Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni i20 de işçilik hatası

'İ20 Forum - Club' forumunda i20 elite tarafından 13 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

1. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Dostum anlattığınız olay dedikoduya girer ben diyorumki , şu kullanıcı hatası açıkça belirtilmeli ayrıca , bir müşteri için kullanıcı hatası olan , diğer müşteri için garantiden değişim olabiliyor buda servisler arası esnek tutum olabileceğini gösteriyor demekki bir diğerinin söylediği ' kesinlikle olmaz biz istemez miyiz değiştirmeyi ama merkez kabul etmez bizden çıkar parça ücreti ' yalan. Yoksa falan markanın servisinin terbiyesizliği vs vs bizi ilgilendirmiyor.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

2. i20 elite

i20 elite Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    EMRE ZEYTUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Ben araca binince kendimi göremedim oraya asıl dikkat edeyim :D Hem akşam aldık aracı sabah farkettik.Gıcırtı takırtı konusu bence hiç olmaz çünkü sökülecek kısım aracın en yumuşak kısmı deri kısım.Sert plastik olsa tamam olabilir ama deride tıkırtı olmaz kanımca.

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben oranın makine ile takıldığını hiç düşünmüyorum :) Herşeyi makineler yapsaydı o zaman fabrikalarda insan gücüne ne ihtiyaç vardı. Sıkıntı yapmanıza gerek yok , ses vs olacağını sanmam :)

4. i20 elite

i20 elite Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    EMRE ZEYTUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Ben belgesel delisiyim.Hergün Nat Geoyu izlerim.Ara sıra mega fabrikalara denk gelirim.Porsche,Ferrari gibi büyük markaların belgeseli oluyor.Onlarda bile robotlar direksiyonu getiriyor montajını elemanlar yapıyor.Robotlar bijon sıkma işini getir götür işini yapıyor genellikle.Sert plastik yerini robot getiriyor olabilir fakat deri kısım sonradan takılma gibi.

5. HasanKabza

HasanKabza Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hasan Kabza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ben sana aracımın kitapçığını yollayım abicim... Aşınan parçalar garantiye girmez yazıyor... Çok göreceli bir söz... Kontağı çevirdiğin an debriyaj, piston, segman, filtreler, şanzuman, dişliler, tekerler, elektrik aksamı arabaya dair ne varsa hepsini garanti dışı bırakır... Göreceli ucu açık ifade ile ne öpebilsem politikasından başka bir şey değil...

Benim araç 2 sene içersinde arıza çıkarmıştı... İlk kez karşılaştık böyle bir sorunla deyip şaşırmışlardı... Garanti dışı halletmişlerdi...
    Arkadaşımın 2007 getz in tavan boyası olduğu gibi kalktı :D Evet zaten araç garanti dışı ama boya komple portakal kabuğu gibi orjinal araçta kalktı... Ona da aynı söz ilk kez karşılaşıyoruz... Nedense servislerde öğretilmiş cevap var... İLK KEZ KARŞILAŞIYORUZ...

Benim araç garantili olmasına rağmen para istediler, onun aracı garantisiz olmasına rağmen işçilik almadılar... Hyundai servisleri çok enteresandır... Denetimsiz başı boş...

6. HasanKabza

HasanKabza Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hasan Kabza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sen aracı alırken lifte kaldırıp benzin deposunu yamuk mu değil mi diye bakıyor musun, belkide tırdan inerken vurdular çarptılar, süspansiyonuna bakıyor musun, fren hidroliğinin DOT4-3 standartına bakıyor musun belkide shoowroom da değiştirdiler?
    Bildiğim bir hyundai servisi sırf aracı test ediyorum diye şehir içinde fink fink geziyordu buna ne diyeceksin... ? Şahısların yaptıkları hatalar firmalara bulunamaz... Şahısların hata yapması ise optimize ve disiplin edilmiş süreçler ve eğitimlerden geçer... Lütfen yorumlarımızı dolu dolu yapalım... Saldırganlık ifadeleri ile değil...

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    evet bir hyundai servisi var ''gel abicim ayıpsın boşver bakıma gelmediysen ne olacak sokarız garantiye seni mi kıracağız'' diyor, başka bir hyundai servisi ''bu kullanıcı hatasıdır diyor'' yada ''bütün servis faturalarını tek tek incelememiz gerek'' diyor, arayıp bulacağız o iyi servisi demekki:)

Evet benim kitapçıktada aynen yazıyor yukarıya yazdım resimdede yazıyor buna göre '' Bakımda değiştirilebilen parçalar garantiye girmez'' denilmiş, misal debriyaj ayarsızdı ve 100km hızla uzun bir yol yaptınız farketmediniz ufaktan ufaktan kaçıra kaçıra yandı ve debriyaj kül oldu, zaten yeni alınmış arabanın yabancısı olunduğu durumda debriyajın çeyrekten hafif hafif kaçırdığını anlamak çok güç olabilir,

Kaporta da aşınan parçadır :) yolda ilerlerken üzerine vuran rüzgar nem ve park halinde kuş pislemesi yağmur gibi etkenler ile aşınır:) ''ne demek boyarız biz onu ücretsiz sen kafanı yorma'' diyen servis boya kalkmasını garantiden halleder:) başka bir servis asit yağmuruna yakalanmış bu olmaz diyebilir:)

8. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Hyundai servisleri için kiminin iyi kiminin kötü tecrübesi vardır. Serviste çalışanın size karşı tavrı bile size servis hakkında bir önyargı oluşturabilir. Arabayı akşam üstü Eyüp'ten almıştım. Ertesi gün Çengelköy'den(işyerimden) en yakın servis olan Coşkun'a götürdüm. Götürme amacım bi check-up yapsınlar sağında solunda boya var mı diye...Sağolsun ustanın biri her yerine tek tek baktı 1.5 saat uğraştı test sürüşü yaptı vs. Sonuç olarak ''bi sıkıntı yok kardeş,boyasız tertemiz araç'' dedi eyvallah abi borcum ne kadar dedim . Adam borcumun olmadığını ve bakımlarını orada yaptırmamı tavsiye etti.

Sözün özü ilk arabamın Çekmeköy servisindeki yaşadıklarım hayatımdaki ilk ve tek servis anısıdır. (Daha önce babamın sıfır aldığı VW Caddy'nin servis rezaletlerini saymıyorum!)

9. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hyundai ve ilgili servis eşek yükü para verse böyle bir REKLAM yaptıramazdı !

10. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    nazar boncuğu olsun en büyük kusuru bu olsun kardeşim bence aracını hiç elletme eminim daha çok gözüne takılacak kusurlar oluşacaktır

i20 elite bunu beğendi.
  11. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Ben reklam yapmadım başımdan geçeni anlattım.Mesaj yazarken ithamda bulunmazsanız daha şık olur.Saygımdan ötürü de yazdığınıza direkt cevap vermıyorum ayrıca!!

12. dikizaynası

dikizaynası Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    bence hiç elletme nazarlık olsun

13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
  14. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Konunun Adına Bakılırsa Bende Büyük Bişi Sandım

15. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Onca para ver sıfır araç al,,,,,,,tam göz önü torpido derisi bir şekilde darbeli olsun,,,Garantiden değişimde biraz garip yol izlensin,,,,,,Daha ne olsun,,,,,,konunun ilği çekmesi için ?

i20 elite bunu beğendi.
  16. i20 elite

i20 elite Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    EMRE ZEYTUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Bre dimitri sizin orda sifir arac hatali cikinca tesekkurmu ederler.tey allahim

Hasan110 bunu beğendi.
  17. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam siz reklam yapmayıp başınızdan geçeni yazmışsınız dolayısıyla memnun kalmışsınız ama bu formun sayfalarında sizin memnuniyetinizin tam zıddı zor durumda kalmış üyelerimiz de var , tabi insanlar yaradılış icabı , genel manada işi görülmüşse memnun değilse üzgündür , lütfen böyle anlayınız.

18. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benim reklam yapmadığımı düşünüp reklam yakıştırması yapmanızda kendinize tezat düştüğünüzü gösterir o zaman. Yorum yaparken biraz daha dikkatli olursanız... Saygılar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. Chf

Chf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    İlker
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Navıgasyonlar orjınal olmafıgından sonradan kendı satıcının elemanları aracılıgıyla araca teslımden once takıldıgında ılk sokerlerkende o pıano black cerceve degısıyor muhtemelen bunu sokup taktıklarınesnada olmustur

20. Murat Zaboğlu

Murat Zaboğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Murat Zaboğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Bence o kadarcık detayı problem ettirip aracınısın konsolunu söktürmeyin. Bi gözünüzü yumun keyifle kullanın ( direksiyon basında gözünüzü yummayı :) )

Bu Sayfayı Paylaş