Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni i20 Kullanıcıları Buraya !

'İ20 Forum - Club' forumunda i20 Troy tarafından 25 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Abi bende en çok Hyundai nin satıcılarını beğenmiştim... Çünkü tek ilgilenen onlar idi... Ben arabayı almadan önce ford fiestaya gittim... Araç güzel hoş ama titanium X paketinde dahi arka camlar manuel ve tavan tutamaçları YOK... Ayrıca arka koltuklar çok çok dar... Frenler kampana...

Opel corsa ya gittim... Hayal kırıklığı yaşadım... Opelden bunu beklemezdim...

Yaris almaya gittim... İlgilenilmedi dönüp bakmadılar bile...

Punto Evo almaya gittim... Adam öyle bir pazarlık fiyatı açtı ki sanki aracı peşin değil 100 yıl vadeli alıyoruz... İç tasarım güzel ama kronik sorunu çok... Debriyaj baskı balata, Kapı gergisi, City Mode gibi... Ayrıca tavan tutamacı YOK arka camlarda manuel idi...

Hyundai artık bazı donanımları standart sunuyor... ABS+Klima+çift hava yastığı + 4 cam otomatik + 4 disk fren artık her aracında standart... Soğutmalı torpido, katlanır aynalar, tutamaçlar, direksiyon kumandalı CD/Mp3 çalar, Aux USB bağlantısı, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu vs vs... Yani ciddi donanımları var...

Ablamda otomatik istedi ama ben özellikle manuel aldım... Vites geçişleri zaten çok aşırı yumuşak... Bu yüzden kendi sınıfındaki en iyi sarsıntısız vites geçişine sahip... Manueli test edip kullanmasını öneririm....

yeni i20 ler için %0 faizli Kredi Destek Paketi de Konulmuş.
    http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=fiyatlistesi&menu_id=241

Kasım ayında yeni i20 1835 adet satılmıştır... Kasım ayında en çok otomobil satan 3. firma Hyundai olduğunu daha önce Forumun Sohbet sayfasına da yazmıştım...

2. preatos

preatos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    eser öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD

Valla hocam aynı durumdan bende muzdarip oldum. Biz iki araba alıcaz. ben ve bir tanıdığımız. biz ne alırsak o da aynısını alacaktı.

İlk önce VW bayiine gittim polo trandline' a baktık satış temsilcisi sanki alma arkadaş der gibi ilgilendi bizimle
    clio 4 e baktık kredi faizi ile araç 48 bine denk geliyo, bir de test sürüşünde 1 km yol yapmadık hadi sizin sıranız bitti dedi :s ne olduğunu anlamadık.
    bende tesadüf hyundai bayiine girdim. satış temsilcisi arkadaş baya yardımcı oldu. bazı aksaklıklar yaşadık gerçi ama olur böyle şeyler, sıkıntı yaşamadık. i20 1.2 sense aldım. aracı alalı 3 hafta oldu ve gayet memnunum iyi ki hyundai almışım. şimdilik sadece yakıt sıkıntısı yaşıyoruz. KM de 0.42 TL yakıyo. 50 TL lik yakıt ile 120 KM gidiyorum. şehir içi genel kullanım tabiki. ortalama 100 KM de 9.2 LT yakıyor. bunun haricinde herhangi bir sıkıntım yok açıkcası.

3. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hocam sanırım sizinkisi kış dönemine gelmesi ve 1.2 motor olmasından dolayı... Büyük ihtimal rodaj süresinin bitiminde havalar açtığında gözle görülür derecede yakıt tüketimi düşecektir... Birde malum istanbul trafiği hele ki kış aylarında daha bi yavaş olur...Ben özellikle i20 alacaklara 1.4 tavsiye ediyorum. Hem daha fazla güç hem ekonomi elde edebilme şansın var.

Kazasız sürüşler dilerim... Araç hakkındaki deneyimlerinizi paylaşırsanız işçilik, donanım, sürüş yapısı, yol tutuşu, frenler gibi yeni i20 alacak arkadaşlara fikir verebilirsiniz...

4. preatos

preatos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    eser öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Araç hakkında her gün yeni bir şey öğreniyorum ve bu konuda da çok memnunum. Cumartesi günü Sultançiftliği / Tayakadında misafirliğe gittim ve aracı kapatırken yol bilgisayarında hava sıcaklığına göre donma uyarısı verdiğin gördüm. ilk önce ne olduğunu anlamadım. inanın bir çok araçta bunu göremedim.
    Yol tutuşu ciddi anlamda çok güzel ki koltukların yapısı itibari ile de kullanıcıyı savurmuyor. Tek sorun süspansiyonlar biraz set o da lastik özelliğine göre tümseklerde ve çukurlarda hıza bağlı olarak sapmaya yol açabiliyor. Tek başıma kullandığımda mak. 140 Km yi gördüm ancak havanın rüzgazlı olması sebebiyle aracın oynadığını gördüm hızı düşürdüm. araçta 4 kişiyken 165 KM yi rahatlıkla görebiliyorum. Hız kötüdür ancak yol boşken çok tatlı oluyor ve aracın sürüş keyfi o kadar güzel ki bir çok araçta ki gibi rahatsız edici sarsmalar yapmıyor. Belli hızlara çıktığında direksiyon mükemmel derecede sertleşiyor ki buda bu yağmurlu havalarda su birikintilerine karşı çok güzel bir emniyet. ( hidrolik direksiyon özelliği bu diyecek arkadaşlar için söylüyorum, bir çok araç kullandım ancak direksiyonu bu kadar sertleşen bir araç karşıma çıkmadı). Benim için en güzel olanı Farların ve sileceklerin otomatik olması. aracı aldığım günden beri bir kere bile kolları ellemedim. sadece araba sürüyorum. iş için bile olsa keyfime bakıyorum. tek kullanamadığım özelliği hız sabitleyici, daha o kadar boş bir yola rastlamadım :D
    Bide aracın iç yapısı gayet iyi. kendi sınıfında tavan yüksekliği gayet iyi derecede. aynı sınıfta polo nun arka koltuğunda otururken resmen tavanla aynı seviyede oturuyorsunuz. koltuk aralıkları gayet rahat. bir kaç kez arka koltukta seyahat yaptım, bacaklarım uzun olmasına rağmen sıkışma hissi yaşamadım. ayrıca ses sistemi de çok yeterli, aşırı bir müzik zevki aramayan için çok güzel ve yüksek bir ses veriyor. Tek sorun çamurluklar dan gelen sese karşı fazla bir yalıtım yok. toprak, çamurlu ve bol yağışlı yollarda biraz ses alıyor içeri, onuda zaten sürüş keyfi yaşarken tınlamıyorsunuz. Aracın torpido gözü de gayet geniş. artı soğutma olayıda var, kapı yan cepleri de kullanışlı, ön konsol müdahalesi çok rahat. zaten müzik sistemi yol ilgisayarından gözüküğü için koladan değilde sistem üzerinden kontrol sağlanıyorsa yol ile göz temesını kesmeden rahatlıkla seçim yapabiliyorsunuz. Aracın bluetooth una 6 tane telefon tanımlanabiliyor ben ikitane tanımaldım, arabaya binince hemen bağlantı kuruyor. birde direk ses tanımlaması varsa aramayı telefona bakmadan yapabiliyorsunuz. yani sadece araba kullanıyorsunuz. bu fiyat aralığında bu özellikleri sunan bir araç yok.
    1.2 motor olamsına karşın hiç te 1.2 performansı sunmuyor. bir çok arkadaşımdan aynı tepkiyi aldım. motoru kimi 1.6 filan sandı. inanamadılar. buradaki ufak sorun torkun düşük olmasından dolayı dik yokuşlarda vites yükseltme yapılamıyor. onu da yokuşa girmeden belli bir hıza yükselterek aşabiliyorsunuz.
    şimdilik bu kadar arabayı alalı dah 3 hafta oldu 3000 KM yi dün geçtim :D

i20 Troy bunu beğendi.
  5. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Tecrübelerinizi paylaşmanızdan dolayı teşekkür ederim...:RpS_laugh:

Sizin araçlarınızda olan özelliklerin bir kısmı bizim Troy larda olmadığı halde bizler çok çok zevkli kullanırken otomobili bu kadar donanımlı olan siz yeni i20 yi kullanıcıların zevkine söylenecek söz yoktur herhalde... :RpS_love::RpS_love::RpS_love:Maşşallah 3 hafta da 3000 km :cool: Direksiyon çok yumuşak ve çok sert. 2 özelliği aynı anda barındırması uzun yolda yüksek süratlerde stabil gitmesini sağlıyor... Ben düzlükte 185km/h hıza çıktım... Gaz pedalında halen gideri vardı ama yemedi :D:D:D Sanırsam net 200km/h hızı görür kasılmadan... Zorlayınca geçeceğini düşünüyorum... Bana göre de yol tutuşu çok güzel... Her kesimden insanı mest edecek bir araç...

6. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1.4 lerde direksiyon sistemi EPS dir yani direksiyonun Elektrik motorlu hidrolik direksiyon sistemidir o yuzden düşük hızlarda cok yumuşak kolay manevra yapabilme kabiliyetine sahip yüksek hızlarda sert direksiyon sistemi yoldan cıkmayı ani dalgınlıkla direksiyonu kırmanızı zorlaştırma ve sizi yolda tutma başarısına sahiptir o yuzden İ20 lerin bildigim kadarıyla hindu yapımında ve troyların 1.4 lerinde bu sistem var yeni İ20 lere 1.2 motoroda koymuşlardır diye tahmin ediyorum

senin arac 1.4 düzlükte 185km/h bırak 220km/h bile yapar benim aracla aydın izmir otobanında 220km/h a dayadım ki yanımdan merso bmw audi jet gibi geciyorlardı hatta yavaşmı gidiyorum ben diye ibreye gözüm takıldı herifler 240 - 260 la rahat gidiyorlardır hepsi alman plakalıydı ayrıca hatta ve hatta mahmutbey gişeler ile kumburgaz gişeler arası 13 dk ya gittim özellikle zaman tutmuştum ordada 210 a kadar yatırdım titreme mitreme olmamıştı :D:D:D

7. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125

Titreme olmuyor da silecekler rüzgardan uçacak gibi oluyor :D:D:D

Serkan ben i20 Troy ların 1.2 1.4 hepsinde EPS var diye biliyorum... TR ye geldikten sonra hepsinde koydular diye biliyorum ama 1.2 Troy u olan bir arkadaş varsa ondan net bilgi alabiliriz...

Serkancım birde benim geçenlerde gözüme bir şey takıldı gösterge panelinde... Kullanım kitapçığına baktım göremedim...

Sol alt kısımda 120km/h yazıyor... Acaba bizim araçlar 120 km/h ı geçtikten sonra orda ikaz ışığı mı yanıyor... Hiç dikkat etmedim ama... Sende var mı ?

8. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    220 çok zor yani aerodinamik olarak pek mümkün değil bence, ibrede sapma vardır gps le ölçsen hayal kırıklığı yaşarsın :D

9. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Yolda hız ölçer digital led li uyarılarda benim hızım ile gösterge 1/1 uyumlu çıkıyor...

10. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    o zaman sizin 220 görme ihtimaliniz yok fabrika verisi kaçsa o civar bir değer görürsünüz maksimum..

11. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Fabrika verisi 180-185 civarları... Ben 185 de bıraktım ama gaz pedalında yer vardı... Dip gaz da değildim... Yol düzlüktü...

12. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    dediginiz gibi sapma olsun en fala olacagı sapma 10km/h tır oda 210 a tekabbul eder sizin bahsettiginize göre 35km/h lık bir sapma olması gerekir oda imkansızdır 185km/h yazımı aracın en son güvenli varacağı hız limitidir bundan sonrası nı zaten yazmazlar + eski milenium kasa accent imdede ibre 200 ken 1.3 arabayla 190km/h a kadar geldim ki fabrika verisinde 165 yazıyordu son olarakta okul zamanı getz in 220 olan ibresinide yatırdık her arac kilometre saatindeki son hızı görür veya yaklaşır ha düzlükte ha rampada ama en fazla sapması 10 km/h tır sizin bahsettiginiz gibi cok büyük bir sapma söz konusu degildirki

o 120km/h dikkatimi cekmemişti yarın olmadı ben ona bir bakayım ama benim kullanım kitapcıgındada öyle bişey görmedim göstergedede belki troylarda şöyle bişey vardır 120 ye kadar olan hız ekonomidir diye sallıyim :D

13. bgunseren

bgunseren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    16 Ekimden beri ben 1.4 otomatik I 20 kullanıyorum. Artılar ve eksiler soyle:

Bundan once 8 sene 1.6 Opel Meriva kullamdım alıskanlık yaptı tabii, ama o bayağı yuksektir, I 20 de bu anlamda bir sorun yasamadım. İkisinde de EPS var ancak I20 direksiyonu cok sert geldi bana.

Masallah hic ses yok, yalıtım super bence.
    Torpido gozu cok buyuk ancak ulasmak cok zor, ışıkta yok. (yada ben bulamadım, illaki tavandan mı acmak lazım?)

1,4 cekis 1.6 dan sonra az geldi tabii ama sehir içinde yeterli.
    Ses sistemi UPS vs media gayet guzel.
    Kapı acık uyarısı basarılı, ısık dahi sonmuyor.
    4 tane kıs lastıgı var bu arada Meriva ile lastik boyutları aynı.
    Bu arada ben de Opel gittim ama bana onca senelik arabadan sonra 2 . arabayı alırken hic
    yardımcı olmadılar. Simdi iyiki I 20 almısım diyorum.

2200 km yol yaptım, cogu yogun trafikte 10 ltnin altına dusmuyor. Su an km de 50 kurus civari.
    Arka bagajın uzerindekini soktum eve koydum. Bebek arabası koydugum icin, hafif yukarıda kalıyordu, ip hemen koptu. Dikkatli olun...
    Onumuzde Istanbul yolculugu var bakalım...
    Selamlar

14. bgunseren

bgunseren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Otomatik ve LPGli olan var mı acaba?

15. kybtest

kybtest Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ibrahim ergül
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    otomatik yeni aldım, LPG taktıracağım henüz hangi marka olacağına karar veremedim

16. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Kendi sınıfındakiler ile karşılaştırmak gerek. Örneğin otomatik corsa 10 LT nin altına düşmez... Punto lar 12-13 LT yi soğuk havalarda çok rahat görüyor...

Ben otomobilin her zaman manuel olanını tavsiye ederim...

17. tetikahmet06

tetikahmet06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ahmet tetik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Hem yakıt tasarrufu hemde normal bir kullanımda yani ş içi için en iyisi bence 1.25 motor i 20 Çok fazla zorlasan yoğun tarfikde kışın 8 anca yakıyor. Ben en fazla 7.8 i gördüm.Arabada hem 1,2 nin hantallığı yok hemde 1.4 kadar çok yakmıyor.Nerdeyse zaten 1,3 motor sayılır, o yüzden 1,25 motoru manuel araç isteyen herkese öneririm.

18. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    bENDE ÇOK MEMNUNUM SABİTLEYİCİYLE 90KM/H İLE 5,3 gördüm

19. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    ki daha 600km olmadı aracımın kilometresi 2000-3000km sonra bayağı düşecek anlaşılan

20. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    4.6 Lt / 100 km :RpS_love::D (90km/h)

Bu Sayfayı Paylaş