Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2017 Hyundai Elantra Direksiyon Tıkırtısı

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda Alperen FETVACI tarafından 7 Temmuz 2026 20:58 tarihinde açılan konu

1. Alperen FETVACI

Alperen FETVACI Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Alperen FETVACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Arkadaşlar merhaba tam 1 yıldır Elantra kullanıcısıyım arabam 106.xxx km de arabami yaz ayında aldıktan bir kaç hafta sonra manevra, Park ederken veya arabayı bahçeden cikarirken bir tikirti oluşuyordu tok bir ses ama araba hareket halinde bir sorun olmuyordu bir kaç kez direksiyonu bana döndürtmedi onun haricî başka bişi görmedim özel servise gidip direksiyonla ilgili olan sensorleri sifirladik 2025 Eylül ayında hem onun etkisi ile ve galiba havaların soğuması ile geçti ses 2025 Eylülden 2026 hazirana kadar bir ses tıkırtı olmadı ama nedense tekrar başladı bu ses bir arıza ışığı yakmadı obd ye baglandi bakıldı bişi çıkmadı gittiğim özel servis bu sefer dedi ki sürekli sensör sıfırlamanin sorunu çözmeyecegi sorun iyice ciddilesip gerekirse direksiyonla ilgili parçalar sökülüp kontrolünü yapalım dedi. Mantıklı da geldi bana benim aklıma gelen şey elektronik bişi olsa yaz kış dinlemezdi bence şansa olurdu ses gene. Mekanik bir sorun olsa sürekli olur veya tumsek çukur gibi yerlerdne geçerken de geleceğini düşünüyorum . Benim aklıma bu direksioyn mafsallari geldi özellikle pedal arkasındaki eklem bunlarin gresi sıcaktan incelip ses yapıyor araba ilk hareketinde ses yapıyor sonra sürmeye başlayınca topluyor ve sesi kesiyor kışın da veya hava soğudu zaman yağ kalınlaşıp sesi kesiyor diye düşündüm sizce mafsala sıvı gres uygulaması yapsam sorunu cozermiyim.
    NOT: Alt takım kontrolü eps sistemi kontrolü gibi kontroller yapıldı bir şey bulunmadı hepsi çok şükür sağlam
    NOT: Sorunun kaplin olmadigini söylediler ad kasa Elantrada Md kasadaki gibi kaplin gibi sistemi yokmuş daha farklı dediler ve bu arabada kaplinsel bir sorun olması çok düşük dediler

2. varolvali

varolvali Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    65
    Ad Soyad:
    Cihan
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Ses https://www.hyundaiclubtr.com/konu/bayon-direksiyon-alt-tarafindan-gelen-tikirti-sesi.53078/ bağlantıdaki konunun ilk mesajimdaki gibi mi

3. Alperen FETVACI

Alperen FETVACI Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Alperen FETVACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Öncelikle çok teşekkür ederim yardım etmeye çalıştığımız için ama böyle çıtırdama gibi değil baya tok bir ses geliyor bende kaplin gibi de kalın bir ses değil mesela şöyle örnek vereyim bugün markete gitmek için arabaya bindim ve bahçeden cikarirken baya baya tokurtu tıkırtı direksiyonu çevirmek bile istemedim canım gitti ama yola çıkınca 4 km gidip geldim arabayı geri bahçeye çekerken hiç bir ses yoktu genel olarak arabanin ilk hareketlerinde geliyor benim duyduğum ses şuna daha yakın bence bir tık da aynı linki gönderiyorum
    Video link: https://forum.donanimhaber.com/Exte...scise7gZKl1diI&v=kIXqf7FuwbM&feature=youtu.be

varolvali bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş