Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni I20 Style+ Satmayı Düşünüyorum Kaça Gider?

'İ20 Forum - Club' forumunda emocan tarafından 3 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. A.L.P.E.R

A.L.P.E.R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Alper ERDOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Hiçbir modelin 1,2 sini tavsiye etmem hem yakıyor hemde gitmiyor güçlü araç az yakar.

Murat ve SaMeTT bunu beğendi.
  2. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    turbo benzinliler 1.2 tsi örneğin nispeten daha az yakıyormuş. ( ben kullanmadım sadece kullanıcı yorumları ) ama çok daha performanslıdır. turbolu 1.2 lerin alınabilitesi daha yüksek benim gözümde

3. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    İşin özün de birde turbo icat oldu rampalar bozuldu :) ama gerçekten güzel teknoloji bana göre. En azından gücü hissetme açısından. Şimdi bir klasik motor 9 litre yakar iken turbo beslemeli bir motor 9 litre yaksa bile arada ki güç bariz ortada. Diğer konu da özellikle Koreli üreticiler tam anlamı ile turbo beslemeli motorlara geçemedi. Sanırım 2016 yarısında active versiyonlar da 1.0 cc motorlar da turbo besleme olacak. Almanya da satıldığını okumuş idi. 2016 yılının yarsında ülkemiz de satışı olacak. Ben öyle biliyorum. Hundai sorunsuzluk konusunda olsun özellikle servis konusunda her zaman artıları çok fazla ama işte bir Alman konforu kadar konfor pek yok. Buda bir gerçek. Kabul etmek gerekiyor. Alman araçların da ise konfor tamam ama sorunlar da bir o kadar fazla. Yedek parça zaten başlı başına bir sıkıntı.Ve de çok pahalı.

4. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Opel veya Alman reklamlarını TV'de yeterince izliyoruz, alacak olsaydık o reklamlara kanıp alırdık, bence Hyundai sayfasında Opel reklamı yapmak sana ne getirisi oluyorsa, ben gerçekten anlamadım. Yeni üye olup burada bir kaç yazı yazıp bizleri Hyundai'den vazgeçirip sizin bahsettinizi mi alalım.

Niyetim sizin bahsetiniz markalardan almak olduğunda, söz Opel formuna girip detaylı bilgi alacam.

5. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    :) Sitede ilk açtım konu da Opel aracım var hundai alacağım dedim :) ama millet olarak artık her şeyi kutuplaştırmakdan zevk alır hale geldiğimiz için sizde bu yolda ilerlemeye devam ediyorsunuz. Şimdi ben Alman aracı sahibiyim ya Kore araç sahibi beni dışlar mantık bu mu?

muhendus, Önal ve SaMeTT bunu beğendi.
  6. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaş biraz sert çıkmış . yanlış anlama olmuştur herkes kendi fikirlerini yazabilir tabiki tanıdıkça yanlış anlaşılmalar giderilir . sıkıntı yok almanda bizim değil kore de :D

SaMeTT ve ndipi bunu beğendi.
  7. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aynı fikirdeyim. İkisi de hatta diğer firmalar da bizim babamızın malı değil. forum sitelerinin amacı bilgi paylaşımı demektir ki bu saye de bir çok arkadaş fikir sahibi olur. ;) Bu iş benim babam senin babanı döver işine dönmemesi gerek. Para veriyor araç alıyor isek en güzeli en özellikli aracı bulmak tek amacımız olması lazım.

SaMeTT bunu beğendi.
  8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yukarıdaki koyu renkli yazılan kısım var ya, işte o kısım gerçek değil.

9. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İnşallah deneyip göreceğim :) kafaya koydum çünkü içimde kalmasın en azından. ;) Aslında beklentim i20 2016 yarısında piyasa da olacak modelinden almak. Sadece onu bekliyorum.

10. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,101
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Aynı sınıftaki Hyundai Opel'den geri kalmaz diye düşünüyorum. İki araca da sahip olanlar bu konuda daha net şeyler söyleyebilirler.

11. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Şimdiye kadar sahip olduğum tüm araçların hepsinde +/- 0,2 lt ile fabrika verilerini yakaladım. Yeni i20 kullanıp da fabrika verilerini yakalayan bir çok vatandaş var forumda. Şahsi kanaatime göre; Aracınızda sübap ayarsızlığı, balata sıkması vs. arabaya özgü problemler olmadığını varsayarsak, yaşadığınız yerin iklimi, güzergahınız, trafik/yol koşulları veya sürüş tarzınız değişmediği sürece i20 nizi satıp hangi arabayı alırsanız alın o arabanın da fabrika verilerini yakalayamazsınız. Tekrar ediyorum, şahsi kanaatimdir ve arabanın herhangi bir problemi olmadığını varsayıyorum.

bao.savrin bunu beğendi.
  12. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yanlışım varsa düzeltilir isem sevinirim. Bu araçlar da değişken subap özelliği diye bir şey var diye biliyorum. Bu sistem sayesinde sürücü isteklerine göre aracın gereken ayarları yapması amaç edinmiş olması diye biliyorum.

13. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,225
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Ben de Opeli satıp Hyundai almıştım , bu durum ne Opeli aşağılar ne de Hyundaiyi yüceltir , arabaya sahip olup binmek bir zevk işidir ancak bu zevkin bir nolu kuralı veresiyesinin olmamasıdır. Her marka ve modelin zevkini almakta iyi bir deneyim sahibi olmayı sağlar. Aldığımız ilk araba markasının versiyonlarıyla devam etseydik çok komik olmazmıydı hayatımız , dileyen dilediği arabayı alıp sefasını sürebilir , şuda bir gerçek herkes arabasında artı ve eksileri bilir bunu söyleyince eksiler fazlaysa markayı kötüledi denilir.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

14. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Ben de öyle biliyordum ama bizde çakma :) değişken sübap zamanlaması varmış.
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/i-vtec-honda-civic-nasil-bilirsiniz.33745/

15. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Biraz garip bir durum olmuş o zaman. Bir çok video da izledim hep özellikle bu subap konusun da bir kamyon açıklama vardı. Özellikle aracın az yakması konusunda bu subap teknolojisi övülüyor idi. Eğer araçlar da bu sistem yok ise o zaman tam anlamı ile atmosfrik motor klasik yani artı ve eksiler de ortada.

16. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    İyide arkadaş korei o kadar kötülüyor ki, neredeyse arabamda turbo ve konfor olmadığından Sahibinden satış ilanı verecektim. :eek:
    Malesef Almanda bizim değil korede bizim değil diyemeyecem Hyundai Assanda çalışanlar hep bizim vatandaşımız , hani opel,vw, şkoda vs. fabrikaları.

Halil bunu beğendi.
  17. adem ix35

adem ix35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    adem tar
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    abi araba fazla yakıyo diyi ozaman tüplü araba ne güne duruyor onu geçtim piyasada birsürü lınea clio albea az yakan araba çok niye gidip hyundai aldın sonra pişmanım diyon benim accent blue 10 11 lt yakıyohava soguk olduğundan bide tüp filan tüpe karşıyım dizelede karşıyım o zaman almıyacaktın abi bide bırakta t-yaksın içşin benzini

,

Sabahattin bunu beğendi.
  18. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Firma bence bu yakıt sorunu için çalışma içinde olacağına inanıyorum. Şimdi bir araç da yakıta karşın yaktı yakıtın da hakkını vermesi gerek. Lpg olayı zaten başlı başına bir olay. Neden? Bir zamanlar petrol üretimi sırasında çıkan gazın yandığını fark edenler büyük matah gibi işte tüketiciye sundular. Birde lpg yalanları var. Bunların başında motora zarar vermez. En büyük yalan bu zaten. Lpg motora zarar verir. Sürekli araç kullanan için lpg mecburiyet.

19. bao.savrin

bao.savrin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    bahattin savrin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Agresif kullanılmadığı sürece fazla yakmaz i20 mümkün değil. 1.0 motor turbo dsg ibiza da alsanız agresif kullanımla çok yakarsınız. Ben 6.9 civarı geziyorum i20 ile. Bir arkadaşta ısrarla fazla yakıyorsa en azından buna değmeli diyor e o zaman 30 bin lira bütçe ile git 1.9 tdi passat ya da mk3 2.0 tdci mondeo al sen torka doy araba da mazota doysun.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sabahattin bunu beğendi.
  20. emocan

emocan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Emrah A.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    çok doğru güzel laf etmişsin abicim :) ama yazın ben şehir içi 5,8lt şehirdışı 4,8leri görüyordum. araba çok cazip geliyodu. yılda 10bini geçmem derken 15binlere geldim yazın o yakıtları görünce bindikte bindik. kışın ne değişti..? sence :)

Bu Sayfayı Paylaş