Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yol Bilgi Ekranı ve Yakıt Sarfiyatı

'İ20 Forum - Club' forumunda rambo65 tarafından 2 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. rambo65

rambo65 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu yüzde buraya bu konuyu açmıştım. Ancak diger İ-20 dizel sahibi arkadaşlar sadece okuyorlar. malesef cevap veren yok. Sabırla bekliyorum. Belki 5-10 i-20 kullanıcısı cevap verir diye. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

2. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Ekranda gösterdiği değerden çok daha fazla yol katediyor bi depoyla,ayrıca bende yakıtı fullediğimde hep 616km gösteriyor ama çok daha fazlasını yapıyorum i30lardada böle bilgi ekranındaki kat edilebilecek mesafe değişmiyor anlık tüketime göre...

3. umaykut

umaykut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aykut Umay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    benim getz de ilk fullediğimde 610 km gösterdi..
    yaklaşık 100 km gittikten sonra da 600 km gösteriyordu..
    sanırım üst limiti tam hesaplayamıyor..
    full depo 700 civarı gitmiştim..
    siz o rakama çok takılmayın bence..
    gidecek km --- olduktan sonra en fazla 30 km sonra yakıt alın derim..
    yoksa pompayı yakabilirsiniz veya hava yaptırabilirsiniz..

4. crazywinner

crazywinner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    S.a birde ben anlatayim derdimi.

i20 1.4 Crdi 75 PS modelinden bir oyuncağım var 6000 küsür KMde.Öğrenci adamız, öğrenci işi biniyoruz arabaya.Abi 10 liralık abi 20 liralık paralı olursak 30 liralık.Mantıken ( ki hyundai denince mantık aramamaya başladım) , araca mazot aldıgınızda önceki mazot seviyesi ve yeni mazot seviyesi değiştiğinden yeniden hesap eder ve tekrar bilgi ekranımıza veriyi yazar.Hatta .....lt/100 Ekranından değişimi görebiliriz.Bu olay bazen sağlam vaziyette çalışıyor.Şimdi başıma gelen olayı anlatayim.Arac 180 km daha gideceği ve 4.6lt/100bilgi ekranında varken araca 10 TL lik mazot aldım.Marşa bastım oda ne hiç bir değişme yok ama mazot seviyesi arttı.Kıllandım 500 metre sonra bi daha 10 tl lik mazot aldım.Tekrar çalıştırdım Gene 4.6 179 Km yazıor ama mazot seviyesi gene arttı.bende deneme amaçlı 2 gün boyunca gezdim durdum.Çeyrekdepo mazot varken 55 km yol gidebileceğimi yazıordu. sonra Yol bilgisayarı artık kaç km gideceğimi yazmamaya başladı 50 Km kalınca yazmıormuş dipnot buda.İnat değilmi durana kadar gidicem derken birden bişe oldu 85 km yazmaya başladı.Sanırım yol bilgisayarına Gününü gösterdim : D

Ve geçen gene ters bi durum cereyan etti. 18 çekirdekli muhteşem yol bilgisayarı 83 km gideceğimi yazarken konsolda benzin almamı gösterenişaret çıktı yada ben o an farkettim.İnmek yok gene devam.Benzin ibresiartık son noktayı geçtide altına bile düştüşmüştüki bu olurken 65km yazdı Yol bilgisayarı ve motor tekler gibi oldu hemen benzinciye.Gene 10 TL lik mazot alıp fantezi yapmamaya karar verdim ve 35 tl lik mazot almayı başardık para toplaşıp :D

Şaka bir yana bu durum çok ama çok saçma.Bu olay çok hassas madem bu özelliği araçlara koyuyorsunuz dakka başı hesap etsin ben tüketiciyim böyle istiyorum.Artı ben 50 Tl lik mazot alınca adam akıllı gösterecekte neden 10 TL lik mazotu iplemior? Saçma Mantık dışı gereksiz, hatalı, fason , ucuz et suyu kara.

5. emys2000

emys2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sıkıntıların yanında full depo ile nekadar gittiğinizide parentez içinde belirtseydiniz daha iyi olurdu. ben: 41 litre doldurduğum depo ile 547 km gittim:) mi?

6. yekvet

yekvet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam bişey önericem aslında tam bilmediğim için. Yol bilgisayarında km diye bi ibare varmı yani sadece rakam yazıyorsa bu Kara mili de olabilir 1.6küsür km ye denk geliyorda. Belki bir ayarı vardır. Renault kullanan bi arkadaşın böle bir sorunu vardı meğerse mil hesaplıyormuş yol bilgisayarı. 620 mil yaklaşık 1000km ye yakın bişey oluyor. İnşallah öğledir yani...

7. robotech

robotech Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynen öyle, hesaba vurunca 620mil 1000km yapıyo ama yol bilgisayarında mil seçeneği ayrı ve sıfırlandığında km seçtim bende de aynen hala devam ediyo bu 620km olayı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif
    620 üzeri göstermemeye ayarlamış adamlar bunu çünkü tepeleme doluyken 620 gösterip 200km gidene kadar anca 500km ye iniyo, o nedenle ben eski yönteme başvurup analog yakıt kadranını takip ediyorum, yol bilgisayarından daha çok ortalamamı alıyorum.
    Yeni bir yazılım çıkartırlarsa (yada zaten servislerde varsa) bu durumu giderebilirler sanırım.

8. coolsnake

coolsnake Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    i20 pc sıne guwenmeyın kafasına gore takılıyor. bende 100 lıra mazot alınca 660 km gosterıyor. full 720 gosterdı. 890-900 gıttım uzun yol.ısık yakmayın yolda bırakabılır. benım pc kafasına gore bazen 100 km kala pc yı kapıyor. bazen 120 km yazarken bazen 80. bazen 51. km hesabı yaparak kullanmak en ıyısı...

9. robotech

robotech Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İşte ben de onu diyorum, güvenme kısmını geçtim, yol, hava, trafik vb. şartlarına göre tüketim değişir amenna, asıl sorun 620 nin üzerini asla göstermemesi. Abimin doblosunda 700 ve üzeri görebilirken benim aracım gidebilse dahi 700km asla göstermiyo, 620 den direk düşmeye başlıyo, halbuki ben depoyu fulleyip çevreyoluna çıkıp 90-100km hıza sabitlediğimde teorik olarak gidilebilecek km nin artması ve o hızla ne kadar gideceğimi hesaplaması lazım, mesela 630km, 650km hatta 750km, ama nato kafa nato mermer 620 den başlıyo düşmeye ve hiç yükselmiyo, sadece sabit aralıkta kalabiliyo, mesela 50km yol gidiyorum iyi şartlarda, çevre yolunda alet 20km düşüyo.

10. UzaktanKomando

UzaktanKomando Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynen benim yazacaklarımı yazmışsın ,bende fullüyorum gidilecek km hep 630,işin absürt tarafı seninde dediğin gibi gidilecek km'nin hep geriye sayması.Bundan önceki aracımda hızına göre o değerler artıyor veya azalıyordu.

Düzenleyen : UzaktanKomando

11. robotech

robotech Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu sorun için Hyundai ya bi yazılım güncelleme üretecek ya da halihazırda var ama bizim bilgimiz yok, servise gidip sormadım ama sorsam da düzgün bi yanıt alacağımı sanmıyorum, abi bu böyle deyip geçeceklerdir, asıl merak ettiğim avrupaya giden modeller nasıl? Avrupalı tüketiciye özel bi çözüm kesin yapmışlardır, şikayet gelmiştir.

12. UzaktanKomando

UzaktanKomando Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Az önce bu sorunu belirten bir yazı yazıp Hyundai'nin sitesinden iletişim formu bölümünden genel müdürlüğe gönderdim.Bakalım geri dönüş olacak mı?Şayet olursa buradan sizleri bilgilendireceğim. :)

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Cevap Veriyorum ; Geri Dönüş Olmayacakhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

14. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    fabrika verileri genelde yarı yüklü konumda 90 km sabit hızla vs vs handikaplarla ölçüldüğü için düşük gösteriliyor.yol bilgisayarı ise o anki 100 kmde yaktığı lt üzerinden gideceğin yolu hesaplar.fabrika verilerine fazla güvenmemek lazım.hangi koşullarda test ediyolar acaba

15. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Ben o kadar ince hesap yapmıyorum bir depo ile şehir dışı 900km yol katedeyim bana yeterhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    Bir kerede Petrol Ofisi Vmax ile deneyeceğpim bakalım artma olacakmı

16. robotech

robotech Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de üçün beşin hesabını yapma derdinde değilim ama bana yalan söylemesin abi dürüst davransın https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

17. coolsnake

coolsnake Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bence bu pc ler ozellıkle ayarlanmıs. aracım fabrıka verısınde yakıt tuketıyor gorunsede . gostergede gorunen yakıt bılgısınden 1 - 1,5 lıtre sapma yapmakta.... bu km olayı gıbı bırsey....

18. erkanays

erkanays Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Acaba geri dönüş oldumu size, bayağı bi zaman geçmiş ama merak ettim. Bir de benim şöyle bir problemim var belki başına gelen vardır. 100km/lt kısmında nerdeyse 2 aydır hep 6.5 değeri var ve değişmiyor. Sıkıntı ne olabilir acaba? Bu arada araç Getz 1.5 CRDI

19. hube

hube Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracı 2 aydır aynı formda kullanıyor olabilirsin yakıtı ilk aldığındada değişme yoksa sensörün arızalanmıştır

20. hube

hube Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bendede 90hp dizel var full depo 680 civarı gösteriyor ama bu rakamı hep geçiyor benim araçta sakin kullanımda fabrika tüketim değerleri ortalama tutuyor fakat 220 nm tork sakin kullanımı engelliyor özellikle kalkış ve yokuşlarda hep basasım geliyor bilgisayarda tüketimi 5-6 lt gösteriyor bende fazla ugraşmıyorum ama yakıt alıp otobana çıkıp (genelde inişi olan)2,8 lt ortalama tüketimi düşürdüğüm oldu

Bu Sayfayı Paylaş