Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2015 Yeni Hyundai i30 CRDI DCT Şanzıman Araç Testi

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda Ersin tarafından 28 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aracınızda arıza vardır, egr'si v.s. açık kalmıştır. şehiriçi o tüketim değeri mümkün değil, istanbulda dizel blue taksi dolu, taksici çok yakan araç almaz...

salih_karali bunu beğendi.
  2. madmax5901

madmax5901 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    semih
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    3 kere servise gittim sorun yok diyorlar hatta en son gittiğimde 11 lt üzeriydi gösterdim normal dediler bazen anlık tüketimi ekranda takip ediyorum 40 litrelere çıkıyor tüylerim diken diken oluyor altimda 128 beygir alet var ben 1800 devirde vites arttırmak zorunda kalıyorum ki 10 lt civarı kalayım diye

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aracınızda sorun var. Boşuna burada genelleme yapıyorsunuz, başka servise gidin. Hiç olmadı hava akışmetrenin fişini çekip stock harita ile yürütün, bakın ne tüketiyor.

4. abdullah3471

abdullah3471 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    abdullah demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Vallahi kardeş senin araçta arıza vardır ben çok Sıkıştırırsam 7.5 görüyorum diyorum ne çok yaktı normal trafikte 6.5 zor görüyorum bende ist dayım biraz önce maltepe den g.o.p ya gittim trafik yo yol açıktı 100 120 arası gittim vardığında ortalama yakıt yeminli 4.5 gösteriyordu gelirken de tem den aynı yoldan geldim gece 80 100 arası geldim ortalama yakıt baktım 3.9 gösteriyordu marka fanatikligide yapmıyorum hyundai benim babamın değil Serdar beyin dediği gibi sizin araçta sorun vardır bence yoksa okadar yakası 10 lt ve üzeri imkansız

memleket bunu beğendi.
  5. Srillwater

Srillwater Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Okan Pravadalı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Egr dediğiniz nedir? Valla bende Ankara'da yaşıyorum, benzer yakıt tüketim değerleri var arkadaşla. Bazen 11 lt ye kadar çıkıyor crdi dct. Genel olarak '9.5-10.5 yakıyor. Ancak kontağı çevirmemle 30-40 km yol yapmam lazım ki git gide düşüyor ondan sonra. Aldığımdan beri (1 ay oldu) Ankara içinde 8 Lt yi hic göremedim ki neredeyse gaza basmayı unuttum. Servis bişey yok diyor her seferinde. Burda milletin arabası nasıl o kadar az yakıyor hayret ediyorum. Sanırım kisa mesafe, bunun başka bir açıklaması kalmıyor geriye.

6. cnkygt

cnkygt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    cenk yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    128 Demişsiniz siz aracınızın makyajlı kasa olduğundan emin misiniz acaba ? 2015 yılında almış olabilirsiniz ama belki eski kasa tam otomatik olanı aldınız ? 136 beygir olanlar 7 ileri dct

7. prospar

prospar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    zafer can
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Ben de 2015 Kasım sonunda i30 elit dizel dct aldım, aracım su anda 450km'de, ev ile işyerim arası yaklasık 4 km, sabah 6da evden cıkıyorum, aksam 6:30 da işten cıkıyorum, henuz otobana cıkmadım, 110nun üzerine de cıkmadım henüz, bir kez yaklasık 60km durmadan kullandım, gerisi sehir içinde işten eve evden işe trafige takılmadan.. cogunlukla motor henüz ısınmadan kontagı kapatmıs gibi oluyorum, bir ara 6.9 gösteriyordu, bir hatfadır 7.1-7.2 arasında gidip geliyor, ben bu tüketim degerinin kullanım sartlarını düşününce normal oldugunu düşünüyorum,

Murat bunu beğendi.
  8. zeym06

zeym06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Murat K Hisar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
  9. Srillwater

Srillwater Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Okan Pravadalı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ben
    Bende şimdi baktım 9.9 gösteriyor aslan parçası. Benim i30 un içine kamyon motoru koymuşlar :)) Cidden artık araçta sorun olduğunu düşünmeye başladım.

10. ahmetts

ahmetts Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ahmet yanar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Burda yazılanları okuduktan sonra test yapmaya karar verdim. Trafik kavramı değişiyor, ben size mesafe ve süreleri yazıyorum. Araç 2015 i30 dct elite crdi

İstanbulda 40 km mesafeyi 2 saatte tamamlandım. Şile yolundan Tem'e bağlanıp Bayrampaşa'ya kadar. Saatte 20 km yapar, köprü civarında 10 km kadar açıktı, kalan yerler yoğun trafik. Ortalama 9 lt yaktı. Arabada 2 kişi vardık. Sıkıştırma şansı zaten yoktu. Hava sıcaklığı 7 C, önde kış lastikleri var.

İşe gelirken 30 KM, 1 saat 5 dk sürdü, 2 kişi, hava sıcaklığı 9 C, 7.4 lt yaktı, dönüşte ise 1 saat 10 dk, aynı şartlarda 7.6 lt yaktı.

Uzun yol (yaz ayları): Kırşehir - Ankara 110 sabit hız ile (merkezlerde 70) 5.1 lt, Ankara - İstanbul 125 sabit hız 5.4 lt (Klima Açık). Bursa - Burhaniye arabada 3 kişi 6 lt yaktı (klima açık).

Bir arabaya az yakıyor ya da çok yakıyor diyebilmek için aynı anda, aynı yolda test etmek ya da benzer şartlarda karşılaştırmak gerekiyor. Bir önceki arabam otomatik fiesta aynı güzergahda ben sürerken 8lt, eşim sürerken 9 lt yakıyordu (araba otomatik). Frene erken basma, ani hızlanma malum çok farkediyor.

Multijet e gelince, ilk arabam olan palio 1.3 multijet ile bu arabayı kıyaslayamam bile. Sorarsanız palio ile 1 depo 950 km gidiyordum. 5 lt - 5.5 lt civarında yakıyordu. Ancak nadiren yoğun trafiğe giriyordum. 2 kaza atlattım yol tutuşunun kötü olmasından kaynaklı. 1 muhtemel kazadan kurtuldum frenlerinin güzel olmasından dolayı..

Araba alırken forumlardan daha doğru bilgilere ulaştığımı düşünüyorum. Almadan önce yakıt beklentim şehir içi 7, şehir dışı 6 civarındaydı. Ben hiç bir şekilde hayal kırıklığına uğramadım. Multijet ile karşılaştırılmış.. Hyundai 1500 kg, Linea 1300 kg , lastik ebatları hyundai 225 linea 195. Ağır araba ve Geniş lastik daha çok yakar. Performans olarak da linea dan daha iyi.

Ben hiçbir markaya iyi ya da kötü diyemem, sonuçta hepsi bazı kişiler tarafından tercih ediliyor, bir arabaya kötü demek o arabayı severek alıp binenlere hakaret gibi oluyor.

Benim bu bilgileri verme sebebim bu arabayı merak edip almak isteyenler bu forumları okuyor. 10 lt yakıyormuş gibi bir izlenime kapılmasınlar.

BAGKUR, Hakan07 ve MSC bunu beğendi.
  11. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    kışlık lastiklerden önce manuel elite aracım 5.5-6.0 lt arası yakıyordu. tabi ki herhangi bir ekonomik taktik uygulamıyoruz normal olarak kullanıyoruz. vitesler genel olarak 3000 devirde değişiyor. şehir içi yakıt bu. bir de uzun yolda 110-120 km hızda 6. viteste , anlık tüketim 10 lt civarı gösterirken 5. viteste 4-5 lt olarak gösteriyor. 6 viteste 2500 devirde yaklaşık 140-150 km hızda ise yine 4-5 lt arası. sonuç olarak otomatiği bilemiyorum ama manuel aracı olanlara naçizane tavsiyem şudur; devri 2500 de tutun. turbo çalıştığı aralıkta daha az yakıt yakıyor.

kışlık lastik aldık 4 adet barum marka (continentalin alt markası imiş) şu anda 6.5-7.0 arası yakıyor. hava soğuk lastik kışlık. bu değerler gayet normal bana göre.

12. Srillwater

Srillwater Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Okan Pravadalı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar şuan Ankara -1 derece, trafikte kullanım var, eco mod açık. 11 Lt. Ne yapıyorsunuz aracı sürerken söyleyin de ben de yapayım. Kasarak kullanıyorum arabayı, bassam ne olur Allahualem. Vallahi keyfimi kaçırdı araç. Araçta sıkıntı falan mı var. Başka servise gideceğim artık baksınlar nedir bu tüketim.

13. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    BMW m5 şehir içinde 12-13 lt yakiyor, 11 lt yakması anormal, benzinli elantra şehir içi 6.8-7 lt yakıyor, full depo ile kaç km yol gidiyorsunuz onu hesapladiniz mi hic ?

14. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benzinli elentra gerçekten 6-8 litre aralığındamı yakar istanbulda. ?

15. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Benzinli elantra icin yorum yapamicam ama daha oncede belrttim , ben 2007 2.2 crdi santafe ile ki 19 jantla 10-11lt arasi yakiyorum istanbulda

Bence cok yakan arabalarda biryerde terslik var veya atlanilan detay

16. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Ben benzinli Elantra'yla sabah ve akşam trafiğinde 10 lt yakıyorum. Eskiden iş için kullanmıyodum o zamanlar 8.5 falan yakıyodu. Şimdi full trafik olduğu icin normal galiba

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

17. salih_karali

salih_karali Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    563
    Ad Soyad:
    salih karali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bir kontakta takribi kaç km yol yapıyorsunuz ?

instagram\salih_karali53
    www.facebook.com/tokyogarage

18. salih_karali

salih_karali Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    563
    Ad Soyad:
    salih karali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2014 blue crdi İstanbul şehir içi ticari taxi değerleri depo pompa atana kadar fullendi

instagram\salih_karali53
    www.facebook.com/tokyogarage
    Kalan la gider
    Yapılan km

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    @salih_karali Millet nasıl kullanıyor ciddi anlamda merak ediyorum :D

MehmetHan ve salih_karali bunu beğendi.
  20. prospar

prospar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    zafer can
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Dun aracimin deposunu fulledim. Izmir-simav(kutahya)arasi usak.uzerinden 274km yol geldim, cok sakin kullandim, ani hizlanmalar yapmadim, en yuksek hiz 100e ciktim, 274km nin yaklasik 180-190kmsini hiz sabitleyici ile 90-100 arasi kullandim. Kucuk hizlanmalari ve yavaslamalari el gazi eli yaptim.sicaklik 2ile eksi2 arasindaydi, kaloriferi ilk yola ciktigimda yaklasik 1saat kadar actim sonra kapattim, kullanmadim. Varinca depoyu tekrar doldurdum, tam 60tl mazot aldi depo(17.750lt×3.38tl petrol ofisinden).arabanin gostergesi tam 6lt gosteriyordu ortalamayi. Ama hesap yapinca,100kmde 6.47lt, km de 0,218tl yakti. Benim ilk uzun yolculugumdu bu arabayla, araba 1200km de bu arada.

Son düzenleme: 23 Ocak 2016

Bu Sayfayı Paylaş