Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni i20 de işçilik hatası

'İ20 Forum - Club' forumunda i20 elite tarafından 13 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Azıcik forumu okusaniz garantinin hyundaide nasil isledigini gorursunuz.

Orasi bizzat darbe almis , servis yapmis veya kullanici yapmis. İspati olmadiktan sonra nasil degistirsinler.

Siz telefonunuzun cami cizilince servise gonderip yenisinimi aliyorsunuz . ?

2. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    sanki tırnak batırılmış gibi

3. cenker_baba

cenker_baba Guest

bırakın nazarlık olarak dursun benim aracın üç yerinde nazarlık var
    önden köpeğe vurdum tampon boyandı
    arkadan bana vurdular tampon kırıldı
    cana gelmesin önemli olan o
    arabaya binen ve beğenen olursa. ya burası böyle çıktı tüh vs dersin nazarlık niyetine

4. HasanKabza

HasanKabza Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hasan Kabza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hayırlı geceler abicim...

Tavsiyelerin için teşekkür ederim... Forumu okuyacağım... Sağol... Ben düşünemedim bunu...

5. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    hyundai markalarında daha önce ciddi manada üretimden kaynaklı hatayla karşılaşıpta sorunu halledilmeyen ben görmedim. ama bu tarz ufak BARİZ BELLi kullanıcı hatalarından hiç bir markanın garanti kapsamında işlem yaptığını görmedim. ki bizim de accent eramızda ufak bir üretim kaynaklı sorun oluştu 2 yıl içinde , servis bunu üretim kaynaklı olarak değerlendirip gerekli işlemi yaptı. ayrıca yeni çıkan arabaların genelde sonraki üretimlerinde ilkine göre biraz özentisizlik , malzemeden çalma vs daha çok olur ;) ilk üretimlerin amacı reklam. sonlara doğru üreticiler önemsemezler. dikkat ederseniz aynı durum accent erada oldu

6. i20 elite

i20 elite Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    EMRE ZEYTUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Arkadaşlar.Servisten geldik.Hatalrınız kabul ettiler.Komple yumuşak deri bölgeyi değiştircekler.Sizce orjinali gibi olur demi

7. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kabul ettilerse ne mutlu size. Ben olsam görmemezlikten gelirdim. O bölge ile oynamalarını istemezdim.

8. i20 elite

i20 elite Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    EMRE ZEYTUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Haklısın fakat direk göze çarpıyor.Bizde değiştirme taraftarı değildik.Onarım olsun istedik fakat sağlıklı olmaz dediler.Ve değişim olmazsa o derideki hata büyüyebilir sorun çıkararı dediler

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet , Garantiye saldıran kişiler buyursun bu yazıyı okusunlar :)

10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    değiştirdikten sonra ön taraftan inşallah tıkırtı çıtırtı sesi gelmez, fabrikada robotlar cnc ler parça sırasıyla belli bir disipline göre takıyor bunları serviste insan işi sonuçta bir sürü klips var vida var.

11. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Ersin bey işin garip trfı da bu ya , işte garanti bir servise göre müşteri haklı gereken yapılacak derken , bir başka servis kullanıcı hatasını ön plana çıkıiyor , eğer Hyundai genel kabul görecek şekilde KULLANICI HATASINI güzelce bir izah etse , bir çok müşteri hakkına razı olcaktır. Amacımız her fırsatta Hyundainin bir açığını yakalamak değil , karşılıklı memnuniyet çıtasının yükseltilmesini istiyorum.

12. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Forumda Garanti anketi yapılsa 100 kişi memnunum derse 1 kişi garantiden memnun değilim der. Bu Forum 2007 yılındı kuruldu ben 2008-2009 yılından beri bu forumu takip ederim , Gördüğüm garanti değişimleri bu şekilde.

Bizzat kendimin Aracımla 1 kere servise girmişim yok. Yani garantisi yokdu. Aracın kumandası çalışmıyordu servis ücretsiz sıfırı ile değiştirdi.
    Değişen 100 lerce Turbo var forumda , Sorarım sizlere hangi marka aracında turbo değiştiriyor :) Adem abinin elantrasında neler neler garantiden değişti. Bu durumlar sadece ben , adem abi , ahmet , mehmet veya x kişide değil. Kim yaşasa bu şekilde değişimler oluyor.

13. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Mersin/Tarsus Derya Servis , neredeyse bakıma gelmeyi kullanıcı hatası sayacak bundan daha komiği var mı?

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

14. Rio35

Rio35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    İ.K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    Resimdeki yeri bariz bir şekilde servis bozmuş birde alırken gözünüz nereye bakıyordu merak ettim.Hakkınızı aradınızmı bulursunuz markaya çamur atmayı ne çok seviyor insanlar. Türkiyede en iyi servis ağı olan 3 markadan biridir belkide birincisidir hyundai başkaları ne derse desin fiat ve volkswagen grubunda da çalışmış biri olarak söylüyorum.Beğenmeyen başka markaların servislerine gitsin dönen üç kağıtları görsün.Ben vereyim bir örnek fiat servisinde şamandıra değiştiren eleman yakıt deposundan mazot çaldı yetkili servisin biri isim vermeyim.Yeterlidir umarım.

15. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Sizin için hayırlı olsun araca her binişizde ızdırap olmaz.

16. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    benim bir kez ihtiyacım oldu ve faydalanamadım. Hyundai clubtr ye iyiki üye olmuşum bu saatten sonra yeni hyundai araba alırsamda garantiden nasıl faydalanabileceğimi öğrendim, belkide bunu öğrenmek gerekiyor burada yazılıp konuşulanları bir parça resmi nitelikte yazılar olarak görüyorum hava cıva değil yani emsal teşkil edecek değerde şeyler bunlar:) i30 un sağa sola çeken direksiyon kutusu için sayfaları çıktı alıp babama verdiğimi daha önce yazmıştım.

Arabayı sıfır aldığım için içinden bir sürü kağıt kitapçık çıkmış olup onlardan birisi garanti kılavuzu onun içinde öyle şeyler yazıyorki garanti kapsamı servise gidilmediği anda bitiyor şeklinde göreceli yorumlamalara açık şeyler, servisin bakımda değiştirmediği şeyler kontrol ediliyormuş buna göre bakıma gidilmeyince kontrol edilemiyor mesela tavan boyası kalktı yada dikiz aynası düştü son bakımda kontrol edilmemiş olduğu için garanti kapsamı dışı mı kalıyor? , mesela burada yazan doğal aşınma nedir? aracın çalışmasını etkilemeyen ses ve titreşimler denmiş, kime göre neye göre?

Bakımda değiştirilebilecek hiçbir parça garantiye girmiyormuş. Ya kitapçık yalan ya servislerin bazıları müşterileri hakikaten seviyor ve destekliyor?

Kitapçıktaki sayfalarda çok acayip şeylerde var, hyundai yol yardımı yolda kalırsanız 3 ve 4 yıldızlı otellerde konaklama yaptırarak otel masrafı ve çekici masrafına kadar karşılıyormuş hatta çalınma durumunda yardım ediyormuş önemli bir mesajı sizin yerinize istediğiniz kişiye iletebiliyormuş güzel şeyler.

Servise elimiz sopalı ve gırtlaktan yüksek desibel ses çıkararak mı girmek zorundayız? ben o tarz birisi değilim ki? garantiden faydalanmayı haketmiyormuyum o zaman? bu resimdeki murat erturan adlı şahısa bozulan parçayı gösterdim bana servis faturanı göster dedi yok dedim servise gelmezsen yazık edersin bu arabaya dedi.

Ben şimdi istiyorum ki 5 yıl dolmadan çatladığında servisin garantiye sokmadığından dolayı dört tane kapı çıtasını kendi paramla aldım, faturalarını da attım yok, onların faturasının örneklerini gidip Görtan dan çıkarttırsam acaba parasını geri alabilirmiyim ? para benim için önemli değil ancak o parayı alabilirsem bir fakire vereceğime dair namus sözü veririm ancak bunun mümkün olamayabileceğinide biliyorum ancak olsaydı forumda güzel bir konu açardık servisi dize getirme hususunda belki bu olay biz tüketiciler için hoş birşey olurdu, geçmişe sünger çekeceğim unutacağım garanti süresinde ücretsiz alamadığım parçaları, fakat bu geçmişi unutmaya çalışma işi benim gibi insanları garantiye karşı güvensiz bırakıyor işte. Son birkaç aydır hyundai garantisi gözümde azıcık artı puan aldı. Servisten servise fark olduğunu zaten biliyorum ancak o zamanlar bilmiyordum işte,

Dolayısı ile bu garanti kılavuzunu yeniden yazıp başka bir serviste şansınızı deneyin şeklinde bir yazı ilave etmek gerekiyor

Bu kadar uzun yazının bu son paragraftaki tercümesi hyundai yetkili servislerin müşteriye karşı birbirinden çok farklı yaklaşımlara sahip olması şikayet edilen şey budur, hyundainin verdiği garantiden şikayet etmek yanlış.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 18 Ocak 2015
  17. turknavy

turknavy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    alpay karaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Şu ana kadar hyundaide garanti kapsamında bir sürü şeyi değiştirdim şimdide deri direksiyonu değiştirecem garanti kapsamında ben başka hiç bir markada garanti olayının bu kadar güzel ve rahat işlediğini görmedimde duymadımda şimdi artık bir sonraki arabamı yine hyundai den olacak muhtemelen ix 35 1.6 crdi otm. İnşallah

LT26i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

18. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bende yeni i10 umun hava filtre kutusunu ücretsiz değiştirdim , çukurdan biraz hızlı geçince kırıldı kulağı :)

19. UberJager

UberJager Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Ali Darbaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    oda arabanın nazarı olaydı, ne diye komple döşemeyi söktürtmek istersinizki. Onlarca el tornavida bilmeme cihaz arabanıza girecek. Yazık oldu bence.

20. NeXus_

NeXus_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Ben olsam göğüsle hiç oynatmazdım ondan sonra göğüsten tıkırtı cızırtı geliyor diye servis servis gezeceksiniz bence ısıtmayla düzelebilir

Bu Sayfayı Paylaş