10 kasım LPG KABLO

yumurta kasaya içten merkezi kilit düğmesi

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda Halil5759 tarafından 11 Eylül 2014 tarihinde açılan konu

1. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    [​IMG][​IMG] [​IMG]
    bugün alarmın modülünün anakartını söktüm (Resim2) daha sonra anakartın tetiklemesi jumper negatif tetikleme ayarlı olduğu için anakartın diğer lehimli yüzeyine deneme yanılma yaparak şaseden aldığım bir kablonun uçlarıyla dokundurmaya başladım ve iki tane noktaya dokundurunca birinin kapıyı kilitlediğini diğerinin açtığını farkettim hemen oraya iki tane kabloyla lehim yaptım ve oradan çıkarttığım kablolara şaseden aldığım ayrı bir hat ile renault 9 merkezi kilit butonunun ortadaki ana hattına oradanda butonun yanlarda bulunan tetikleme uçlarınıda alarmın anakartından getirdiğim kablolara bağladım ve denediğimde kapıların sıkıntısız açıp kapadığını gördüm alarmıda öttürmedi ve çok sevindim hemen merkezi kilit butonunu sis farının yanındaki boş buton yerine monte ettim..bu butonun aydınlatma ampulü olarak yönsüz dip ampul kullanmışlar aydınlatma sağlamak için şaseyi alarmın şasesinden aldım pozitif hat için teyp konsolunu söktüm çakmaklık aydınlatmasına gelen pozitif kablosundan paralel bir hat aldım..butonun aydınlatmasını da aktif ettim..sadece bir sorum olacak?bu renault 9 merkezi kilit butonunda 5 soket var ortadaki sokete tetikleme yapacağın + yada şaseyi buraya bağlıyorsun 1. ve 5. en kenarlardaki soketler basış yönüne doğru tetikleme yapmak istediğin akımı gönderiyor burada sıkıntı yok orta soketin her iki yanındaki diğer soketler aydınlatma ampülüne bağlantı yapmak için kullanılıyor bunların + ve - belli yönü yok her iki taraftan + ve - akım gelsede ampul çalışıyor..şimdi bu ampul patlarsa diğer şase yönüne +12 volt geçiş yapabilir mi? öyle bir şey olma ihtimali varsa ben bu şase tarafını korumak için sigortamı bağlamalıyım ve kaç amperlik sigorta gerekir?teşekkürler...

2. Furkan58

Furkan58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    622
    Ad Soyad:
    Furkan BAKIREL
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tebrikler

Tapatalktan gönderdim.