Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yeni i30-yeni astra

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda Önal tarafından 25 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

1. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    arkadaşımda cosmo 1.4 turbo var bende elantra var yakıt olarak sakin kullanımda elantra biraz daha iyi şehir dışında şehir içinde aşağı yukarı aynılar ki benim araç otomatik yakıt konusunda aralarında büyük fark olmaz bence, ama arkadaşım şu anda arabayı satıp cee'd almaya çalışıyor bunu da dip not olarak belirtmek isterim... son olarak bence i30 çünkü arka koltukta yolculuk yapınca astra da bana bi daralma geliyor o siyahlık beni boğmaya başlıyor ama en beğendiğim yönü o vitesin altında ki aydınlatma ;)

Önal bunu beğendi.
  2. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    C sınıfı hatchback'te en kararsız kaldığım iki model :D
    Bence i30 sınıfının donanımlarının hepsini alt pakette veriyor. Ancak bu Astra'da 1 paket fark ediyor.
    i30 için söylenecek kelime yok. Vw mühendislerinin fuarda teknisyenlerini çağırmaları vs. konuları çok geçti. Astra'nın artısı AFL sistemi ve Navi600 sistemi olabilir.
    i30 gdi kullananlar yakıt konusunda çok yakınmıyorlar gibi görüyorum. Ama 1.4 Turbo nasıldır hiçbir fikrim yok. Ama 140 Hp ve 200Nm Tork benzinli bi araç için gayet yeterli.

Önal bunu beğendi.
  3. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Hyundai ve opel arasında kararsız kalıyoruz 10 sene önce böyle birşey mümkün değildi gelişimi alkışlamak lazım. Artık iyi arabalar arasında bariz farklar olmuyor ufak tefek kişisel beğeniyle kalmış şeyler oluşturuyor farkı.

4. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Bence i30 Style Donanımıyla birazda indirim ile 45-44 civarı alınabilir. Opelde + özellikler için Sport donanım gerekli(Ordan da opsiyon olarak alıyorsunuz + Özellikleri). Onun için i30 diyorum. :)

Şimdiden hayırlı olsun... :D

5. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    i30 style 42500 diye mesaj geldi telefona ama i20 ve blue gibi değişirse diye şüpheliyim, opel alırsam 1.4 turbo enjoy active alicam 46000 tl onun donanımı yeterli yada 1.6 edition 42000 lira onu..Bana zaten donanım takintim yok belli bir iki ozellik dışında ..cokta acelem yok i30 u biraz daha sorusturucam ama gönlüm opel e yakın şimdilik..

6. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    eğer 0 sa ben astrayı öneririm 1 1.5 sene vectra kullanmıştık aldığımız araçtan 6 ay içinde sıkılan biriyim fakat o vectra 0 dan beri bizde olsaydı asla satmayı düşünmezdim sunrooflu astra tavsiye ederim bütçeniz varsa dizel alın yazılımla çok güzel ve yakıt derdi olmayan tok bir aile aracı olur illa benzinliyse opel forumunda takıldığım kadarıyla 1.6 benzinlisini ve kesinlikle otomatik şanzumanını tavsiye etmem hayırlı olsun hangisini seçerseniz pişman olmazsınız ben olsam marka fanatikliğindenmidir bilmem ama astrayı alırdım her ne kadar i30 üstünde olsa:)

Önal bunu beğendi.
  7. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bir arkadaşımın Astra 1,6 sını test etme fırsatı buldum fikir olması açısından paylaşayım. Araç hızlanma konusunda gerçekten sıkıntılı, gitmiyor hızlanana kadar sanki sırtımda taşıdım o derece kötü geldi bana. Adanın etrafından geri dönecektim nasılsa ESP li araç biraz zorlıyım diye sert girdim kavşağa ama yavaşlamak isteyince abs devreye erken girdi, durmak yerine uzadı gitti. Adanın etrafından döndüm ama bi de bana sorun. Yol tutuşu ve fren olarak VW in yanına yaklaşamaz. i30 u hiç kullanmadım yorum yapamıycam. Opel alacaksanız 1.4 turbosunu alın en azından. Peugeot 308 e de bakın derim bana göre astra dan daha iyi

Önal bunu beğendi.
  8. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Astra yol tutuş konusunda sınıfının en iyi bir iki aracından biri benim bildigim kullandığınız araçta bir sorun vardir yada size alışık olmadığınız için öyle gelmiş olabilir ama motor konusunda haklısınız. Fransız aracı düşünmüyorum tarzım değil. Alman yada japon kore gerçi opelde alman üretimi değilmiş çoğunlukla... bi anlık kopurdum almam diye ama yatistim kararımı i30 belirleyecek duruma göre , aslında 1, 2 tsi golf te var da bi araba için en az 3-4 ay bekleyemem adamlara yalvarır gibi sanki bulunmaz hint kumaşı..

9. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    abi bence eğer uzun süre kullanacaksan yani en az 4-5 yıl gibi bir süre bence i30 ancak her an satma ihtimalim veya biraz biner satarım diyorsanda astra tercihi daha mantıklı geliyor çünkü her ne kadar parça fiyatları ve yakıt değerleri hyundaininde pahalı olmaya başlamışsada uzun sürede astraya fark atar o yüzden seçim sürecinde Allah yardımcınız olsun şimdiden alacağınız araç hayırlı olsun... :)

10. OpeLAstraJTeam

OpeLAstraJTeam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Batuhan Ozan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    OPEL ASTRA J KASA VAR ATEŞ EDİYO RESMEN ;))

11. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    golfün yol tutuşu astradan iyidir hatta test yapılmıştı videoda izlemiştim bmw 1 serisinden bile iyi astra yabana atılacak bir araç değildir ben 0 sa hala astrayı tavsiye ederim

12. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    + olarak golf kapi sesi konusunda da i30 ve astraya fark atar. :))

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ikinci elde değer kaybetme konusunda sıkıntı olmayacağını düşünüyorum,

şimdilerde hyundai ikinci elde çok aranan bir araç oldu, hele yeni i30dan bahsediyorsak, internette gördüğüm ilanlara göre 1 yaşında 40 bin kmdeki i30lara 0 parası istiyorlar neredeyse. yani çok aranan bir araç oldu.

opelle aynı hızda değer kaybedeceklerini düşünüyorum.

satış rakamlarına baktığımızda da yeni i30 çok satmıyor doğru, ama yeni kasa astra çıkalı kaç sene oldu, o da önceki kasasına göre çok az sattı.

bir de astradaki paspas ışıklandırmasını çok yadırgadım. o ne öyle modifiyeli şahin gibi.

Bu Sayfayı Paylaş