Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni i20 kaporta sağlamlığı?

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda mustafai20 tarafından 8 Ağustos 2015 tarihinde açılan konu

1. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    mevzu bu sacın kalınlığı değil kapının içinde ki koruma barının sağlamlığıdır. resimdeki arabaya bişey takıp yırtmış bu araba passatn değil porshe de olsa aynı şekilde yırtılırdı. sac yırtılması ile araç sağlamlığı ölçülemez. Lakin bir accent erayla golfü kıyaslarsanız golf illaki sağlamdır. ama yeni çıkan elentra i 30 vs de durum nedir bilmiyorum ama kendimizi kandırmaya gerek yok . Hyundai sonata sağlam bir araba belki vw lerin alayından daha sağlam ama i 20 i 30 era vs vs bunlar vw ile ford ile opel ile boy ölçüşemez sağlamlıkta

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu konuya hiç mesaj yazasım yoktu ama aklıma gelen birşeyi yazayım:
    benim evim çarşı içinde, evime yakın yerlerde otoparklarda abonelikler dolu olduğu için mecburen sokağa bırakıyorum aracı.

geçenlerde baktım bir polo benim önüme sıfır(2 cm) boşluk bırakarak yanaşmış,:mad: arka taraftadaki de hiç boşluk bırakmamış. aracı çıkartmak istiyorum ama imkan yok. 10 dakka bekledim, gelen giden yok.

aracı çalıştırdım, öndeki poloya tamponu temas ettirdim, sonra gaza basarak poloyu 30 cm ileri ittirdim, polonun ön tamponunu öndeki kamyonete kadar dayadım. polonun ön tekerler döndü, arkalar kilitliydi.

önümü açtım ve çıkabildim.

Hyundainize güvenin :D

Duygu, Asel Kaan Efe ve Murat bunu beğendi.
  3. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sizdeki tank hyundai değil :) Santa fe bir efsane :D

4. comanchee

comanchee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Engin Pişkin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    Eline sağlık ben yazacaktım.dediğiniz gibi honda'nın dış sac aksamı gerçekten ince fakat abd iihsde passat, jetta ve audiden iyi puan alıyor.bizim millet karpuz alır gibi kaportaya tıklayarak araba alıyor.fiat dandik, fransızdan kaç, japonlar teneke.hem ne olursa olsun toyota, fiat, honda, renault ve hyundai nerdeyse bu yurdun öz malı gibi.burada üretiliyorlar.renault clio 4 için zamanında sarkozkyle takıştı sırf bursada üretilsin diye.elin almanıda üç liralık malı 10 liraya sırf marka algısı yüzünden çakıp duruyor. Memlekete gram fayda yok.

Son düzenleme: 25 Aralık 2015
    Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Kariılaştırma yapılırken neden golf ile i20 kıyaslanıyor anlayamadım, kıyaslanacak ise i30 ve golf, polo ve i20, elantra ve jetta, pasat ve sonata vs.
    Adam çıkmış golf eradan çok daha sağlam, iyi de birisi c sınıfı diğeri b sınıfı araç.
    Ve benim için en önemlisi, iki araç alırken fiyatları.
    örnek olarak: ben aracımı elantra tune otomatik 2013 eylül 53000 tl aldım (full dolu araç), benim arkadaşım aynı günlerde jetta tercih etti 1,4 motor bonboş araba neredeyse teybi yok (şaka şaka, teyp vardı) ve manuel vites 64000 tl verdi. Şimdi gelin kıyaslama yapalım hem 11000 tl fazla ver hem araba boş, sanki bu araba benimkinden (aynı kullanım olsa) daha sağlam mı, yok sa hiç problem çıkartmayacak mı veya benim bilmediğim hangi avantaj var, olmadı kafa kafaya çarpıştıralım bakalım hangi araçtaki insanlar daha az etkilenecek. hangi araçta daha az hasar olacak.
    Ve son olarak arabayı aldığımda LPG taktırmıştım, tabi arabanın altına bir sürü tesisat yapıldı, usta çalışırken boru montajını akıllı vidayla yapıyordu ve adam söylenip duruyordu ( bu arabalar hep kötülüyorlar kaportaları zayıf diye, ama akıllı vidalar saçı delemiyor, ben nasıl arabalar geliyor buraya peynir deler gibi delik açılıyor.....)

6. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Boyut olarak baktığımda polo ile erayı karşılaştırmanın da pek bir doğru olmadığını düşündüm. Adamın biri de çıkar kafa kafaya çarpışma testi yapıyor elentra ve jetta arasında hayalinde.

Duygu bunu beğendi.
  7. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Polo ve era b sınıfı araçtır, boyut olarak düşünürsen polo klasik eradan daha büyüktür.
    Adamın biri kaza yapmayı hayal etmiyor, sadece nasıl kıyaslama yapılır diye fikir üretiyor, adamlar vw okadar çok abartıyorlar ki insanın, gel kafa kafaya tokuşturalım diyesi geliyor :D
    Daha önce de yazmıştım Abimde köyde araziye gitmek için bir 98 golf var her tarafı çürüdü, arkadaşımda da toyota aynı yıl var kaporta çizik bile yok.
    Bana hiç kimse VW ve opel çok sağlam alman diye savunmasın, hatta kaporta olarak Kore ve Japon arabalar daha üstün.
    Adamlar öyle kıyaslama yapıyor ki zanedersin VW değilde Mersedece biniyor :p

8. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Vw ve diğerleri :D

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duygu bunu beğendi.
  9. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    abartanlara bende uyuz oluyorum geçen gün iş yerinden biri polonun elentradan daha oturaklı olduğunu iddaa ediyordu . :) konu böyle saçmalıklara cevvap dahi vermem lakin iki araç arasında çok büyük fark var . yalnız yanlış bildiğiniz bir konu var era polo clasicden büyük.. teknik bilgilerine bakabilirsiniz . polo clasic 4137 era 4280 mm. Polo clasicle karşılaştırma yapmadım o aracı görmüyorum yollarda hiç normal minnak poloydu bahsettiğim :)

10. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,086
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Önemli olan kaportanın sağlamlığı değildir hiçbir zaman. Kaza durumunda araç içindekilerin sağlam kalması ya da en az hasarla kazayı atlatmasıdır. Ben öldükten sonra araçta çizik olmasın isterse ne fayda.

Duygu ve Ali Gök 89 bunu beğendi.
  11. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    en doğru mantık bu..

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  12. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    O sizin bahsettiniz minik polo VW grubundakilerine göre sonatadan bile otraklı :eek:
    Birde benimde yazdığım'da kaza esnasında arabanın içindekiler en önemli, gerisi teferruat, ama sağlam kaporta sağlam şase olan araba tabi ki, insanlara daha üstün güvenlik sunacakktır.;)

Ali Gök 89 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş