Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Blue deneme sürüşü izlenimleri...

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda Coşkun Özcan tarafından 9 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC

bir link vereyim en ince işçiliği bu adamlar yapıyor
    http://www.altinuc.com.tr/

2. tan84

tan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hyundaı Accent Blue dizel 1.6 prıme modelını almaya karar verdığımde danıştığım herkes bana karşı çıktı . herkes hyundaı dışında birçok otomobil markası ve modelı önerdi. Ama ben kimsey dınlemedım.Çünkü yapmış olduğum araştırmalarda diğer marka ve ve modellerın hıç bır aksesuarı olmayan boş modellerının bıle oldukça fıyatlı olduğunu ve hatta bu araçtakı mevcut donanımları eklediğimde araçların fıtatlarının acccent blue dızel prıme fıaytının çok ustune çıktıklarını gördüm.
    evet Hyundaı gecmiş yıllarda türk halkı üzerınde olumsuz etkıler bırakmış olabılır ama şu an bu kötu ıntıbayı kaldırmak ıcın her yönden oldukça ıyı araçlar uretmeye devam etmektedır. Zaten satış rakamlarıda bunu doğrulamaktadır.sadece test sürüşüiçün kore'de 15 şeritlı yol mevcuttur ve dızayn ıçınde bayan dızaynırlardan oldukça fazla yararlanmaktadır.
    accent blue dızel 1.6 prıme modelı aldığım ıçın cok mutluyum. hyundaı değişiyor , türkıyedekı hyundaı için edınılen fıkırlerde değişecek.Biz bu forum köşelerınde konularıtartışa duralım aracım yok satıyor, insanlar sıra beklıyorlar..Bu araçlar bit pazarına nur yağdığından alınmıyor...herkes hyundaı dekı buyuk değişimin ve araçlardakı değişen konforun farkında.. vakıt gecırmeden sızde gerek kendı ekonomınız ve gerekse konforunuz ıçın hyundaı almaktan asla çekınmeyın...

3. erali_i20

erali_i20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2010 model i20 aracım var. Yeni bebek dolayısıyla çocuk arabası, çocuk koltugu vesaire i20 de yer kalmıyor. Bagaj ve full özellikler için diğerlerine fiyat konusunda üstünlük sağlayan accent blueyi hedefledim. Kampanya kapsamında eşim ve çocuğum ile beraber test sürüşüde yaptık. Sonuç olumsuz çıktı, tam geçerli not alamadı accent blue. Sürücü olarak benim şikayetim içeri çok ses alması ve dizel ile benzinli arasındaki 6.000 TL fiyat farkı bizim gibi yılda anca 10.000 km yapanlar için 7-8 yılda anca hizaya gelmesidir. Eşimin şikayeti ise arka koltukta tavanın geriye doğru fazlaca eğim yapmasından oluşan sıkıntıdır. i20de çok daha rahat olduğunu söylüyor. Ama accent blue yinede astra sedan ve linea seçeneklerinden ağır basıyor. Corolla ve focus sedan fiyat yüzünden elendiler.
    Düzenleyen : erali_i20

4. Emir-07

Emir-07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam, erali i20
    i20 forumda yazdım cevap alamadım hazır burda i20 kullanıcısı yakalamışken size sorayım :)
    2.el 2011 model 1.4 cvvt prime i20 almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz artıları eksileri nelerdir bide fiyat ne eder acaba?

5. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    opel astra eskiden de b sınıfı araçtı. opel de agila a sınıfını corsa b sıfını astra c sınfını temsil eder. oto markaları her yeni modelde sınıfı aynı olsa bile ebatları büyüttüğü için eski c sınıfı araçlar güncel b sınıfı ebatlarında kaldı.

6. erali_i20

erali_i20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba sfr2001
    Gençler ve maksimum iki yetişkin bir çocuklu (bebek koltuksuz ve bebek arabasız) aileler için süper bir araba. Benimki 2010 select sr. İthal. Çok memnunum. Hele senin düşündüğün prime daha donanımlı. Temiz ise ilgilen derim. Bende orjinal sunroflu. İlaveten ön-arka 8li park sensörü, + iki pioneer hoparlör, bagaj şeridi, bagaj havuzu, çamurluk tozlukları vb. var. Daha 11000 km de. Muadili 33-34000 TL civarı. Satsam 30 isterim. Sunroflu pek yok.

7. Emir-07

Emir-07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam sizin araç benzinmi dizelmi..? bu arada benim sorduğum 1.4 cvvt prime çelik jant ve lpg li 27.500 istiyor sizce edermi?

8. phantom37

phantom37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Tanışma bölümünün linkinde sıkıntı var sanırım. Fırsat bulunca tanışırız inşallah. Aracım Accent Blue 1.4 Mode. Aracı Hyundai bayisinden aldım. Test aracıymış henüz 4000 km de. Önceki aracım 2001 Focus idi. Yanal rüzgarlardan nispeten etkilenirdi. Fakat otobanda Blue aracımın yanından otomobil bile geçse pustuğunu farkettim. Bunun rot ayarından kaynaklı olduğunu sanmıyorum çünkü daha 4000 kmde. Sizce neden olabilir. Aynı araçtan bir arkadaşımda sıfır kilometre aldı ve o da farketti bu durumu.

9. handsomare

handsomare Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

10. handsomare

handsomare Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim de araba da problem var sanırım ve bu yüzden başım çok ağrıyor 100 ü geçince aracın nere gitmek i istediği belli olmuyor yarın servise gideceğim inşallah hallederler yoksa pisman olmak istemiyorum.

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    sorun aracın b sınıfı olup sizin d sınıfı performansı beklemenizden kaynaklanıyor

12. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aynı sıkıntıyı bende Opel Astradan sonra Accent Era ya binince hissettim. Sonra şunu farkettim, farklı sınıflardaki araçlar bunlar. Astranın tabiki daha iyi olması gerekiyor. Sınıfı ve fiyatı açısından. Era ise daha düşük sınıfta ve ona göre bir araç...

Bunun bazı çözüm yöntemleri var. Mesela spor yay takmak. Mesela jant ve lastikle oynamak gibi. Bende arabamı ilk aldığımda çok memnun değildim. Araç yolda gezerdi. 195/55/15 lastik ve Eibach yaydan sonra gayet toparladı...

13. handsomare

handsomare Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ersin arkadaşım kusura bakma ama ben bu araca 48000 tl saydıysam bunu beklerim.Kaldı ki yol tutuşu beklemek hele hele esp vsa ve bu tip konfor araçlarının olduğu bir arabada en doğal ve olması gereken hakkım.Ben 2sene accent gls 2000 kullandım 200 bile bastım hiç sorun yasamadim.Yol tutuşu
    nun b si c si olur ama bu tarz donanımların olduğu arabada değil lütfen çözüm üretelim.

14. gurkantali

gurkantali Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    gürkan tali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    bende 1,6 mode dizel var dün maximum 190 'a kadar çıktım ama herhangi bir savrulma yada yoldan çıkma gibi bir his yaşamadım.

15. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  16. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    blue lere disaridan bakan biri olarak.
    Bazi modellerinde 175/70/14 jant lastik. Var. Ve bu jant lastik bu araci yolda stabil tutmaya yetmiyecegi asikar olarak. Belli. Fakat sizde prime var galiba 16 jant varsa . Bunun tek sebebi ya asiri sert lastik. Kaldiki kumho lar epeyi sert yani yola pek tutuna miyor ve biraz yuksek ve yumusak sispansyon yapisi. Dun bozuk yolda giderken onumde giden blue yi izledim .arka tarfi cokfazla yaylaniyordu. Bunuda disaridan objejtif bi gozle gozlemledeim.
    Ayni sorun benim aracimda da vardi.
    Ilk olarak 175/65/14 jant ve lastigi 185/60/14 ve birazdaha ofsetli jant alarak sorunu biraz azalttim. Fakat tam duzelmedi .cunku yay larada bi revizyon gerekiyor.. Saygilar....

17. handsomare

handsomare Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hakan bey öncelikle sorun çözücü yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim.Malum 2000model araba da bile yaşamadığım sorunları çok inceleyerek aldığım bu araçta yaşamam beni üzdü ve yordu.Servis te incelediler durumun aracın alışması kaynaklı olduğunu te 10000bakımına geldiğimde devam ediyorsa tekrar bakacaklarını söylediler rot ve ön takımda problem yok dediler.Soylediginiz gibi benim araç dizel prime 195/50/r16 kumho lastik var.Ve süspansiyon sistemi de dediğiniz gibi.Şimdilik en fazla 140a çıkabildim çünki araç 100 den sonra epey korkutuyor.Bu sorunu şimdilik 10000lık bakıma bırakmak zorunda kaldım.Ama gerçekten devam eder ve servis te bunu cozemez se sizin gibi bu konudan anlayan arkadaşlarla bu konuya tamamen egilip bu problemi çözmek istiyorum sonuç olarak arabamı seviyorum.Ayrıca çözüme yönelik hareketinizi tebrik ediyorum.Çünki bu konu B C D konusu değil internette yazdım geçende arattım inanın bana toyotasın dan wv a ford dan opel e kadar her t te sınıf araç ta böyle problemler olabildiğini okudum.Sanırım son cumlenin gittiği yer belli...Saygılar.İyi günler.

18. 41fd

41fd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arkadaşlar merhaba ;
    ben dizel prime kullanıyorum. yer yer otoban 150 ve 160 lara çıktığım oluyor. yol iyi iken ve ani hareket yapmazken herhengi kasma veya savrulma olmur. ancak ani hareketlerde veya büyük bir aracın rüzgarıyla az d olsa bi kasma vaya savrulma yaşadığım oldu.
    bu konuyu diğer arkadaşlarımla da görüştüm. yaylardan ve ya lastiklerden olabileceği kanısına vardık. lastikçi bir arkadaş kumho ları pek beğenmedi. çok ses geçirir ve ebat itibarıyla da sarsabileceğini söyledi.
    şimdi ben lastiklermin eskimesini bekliyorum, bi müddet daha böyle gidecek. başka bi marka ve daha geniş yanaklı lastikler alacağım inşallah.
    yay konusun da benim de hiç bir fikrim yok. bu konu da da ilgisi olan arkadaşları formdan takip etmekle yetinceğim..
    saygılar..

19. teginhun

teginhun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benim aracımda 16 jant kumho hız lastiği var, aracı geçen ay ilk aldığımda tecrübeli bir şoför olan enişteme denettim, sabiha gökçen otoyolunda 180 e kadar çıktı ve ani makaslar attı, çok korktum ama araçta zerre kadar savurma veye gezinme olmadı. Aracınız darbeli falan olmasın? bazen duyuyoruz büyük bayiler bile hatalı araçları kamufle edip satıyorlarmış. Benim araçta rölantide titriyorda bende şüpheye düştüm

Bu Sayfayı Paylaş