Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Vergi Sistemi ( MTV )

'Sohbet' forumunda Dimitri tarafından 22 Mart 2012 tarihinde açılan konu

1. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2002 den beri zaten garibanın sırtında değillermi kardeşim? Et in kilo fiyatı zengini ilgilendirirmi? Yada benzinin litre fiyatı? Yada en temel besinimiz ekmek?

Bunca zamandır bu yapılanlara rağmen bu gariban kesim oy vermiyormu bu adamlara? Seçim zamanı yine herşey unutulur merak etmeyin. Durmak yok yola devam derler bizim milletimizde verir oyları...

2. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    panzer kardeş son 2 seçimdiraynı şeyleri söylüyoruz ama nedense sandıktan ne dönüyor nede başka bişey oluyor adamm her gelişinde oy arttırıyor.sempatizanı çoğalıyor.bunlar bizim sırtımıza bindikçe biz hoşnut oluyoruz malesef dahada sahipleniyoruz.acaba bilmediğimiz bir iksirmi kullanıyorlar:)) :)))

3. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yok orda karıştırmayalım bazı şeyleri :)

evet ete ona buna zam yapdılar ama bizim halkın yani hepimizin bir zaafı vardır oda şu gene atasözü ile söyliyim daha net anlaşılır ayranımız yokdur içmeye atlara gideriz gezmeye :) bize ayran verme sorun değil susuz kalırız aç kalırız bunlara dayanırız ama o altımızdaki atı alırsan kıyameti koparırız biz böyleyiz milletçene doğamızda var bu vergilerde o atımıza almaya yönelik ve inanın sandıklarda geri teper akp den çok oy gider..

size şöyle diyim adam düşününki bu yasadan doalyı aracını garajdan çıakrtamıyor ağır vergisinden dolayı adam düşününki bu yasadan ağır vergiden dolayı aracını satmış arabasız kalmış seçim vakdi sandığa yürüyerek gidiyor o yürüyen adam sizce yolda içinden ne geçiricek beni bu hale getirenlerden ben sandıkda intikamımı almazmıyım demiycekmi tabiki diyicek çünkü işi kişiselleştiricek..

Düzenleyen : panzer

4. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu olay bence olmaz bence halkın nabzını sınamalık devamlı her sens ortaya böyle bir şey atıyorlar.. çünkü bu emisyon mevzusu 2005 den beri her sene gündeme gelir ve gider.. türkiyedeki insanların mali ekonomik durumları yani dar gelirli ve orta gelirlileri söylüyorum bu vergilendirmeyi kaldıramaz.

evet bu uygulama emisyon üstünden avupada amerikada bazı yerlerinde var ama oranın alt gelirlisi dar gelirlisi ile türkiyenin alt gelirlisi dar gelirlisi arasındaki sosyal ekonomik durum türkiyenin en zengini ile fakiri arasındaki durum kadar yani oranın en dar gelirlisi bile türkiyedeki en zengin dediğimiz insanların standartında yaşıyor..

sen gidipde bu sistemi türkiyeye uyarlıyım dersen bu maddi sosyal ekonomi içinde insanlar kazan kaldırır..

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,023
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Heh bu daha bi olası bak https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

7. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hiç birşey olmaz abicim %50 olur yola devam bizim millet şemsiyeden memnun yaa içerde kalmasına alıştık varsın açılmasın hadi diyelim ki sandıkda gösterdiler gelenler benzini 3 tl mi yapacak sanki hayal yaa hayal...

8. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benzinle vergi farklı şeyler bu vergi gelirse benzin 3 tl de olsa alıcak paranız olmaz ona emin olun..

9. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sattığım 4.0 6 silindirli 93 model 4 çeker aracımda sıralı sistem lpg vardı ... katalizatörü söktürmüş ve amerikan performans egsoz taktırmıştım ... araç altında tek egsoz vardı sadece ...
    Egsoz emisyon ölçümüne gittik yanımızdaki benzinli 1.6 motor 2008 model opel astradan bile çok daha düşük emisyon değerine sahipti aracım ...
    Egsoz muaynesi sonrası vergilendirilecekse araçlar lüks otomobil ve 4x4ler yaşadı ... ne kadar büyük motorluda olsalar gerçekten çevreciler ...
    Yani benzinden bıkıp dizele geçen bizlere olan oluyor yine ...

10. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    devlet önce herkesi dizele yönlendirir...sonrada alanlara ceza keser gibi muamele yapar...

bence bu olay gerçekten çok eski araçlara hitap edecek 60 lı 70 lı otomobil kamyon gibi dizel motorlu araçlar gerçekten çevreyi en çok kirletenler,ama hala kullananlar var bunların emisyonuyla yeni araçların emisyonu tabiki çok farklı,bende bu tür ömrünü tamamlamış yarım asırlık araçların kaldırılmasını istiyorum

yeni dizellerde euro 4 euro 5 motorlar var,mesela

eranın dizelinin düz vites emisyonu 120gr/km...gayet düşük...

era 1.6 benzinli 150gr/km....yüksek

blue dizel düz vites 119 gr/km

blue benzinli düz vites 137 gr/km-otomatik vitesi 146gr/km

yeni nesil dizeller benzinlilerden daha çevreci motora sahip,çevreyi dizeller daha az kirletiyor diyebilirmiyiz?

11. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg çevreci diyorsunuz ama ben şimdi dacıa loganın orjinal lpgli modeline baktım araç 1.2 75 bg benzin/lpg emisyon oranları benzinde 139gr/km lpgde 122gr/km yazıyor,lpgnin oranı dizellerden bile yüksek

http://www.dacia.com.tr/page.aspx?id=65

demekki lpg sandığımız kadarda temiz bir yakıt değilmiş.

12. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    isterse benzin 10 tl olsun bizim milletimiz lükslükten vazgeçmez.buna emin olunki benzin 10 lirada olsa trafikten bir araba bile eksilmez,hiç bir değişiklik olmaz....bizim milletimizde para b.k gibi,yok diyenlere inanmayın,pazar günleri ankarada 50 tane büyük avm var bir tanesinde bile park yeri bulamazsınız adamlar gıtlıktan çıkmışcasına deli gibi alışveriş yapıyorlar,3 tane market arabasıyla kasaya yanaşanlara ben bakıp kalıyorum...

muğladada durum aşağı yukarı ankara kadar olmasada aynı sayılır,yani anlıyacağınız bu millet ilk önce böyle tepki gösterir ama hiç zorlanmadan benzinde alır vergide öder,hiç bişeydende eksik kalmaz kanaatindeyim.lafa gelince para yok ama lükslükte ve hava atmakta para çok.yanlışmıyım?

13. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    .
    Düzenleyen : saffetustun

14. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Ömrünü Tamamlamış Araçlar Evet Aynen Dogrudur Hala Yollarda Bizleri Çok Rahatsız Ediyor Şiddetle Katılıyorum Fakat Muayene İstasyonların Var Kontrol Noktaların Var Sen Görevini Yapamıyorsun Efendim Eski Araç ? Çok Araç Tüvden Döndü Geçen Tüv'ü İçerden Yapılan Sahtekarlıgı Çıktı İstasyonun Birinde Araç Gitmeden Gittim İşte Bu Kontrol Yok

Bu Her İşte Geçerli Konuyu Dağıtmamak İçin Örnek Vermicem Kendi Yapamadıklarını Bizlere Ek Maliyetlerle Sinir Bozucu Kanunlarla Yüklüyorlar

15. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    +1https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

16. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    adaş o kadar güzel kısa çözdünki olayı helal olsun sana.budur işte fakat tayyipp amca duymasın bunu iyi bir fikirmiş değip icrata koyar hemen :)) :)))

17. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aynen antalya merkez dede öyle her yer tıklım tıklım.otoparkta yer bulamayıp çıkıp gittiğim çok olmuştur.tabi ben de para olduğundan gidiyorum sanmayın kız arkadaşımı görmeye gidiyorum.:))) :)))

18. usurer

usurer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ulaş Sürer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Dizel araçlardan daha fazla vergi alacaklarmış.Böyle yaratıcı fikirleri nereden buluyorlar ya anlamıyorum, ama inanın artık şaşırmıyorum da.

19. csknkrblt

csknkrblt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bizim millet uyumaya devam ettikçe benzinden de, taşıttan da, giyimden de, konuttan da, sağlıktan da hatta ölenden bile vergi alırlar, biz de kuzu kuzu öderiz. sandıkta cevap veremezsen 4 yıl susmaya mahkumsun.

20. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    evetkısa zaman dilimleri içerisindekiaşırı vergi artışlarına bir çözüm bulmalıyız...

Bu Sayfayı Paylaş