Bugün itibariyle 1996 model uno aracımı sattım. Şimdi ise aklımda accent, reno 19, skoda felicia var. Bunlarda reno 19 u eledim sanırım baya bir kronik sorun var. Duzgun arabada satan yok gerçi. Yumurta kasalar 1.5 tutuluyor ama benim bütcem şuan 1.3lere yetiyor. Araların gerçekten aham şaham bir fark varmıdır. Yağ yakma yakma körük yırtma devirsiz çalışma gibi kronik arızaları varmıdır(Göğüslük çatlağı hariç onu bilmeyen kalmadı). 1.3 lerin hangi tipi doludur tutulur ve tavsiyeleriniz nedir. (arama yaptım fakat alakasız konularla karşılaştığım açıyorum konuyu)
1,3lerin lx modellerine bakabilirsiniz. hidrolik direksiyon içten açılır bagaj, ön camlar otomatik hatta bazılarında klimalı olanları da var. 1,5'le i1,3 arasındaki en önemli fark 1,5'ler enjeksiyonlu motora sahiptir. 1,3'ler karbüratörlü. 1,5 gls daha önce aracım vardı çok memnundum.
Karbüratörde sıkıntı yaşarmıyım. Bundan önceki aracımda (Uno) bayağı bir sıkıntı yaşadım. Birde yakıt ortalama ne olur (1.3 lerde)
Yağ yakmayan Şase ve direklerinden hasar almamış az da olsa km si düşük bir yumurta kasa bulmanız gerekli. Mobilden girdigim için hangi sehirden olduğunuzu bilmiyorum. Ama ege tarafından Aydın Nazilli ozellikle Denizli de temiz araçlar bulunuyor. imla hatası Tapatalk yüzünden
uno bende de vardı.. çok tekliyordu.. accenttin karbüratörlüsünde öyle bi sıkıntı yaşamazsın.. alcaksan 1.5 i tavsiye ederim.. param yetmiyo dersen 1.3 LX al derim.. 1.3 LS ler boş oluyor.. ön camlar manuel, içten açma bagaj yok, devir saati yok.. ama LX lerde (bazılarında) klima ve hidrolik direksiyon bulunuyor.. Sen ne kadarlık bi araç alcan bütçe söyle, ona göre bişey diyeyim.. ailenle binmiyeceksen tek kapı 1.5 GT de alabilirsin.. sunroof, elektrikli ayna, klima ne ararsan var.. 1.3 fiyatına bulursun
11.000 e 1.5 GLS biraz zor da, 1.5 belki olabilir.. Ama temiz 1.3 LX klimalı, hidrolik direksiyonlu, lpg li bi accent bulabilirsin
2009 yilinda yumurta kasa 1999 model 1.5 GLS beyax aracimi 9.500 satmistim 146.000 deydi simdi piyasa zamlandi suan tam gecen yaz 2000 model milenyum kasa 1.3 Lx modelini aldim sampanya renlleri cok guzel klima yok ama baska hersey var 12.000 e almistim simdi isin kisasi 1.5 aracla seri kullanorsin sehir ijinde seri girersin heryere 2000 1.3 ler de guzel cekiyo az yakiyo 2000 oldugu icin 1.5 yakin bir arac arti bide 1.5 vergisi daha fazla Iyi gunler
1.5 le tayin ciktigi icin Rize - Eskisehir yapmisitim hic sorun yoktu gelirken trigerleri ve yagini degistirmistim sorunsuz geldi
Bende sizin gibi felcia alcaktim ama accent ten sasmiyin dedim accenti bilen bilir gazini koy bas gaza
Accent kronik sorunlari olmayan bir aractirgogus catlamasi ve cam acma mekanizmalari haric butcenize uygun kafaniza yatan 1.5 gls bulabilirseniz alinir bulamazsaniz 1.3 lx alinir en azindan on camlar otamatik vedevir saati var bagzi modellerinde klima ve hidrolik direksiyonda var
1.5 gls bulursan 98-99 model bulursan al derim. 16 senedir araba bizde tık demiyor valla çok rahat araç
Arkadasim ikisini de kullanmis birisi olarak hangisine gücün yetiyorsa al derim. 1.3 ls klimalı kullandim. Gayet başarılı bir aracti. Karburatorlu ama canavar cekisi vardi. Klimasi gayet yeterliydi. En guzeli hic benzin almiyordum. On camlar manuel olursa saha iyi. Cam krikolari otomatiklerde sık arıza veriyor. Yasi ileri olacagindan arıza riski var cam krikolarinin. Ici gayet genis ve konforludur. Simdi 1.5 gls otomatik kullanıyorum. 200000 i devirdik. Yag su devam. Ne basarsam onu gidiyo. Gayet tasarruflu konforlu vites sorunsuz. Ayni paraya daha iyisini bulamam. Sonucta paran yetmiyorsa 1.3 klimalı bul derim. Klimalilar kolay satiliyor. Ama biraz eklerim dersen 1.5 tavsiye ederim. Otomatik gecisleri cruze den daha iyi seni temin ederim. Test surusunde farkettim.
Hoşgeldiniz Bende İzmirde ikamet ediyorum Adanalıyım.Size tavsiyem 1,5 motor olanı tercih etmeniz.1,3 performans her ne kadar kişiye göre değişir olsada yokuşlarda gaz kullanımında bir miktar daha istiyor.Benzinde bu sorun ortadan kalkıyor (Arkadaşımın aracını kullandım) Bende 1,3 LS var 99 Model ve son derece memnunum çok sorunsuz bir araba ancak keşke 1,5 olandan alsaydım dediğimde oluyor.kış aylarında 20 Ytl gaz ile 57-67 km giderken yaz aylarında bu rakam 80 km kadar ulaşıyor.Bugün hataydan balçovaya altındağdan basmaneye oradan gaziemire gittim halen arabada gaz var.Benim ilk arabam kesinlikle Yumurta kasa accent tavsiye ederim.Dediğim gibi çok sorunsuz tık demiyor.Aman nazar değmesin.