Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Sandero Stepway Türkiye'ye Geldi...:)

'Diğer Markalar' forumunda attkenan33 tarafından 11 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. SinnerWithGod

SinnerWithGod Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ford bayiine yolda kalmış 60 bin liralık yeni kasa focusların çekiciyle geldiklerini görsen eminim kesin şöförü suçlardın......ford bayiinde bir gün egsoz muayenesi yaptırıyorum çekiciyle sıfır focus geldi genç bir arkadaş sahibi çay içerken biraz sohbet ettik , çocuk diyorki abi babamda 86 model volvo var türkiyeyi belki 5 kere dolaşmışımdır tık demedi , bu araba ilk uzun yolumda yolda kaldı!!!!
    Bu demek oluyorki her arabada şansızlık olabilir...1 ford yolda kaldı diye tüm hepsni yakamayız..

2. SinnerWithGod

SinnerWithGod Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Arkadaşlar bugün yol üzerimde dacia bayisine uğradım.Yeni dacia sandero tasarım olarak çok güzel olmuş fakat plastik aksamı kalitesiz ama abarttıkları kadar değil!! Aracın içi muhteşem geniş!!!! 1.87 boyum şöför koltuğunu rahat edecek şekilde geri ittim sonra arka koltuğa geçtim süper geniş!!!
    Test aracınız varmı dedim , haftaya gelecekmiş....Ben showrooma girdiğimde 2 aile vardı toplamda 20 dakika gibi içeride durdum abartısız 4-5 ailede sonradan geldi..Yani rağbet çok!!
    Elemanda yok satıyoruz abi , sadece cuma günü 9 tane sattık dedi!!!!!!!!!

Eksi yönleri koltukları aşırı derecede kalitesiz sünger , tek kelime ile berbat!! 2 sene sonra koyuverir , içeriden açılan bagaj yok , direksiyonda ayar yok galiba bulamadım , arka camlar manuel ..
    Aklımdan 90lık dizeli geçmiyor değil!

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kesin Yok Satıyolardır :)

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şimdi bu çok göreceli bir durum, dikkatli binerseniz piyasadaki çin arabaları bile 150-200.000km'yi görür. Beni bilen arkadaşlar var, sert kullanırım. Önceki çalıştığım şirketin şantiye araçları r19, clio ve ilk kasa megane'dı. R19 'a bişey olmuyordu ama clio ve megane sert kullanmaya gelmiyordu, özellikle clio. Ben daha milenyum kasa accent'i sert kullandığım gibi kullanıpta dağıtmayacağım bir renault yada opel araç görmedim. Hep deriz hyundai, honda, kia, mitsubishi sert süspansiyonlu. Evet sert süspansiyonlu ama hiç birşey olmuyor araçlara. Bugüne kadar en sağlam bulduğum araçta elantra, sonata bile o sert kullanıma dayanamaz.

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Starex Var Abi Bana Bile Dayanıyor :D

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İzlenimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

Arka camların manuel olması ve direksiyon ayarı olmaması çok kötü çünkü bu tür şeyler herzaman kullanılan özellikler. Küçük çocuğu olanlar için arka camların manuel olması zorluk çıkarabilir. Kendi adımada direksiyonu ben genelde en alt konuma sabitlerim öyle kullanmak daha çok hoşuma gidiyor örneğin.

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hehe bunu daha öncede izlemiştim, eleman süper iş yapıyor.:D

9. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dacia böyle yeniliğe dewam ederse işi götürecek gibi

10. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    vaay adamlar el işçiliği araba üretiyor biz bir de dalga geçiyoruz kalitesi işçiliğinde gizliymiş meğer :D

11. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Babadan gelen bir gelenek Toros, broadway, R19, Clio, Megane bu araçlarla büyüyen biri olarak renonun motor kalitesinin git gide düştüğünü söyleyebilirim.. Parçaları çok pahalı...

Era almadan önceki arabam R19'du.. Sırf babam istedi diye mazda 323'mü sattıktan sonra onu aldım.. Ama babam bile pişman oldu 10.ay fln sattım.. Parçası pahalı, motoru verimsiz, Türkiye'yi çöplük görme anlayışı ( Benim 93 model mazdamda arka camlar otomatikti elektrikli aynalar vardı.. Bu teknolojinin 93 yılında oldugunu düşünürsek adamlar halen arka camları manuel verme peşindeler.. Yuh diyorum)

Hatta Era'yı almadan önce Fiat bayine benzinli fiyatına dizel linea almak için gittim. adam 30.000 tl dedi.. Sonra Abs istersen ek para, arka camlar ek para fln filan... Orta sınıfı adam yerine koyan firmaya Hyundai'ye gittim.. Arabamızın kronik sorunları var.. Ancak en azından 4 cam otomatik, klima standart özellikleriyle bu firmalara göre daha oturaklı....

Konuyu çok dağıttığım farkındayım :) Ama attkenan renaulttan uzak durmakta fayda var. Çünkü kronik sorunu 120'binden sonra motorları üfleme yapmaya başlar :) Ben kendi r19'da yaşadım, arkadaşım megane 2'sinde yaşadı...

12. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Öncelikle bir Hyundai kullanıcısı ve Hyundai sever olduğumu önemle belirtmek isterim.
    Hatta şimdiki ERA aracımı satsam yine gider bir Hyundai araç alırım. Aklımda dizel Matrix var.

Söylediğiniz konular hakkındaki şahsi görüşlerim şunlardır ;

1- Sizin dediğiniz gibi bende örenek vermek istersem,
    daha önce kullanıp sattığım efsane kasa 98 model Toyota Corolla'da
    ABS fren sistemi, Elektrikli dikiz aynaları vs. gibi özellikleri vardı. Şu anda kullanmakta olduğum
    2009 model aracımda malesef bunlar yok. Burada önemli olan araçları eşit donanım seviyeleri ile
    karşılaştırmaktır. Sizin Mazda'nızın donanım paketi seviyesi ile başka bir aracın
    donanım paketi seviyesi yada hedef gelir grubu aynı olmayabilir.
    Ve bu tür farklılıklar kaynaklanabilir.

*Ayrıca başka bir ayrıntıyı da unutmamak gerekir, arka camların el ile açılır-kapanır olmasının
    bulunduğumuz yıl ile pek bir alakası olmuyor. Şöyle ki ; kaç yıl öncesinden var olan elektrikli arka cam özelliği,
    sene 2013 olmasına rağmen bazı sıfır kilometre araçlarda opsiyonel bir özellik olarak bile bulunmamaktadır.
    Örnek vermek gerekirse Renault Clio, Volkswagen Polo, Opel Corsa vs. vs. araçlarda
    sadece elektrikli ön camlar bulunmakta, elektrikli arka camlar opsiyonel (paralı) donanımda bile yok
    Bu nedenle Sandero veya Sandero Stepway da bulunmaması garip karşılanacak bir durum değildir.

2- Baz paketli araçta ABS yokmuş ve ABS için ek ücret istemişler. Bu gayet normal bir durumdur.
    ERA larda standart ABS'li ve ESP'li "Start" paketler gelinceye kadar yıllarca baz paketli araçlarda
    ABS opsiyonel olarak ek ücretle satıldı. Örneğin benim 2009 model Team paket aracımda ABS bulunmuyor.
    Ama bazı 2009 model Team paket ERA larda ABS (ek ücret kaşılığı) bulunuyor.
    Şunu da söylemek isterim arkadaşımda 2006 model Select paketli ERA var. Araçta herşey olmasına rağmen
    (Klima, 4 cam otomatik, hatta dikiz aynaları bile elektrikli) ABS fren yoktu.
    Düşünün Select paketli araçta bile ABS opsiyonel satıyorlarmış.
    Yani bu her otomobil markasında olabilecek normal bir durumdur.

3- Yüksek kilometreli araçlardan kensinlikle kaçınırım. (Benim şahsi düşüncemdir.)
    Benim için normal olan, almak istediğim 2.el aracın yılda 10.000 km. yapmış olmasıdır.
    2009 model ERA - 30.000 km.de aldım. 2009 model olup da 50.000 - 60.000 km.de araç almam.
    Aldığım araca da 120.000 km.ye kadar binmem. Zaten benim yaptığım km. yılda 8.000-9.000 km civarıdır.
    Benim için 120.000 kilometre demek aracın 12 yaşında olması demektir.
    O kadar uzun süre aynı araca binmem, yada o kadar yaşlı aracı zaten satın almam.

Sizinle fikirlerimiz farklılık gösteriyor. Bu gayet normal birşey :)
    Yine de düşüncelerinize saygı duyuyor ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.

13. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Dacia dan memnun olanlarda var piyasada... Ama ben yinede reno gruba pek sıcak bakmıyorum nedendir bilmem...

Piyasada da sağlam bi renocu tayfa vardır... Adam yatar kalkar reno dan başka araç kullanmaz...

14. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON

Aynı şekilde bende görüş farklılıklarına karşı saygı duyuyorum... Era mükemmel demiyorum ama bana daha müşteriye bakan tarafı var geldiği için bunları dedim... Km olayında da senden ayrılıyoruz kenan :) Mesela param olsa SuperB 1.9 TDI elegance alırım... 2004-2005 fiyatları halen 36-39.000 tl arası gidiyor... km tabiki en az 150 bindir...

Belki kullanmışsındır ama bir superb kullandıktan sonra araba budur dedim.... Full+full donanım ve viraja girerken hissettiğin güven, aracın kaporta sağlamlığı gerçekten çok önemli... Maddiyatım el verse ilk onu alırım km ve yılını hiç düşünmem.. Tabiki araç hor kullanılmamış olacak..

15. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    starex iyidir

16. road26

road26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    herkez yada ?
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    bende renaullt cuyum renault bi başkadır benim için ama dacia hangi modeli olursa olsun uzakdan yakından alakası olamaz kullanırsan fark edersin ...citroen peugeot renault ayrı bi tadı vardır
    .
    renault forum sitelerininde çok fazla üyesi ve etkinlikleri var TÜRKİYE genelinde en büyük topluluk bence bi araç markası olarak

Bu Sayfayı Paylaş