Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Gaz verdiğinde motordan gelen tık tık ses ?

'Sonata Forum - Club' forumunda bykadir tarafından 10 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    yetkili serviste bu iş pahalıya patlayabilir. bence önceden iyi araştırıp hyundailerden iyi anlayan bir usta bulup ona yaptırırsanız daha iyi olur. zamanında yetkili serviste çalışıp ayrılan kendi yerini açan bir usta olursa daha da iyi olur.

bykadir bunu beğendi.
  2. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bende mürsel abiye katılıyorum kadir abi. İyi bir usta bulup özelde yaptırman maddi olarak bence daha iyi okur gibi.

bykadir bunu beğendi.
  3. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Mürsel abi öyle usta var da fakat trigeri değiştirttim sente sorunu çıktı.Zaten bundan sonra oluştu bu ses.Bu olaydan sonra ustalara pek güvenemiyorum.Gerçi ben su devirdaimi,triger ve üst kapak contasını değiştirttim.Usta işçilik dahil 900tl tuttu.Sente olayında yetkili servise götürdüğümde oraya sordum.Onlara bunları yaptırmış olsam 2700tl tutarmış.Buna tahminim bayağı bir meblağ çıkar bu durumda.Belkide sorun rektefeye kadar götürecek.Bir türlü karar veremedim.Bir yandan güvenilir fakat yüksek meblağ var.Bir tarafta güvenemediğim uygun meblağ alan usta var.Bilemiyorum belki usta daha iyidir.Ama garanti olayı kafama takılan olay.Bir bakımdanda servis her şeyden anlar diye bir şey sözkonusuda değil.Sonuçta ikisinde de bir usta ilgileniyor.Olmadı ilk bir ustaya gideyim bakalım ne diyecek.

4. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Benim götürdüğüm ustada zamanında hyundai servisinde çalışmış.Ayrılmış bir usta.Zamanında soldan ses geliyordu.Bu sebepten yetkili ve özel servislere gittim ama bir türlü sorunumu çözemediler bu usta çözmüştü.Bakalım bu ustaya bir uğrayayım ne diyecek.Belki basit bir olay.Ama motorun sökülmesi gerekirse işçilikte yetkili servis,özel servise nazaran makul bir fiyat çıkaracağını zannetmiyorum.Mesela daha önceki durumda 900tl nere 2700tl.nere.Ha tamam servis orjinal parça takıyor diyelim.Hadi bu sebepten 1500tl olsun.2700 tl ne yahu.Bunda tahminim 5000tl çıkarır gibime geliyor.Haklısınız ben ilk özel servise gideyim.

5. pekgucer

pekgucer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Barış Pekgucer
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Kadir abi geçmiş olsun inşallah iyi bir usta bulup sorununu çözersin.

6. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    İnşallah.Arabaya bir anahtar değdi.Sorunlar arka arkaya geldi.Öncesinde canavar gibiydi.Mecbur yaptırılacak.

7. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Ustanın iyisine denk gelirsen maddi ve manevi olarak rahatlarsın. benim hyundai aracım varken bir türlü kafama göre usta bulamamıştım. şimdiki mazda aracımı ilk aldığım zamanlarda bir kaç ustaya götürdüm işçiliklerini hiç beğenmedim, en son tesadüf eseri ikitellide bir yere gittim. oradaki usta zamanında yetkili serviste çalışmış ve benim aracın bakım kitapçığında ismi imzası olan birisi çıktı yani zamanında benim araç yetkili servise gittiği zamanlarda da bakımlarını yapmış birisi. motor bölümünde ne sorsam ezbere biliyor boş soketlere kadar ne ne işe yarar neyin ayarı nerden yapılır. hepsini biliyor. önceden başka ustanın yarım gün uğraşıp zar zor taktığı aksları bu usta 1 saatten bir az bir zamanda söküp takıyor. ezbere iş yapmıyor neyin ne olduğunu iyi biliyor. sen de araştırıp aracı tanıyan neyin ne olduğunu bilen iyi bir usta bulursan o zaman sıkıntı çekmekten kurtulursun.

bykadir bunu beğendi.
  8. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Mürsel abi işte öyle usta denk gelse hiç düşünmem.Öyle usta bulmak mesele.Hele araç bir de sonata olursa durum daha da vahim oluyor.Bu sonatada ne var anlamış değilim.Sanki uzay teknolojisi kullanılmış.Diğerleri normal motor sonatadaki başka bir şey.
    Bir de öneride bulunuyorlar.Değiştir bu aracı diye.Ne alayım.Her modele birileri aynı mevzuyu diyecek.

pekgucer bunu beğendi.
  9. pekgucer

pekgucer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Barış Pekgucer
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    abi çözülmeyecek diye bir olay yok dediğin gibi bu usta meselesi artık şans gibi; özel servislerde öyle ama özel yetkiliden biraz daha madiii olarak iyi bende sonata yı aldığımdan beri özel servisim var hep oraya götürüyorum ustamda sansıma iyi çıktı. abi eğer özele gidiceksen konyada illaki bi kaç özel servis var dır götür fikir edi
    kadir abim çok öneride bulunan var ama sonata keyfi başka !...

bykadir bunu beğendi.
  10. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Barış dostum.Bende bir daha araba alacak olsam sonata derim.Kim ne derse desin her modelden her usta anlamaz.Her kafadan ayrı ses çıkıyor bu durumda.Mesela X marka araba alırsın.Bir ustaya gidersin keşke Y marka alaydın der.Y marka alırsın keşke X alaydın derler.En iyisi kendi bildiğin bence.

Ben aklımda şu mercedese benzen modeli var ya sonatanın o aslında.Bizim kasaların 2 kasa üstü.Zannersem 2000-2002 arası olan modeli.Onlar çok hoşuma gidiyor.H-matic şanzuman falan şahane arabalar.

11. pekgucer

pekgucer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Barış Pekgucer
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    kadir abim benimde aklımda. 2003-2005 çok dolu araba. fakat neden bilemiyorum ama bizim kasadanda bir türlü ayrılamıyorum. bi amerikan havası var. bende ilerde değiştirirsem aracımı 2004 sonata alırım. alıştık geniş konforlu araca bir kere :D

bykadir bunu beğendi.
  12. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Aynen.Zaten bu sonataların hep amerikan vari araçlar.Kanımca daha çok abd piyasası için tasarlanmış gibi duruyor.Hele ki abd de ebaya falan bakarsan çoğunlukla bizim kasaların aynısından fakat 3000cc v6 motorlu versiyonları çok.Onlar artık yolda nasıl gider kim bilir.

pekgucer bunu beğendi.
  13. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Arkadaşlar bir de bu rolentideki ses motor soğukken gelmiyor.Isınınca ses gelmeye başlıyor.Yatak ya da siboplardan olsa sürekli gelmez mi?

14. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Arkadaşlar, sorun ortaya çıktı. Sorun yataklarda.Usta alttan karteli açtı. Yatakları söktü ilk 3 yatak bu şekildi. [​IMG]Krankı kurtardık diye sevindirdi ama son sökülen yatağın durumu pekte içler açıcı değildi. [​IMG][​IMG][​IMG]Şimdi motor inecek.Rektefeciye gidip krank incelencek.Usta büyük ihtimalle krank değişeceğini söyledi. Pek umut yok yani. Bakalım usta çıkma bulacak. Eğer böyle devam etse kol çıkarmaya ramak kalmış. Son yatak yağlama neredeyse hiç yapmamış.Şu an ustaya bıraktım geldim. Şanzuman yağı ve filitresini de değiştirecek. Bu usta bu arada öntur servisten ayrılmaymış.

memo_58 bunu beğendi.
  15. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Karter çapak doluydu. Yeni değiştirdiğim yağ boşa gitti. Sizce tahmini ne kadar tutar.

16. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Geçmiş olsun üzüldüm şahsen. Epey masraf etmiştiniz şimdi tuz biber oldu resmen.

Yağlamaya engel olan sebep neymiş acaba ? Pompa mı

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

17. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Usta da anlamadı.Yatağa çapak gelir tıkarsa o yapabilirmiş.Yağ değişme zamanını da geçirilirse o da yaparmış.Ama ben hep zamanında değiştirdim.Yani neden olduğunu o da çözemedi.Pompa yağlamayı keserse mutlaka lamba yanacağını söyledi.Kesinlikle öyle bir şey de olmadı.Krank zorlanırsa sente de ondan atabilirmiş.Biraz daha binseymişim durum daha da vahimmiş.%100 kol çıkarırmış.Ben sente atması yapar mı diye sordum.Onla alakası yokmuş.3 tane yatakta pek bir sorun yokmuş.4. olan resmen bitmiş.Büyük ihtimal yatağında dönme bile yapmış gibi duruyor.Üzerindeki delikler bile düzleşmiş.Eğer giderken yüksek devirlere çıkmamaya dikkat etmiştim.Usta iyi düşünmüzsün dedi.Değilse oraya bile ulaşmadan motoru ele alacakmışım.Bir tek yatak olsaydı.Bu gün aracın işi bittiydi.Pek de masraflı olmayacaktı.Ama son yatak işi bozdu.Hemen ilk seste gidilseymiş keşke.Pekte binmedim ama o kadar binmemde yetmiş.

Bu ses sente atmadan evvel yoktu.Bu ses senteyi düzelmek için servise verdim.Geri alınca bu ses vardı.Servisteki ustaya ben sordum.Böyle bin sorun olmaz demişti.Arabayı elimden çıkarmayı önermişti.Bir bildiği var diye düşünmeye başladım.

Son düzenleme: 16 Mart 2015
  18. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Kadir abi çok geçmiş olsun valla üzüldüm ya :( yağlamayı tam yapamadımı acaba niye öyle olduki ? İnşallah fazla masraf açmaz abi parca konusunda. Takipteyim abi elimden bisey gelirse yardımcı olmaya calisirim valla

bykadir bunu beğendi.
  19. beyazcelik

beyazcelik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    beyaz celik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Geçmiş olsun. Keşke ses ilk geldiğinde arabayı hiç kullanmadan açtırsaymışsınız. Belki alttan sadece yatak değişimiyle kurtarabilirdiniz. Çıkma Krank 500 - 600 tl arası. Bulmanız da çok kolay değil. Sahibinden.com'da arkadan kazalı 96 model bi tane parçalıyorlardı. Isterseniz arayın sorun. Krank ve yatak değişimi ile işi bitirecekseniz 2000 lira civarı masraf çıkar. Geçmiş olsun

bykadir bunu beğendi.
  20. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Çok sağol Fatih kardeşim.Usta da anlamadı neden olduğunu.Ne oluysa sente attıktan sonra yetkili servise verdim ondan sonra oldu.Yüksek devirdeki ses o zaman peydahlandı.Parça konusunda usta çıkma rahat bulunur ama fiyat konsunda bir şey diyemem dedi.O triğer gergisi de sordum.Değişmiş olsa 240tlymiş.Niye değiştirmediğini de sordum.İncelemiş herhangi bir sorunu yokmuş.O da farkındaymış gergiden daha önce onlarca triger değiştirmiş.O gergi 1-2 araba sorun çıkarmış.Onları da değiştirmiş zaten.Tamiri olurmu diye sordum.Tamiri olmuyormuş.Ama yayını edareten pulla sıkılaştırılıyormuş.Esneme özelliği iptal ediliyormuş yani.Bir dahaki triger değişimine kadar kullan o zaman değiştirelim dedi.

fatihsevim bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş