Merhabalar, 99 Model 1.5 benzinli yumurta kasam var, dün uzun yoldayken yokuşta bir anda araba çok az gaz yemeye başladı, yol normalde döndüğünde bir sıkıntı olmadan yüksek hızlara çıkıyor ancak yokuş geldiği anda sanki gaz yemiyor, devir düşüyor ve patpatpat ses geliyor, (ben egzozdan geldiğini tahmin ediyorum arkadan geliyor gibi ses ancak arkadaşım motor vuruntu sesi dedi), motor yağını kontrol ettim F’de bir sıkıntı gözükmüyor. Bu sabah tekrar çalıştırdım, rölantide de bu patpatpat ses gelmeye devam ediyor. Yarın sabahtan ustaya gideceğim İstanbul’da (normalde ustam Ankara’da ancak şu an İstanbul’dayım, burada ilk defa götüreceğim ustaya) ancak yine de fikrinizi almak istedim, nelere dikkat edeyim
Egzoz/katalizör sistemi tıkanmış olabilir,bu aynı zamanda aracın çok fazla ısınmasına da neden olur.Bir diğer ihtimalde buji gibi görünüyor,bujiler,buji kabloları ya da distribütörde herhangi bir sorun varsa da buna neden olabilir.
Geçmiş olsun buji hava filitresi ve kabloları kontrol edin benzinde kullanıyor iseniz benzin filitresi degistirin
Çok teşekkürler cevaplarınız için, dediğiniz gibi güç kaybının sebebi buji kablosu, sesin sebebi ise egzoz arka susturucusuymuş, bunları değiştirince düzeldi