Merhabalar arkadaşlar son 2 gündür yolda 30 40 ile giderken sanki lastik bi yere sürtüyor gibi bi ses geliyor aynı ses fren yaptığım da daha çok belli oluyor birde araç o şerit çizgisinin üstünden geçerken gelen bir sürtme hissi bi ses olur aynı onun gibi kesik kesik sanki lastiğin bi yerinde bişey var döndükçe o sürtüyor anlayamadım nedenini lastiklerim 1 haftalık jantlarım sıfır servise de vermek istemiyorum sizce ne olabilir. Yardımlarınız için tesekkurler.
Bir ihtimal lastik etiketi sökülünce lastik üzerinde kalan yapışkan yola yapışıyor olabilir. Biraz yol yapınca geçer. Yavaş hızlarda bu sesi duymanız çok normal. Hızlı giderken yapışıp kalma süresi kısaldığı için farketmiyorsunuzdur. Biraz yol yaptıktan sonra yine devam ederse o zaman bir baktırırsınız.
Yüksek hızda da duyuluyor daha seri şekilde hemde ve ayağımın altında tık tık bir vurma sesi gibi bişey valla nedir anlayamadım diyorum bir sorun olsa arıza ışığı yakar en azından ama oda yok sınır bozucu bi ses..
Çok detaylı bir bilgim yok ancak arıza ışığı yakacağını sanmam lastikle alakalı. En fazla basınç uyarısı verebilir diye düşünüyorum. Lastik sıfır ve herhangi bir problemi yoksa belirli bir yol katettikten sonra geçeceğini düşünüyorum. Lastiğinizin sertliği yumuşaklığı, uygun basınçta olup olmaması da frenajda ses çıkarabilir. Daha detaylı bilgiye sahip arkadaşlarımız, abilerimiz, ablalarımız bilgi verecektir.
Jantları yeni almışsınız anladığım kadarı ile fakat jantlar ebat olarak nedir? Jantların ölçüleri ve özellikle ET değerleri araca uygun olmayıp sağa sola sürtme yaptırıyor olmasın?
15 inç jantlar 185 60 15 petlas milestone lastikler var o şekilde sürtme yapması zor gibi duruyor görünüş olarak.
tahminimce sorun fren kaliperi. o şekilde kesinlikle kullanmayın fren takılı kalıyor aracınızda. tamir takımı değişcek. en kısa sürede ustaya ya da servise gidin.
Şimdi okuyunca aklıma geldi arkadaşımın yeni cliosu kışın sürtme sesi yapıyordu aks korukleri dendi değişti sorun gitti belki olabilir
Valla bilemedim aracı ilk aldığım da da ayni sorun vardı arka taraftan gibiydi servise götürdüm sorun yok dendi bi ara 195 50 15 lastik kullandım o zaman bu ses yoktu yada ben hissetmiyordum şimdi 185 60 15 lastik takınca yine yükseldi ben en iyisi servise kadar bi gideyim