Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yetkili Servis Arıza Tespit Bedeli ( 460 Tl )

'Sohbet' forumunda koreci tarafından 13 Ağustos 2021 tarihinde açılan konu

  1. aligngr

    aligngr Kayıtlı Üye

    Yaş:
    27
    Katılım:
    27 Mayıs 2021
    Mesaj:
    84
    Alınan Beğeniler:
    64
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Ali güngör
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Benim aracımda geç çalışma vardı. Bunun için yetkili servise gittim. Bana dedikleri şey şu 400 TL arıza tespit ücreti alırız. Arıza ışığı yanmıyor ne olduğu tam tespit edilemeyebilir. Ustanın dediği parçaları DEĞİŞTİRİP sorunu çözeceğiz. Ben de normal olarak dedim. Enjektörü değiştirdiniz ve araç yine aynı sorunla devam etti. Bu enjektörü almak zorunda mıyım? dedim. Bana evet dediler. E peki arıza ÇÖZÜLENE kadar bütün parçaları değiştirirsek ve hepsini alırsam bana 20 bin TL fatura çıkar dedim. Evet çıkabilir dediler. Aracı bırakmadım. Sanayi de güzel bir usta buldum ona götürdüm benzin pompası contası çatlamış. Ondan geç çalışıyormuş. 5 liralık şey için belki de kaç bin TL verecektim. O yüzden yetkili servisleri zorunda kalmadıkça önermiyorum. Çünkü hepsi aynı prensipte çalışıyorlarmış.
     
    koreci bunu beğendi.
  2. mechanical

    mechanical Kayıtlı Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2020
    Mesaj:
    290
    Alınan Beğeniler:
    250
    Ad Soyad:
    harun
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Servisler bu kadar ciddiye alıyorsa arıza tespitini, ödemeyi almadan önce sözleşme imzalayalım eğer sorunu bulup çözerlerse onarım için garanti verilsin, sonuçta bir hizmet veya ürün satıyorsun, bizde diyelim ki adamlar arıza tespitini ciddi bir iş olarak görüyor ki parası bu tabi ki alacaklar, doğru parçalar ve onarım için değecek bu para, ama kem küm ya o parça değişir olmazsa bu parça değişir bla bla, o zaman arıza tespiti diye bir hizmet olmuyor ki bu deneme yanılmaya mantık çerçevesinde kim para ödemek ister ?
     
    koreci bunu beğendi.
  3. aligngr

    aligngr Kayıtlı Üye

    Yaş:
    27
    Katılım:
    27 Mayıs 2021
    Mesaj:
    84
    Alınan Beğeniler:
    64
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Ali güngör
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Ben de aynı şeyi söyledim. Bana sorunu çözeceğiz diye garanti vermiyorsunuz, çalışan parçaları da değiştireceksiniz, o zaman sanayi de ki 'çakal' ustadan ne farkınız var. Bana dediği şey şu tüm hyundai yetkili servislerinde prosedür. Böyle hyundai Türkiye'ye şikayet ettim. Bütün servislerimiz böyle cevabını aldım. Hyundai Kore'ye yazdım, geri dönüş olmadı. Alışmışlar herhalde Türkiye'den böyle geri dönüşler almaya.
     
    mechanical bunu beğendi.
  4. Lions_in_A_Cage

    Lions_in_A_Cage Vip Üye

    Yaş:
    36
    Katılım:
    18 Aralık 2018
    Mesaj:
    2,545
    Alınan Beğeniler:
    2,254
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Burdur
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Önceki aracımın airbag lambası yanıyordu servise götürdüm hiç bir şekilde bağlanamadılar araca ve arıza kodu okuyamadılar. (sorun airbag beyni) ya yeni beyin sipariş edecez dediler parasını ödersin yada aynı araçtan bir tane bulup onun beyninin söküp buna takar deneriz dediler sorun gerçekten beyin de mi diye. Sağolsunlar bayinin kiralık aracı varmış onu çağıracak ondan sökecez deneyecez dediler 10 gün serviste yattı araba çözüm bekledi. Eni sonu gittim servisten aldım aracı götürdüm elektronikçiye adam airbag beynini söktü pc ye bağladı yarım saat sonra aracı teslim etti sorun beynin yazılımının çökmesiymiş yazılımı güncellenmiş. Yani servis her zaman herşeye çözüm değil maalesef yapma tamir etme değil değiştirme odaklı çalışıyorlar.
     
    koreci ve mechanical bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş