Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni I20 Style+ Satmayı Düşünüyorum Kaça Gider?

'İ20 Forum - Club' forumunda emocan tarafından 3 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. emocan

emocan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Emrah A.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    arkadaşlar yazın şehir için reelde 5,8 gören ben kışın nasıl olduda ne değişti sürüşte? 9u görüyorum. 100tl akıtla 260km zor gidiyorum hesabı yapın. Arabacı yenikentten-organize arasında kullanıyorum. tüm kullanım şekillerini denetim. 2000-2500 devir arasında sürdüm yok. düşük devirde sürdüm yok. yüksek devir yok. bunları günlük yapmadım bu arada aylık denemeler.
    Arıza ne olabilir ki? Bakımı yaptırıcam haftasonu gösterecem bakalım ne sıkıntısı var? sizce neyi vardır

2. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Aracı kış diye rölantide ısıtıyor musunuz bu yakıtı anormal derecede artırıyor marşa basıp direkt hareket etmek gerek bir ihtimal bu da etkileyebilir. ama bu motor sıkıştırmaya gelmeyen bir motor çünkü hızlanması çok yavaş ekonomi odaklı performansa gelmez kullanım tarzınız değişmediğini varsayıyorum soğukta rölanti ayarı çok mu yüksek acaba bu kadar tüketim farkı normal değil hava filtresini değiştirin deneyin bence ucuzdur zaten.

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    hyundai sonata 2.0 crdi 4 ileri otomatik 1750 kg 150 HP ile sabah iş çıkışı denemek için yol bilgisayarını sıfırlıyorum ( anlık yok ) alan önünden belediyenin arkasından adliye önüne atatürk lisesi önünden hasan polatkana oradan çalışanlar caddesinden kütahya caddesine devamında çamlıcaya kadar gelip batıkent yoluna sapıyorum baksan sanayi sitesine gelince mahalleye girip evime ulaşıyorum. 10.6 km yok ediyor bu düzergah ve ışıklara yakalanmadıgım gün 8.5 litre yaktıgı oluyor (kışın) eğer varddiye teslim ettiğim arkadaş geç kalırsa işten 08:15 gibi çıkıyorum tüketim 10.5 litre oluyor. birde her üç günde bir eşimi iş çıkışından alacak olursam atatürk caddesine girip stadın arkasından geçmem gerekiyor 11.5 litreyi buluyorum.

iş yerinde güvenlikçi arkadaşta İ20 1.2 elit pan var yakıtı öve öve bitiremez. aracınada bindim nasıl beceriyor bilmiyorum ama çok komik rakamlarda kullanıyor. eğer aracınızda bakımsızlık yada bir arıza yok yinede yakıt çok ise hayırlı satışlar derim :)

nacizane fikrim vergi sistemi değişmeli ve minimum araç 1.6 motor olmalı küçük motor daha çok yakıyor

e_uzun, Halil, ysuatsenyurt ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

LPG motora zarar vermez.

5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Emrah bey sizin gittiğiniz yolu hesaba katarak diyorum ki o aracın o kadar yakması imkansız,

bilmeyen arkadaşlar için yazayım; yukarıdaki mesajda tarif edilen güzergah yaklaşık 15 km, 10 kmsi çevre yolu, yani nerdeyse uzun yol gibi.

önceki mesajımda dediğim gibi satmak istiyorsanız zarar etmeden satmanızı temenni ederim ama bu kadar yakıt normal değil.

6. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hocam yanlış anladın sanırım. Arabada değişken sübap zamanlaması varmış ama klasik anlamda düşük devirde ekonomi, yüksek devirde performans mantığığla değil de, sadece ekonomiyi gözeterek çalışıyormuş. Araç zaten, motor hacmi ve ağırlığına göre az yakıyor.

7. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:

Yukarıda saydığınız sebepler dışında araçlar neden kış aylarında daha çok yakıt tüketir.
    -Motor daha geç ısındığı için. Her sabah 10 km, her akşam 10 km yol gidiyorum. Yazın 1 km de ideal çalışma sıcaklığında ulaşıyorken, kışın 3-4 ü bulabiliyor. İlk çalıştırmada rölantide 2-3 dakika beklemenin faydası olabilir belki ama rölantide de benzin harcıyorsun.
    -Lastikler geç ısınıp ideal tutunma/sürüş sıcaklığına geç ulaşacağı için. Asfalt ısısı da kışın bu sürenin kısalmasına yardımcı olmaz.
    -Isınan katı, sıvı, gaz bütün maddeler genleşir. Benzin de öyle. Bu yüzden yaz aylarında günün en serin dönemi olan sabah saatlerinde yakıt alınması önerilir.
    Bilmediğim nedenler de çıkabilir daha. Tek başına hiçbiri tüketimi hatırı sayılır şekilde etkilemez (özellikle benzinin yaz sıcaklığında hacmen artması) ama sizin de saydığınız nedenlerle benim saydıklarım toplanınca tüketimi azar azar etkileyen şimdilik 5 nedenimiz var.

8. emocan

emocan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Emrah A.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    aracı çalıştırıp hareket etmem arasındaki süreç ortalama 3-5dk buluyor ve araç rölantide 900-1000 devir arasındaayken hareket ediyorum. ama dediğinizi yapıcam zaten servis zamanı geldi. ondan sonra herşeyi sıfırlayıp bir daha yakıt için deneme yapıcam

9. emocan

emocan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Emrah A.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    günaydın, güzergahım farklı ıhlamurkent-emek üzerinden gidiyorum işe yalnız yine 15kmlik zaman trafik yok sakin yok.
    aklıma hava,benzin,yağ filtrelerini değiştirdikten yıllık bakımınıda yapıp sonra tekrar denicem yakıtı. a
    ondan sonra paylaşımı mı yapıp kararımı değiştiren bişey olmazsa vedalaşıcam arabamla :)

10. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    3-5 dk bekleme yakıt tüketiminizi 1 lt artırır diye düşünüyorum. Hele ki Eskişehir'in kışın çok soğuk olduğunu düşünürsek.
    Arkadaşımda sizin aracın bir önceki kasası var. 2014 aralıkta almıştı. Tekirdağ şartlarında her gün işe gidip gelirken kullanıyor. (mesafe 5 km.) Yolun yarısında motor zaten soğuk. Sakin kullanır kendisi. 6,5- 7 lt tüketimi olduğunu söylüyor. (Aracı 7000 km de.)

11. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Ayrıca başka bir arkadaşımda da polo 1.2 tsi BMT var. İ20 sahibi arkadaşımla yakın zamanda aldılar. O da 6,5 lt civarı şehir içi tüketimi olduğunu söylüyor. (Kullanım tarzları, mesafe vs. durumları birbirine çok yakın.)
    Hatta ben tüketimleri ilk sorduğumda madem birbirine yakın "Ne anlamı kaldı TSİ"'ın diye düşünmüştüm.
    Burada sadece şöyle bir durum var Yeni İ20 biraz emsallerine göre ağır. Yakın zamanda İ20 panaromik cam tavanlı full donanımlısının otomatik viteslisini test etmiştim.
    Araç kendi aracıma kıyasla bana çok hantal gelmişti. Bence en büyük sebebi ağır olmasıydı. (benim aracım 1999 Accent 1.5 gls otm.)

12. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Hiç gerek yok marşa basın direkt hareket edin giderken zorlamazsınız ısınır yol katederken en güzeli. Japon kore araçları yüksek devirde çalışmaya başlıyor sebebini bilmiyorum alman araçlarında çalıştırınca 10 saniye içinde 700 800 lere iniyor kılavuzda da yazar rölantide beklemeyin diye.

13. emocan

emocan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Emrah A.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    onuda yaptım marşa basıp gitmişimdir direk zaten aracın hava yol şartlarına uyması için hiç beklemeyin yola çıkın diyorlar. benim araç çalışınca bir dakka içinde 1000-1100 devire düşüyor herkes 1500-2000 devirden aşağı düşmüyor diyor ama daha görmedim onu -15te bile :)

14. chib

chib Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Cem Cemil Koç
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Hocam ne oldu bakım ne zaman yapılacak ?

15. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    kaç tane 1.2 kullandın abi allah aşkına :) kısa mesafede yakıyor doğdu ama deli gibi gidiyor uzun mesafede 18 kuruş yaktım...

16. A.L.P.E.R

A.L.P.E.R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Alper ERDOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Şu an 2 adet araç var elimin altında 2 side Palio Babamın ve amcamın uzun yolda 70 ile giderken 18 değil 16 kuruş yakıyor evet uzun yolda 70 gitmek ayrı bir zulüm şehir içinde ise rampada 2.vitestew gazı kökleyince gidemediği için arakadan kornaları yedim sağa çekilmekten gına geldi palio nun kaputu açınca direk yeri görüyorum motoru takım çantasının ebadında :D 17binliraya sıfır almıştık fazla da birşey beklemiyorum tabi i20 nin 1.2 palio ya göre yeni nesil ve markada farklı olduğuı için yanında tren motoru gibi gelir ama bu 1.2 araç kendisini ileri atmak için mecbuen yakıta yüklencektir ;)

SaMeTT bunu beğendi.
  17. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    abi fiat ın 1.2 sini alıcana gidicen yere koşarak git daha iyi eşşekten beter :D

18. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Size katılıyorum bizdede 1.3 dizel var gaza basınca sesden dolayı gittiğini sanıyorsun ama araba gitmiyor Tofaşlar bile geçiyor

19. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben era ile 130 140 basıp gidiyorum 20 kuruş anca yakıyor. Eğer 90 a sabitlemeden gidebiliyorsanız 18 kuruş ile boşa lpg konuları açılıyor bence.

20. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    yok hocam sabitlemeden 18 kuruş yakması imkansız düz yolda 5.ci vises 55-60 km hız sabitleyici açık şekilde...

21. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    1.3 ü yine iyi kardeşim az yakar fena değildir ama 1.2 fiat arabalar yüzünden bizim 1.2 lere eşşek gözüyle bakıyolar oysaki arada dağlar tepeler var :)

Bu Sayfayı Paylaş