29 Ekim LPG KABLO

Yoğurtta büyük tehlike

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda isa tarafından 27 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

  1. isa

    isa Vip Üye

    Yaş:
    43
    Katılım:
    5 Mart 2012
    Mesaj:
    3,374
    Alınan Beğeniler:
    490
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Tüketicilerin yoğurt alırken sadece son kullanım tarihlerine değil, ürünün konulduğu plastik kapların türüne de dikkat etmesi gerektiği bildirildi.
    Şikayetvar Genel Müdürü Dr. Ömer Deveci, plastik yoğurt kaplarının sağlık açısından risk oluşturabileceğini ifade etti.
    Plastik türünün sağlığa zararlı olup olmadığını anlamak için numarasına bakılması gerektiğini belirten Dr. Ömer Deveci, şu bilgileri verdi:

    "Plastik kapta bulunan yoğurtları almadan önce ilk işiniz altında bulunan numarayı kontrol etmek olmalı. Üçgen işareti içindeki rakamlar size sağlığınız hakkında mesaj veriyor. '5' rakamı varsa, içiniz rahat olsun, Ama hiçbir rakam yoksa sağlığınız tehlikede demektir. '5' rakamı şişe kapakları, içecek kamışları, biberon, yoğurt kaplarında kullanılır ve zararsızdır. Tüketicilerin ve uzmanların plastik ürünlerin gıdada kullanımı hakkında verdikleri bilgiler gerçekten çok çarpıcı. Plastikler türlerine göre 1'den başlayarak 7'ye kadar numaralandırılıyor. Numara varsa kolay ama yoksa aman dikkat. Öte yandan 3, 6 ve 7 no'lu plastiklerden uzak durulmalı. Bunlar zararlıdır. Yoğurt alırken kullandığı plastiğe göre tercihinizi yapın."

    NUMARALARIN ANLAMI

    Plastiklerin türlerine göre sınıflandırıldığını kaydeden Deveci, şunları söyledi:

    "1'in anlamı, PET veya PETE polietilen demektir. Genelde su, iki litrelik alkolsüz içecekler ve yağların konduğu pet şişelerde kullanılır. Cam gibi şeffaftır, zararsızdır. 2 ise HDPE yüksek yoğunluklu polietileni işaret etmektedir. Deterjan ambalajları ve pet sütlerde bulunur bu da zarar içermez. 3 rakamı PVC polivinil klorid içermektedir. Streç folyo, dış mekanda kullanılan eşyalar, plastik pipo, zemin malzemesi, duş perdeleri, şeffaf ve kabartmalı plastik ambalajlarda kullanılır, zararlıdır. 4 rakamı LDPE az yoğunluklu polietilendir. Kuru temizleme ve çöp torbaları, yemek saklama kaplarında bulunur, zararsızdır. 6'nın anlamı PS polistirendir. Yemiş paketleri, plastik bardak-tabak, markette etin satıldığı köpük tabak, hazır paket fast food ürünlerindendir, zararlıdır. 7 ise diğer ürünleri işaret etmektedir. Bunlar birden altıya kadar kullanılan plastiklerin dışında kalanlardır. Yemek saklama kapları ve bazı pet şişelerde bulunur, kullanılması oldukça zararlıdır."


    kaynak Yoğurtta büyük tehlike - Sabah - 27 Mayıs 2013
     
  2. semerkant62

    semerkant62 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    44
    Katılım:
    9 Şubat 2013
    Mesaj:
    163
    Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    sami erdem
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    köylüden süt alır yoğurdumuzu yaparız biz. kafamız daha rahat
     
  3. zagor-te-nay

    zagor-te-nay Kayıtlı Üye

    Yaş:
    46
    Katılım:
    27 Ağustos 2012
    Mesaj:
    170
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    KORHAN KARAYEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Bir uyarıda benden olsun, meslek itibaryle her sektörden üretici müşterim oluyor. Ambalaj malzemesi hammaddesi üretip satan sevdiğim bir abimin uyarısı sonrası kaymaklı yoğurt almayı bıraktım. Kaymaklı yoğurt yapabilmek için süt yüksek sıcaklıkta iken plastik yoğurt kabına konuyor ve soğuyup yoğurt kıvamına gelene kadar plastikteki kanserojen ne varsa yoğurda geçiyor. Kaymaksız yoğurtta ise daha soğukken plastik kaba konduğundan zararlı maddeler minimum seviyede yoğurda geçiyor.

    Buda benden olsun :D
     
  4. sonatım51

    sonatım51 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    50
    Katılım:
    1 Aralık 2011
    Mesaj:
    869
    Alınan Beğeniler:
    691
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    niğde
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    16 yıldır ambalaj sektöründe extruder operatörüyüm yani bildiğiniz poşetin plastik çantanın ilk çıkış noktası .inanın soluduğum corona gazı yoğurt kabından binlerce kez daha zararlı .demem oki bunu denetlemesi gereken sağlık bakanlığı tarım bakanlığı gıda ambalajına bakan kimse işte yoksa ben o yoğurdu öylede tüketecem böylede herkese sağlıklı günler
     
  5. AdemOcakli

    AdemOcakli Süper Moderatör

    Yaş:
    54
    Katılım:
    23 Temmuz 2008
    Mesaj:
    3,673
    Alınan Beğeniler:
    1,466
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Yoğurt sakat süt kötü tavuk yenecek gibi değil sebze meyve hormonlu et farksız ondan sonra sıgara sağlığa zararlı içlerinde en masumu sıgara kardeşim emin olun en azından gizlisi saklısı yok.
     

Bu Sayfayı Paylaş