmış.özellikle cam açma tuşları çok kalitesiz.kol dayama benim getz in aynısı.hiç değişmemiş.
    fren pek güven vermedi bana arkadaşlar.yine getz e göre kıyasladığımda zayıf kaldı.
    bilmiyorum motorun açılmadığından mı özellikle kalkışlarda performansını pek beğenmedim.bana 128 hp lik bir araba kullanıyorum gibi gelmedi.
    içeri motor sesi pek gelmiyor ama hafif kasisten, tümsekten geçerken lastiklerden çok ses geliyor.
    satın almayı düşünerek gittim ama pek iştahım kalmadı.
    ha bir de araç C sınıfıymışşş...

20. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Blue B sınıfı ve performansı beğenmediğinize göre sanırım E350 CDI falan kullanıyorsunuz.

Bu Sayfayı Paylaş