Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yeni i30 sağlam mı ?

'İ30 Forum - Club (GD; 2012–2017)' forumunda gs_arslan_0043 tarafından 17 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    2008 lpg i30 var performansndan memnunum, dizel otomatik yeni kasayı test ettim bence hızlanması yeterli tabi 0-100 yarışlarına girmeyecekseniz..

2. gs_arslan_0043

gs_arslan_0043 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    AKIN ARSLAN
    bana göre dizel araç gaza ani tepki vermeli düşük viteslerde gaza bastığın zaman turbonunda etkisiyle ani hızlanmalı . kullandığım i30 otomatik araç ani hızlanma yapmıyordu hızlanması benzinli araç gibiydi ...

3. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Otomatikte Ani Hızlanma Beklemeyin Hem Agırlık Hemde Turbo Basıncı İle Alakalı Bir Durum Fakat Araca Lafım Yok

4. gs_arslan_0043

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    AKIN ARSLAN
    otomatik araç bir defa kullandım o yüzden anlamıyorum otomatik araçtan manueli inşallah 128 hp gücü hissettiriyordur

5. zutuf

zutuf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Ben tam 25 gün önce yeni i30 dizel, otomatik aracımı aldım. Şu an itibariyle 2600 km civarındayım. İzlenimlerimi yazayım, belki faydam olur:
    - Araç çok sessiz. Şöyle örnek vereyim, evimizde bir de Jetta TSI var. En az onun kadar sessiz. Yalıtım çok iyi. Binen hiçbir arkadaşım "dizel ama sessiz" demedi. Herkes zaten benzinlidir diye sormadı bile. Anca ne kadar yakıyor dendiğinde öğrendiler dizel olduğunu.
    - Aracım ilk başlarda 8 L civarında ortalama yakıyordu ve hantal hissettiriyordu. Şimdi hem hantallığı düzeldi hem de şehir içinde ortalama 6,7L civarında gösteriyor. Şanzımanın hassas noktalarını kullanırken farkediyorsunuz, pedalı ona uygun dozda verirsen gayet seri kullanabiliyorsun.
    - Aracımı geçen hafta taşlı mıcırlı köy yolunda kullanmak zorunda kaldım. Amortisörden hiç anormal bir ses gelmedi. orada bile gayet iyi yalıtım sağladı. Ama yerden yüksekliği az. Kötü yolda arkada adam oturtmamakta fayda var.
    - NCAP test sonuçlarını ve videolarını görebilirsin. 5 yıldız almış bir araba.
    - Ağırlığı, 205/55 ebatlı lastiğiyle uzun yolda da çok stabil.
    - Ben Style donanım aldım. Sana "bu araba için çok para" diyenlere "buna muadil, dizel, otomatik ve bu aksesuarda kaç araba var? fiyatları ne?" diye sor. Kimse mantıklı yanıtlayamaz. Golf için en az 10 bin daha eklemen gerek. Astra için daha az eklemen gerek ama 95 bg'lik yürümeyen bir araban olur. Zaten bunu kullandıktan sonra Focus, 308, Megane vs dikkate almazsın. Belki yeni C4 olabilir. Fransız arabası sevmediğim için denemedim ama o da çok şık görünüyor. Bence fiyat kalite olarak en başabaş rakibi C4.

Yukarıdaki bilgilerin tamamı subjektif, kendi bilgi ve tecrübelerimden oluşuyor. Dolayısıyla para senden çıkacağı için sen de kendin deneyip seçmelisin derim.

Sağlıcakla...

gs_arslan_0043 bunu beğendi.
  6. gs_arslan_0043

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    AKIN ARSLAN
    çok teşekkür ederim ben kesin bir kanaate vardım alacağım yeni i30 artık şartlarımın uygun hale gelmesini bekliyorum

7. arif06

arif06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    slm i30 manuel kullandım hızlanması gayet güzel otomatikten daha iyi.2012 yılında üretilen araçlar artık 2012 model olacak yeni kanuna göre...2013 model alabilmeniz tahminime göre en erken 2013 yılının şubat ayı gibi olabilir...

8. gs_arslan_0043

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    AKIN ARSLAN
    Aralık 15 ve sonrası 2013 olacak sanırım

9. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Ağustostan itibaren gelen versiyonların hepsi bir sonraki yıl olarak nitelendirilir.

10. oguzata

oguzata Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    oğuzhan oğuz
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    o artık dediğiniz gibi değil... model yılı üretim yılı olacak bundan sonra.. daha önce hazirandan sonra üretilen veya gümrükten geçen araçlar bis üst yıl olarak geçiyordu bu sene artık öyle olmayacak...

11. ÇağlarTokaç

ÇağlarTokaç Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Çağlar Tokaç
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Performansla ilgili sorunuzu şu şekilde yanıtlamak isterim bu araçta değişken geometrili turbo kullanmışlar bu turbo sayesinde alt devirlerdeki cansızlık gideriliyor bunun sayesinde araç daha stabil bir hızlanma sağlıyor bu standart turbo dizellerde bu şekilde değil standart olanlar alt devirlerde cansız olduğu için bir noktada(2000-2500 devir civarı) turbo patlaması yapıp sizi koltuğa yapıştırır bu da aracınız çok daha güçsüz olsa bile bir anda gelen yüksek ivme size aracın hızlı olduğunu hissettirebilir. Ancak i30 da dediğim gibi bir teknoloji olduğundan belki daha yüksek bir stabil ivmeyle ve ağırlığı süspansiyonları ve camının yatıklığı hatta ön konsolun uzunluğunun bile yüzünden bu hızı çok hissetmiyorsunuz araç hırçın bir performanstan çok, güçlü bir konfora yöneltilmiş hiç farkında bile olmadan bir bakmışsınız ki hızınız 160 km/h lere ulaşmış. Bu araçtan eğer ciddi bir güç istiyorsanız sizi remapping yapan ünlü işinin ustası kişilere yönlendirebilirim çok verimli bir motor yapmışlar hiç bir modifikasyona gidilmeden araç 180 Hp 350-400 Nm tork u sağlıklı bir şekilde sakin kullanımda yakıtınızı arttırmadan(hatta mantıklı kullanımda 1lt civarlarında tasarrufla) verebiliyor ki bence bu verilerle birlikte iyi bir pilotajla 0-100 km/h hızlanması 10.9 sn den 8-8,5sn civarlarına düşeceğine inanıyorum.. Umarım yardımcı olabilmişimdir... :)

zutuf bunu beğendi.
  12. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Hele Şükür Olayı Anlayan Biri Çıktı. Bir Laf Tutturmuşlar Ağırzlarında Yok 128 Hp Gibi Hissettirmiyormuş .Görende Hergün 200 Hp Arabadan Aşagı İnmiyor Sanacak. Defalarca Dedim Bu Aracın Tork Güç Eğrisi Aynı Bir Benzinli Gibi Dağıtılmış Her Devirde Akıp Gidiyor. Aynı Benzinli Gibi Devirlerde Kesilmiyor.. Birde Test Sürüşlerinde Hep Otomatik Araçlar Vardı Tam Anlayamadılar Aracın Gücünü.

ÇağlarTokaç ve muratbaris37 bunu beğendi.
  13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şöyle söyleyeyim, ama kendimi met etmek babında bir tad anlaşılmasın. Arabaları çok severim ve her fırsat bulduğumda kullanıp test ederim. Şunu unutmayalımki arabada sizi koruyan kaporta asla ve asla değildir, eğer böyle olsa efsane olan Ferrari ve emsallerinin kaportası fiber gibi maddeden imal edilmezdi. Ferrari'nin bir modeli 1100 kg.

2. el sitelerine bakın kaç tane full yetkili servis bakımlı Vw gurubu araba görürsünüz. Çünkü servis ve işçilik aşırı pahalı. Şu anda benim 2. Getz arabam. Servise gidiyorum ne gerekiyorsa yapın değiştirin diyorum daha 400 liranın üzerinde para ödemedim.

Yeni i30 düşünüyorsanız öncelikle rakipleriyle mukayese etmek gerekir. Rakipleri arasında Golf, Auris, Focus, Astra, var. Astra motordan, Focus tipinden, Auris motor ve kaliteden kaybediyor.

Şu anda i30 alacak bütçem olsa kesinlikle bu arabayı tercih ederdim.

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Öyle Deme Erkan Abi O İlanlara Gururla 5 Ay Beklenipte Alınmıştır Yazanlar Bile Var. Sıfırı 55000 TL 2.Eli 57000 TL. Milletimizden Bu Markayı Hala Alıyor. Nedir Bu Merak , Hava Anlamış Değilim.

15. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Valla açıkcası bende anlamış değilim Ersinim, Ama bilmeyenler düz mantık ve ön yargı ile yaklaşıyor.

16. zutuf

zutuf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

Yüksek hızlardaki performansından şikayet edenlerden olduğum için beni de yanıtladığınızı varsayıyorum ve teşekkür ediyorum.
    Sadece yola yansıyan performans çerçevesinde değerlendirdiğimizde söylediklerinize büyük ölçüde katılıyorum.
    2,5 ay, 5000 km oldu aracı alalı, artık daha iyi tanıdığımı, tepkilerini anladığımı söyleyebilirim. Stabil bir ivmelenme olduğu için Era'lardaki gibi bir fırlama hissettirmiyor. Ama şikayet ettiğim yüksek hızlardaki cansızlık konusunda fikrim değişmedi. Bence 1. nedeni otomatik vites, 2.'si de ağırlık. Aracı genelde şehir içinde kullandığım için çok sıkıntı değil ama maalesef durum böyle. Otobanda 120-130'u geçmeyen sürücüler için de hissedilecek bir durum değil zaten. Ayrıca minibüs kullanan genç arkadaşın tesbitlere kızması da bu gerçeği değiştirmiyor.
    Belki düz vites kullanan arkadaşlar daha güzel bir performans alabiliyordur.

Teşekkürler

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eranın Manuel Dizeli 1.200 Kg. Blueda Aynı Ağırlıkta Arada 300 Kg Fark Var 1.Bu.
    2.Otomatik Vites Kayıp Oldugu Kesin.
    3.İse Motorun Karakteristigi Daha Çok Benzinli Gibi. 0-100 Ölçümlerinde 308 Ve Golf Dizel Otomatiklerden Yine Önde.
    Bu Araç 198 Km/h I Geçmez. Limitör Var Geçsede Gidebilecegi Hız Bir 10,15 Km/h Da Fazladır. Ama Kesin Bir Sonuç Var Bu Araba Maneulde Olsa Otomatikde Olsa Bir Blue Dizel Gibi Gidemez.

zutuf bunu beğendi.
  18. ÇağlarTokaç

ÇağlarTokaç Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Çağlar Tokaç
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

Benim kendi aracım manuel ve ben bu tecrübelerimi hep manuele göre yazdım otomatik farklı olacaktır tabi deneme şansım olsada yüksek hızlara çıkma şansım olmayabilir. Birde 6.vitesle hızlanmaktansa 5. vitesi kullanmanızı öneririm. Oranları birbirine çok yakın hatta performans istiyorsanız 6 ya hiç atmayın diyebilirim 5 son hız olarak yeterli olabiliyor zaten.

19. gs_arslan_0043

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    AKIN ARSLAN
    sizin dediğinize göre araç turbo değerlerini her devirde aktarıyor birden turbo patlaması yaşamıyor yani dediğinize göre benzinli araçtan bir farkı yok ani hızlanma yapmaz yani

20. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Nasıl Yapmaz. Ayağını Gazdan Çekme Bak Nasıl Yapıyor :) Bakın Tork Ayrı Güç Ayrı. Benim Starexdede 314 Nm Tork Var Gaza Bastımı ARaba Altından Kaçıyor Uçuyor Oluyor , 5 İnci Viteste Sanki 100 Den 150 Ye 2 Snde Çıkacakmış Gibi Hızlanıyormuş Gİbi Oluyor Ama İbreye Baktımı Yerinde Sayıyor.
    Göstermesi Ayrı Bişey Tepkiyi Vermesi Ayrı Bişey. 1.6 Benzinli Era İle 1.5 Dizel Erayı Kaldırın Dizel Erayı Kullanınca Sanki Daha Hızlanıyormuş Gibi Olacak Ama Sonuç Hemen Hemen Aynı Olacaktır. O Size Tepkiyi Gösteren Şey Torktur , Sadece Tepkiyi Gösterir Güç Olacakki O Tepki Tekerlekte Gözükecek.

Bu Sayfayı Paylaş