Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni şahin doğanlar hayırlı uğurlu olsun

'Sohbet-2' forumunda mursel_balci tarafından 3 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. Emir-07

Emir-07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    al-bela

2. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    kimse zorla aldırmıyorki isteyen alır isteyen almaz, ve ben bu olayı saçmalık görüyorum nedir yani Türkiye araba üretse ne olur üretmese ne olur, madem çok hevesliler yerli araba üretmeye gitsin elektirkli üretsinlerde bişeye yarasın

Düzenleyen : onur-d

3. bycandas

bycandas Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    abs de olacakmı :) yoksa yine eski şekil (asyd) mi olucak :):::)))))Ş)) park sensörüne bayılıyorum :)geri geri giderken tak die bi ses :D park sensörü bozulduydu çok ses yapıyodu derdi yok :D

4. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Kendi teknolojimiz derken ?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifYok öyle bir teknoloji. Sizin dediğiniz Amerikayı yeniden keşfetmek. Zaten hazırda olanı kullanmak varken kendimiz 0 dan birşeyler üretmeye kalkarsak o işin altından kalkamayız. Kendi motorumuz mutlaka olur ama 20 sene sonra belki. Bu günün şartları neye müsaitse ona göre davranırız. Diyorsunuz ki kendi motorumuzu üretmeden bu işe girmeyelim; bu işe girmeden kendi motorumuzu üretemeyiz. Hem bu önyargı niye bi bakalım ortaya çıkan ürün nasıl bişey olucak. Daha ürünü görmeden yerli otomobile cephe aldınız

5. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    o dediklerinize geç kalınmış bir hareket oldu yerli otomobil.fosil yakıtların ömrü şurda 50-60 sene kalmış diyorlar.eğer ciddi anlamda yerli otomobil yapılacaksa hybrid motor veya başka yakıtla çalışan otomobil yapılsın.mesela borla çalışan otomobil yapılsa ülke gerçek manada yol kat eder.bence bu çalışmalar sadece halkın gözünü boyayıp gündemi değiştirmek için

6. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    O iş onlara kalmış ama biz nasıl bu gün Devrim arabalarının üretiminin gerçekleşmemesine yada bir otomobil markamızın olmamasına kızıyor yada üzülüyorsak, eğer bu saatten sonra bişey, olmaz bundan sonra otomobil üretsek ne üretmesek ne diye düşünürsek torunlarımızda bize kızacak. 200 yıllık devletin kendine ait otomobil markası olmayacak ve bu mantığa göre iş işten çoktan geçmiş olacak onlarda üretmeyecek, nereye kadar gider bu iş düşündünüz mü ?

7. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    bende aynı görüşteyim ama anadolu şahini vs ürettiler o konuda tecrübeliyiz böyle birileriyle ortak araba üretilince bi cacık olmuyor.biz her türlü teknolojiye ve imkana sahibiz.her kuruşu türk sermayesi olan bir araç üretebiliriz.eğer böyle bir araç üretmezsen yine bi cacık olmaz onu anlatmaya çalışıyorum

8. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hükümetin yerli derken bana göre kastetttiği patronu ülkemizden olan her türlü ticari hakları bize ait olan karının(a harfinde yumuşatma şapkası vardı eskiden olamyınca amacının dışında cümleler çıkıyor)tamamı ülkemizde kalacak vergisi ülkemize yatacak bir marka isteniyor.yoksa her tarafı yerli parça bir araç hep zarar yazar.örneğin hava yastığı üreten dünyada belli başlı firmalar var. oto fabrikaları bu üreticilerden alırlar ya da prjeyi verip bana bunu yap derler.aynı şekilde motor bir aracın en pahalı ve karmaşık parçasıdır.sıfırdan rakipleri kadar az yakan, güçlü, uzun ömürlü ,sessiz ,çevreye uyarlı motoru yapmanız uzun yıllar ve çok bütçeler gerektirir.ilk aşamada bunu başka bir üreticiden sağlamak daha mantıklı.hyundai de ilk yola çıktığında mitsubishi ile başlamıştı.şimdi ise hem kendine üretiyor hem de satıyor.

9. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    1.3 multijet dizel motorlu bi şahin yapacaklar işte :D

10. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8

evet hyundai a helal olsun ki mitsubishinin izniyle üretiyodu araçlarını ve artık bağımsız bir marka oldu.inş böyle bir Türk markası çıkar

11. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Anlatmak istediğim tamamıyla bu. Diğer arkadaşlar da Koç un diğer markalarını satmak yada satışlarının baltalamamak için bilerek kötü otomobil üreteceğini düşünüyorlar. Bu konu uzar gider ama en kötü otomobil bile hiç yoktan iyidir bence

12. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bu mantıkla era ve i20de yerli oto olur, bu işlerin gene suyu çıktı
    koç ve fiat bu işten parayı vurur, biz almasak bile kamu kurumları alır bu projenin tamamen siyasi bir oyun olmasından korkmaya başladım, böyle giderse rant projesine döner

13. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8

https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif aynen katılıyorum

14. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    birde şu var bazı arkadaşlar elektrikli araç üretelim diyorda gelecek elektrikli araçlarda değilki elektrikli araçların verimi ortada en kralı 1 asırdır gele gele yapa yapa 180 km yol gidiyor.. 45 dakkada şarj oluyor..

gelecek hidrojenle çalışan araçlarda bu hidrojen zaten normal içden yanmalı dizel beniznli motorlarıda basit kitlerle uyarlanıp çalıştırabilicek.. gelecek bunda bmw mercedes Gm buna yatırım yapıyor Hyundainin bile buna yatırımı var.. bakmayın tek Firansız lar yatırım yapıyor elektriğe bana bmw nin mercedesin vw nin ciddi lanse ettiği elektrikli araçlarını gösterebilirmisiniz ha yokmu var ama öyle amanda aman bir lansmanları varmı yok çünkü inanmıyorlar onlarda elektriğe neticede en kralının menzili 180 km..

15. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    arkadaşlar bu yolla birşey olacaksa şahin doğandan birşey olurdu oldu mu? olmadı. şimdi yine aynı mantıkla araba işine niye giriyorlar anlamıyorum.

16. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat

Üstelik 20 yılı aşkın bir süre boyunca üretim yapıldı fakat sadece cepler doldu yerli markayla devam etme fikri kimsenin umrunda değildi. Hadi yerli marka ile devam etme fikrini bırak ürettikleri araçlardaki farklılık iki elin 10 parmağını geçmez. Bakıldığında 94 model bir Doğan SLX ile 2002 model bir Doğan SLX arasındaki fark ortada. Bence bunu neden yaptıkları belli amcalar küresel krizin getireceği yerli oto ile tasarruf fikrini nakite çevirmek ve fiatın elindeki yedek parçayı eritmek (modası geçmiş veya ihtiyaç fazlası)istiyorlar. İran aynı mantıkla yakın zaman Samand marka otomobil üretti ve peugeot < Fransız markalarını boykot ediyoruz > yedek parçalarını kulandı. Şuan bir ilerleme varmı samand da? Yollarda görebiliyor muyuz?

17. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    şu saabın satılması konusuna birşeyler yazmıştım, göre göre bile bile gerçekleşiyor.
    yerli otomobil fikrinde kazanan türkiye değil patron olacak, patron da artık gider kazandığı paralarla bi tane bugatti veyron alır, 10 bin otomobilden yaptığı karı almanlara götürür. 10 bin yerli tüketici de gönlü rahat, kafası rahat aracını sürmeye devam eder.
    Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bu şekilde insanları kandıranları.

18. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hidrojenle çalışan araç projeleri elektrikli çalışan projelere göre daha azdır, hidrojenle çalışan araçlar çok çok daha zor bir teknolojiye sahiptirler. hidrojen yakıtı sadece çevreye duyarlı olmasıyla adı anılmaktadır.
    şuanda türkiyedeki ford bile elektrikli cargo kamyon üzerinde ciddi anlamda çalışmaktadır.
    sadece türkiyede değil dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile hidrojen yakıtı doğru düzgün kullanılamamaktadır.

19. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben de güzel ülkemin tamamen yerli bir markası olur da alırız diyordummeğerse fiatın arabasıymışfiatın arabasına para verecek olsam şimdi de verirdim.

20. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Bunu kimsenin yanında söylemeyin gülerler :).

bmw hidrojenli aracını piyasaya sürdü bile şu an satışda bmw 7 hydrogen..hatta ünlü showmen jay leno bir tane aldı bile..

Gm 4 jenerasyon hydrogen aracını üretiyor bakın birinci jenerasyon değil ikinci jenerasyon değil dördüncü jenerasyon diyorum.

mercedesin hydrogen f600 ve hydrogen f125 şu an için consept araçları var..

bunların hepsi seri üretime hazır araçlar neyi bekliyorlar tabiki fosil yakıtların azalmasını bekliyorlar şu anda bazı ülkelerde shell benzinliklerde hydrogen pompalar bile mevcut..

Bu Sayfayı Paylaş