Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni i20 AeroDinamik Animasyonu

'İ20 Forum - Club' forumunda MSC tarafından 18 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. UberJager

UberJager Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Ali Darbaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sarsintiyi emen yeni nesil sony action cam kullaniyor olmasinlar.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Çok güzel olmuş... Anladım ki bizim i20 lerde rüzgar etkisi çok rezil durumda imiş... yeni i20 de bu durum düzeltilmiş... bakalım 20... senesinde çıkacak yeni yeni i20 de bu video için ne dicekler... sürekli iyileştirme çok güzel bişi... teknoloji ilerliyor...

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eski i20'de 0,32 olan sürtünme katsayısı yeni i20'de 0,30. Yani %10 bile değil bu iyileştirme.

Tabii senin derdin başka, sürekli bir kötüleme içindesin. Bu son ihtarım sana.

alper4159 bunu beğendi.
  4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Serdar abi dediğin şey çok iyi bir veri aslında, sürtünme katsayısı yeni i20 de 0,32 den 0,30 a iyileştirilmiş ise bu bir binek otomobil adına aslında çok iyi bir gelişmedir, yakıt tasarrufu ve yüksek hızlarda stabil sürüş adına, ben büyük ön ızgaradan aero etkinliği kötüleştirir diye şüpheliydim öyle değilmiş demekki:) aero etkinliği için arabanın alt kısımdaki boşlukları kapatmışlar, videonun 1.30sn de ufaktan bir downforce animasyonu var kullanılan arka spoilerler her ne kadar yere basma açısı olmayan tarzda tavana paralel yapıda olsada arka tarafa atılan havayı arabanın arkasında rüzgar alanı basıncı düşmesini engellediği için belkide 100 km gibi hızlarda ilerlerken arka kısımda bir 40-50kg bir downforce elde ediliyor olabilir mi merak içerisindeyim. Ön lastiklerin önünde kısa flaplar var bu flaplar lastiklere vuran rüzgarın geri çekmesini azaltıyor verimi arttıran şeyler, bide lastik sesini azaltıyor i30 da vardı bu flaplardan.

Herhalde yeni nesil otomobiller tahmin edildiği üzere düşük beygir güçlü motorlar ile düşük sürtünme ve kayıplara sahip aktarma organlarıyla ve havanın içinde az sürtünmeyle ilerlemeye yönelik felsefe ile tasarlanıp üretilmeye başlayacak. Bu felsefe temelinde düz bir yolda seyrederken daha az yakıt harcamak manasıyla aynı şey. Elektrik motorlu klima sistemleri hidrolik pompası yerine Electric Power Steering kullanımı gibi şeyler hep bunun için yapılıyor bunların yanına aerodinamik sürtünme kaysayısı azaltılmasına gidilmesi eklenmezse olmazdı zaten:)

Ben bundan sonraki nesil otomobillerde kullanılan malzeme seçimine bağlı olarak ağırlığın azaltılıp, azaltılan ağırlığı yüksek hızlarda telafi etmek için arka alt kısıma göze batmayacak düzeyde açılı panellere sahip difüzör ve ön tampon ızgarası arkasında gizlenen açılı paneller ile 60-70km üzeri hızlarda yere basma gücü elde ederken düşük hızlarda daha az motor takati ile donatılabileceğini hayal ettim

hatta hybrid teknolojiler gelse turbo salyangozu şaftından dinamo ile elektrik üretilip bu elektriğin arabadaki yakıtlı motora ilave bir elektrik motoru ile ihtiyaç duyulduğu zamanlarda ilave güç sağlaması yada arka frenlere yerleştirilecek redüksiyon dişlili roterdar fren tarzı bir sistemin frene bastıkça devreye girerek arka frenlerin dönmesiyle redüksiyonlu dişlilerden dinamoya bağlı olan elektrik üreteçli bir sistemi çevirmesi ile hem arabayı yavaşlatması hemde sonrasında üretilecek elektriğin gaz pedalının kick down pozisyonlarında motora ilave güç aktarımı olarak fırçasız bir DC motor vasıtasıyla direk krank miline verilmesi, hatta düşük devirde motora giren hava girişini canlandırmak için turbo fanı şaftının düşük devirlerde güç ihtiyacı elde etmek için elektrik motoru ile çevrilmesi gibi teknolojilerin geleceğini hayal ediyorum

bakalım ne zaman:)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 23 Kasım 2014
  5. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Eski yeni arasi guzel gecis olmus.

Guzel rampa bulmuslar, adam 80 den 140 a geliyor anlik tuketim sadece 2 kez 10 lt gosteriyor. Benim surdugum butun vw ler hatali o zaman ornek dgs li diZel caddy anlik 37 lt gosterdigine gore. 1.4 tsi jetta da 1.2 tsi jetta da kullandim polo ile arasinda bu kadar agirlik farki olamaz. Sirf bu bi video ile polo alacaksaniz surprize hazir olun. Tdi polo ile bile 3lt yi rampa asagi goruyorlar ki mucize degil.

Her haftasonu uzun yollar yaparken benzin masrafi agir gelmeyecek mi? Malum tsi lpg ile pek yakin arkadas degil.

From my pad

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 23 Kasım 2014

Bu Sayfayı Paylaş