Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yumurta Accent Göğüs Tamiri Başlasın!

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda DjMuratHan tarafından 20 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Suanlik guzel gitmis :) İnşallah kaplamayida temiz yaparsinda guzel birşey cikar ortaya :)

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    işçilik güzel kaplamada iyi olursa sonuç harika olur.

3. DjMuratHan

DjMuratHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Murat Demirel
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    ne yazık ki işler pek yolunda gitmedi :( yanlış malzeme oranı ve kurutma şekli sonucu polyester göğüse hiç yapışmamış.. son mesajımdan sonra hemen arabanın yanına indim ve bahsi geçen arkadaşımı beklerken boş durmayım deyip göğüsün altındaki ulaşılamayan kısımları temizlemeye giriştim. tam işim bitti derken arkadaşım geldi ve malzemeyi kontrol etti, yeterince kurumamış dedi önce. sonra sağına soluna dokunurken kaplamanın inip kalktığını fark ettik ve biraz kaldırınca kalıp şeklinde yerinden söküldüğünü gördük..
    saat öğlen 2 den ertesi sabah 6ya kadar verilen tüm o emek buna dönüştü işte..

biz de komple söküp tekrar polyesterle uğraşmak yerine ince sünger üstüne direk deri kaplamaya karar verdik.

Son halinin resmi yok ama anlatmak gerekirse, üst yarıyı kapladık ve son derece kötü oldu.. bi baklava dilimi desenli raptiyeleri eksik.. kalorüfer ızgaralarının deliklerini de düzgün ayarlayamadık (kumaşı içeri eğimli olarak çevirip arkaya yapıştırmak gerek ama beceremedik işte o işi..).. şimdi elimde son 2 çare kaldı, birincisi yarın kaputa maske yaptırdığım yere gidip ölçülerine göre giydirme şeklinde bi döşeme hazırlatıp bally ile yapıştırmayı denemek, eğer döşemeci abimiz olmaz, uğraşmam bunla derse son çare olarak macun ile çatlaklardan dolayı oluşan delik ve girinti çıkıntıları onarıp zımparaladıktan sonra kaliteli bir sprey boya ile boyamak, ki bu da hoşuma gitmeyeceği için ele geçen ilk para ile yeni göğüs alıp değiştirmek olacak.. son çare de işe yaramazsa elime para geçene kadar arabaya göğüssüz binicem yapıcak bişey yok :) aslında bu halini sevmeye de başladım, geniş geniş oh mis :D

4. DjMuratHan

DjMuratHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Murat Demirel
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    havyanın ucunu çıkardım geri kalan boru kısmıyla yaptım :) ama bir sorun var, 2-3 telde bir içine dolan erimiş plastiği kürdan yardımıyla temizlemek gerekiyor yoksa rezistanslara ulaşır ve havya kullanılamaz hale gelir..
    dışını kaplama durumu biraz belirsiz bir konu haline geldi ama içini kaplamıycağıma eminim artık :D özellikle son polyester deneyimimden sonra.. :)

koray2907 bunu beğendi.
  5. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Sertleştiriciyi az mı kullandın acaba :) Beni dinle sen..
    - Önce reçineyi güzelce çalkala.. Sonra Pet şişenin içine 1 su bardağı kadar reçineyi doldur.. İçine de 8-10 damla sertleştirici damlat.. Ne kadar çok sertleştirici damlatırsan o kadar çabuk kurur ve donar. Ben 1 çay bardağına 3-4 damla damlatmıştım ve gayet iyi kuruşmuştu.. Neyse bunu güzelce karıştır, rengi mordan şeffaf yeşil-kahverengimsi bir renk olacak.. Cıvık macun kıvamına geldikten sonra parça parça torpidonun içine sür.. Birden komple sürmeye kalkma.. parça parça yap.. Yani direksiyon çapı büyüklüğünde, kısım kısım yap.. reçineyi fırçayla torpidonun iç kısmına sürdükten sonra elyafı üzerine yerleştir ve yine fırçayla üst tarafına reçine sürerek elyafı yedir.. Burası bitince yine aynı büyüklükte bir alanı da aynı şekilde yap.. Komple torpidonun iç kısmını bu şekilde yaparsan sımsıkı taş gibi olur.. Üst tarafına da aynı şekilde yapcaksın.. Ardından çok ince bi katman macun çekip, spiral ile güzelce zımparala ve pürüzlerini al.. Aslında süngerli deri alsan işin daha kolay olurdu.. Neyse.. Baliyi sür, biraz kurusun.. kurusun derken 2-3 dakika bekle, ağda kıvamına gelsin.. Yoksa sünger baliyi emer ve sertleşir.. Sünger işini de kısım kısım yap.. Sünger işi bitince ince detaylara gir.. havalandırma ve köşeleri kes.. Bunun için PERMATİK jileti kullan.. Falçata bile süngeri yırtıyor.. ufak rütüşleri de yaptıktan sonra deri kaplamaya başlayabilirsin.. Bir de deriyi yapıştırabilmen için süngeri ucu ucuna kaplama.. 1 cm kadar kısa kapla.. Çünkü baliyi zımpara yaptığın yüzeye sürücen ve deriyi de buna yapıştırcan.. Bunun için derinin esnek olanını seçmen çok önemli.. Kıvrımlı yerlerinin esnemesi gerekmekte.. Ön cam havalandırma ızgarasının oraya dikkat et.. Büyük ihtimal bir çok ızgarası kırılmıştır.. Bence bütün ızgaraları kır, ızgarasız kalsın.. Neyse deriyi de gerdire gerdire kaplıyacaksın.. Ben torpidonun sol tarafından başlamıştım kaplamaya, sende istersen öyle başla.. Çünkü km göstergesinin olduğu kıvrım seni zorlayacaktır.. Arada benim konuya da bakabilirsin.. Umarım yazdıklarımı anlamışsındır :)
    -

Hasan110 ve bykadir bunu beğendi.
  6. DjMuratHan

DjMuratHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Murat Demirel
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    dediğin kadar sertleştirici koymayı denedim ilk başladığımda kabın içinde kurumuştu direk :) 1 çay bardağı reçineye 4 damla damlatmıştım ve 3 dk içinde taş oldu sürmeye vakit kalmadı :) şimdi sanayiye gidiyorum giydirme deri işini konuşmaya, ordan da tamponcuya gidip bu işi detaylıca öğrenicem sonra deneyebilirim tekrar :)

canhakan bunu beğendi.
  7. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    bekletmiyeceksin, hemen seri ve hızlı bi şekilde yapacaksın, yoksa hemen kurur.. bekliyorum sanayide ne dicekler

8. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    İlgiyle takip ediyorum konuyu. güzel bir sonuç çıkar inşallah

DjMuratHan bunu beğendi.
  9. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Hazır sokmusken bence yenisini takmalisin isler pek yolunda gtmemis ama yeniside cok para ya :(

10. karaköse

karaköse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    113
    Ad Soyad:
    Recep Karaköse
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Yenisini en son ben 650 TL'ye buldum. Daha ucuzu yok :(

11. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    ne gerek var arkadaşlar şu fiber olayı öğrenilirse yapılamayacak şey yok.Koray ın gönderdiği örnekler çok güzel.

12. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    aynen fiberden bir çok örnek mevcut.. gerek youtube gerek google görsellerde

13. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Benimde yenisini almak geçiyor içimden ama çok para . yan sanayisi de yok piyasada hepsi orjinal HMC.

DjMuratHan bunu beğendi.
  14. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    kaplama işi bence biraz detaylı bir işçilik istiyor.
    ben olsam önce iç kısımdan plastik kaynağı yapıp çatlakları birleştiririp yapıştırırdım. (bu zaten yapılmış)
    daha sonra iç kısımdan komple fiberle kaplardım. (fiber denemesi başarısız olmuş ama bence malzeme varken tekrar denemeye değer )
    üst kısımdan ise birleşme yerlerine dikkatli bir şekilde çelik macunla çok ince bir hat olacak şekilde boşlukları doldurup zımpara ve boya yapardım. bu doldurulan kısımlar tam kurumadan gerekirse hafiften göğüsün şekline göre desen de verilebilir.

15. DjMuratHan

DjMuratHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Murat Demirel
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    üzerindeki bally lekelerini tinerle temizleyip macun çekip bir de zımparalayıp götürürsem 200 liraya kaplayacak yer buldum. 2 rengin birleşim noktasını ve kalorüfer ızgaralarının ağızlarını dikerek yön verip giydirme tarzı dikip sonra onu yapıştırıcaklar. benim yapabileceğimin 10 kat kalitelisi diyebilirim :) ama işin kötü yanı şimdi gene param kalmadı :) perşembe gelecek param var onunla halletmeyi düşünüyorum..
    yenisi hem çok para hem de orjinali kadar net oturmaz oraya diye düşünüyorum.. 18 yıl boyunca sıcakta beraber genleşip soğukta beraber büzüşmüş 2 malzemeyi ayırıp birini değiştirdiğinde eskisi kadar uyum sağlamasını bekleyemezsin.. dersen ki 2. el al, Ankaradaki en büyük hurdacılar sitesi olan yıldız sanayisindeki hurdacıların hepsini gezdim, bulabildiğim en sağlam göğüste boydan boya 1 kırık ve 15-22 cm uzunluklarında 2 büyük çatlak vardı, havalandırma kanalındaki çıtaların hepsi de kırıktı :) adam 400 lira istedi..
    onu becerebilen birini bir tutarsam var ya.. ne işler açtın başıma yaf ne güzel boyayıp çıkaracaktım ben mis gibi :)
    abi benim en başta niyetim oydu hep şu koray var ya o girdi kanıma :) içten fiber kaplamayı da gözüm kesmiyor şimdi eski polyesterin lekelerinden kurtulamadım daha bazı yerleri hala yapış yapış.. çok ta lanet bir malzeme dokunduğun an eline bulaşıyo ve kolay kolay da çıkmıyo namussuz :) şimdi biraz plastik işçiliği yapıp kaplatma işini deniycem, güzel olursa kapılardaki üstteki plastik ve tutma kollarını da aynı deriyle pres kaplama yaptırıcam, kapılara fiberle daha geniş ve kullanışlı ceplikler yapıp onları da alt kısım rengine kaplatıcam ve kapıların gövde kısımlarındaki kontroplakları değiştirip onları da üst kısmın rengine gene pres yöntemiyle kaplatıcam. adamın tavsiyesine güvenerek direksiyon altı bakaliti, torpido kapağını, gösterge çerçevesini ve vites konsolunu alt kaplamanın renginde sprey boya ile boyayıp yerleştiricem. umut fitilimi atelşedi kaplamacı resmen. perşembeye kadar ilerleme durmuş vaziyette, sonrasında güncellemelere devam :)

16. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Boyaya dikkat et sonra pul pul dökülmesin dasoft boya var bu is için onu araştır bence

ASUS_T00J cihazımdan gönderildi

bykadir ve DjMuratHan bunu beğendi.
  17. DjMuratHan

DjMuratHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Murat Demirel
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    bak işte, bilen adam nasıl belli oluyo :) bana kalsa direk kaporta boyasını tüpe bastırıp girişirdim :D bunu araştırıcam, sağol abi :)

edit: aslında göğüsün plastik işlerinden sonra direk bu boyayla boyansa daha iyi olur sanki ? hem diğer parçaları yaptırmak için tekrar bir dünya para verip presletmeye gerek kalmaz hem de atma-kokma gibi korkularım olmaz ?

18. H_K

H_K Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    hamdı kemal karaca
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    slm mıllet o ufak catlaklar sonradan buyuyormu acaba ufak bı 3.4 cm lık bı catlak sorunu benım aractada war :(

19. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Ufak deyip geçmeyin bir anda fasulye gibi büyüyor bunlar,bence şimdiden önleminizi alın ki daha büyük kırıklara yol açmasın

20. DjMuratHan

DjMuratHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Murat Demirel
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    ben arabayı geçen sene haziranda aldım, aldığımda 3 tane küçük çatlak vardı ve japonla yapıştırılmış vaziyetteydi, şimdi hali ortada :) bence hiç vakit kaybetmeden bir tampon tamircisine gidip üstünde onarım yaptırın işi sağlama alın ;)

Bu Sayfayı Paylaş