Arkadaşlar merhaba, Bugün yolda giderken aracım biranda teklemeye başladı. Tam sağa çektim araba yanıyor sandım. Egzozdan o kadar yoğun bembeyaz duman çıkıyordu ki anlatamam. Arabayı stop edip tekrar çalıştırdım yine aynı. Daha sonra çalışmadı bir fikri olan var mı. Atacağım görsel temsili olacak video falan çekemedim ama tıpkı aynısı oldu[/url][/IMG]
https://hizliresim.com/srdt3hu Resmi görebildiniz değil mi hocam, duman o kadar yoğundu ki ben yanıyor sandım. İzmirin köyündeyim tam teşhisi koymam gerekiyor yoksa deneme yanılma yoluna girersek çok zararlı çıkarım
Yok hatta hiç dur kalk yapmadım. 120 ile gidiyordum, teklemeye başladı. Sonra o kadar yoğun duman çıktı ki yanıyor sandım. Duman bacadan çıkıyordu sanki öyle yoğun. Öncesinde https://youtube.com/shorts/za9g7Qj2bmU?si=qE4gqxedvPEMOfDS bundan 10 gün önce videoda ki problemi yaşamıştım. Fazla kullanmadım bugünde bunu yaptı
Merhaba öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Korktuğum oldu. Deneme yanılma yoluyla başladık sökmeye. Önce turbo denildi, yağ bağlamış falan dedi. Söktü birşeyleri kontrol etti turbo değil dedi. Sonra bir yeri daha söktü ben orda değildim. En son araba tıkanmış falan dedi enjektör dedi. Söktüğü 4 enjektörü bana verdi tamire götürdüm 5 dakika sonra tamirci geri verdi. Dördü de bozuk dedi (yersen). Her neyse geri geldim köye. Klasik araya 3-4 araba almış beni bıraktı sonraya. Bugün enjektörleri taktım araba düzeldi dedi. Gittim arabayı aldım araba çalışıyor ama sanki hala ufakta olsa BEYAZ duman atıyor. Arabayı biraz zorladım bu seferde çekiş problemi var. 3000 devri geçmiyor. Sanki arabayı biri tutuyor cidden kafayı yicem. Bunun için gidersem bunlar komple motoru indirecekler. Araba devirlenmiyor, performansı düştü.
Muhtemelen üst kapak contası hocam. Dediğim gibi eski aracımdan tecrübeliyim o da aniden yapmıştı söktüğümüzde tüm işlevini yitirmişti
gerçekten enjektörleriniz arızalı olabilir. enjektör arızasında da çok yoğun beyaz-siyah duman atar. sizin attığınız fotoğraf ambeleye kalkmış bir aracın fotoğrafı, ama ambeleye kalksaydı muhtemelen aracı stop edemezdiniz. devir 5 bin devirlere gelirdi. bu ihtimal zayıf. üst kapak contası arızasında bir anda duman atmaya başlamaz. belki yağ soğutucu derdim ama o da imkansız gibi. yine enjektör ihtimali artıyor. enjektörler eğer iyi bir enjektörcüde revizyon olursa tamir olur. sorunsuz olarak en az 1-2 yıl daha kullanılır. ama sizin tamircinin ne yaptığı belli değil. aracın 3bin devri geçmemesi bir koruma olduğunun işareti. enjektörlerin yeri karışmış olabilir. araçta bir arıza kodu vardır ve bu silinmemiş olabilir. başka bir sensör hatası olabilir. bu nedenle enjektör yaptırdığınız yere gidip aracın 3 bin devri geçmemesini anlatmanız lazım. bulunduğunuz şehirde "bosch dizel" servisi varsa aracınızdaki enjektörlere ait gerekli bütün cihazlar onlarda bulunuyor. belki daha iyi bir çözüm olur.