Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1997 sonata giderken kasma,gaz yememe...

'Sonata Forum - Club' forumunda bykadir tarafından 24 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Kadir bey düzelmiş demişlerdi üzücü bir durum gercekten

2. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Araç biraz evvel çıktı arkadaşlar.200tl masraf çıktı.Aracın düzgün çalışması için trigerini 2 kere sökmek zorunda kalmışlar.Şu an aracın gidişi iyi.Eskilerdeki İlk aldığımda aracı araç rolentide stop ediyordu.Sorunu düzeltmek için çok uğraşmışlar ama olmamış.Onu hava emişin oradaki vidadan rolentisini biraz yükselterek düzelttim.O vidayı sonuna kadar sıkmışlar.Ben biraz gevşettim.Şimdi stop etmiyor.Bir sorunda yüksek devirlerde motordan bir hırlama sesi geliyor.Sanki siboplardan geliyor gibi.Bunlar dışında aracın yolda benzinde de lpgde de gidişi iyi .Arıza vermeden önceki gibi devir alımında ve hızında problem yok.Kafama yüksek devirlerdeki hırlama takıldı.Düşük devirlerde ses hiç yok.5000devir civarı hırlıyor.Artık böyle kullanacam yapacak bir şey yok.İyice sıkıldım bu tamirat olayından.Maddiyat uygun duruma gelene kadar böyle kullanacam.Uygun bir zaman belki sıfır bir i10 çekerim altıma.Çekemezsem motoru komple bir revizyondan geçirtecem artık.İnşallah buna benzer bir sorunla daha karşılaşmam.Böyle de iyi aracın durumu.Bir de usta senin şanzuman motorun gücünü yola tam yansıtmadağını söyledi.Havalar biraz düzelsin yağ ve filitresini değiştirecem belki o da düzelir.Zaten o durum öneceden de vardı.Bir de aracı obd cihazına bağlayamamışlar.

3. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Zeki abi,Marşı düzelmişte.Yine senin yaptığın motorun bir revizyondan geçmesi gerek tahminim.Yüksek devirlerde motordan bir hırıltı geliyor.İnşallah o hırıltı.Değilse bayağı bir masraf gözüküyor.

4. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Kadir bey motor çalışırken video çekebilirsen belki yardımım olabilir video tam sesi yansıtmaz ama hırıltı takma kafayı önceki elantra mda hırıltılı çalışıyordu sıkıntı yoktu

5. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Zeki abi,o ses 4000 devirden sonra çıkıyor.Düşük devirlerde hiç ses yok.Mesela devirlenirken 4000 devirden sonra sanki bazı tofaş araçlarda havalı olsun diye eksozlardan garip hırlama gelir ya o gibi.Devirin yükselmesinde falan soru yok.Usta yolda servise giderken gaza abandı vitesi aşağı çekince araç bayağı bir(5000-6000) devirlendi bir sıkıntı olmadı.
    Siboplardan olsa herhelde sürekli gelir.Düşük devirde de gelir diye düşünüyorum.Acaba eksoz manifoltu kaçırıyor olabilir mi ki

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Ocak 2015
  6. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Videoyu yarın havalar müsait olursa çekerim.Ses tam olarak sanki bir metal titreşiyormuş gibi.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Ocak 2015
  7. 4g63_2.0_sonata

4g63_2.0_sonata Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    selamlar aracın motorundan hırıltı geliyor demişsiniz bu hırıltı araç durur vaziyette de çıkıyor mu eger en ufak bir ses geliyorsa motor kulakları tam takılmadıysa ondan da yapar veya içindeki kaucuğunda bir tahribat söz konusu olabilir bu tür sesleri belirli devir aralıklarında da yapabilir.

8. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Dururkende yapıyor. 4000devirden sonra yapıyor. Düşük devirlerde yok.

9. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Hadi geçmiş olsun kadir abi ucuz atlattın şimdi keyfini sürebilirsin :)

10. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Sağol Fatih dostum,tam dört dörtlük olmasada yinede hiç yoktan çalışıyor.Keyfini süreceğiz bakalım inşallah bir daha sorun yaratmaz.

soner bal bunu beğendi.
  11. 4g63_2.0_sonata

4g63_2.0_sonata Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    kadir bey bu ses benimde bir zamanlar motordan zannedip motor kulaklarının bozulup traverse çarpmasıyla çıkan sese çok benziyor .bence aracın motor kulaklarını sanzıman burçlarını ve tekerlek bilyalarını kontrol ettirin.eger onlardansa zaten sürekli ses artacaktır.

bykadir bunu beğendi.
  12. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Olabilir. Trigeri söküp takarken motoru oynattılarsa belki ondan olmuş olabilir.

13. soner bal

soner bal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    soner bal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3

bykadir bunu beğendi.
  14. soner bal

soner bal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    soner bal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    slm bende daha yeni sonata aldım rolanti de durmuyor tirigel atladı fakat kesinlikle sibop eymiyoor yaglı gergibozuk halen ugraşıyorum bıkana kadar devam nede olsa ugraşmak iyi bakalım stop etme neyden cıkacak rolantide iyi fakat otomatik fitese taktında stop edeiyor bukonuyla bilgisi olan varmı teşekürler

15. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Abi,rolenti kaçta duruyor.Birde kelebeğin üzerinde (zannedersem hava olayını ayarlayan) bir vida var onu çok sıktılarsa o da yapıyor.Benim başıma geldi.Sente atlaması yüzünden arabayı çalıştıramadım.Daha sonra yetkili serviste senteyi ayarladılar(hatta nasıl oluyorsa zor ayarlamışlar,bu sebepten trigeri 4 kere söküp takmak zorunda kalmışlar)Ayarladıktan sonra servisten zor geldim.Orada da yaptı."usta bunun çözümü yok böyle binecen"dedi.Herhalde ara sıra yapıyor dedim devam ettim.Ama yolda durdukça stop edince bu olmaz dedim.Sorun yolda giderken ve vites P ve N de iken yok vitese geçince stop ediyordu.Evde incelediğimde o vidanın etrafın silikonlu olduğunu gördüm.Vidaya bir baktım sonuna kadar sıkılmış.Onu biraz gevşetince sorun kalmadı.Belki o yerden olabilir.Servisin bu motorlardan anlamadığını öğrenmiş oldum.Bir de servisten gelince 4000 devirlerde (siboplardan zannerdersem) bir hırlama sesi peydahlandı.Ondan sonra daha 30km kullanmadan rolentide lak lak (su motoru gibi) ses yapmaya başladı.Servisten sonra siboplar bozulmuş anlayacağın.Sonra herzaman gittiğim ustaya gittim.Ona durumu anlattım.O da usta daha önce o yetkili servisteymiş ve bana orada bu motordan anlayan usta yok dedi.Sonra usta, lak lak ses için karteli alttan açtı.O sesin nedeni yatağın birinin sarmış olmasıymış.(Ayrıntısı bu konuda:https://www.hyundaiclubtr.com/konu/gaz-verdiginde-motordan-gelen-tik-tik-ses.27944/page-5 )

O otomatik gergiyi tamir ediyorlarmış.Onu da usta pek önermiyor.O tamir olayında o gerginin yayını vidayla sabitliyorlarmış.O da trigerde esneme payı olmadığından arızaya sebep olabiliyormuş ve yetkili servis benim gergiyi öyle düzeltmiş..Benden sana öneri o gergiyi değiştirmen(eğer trigerinin zamanı geldi ya da yaklaştıysa biraz böyle bin ve değiştreceğin zaman mutlaka gergiyi unutma derim.).O kadar pahalı değil.(benim aldığım yer:http://www.orjinalhyundaiyedekparca.com/urun-11263-hyundai-sonota-triger-kayis-gergisi.html)Yine biraz tuzlu gibi ama bence bu sebepten motor yaptırmaktansa değiştirtmen daha mantıklı.Keşke ben ilkten değiştirtseydim.Belki arabam 4000tl masraf açıp motor yaptırmak zorunda kalmayacaktım.Bu konuda önerim;iyi bir servis ya da usta bulup ona hallettirmen.Benim arabadan yatak ve sibop sesi gelmiyordu.Ne olduysa ya o sente olayından sonra ya da yetkili serviste oldu.

16. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bu arada Soner abi aramıza hoş geldin.Yeni araban hayırlı olsun.Güzel ve sağlam bir araba sonata güzel tercih ama bir kaç sıkıntısı mevcut.(Sorun anlayan usta,değilse arabada kronik bir durum yok.Ben 2007den beri gayet memnunum.Tekrar araba alırsam yine sonata olur tecihim)Burası gerçekten faydalı bir forum.Çoğu konuda arkadaşların sorunların çözümünde faydaları büyük.Ben de elimden geldiğince bildiğim konularda faydalı olmaya çalışırım.Bizim arabalar konusunda bilgi sahibi olan usta çok az.Hatta çoğu yetkili servisin bile bilgisi kısıtlı diye bilirim.Çoğu bilgiyi bu forumdan ve de kendi merakımdan az çok öğrendim.Bu arada tanışma bölümünde kendini tanıtırsan memnun olurum.Bir nevi forum kuralı.

Bu Sayfayı Paylaş