Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2017 Hyundaİ Elantra 1.6 D-cvvt Yaptiğim Bakimlar

'Bakım Günlükleri' forumunda Alperen FETVACI tarafından 16 Temmuz 2026 tarihinde açılan konu

1. Alperen FETVACI

Alperen FETVACI Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Alperen FETVACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Merhaba arkadaşlar, araca tam 1 yıldır sahibim. Aracım style paket manuel vites 94.000 kmde aldım ve şuan araç 106.000 km'de. Bu 1 yılda bir kaç tane bakım onarım tarzı işler yaptırdım araca toplam 60.000 TL harcadım sizce normal mi bu kondisyondaki araca aslında öyle ciddi ağır bakımsal bişi yaptırmadım ama ayda 1 , 2 ayda 1 sanayiye gittim nerdeyse.
    NOT: yazlık lastik ile jant'a 35bin verdim aslında şöyle bakınca ciddi birşeyler yaptırmadım ama her ay nerdeyse sanayiye gittim bu beni biraz sinir etti
    [​IMG] [​IMG]

Son düzenleme: 16 Temmuz 2026
    bekobey bunu beğendi.
  2. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,388
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Pek sorun edecek bir sorun göremedim her araçta yapacaginiz bakımlar. Ayrıca arka disk neden torbaya gitti önler olsa anlam verebilirdim ayrıca bujilere de bakilmasi gerekir

bekobey bunu beğendi.
  3. Alperen FETVACI

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Alperen FETVACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    97 bin de ilk fren balatalari değişti abi ve arka disklerde efsane bir pas oluştu balatanin değdi yerlerde usta fren yapa yapa geçer dedi ama geçmedi ondan sonra torna yapıldı düzeldiydi ama 2 hafta önce sağ arkadan sürtme sesi geliyordu baktım merkez kitlemiş arka disk yanmış balata da erimiş onun için tekrar torna işlemi gördü ve balatalar değişti arkada şimdi gözlemliyorum bir sorun gözükmüyor yani benim şikayetci olduğum seyelri böyle saçma sapan şeyler başıma gelmesi abi neden merkez kitlendi bulamadılar biya olursa ABS beyninden supheleniriz tarzı bişi dediler bujilerde 103 binde değişti orijinal ngk birdahaki değişimde iridyum buji takmayı düşünüyorum lpgden kaynaklı

bekobey bunu beğendi.
  4. bekobey

bekobey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    826
    Ad Soyad:
    Bekir DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Rutin bakımların dışında ekstradan fren balata disk sıkıntı olmuş, düzen tutar inşallah ağız tadıyla binersiniz.

5. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,388
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Binebileceginiz en sorunsuz en ekonomik araç aynı model bende de var 10 binde aldım 82 binde sadece yağ bakımı yaptırdım. 100 binden sonra araclar ufak defek masraf açmaya başlar normaldir filo araçları 100 bine gelince satilir bu sebeble

6. Alperen FETVACI

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Alperen FETVACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Allah razı olsun daha iyileri sizlerin olur inşallah diskler orijinal fabrika çıkışlı olduğu için ustalar değiştirme taraftarı olmadı çünkü kumpasla ölçüm yapılınca kalınlıkları çok iyidi şimdi tabi 2 kere torna görünce arkalar inceldi bir daha kaldırır mı bilmiyorum ama önler 300 bin km gider de cidden de on dişler baya baya kalın bir dahaki balata değişiminde onlar torna görebilir çevresinde ufak bir pas başladı

bekobey bunu beğendi.
  7. Alperen FETVACI

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Alperen FETVACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Bende öyle düşünüyorum abi ya uzun vadede bineceğim için çok dert etmiyorum ama az buz da korkuyorum kötü bir araba mı aldım diye geçmişini de bilmediğim için ufak tırsıyorum ustalar sadece ufaktan subaplar oturmuş dedi 180-200 bin gibi çelik subap geçmek zorunda kalırsın dedi birde ufaktan debriyaj sert dediler onun dışında çok ciddi bir şey yok aracımda

8. Alperen FETVACI

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Alperen FETVACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Bir de şunu sormak istiyorum daha önceden de konu açtım ama çok ilgilenen olmadı direksiyonumda bir tıkırtı var buraya videoyu yükleyemedim kaplin gibi sert bir ses yok mafsallari gresle yagladim ama işe yaramadı ne yapacağımı bilmiyorum bu konuda
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/2017-hyundai-elantra-direksiyon-tikirtisi.55572/

Bu Sayfayı Paylaş